Beursbox Nieuwsbrief Tien belangrijke beleggen tips

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Tien belangrijke beleggen tips
Date: January 16th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
donderdag, 16 januari 2020
 
 

AEX: 611,56  Dow Jones: 29.066  EURUSD: 1,114

Bitcoin: 7.804  Goud: 1,556.39

 
 
 
 

Komende VectorVest bijeenkomsten

Binnenkort weer in heel Nederland en België VectorVest bijeenkomsten. Vectorvest geeft u als belegger een schat aan analyse mogelijkheden. U leest hier waar de bijeenkomsten gaan plaatsvinden

Kijk hier
 

Bestel nu zonnepanelen!

Dit is de beste tijd om zonnepanelen te kopen. De installateurs hebben weinig te doen en u krijgt in deze zwakke periode de beste prijzen. U krijgt daarbij 50 euro extra korting als u aangeeft via Beursbox te zijn gekomen! Toch mooi meegenomen!

Klik hier voor meer info
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/01 7:00

 • Ondanks alle aandacht voor het milieu is de animo voor vliegtuigvakanties nog altijd aan het toenemen. Blijkbaar leeft het milieu bij ons allen niet genoeg om ons gedrag daarop aan te passen.
 • Bank of America kwam met meevallende cijfers. De winst was per aandeel 6 cent hoger dan verwacht en kwam nu uit op 74 cent per aandeel. Ondanks dat de omzet daalde was deze wel hoger dan analisten verwacht hadden.
 • Gisteren is de eerste fase van het akkoord tussen China en de VS getekend. Een akkoord dat in mijn ogen nog nergens over gaat. Het enige dat ze keihard afgesproken hebben, is dat ze wat gaan tekenen. De rest zijn beloftes waar beide partijen zich toch niet aan willen houden. Dit is niet anders dan een politiek toneelspel en beide partijen doen er vanwege hun eigen motieven graag aan mee.
 • Gebruikers van Windows 7 moeten er rekening mee houden dat de software niet langer door Microsoft ondersteund wordt. We zagen deze week dat de software van Microsoft regelmatig zeer grote kwetsbaarheden kent. Het risico van enorme kwetsbaarheden die niet langer opgelost worden neem je nu dus door nog altijd W7 te gebruiken.
  Ik raad u trouwens met klem aan vandaag nog uw W10 bij te werken. De kwetsbaarheden zijn echt heel ernstig en moeten z.s.m. verholpen worden door de te downloaden update.
 • De impeachment artikelen zijn nu naar de Amerikaanse Senaat gebracht. Die moet nu gaan besluiten welke procedure er gevolgd gaat worden. Het proces begint nu. Het Congres heeft alleen maar het onderzoek uitgevoerd en proberen uit te voeren. (Het werd daarin tegengewerkt door de regering Trump. De Senaat moet nu bepalen of dit maar zo allemaal kan. Het voortbestaan van de democratische beginselen staan nu in de VS op het spel.
 • Over democratische beginselen gesproken... In Rusland is de regering opgestapt om via deze weg Putin langer aan de macht te kunnen houden. Putin doet geen openlijke greep naar de absolute macht, maar hij gebruikt alle mogelijke legale middelen voor de staatsgreep die hij ondertussen wel aan het plegen is.

Koop nu goud
 
 
 

Geld verdienen (Tom Lassing)

16/01 7:23

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen.
De belangrijkste en meest gebruikte manier is er voor werken. Je uren/tijd en kennis of kracht inzetten en daar geld voor krijgen.
Je kan ook gaan ondernemen. Met twee miljoen ondernemingen in Nederland is duidelijk dat steeds meer mensen deze vorm van geld verdienen ook ontdekken.
Je kan je (spaar)geld ook beleggen en een inkomen verkrijgen vanuit beleggingswinsten. In feite ga je dan je geld voor je laten werken. Aandelen beleggen, optie beleggen, daytrading. Het is allemaal mogelijk.
Een manier die ik hier steeds vaker bespreek, is om je geld voor je te laten werken, maar dat niet langer via de beurs en de banken te doen.
Bijvoorbeeld via crowdfunding. Je verstrekt dan bijvoorbeeld ondernemers met een initiatief je geld en je krijgt daarvoor een rente vergoeding.
Ik ben er een groot voorstander van. Er zijn ondertussen heel veel verschillende soorten crowdfunding.
Er zijn bijvoorbeeld groene initiatieven waarin je kan participeren.
Of je kan in vastgoed investeren.
Waar ik ook veel over schrijf, is het via crowdfunding investeren in persoonlijke leningen. In feite ben je dan een bank geworden. Je geeft je geld aan anderen en wat of ze met je geld doen moeten ze zelf weten, maar ze betalen rente over het geleende geld.
Waar ik voor wil waarschuwen is voor ponzi schemes. Vaak te herkennen aan de onduidelijke verhalen er omheen. Je kan het steeds nét niet helemaal begrijpen en zeker niet narekenen.
Te vaak zijn er initiatieven die crimineel van opzet zijn. Die initiatieven proberen zich te verbergen als MLM, cryptohandel of crowdfunding, maar het is gewoon oplichting.
Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak oplichting. 1% per dag of per week aan opbrengst bijvoorbeeld. Daar herken je het vaak al aan. Zoals gezegd een goede indicatie is het feit of het na te rekenen is. Men houdt bij bedrog opzetjes graag belangrijke gegevens geheim. Allemaal indicatoren dat er iets mis is. Ook probeert men de achterliggende eigendom structuur geheim te houden. Allemaal signalen waar je op kan letten en waar je naar moet kijken.
Wat is een ponzi en hoe herken je deze? Lees het hier
Wat is de piramide opzet? U leest het hier.
Hier enkele tips hoe een illegale opzet te herkennen.

Lees verder
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport zal u dure fouten schelen!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.

Meer informatie
 
 
 

Auto invest instellingen (Tom Lassing)

16/01 7:42

U kan in uw Neo Finance account diverse auto investments naast elkaar actief hebben. In feite stelt u het systeem zo in dat het op basis van uw indicatoren posities inneemt als die zich voordoen.
Het is daarbij zaak om de criteria juist af te stellen. Een oorzaak van een te beperkt aantal investeringen kan o.a. zijn:

 • Te hoge minimale rente (ik hou aan: voor A minimaal 12%, B minimaal 16% en C minimaal 20%)
 • Purpose of the loan (doel van de lening) te specifiek. Veel leningen zijn herfinancieringen, dus als u dit doel niet aanvinkt dan vallen veel leningen af. U kunt het beste geen doelen aanvinken.
 • Specifieke 'assets' (bezittingen). Als u alleen 'house' aanvinkt, dan valt iedereen met alleen een auto of appartement af

Aan de rechterkant van uw scherm bij Create Automatic Investments ziet u verschillende bedragen staan. Het bovenste bedrag geeft aan welk bedrag er de afgelopen 30 dagen is uitgeleend op basis van de door u op dat moment ingestelde criteria. Bij iedere verandering in de instellingen ziet u het bedrag veranderen. Om te bepalen of er voldoende leningen worden verstrekt op basis van de door u ingestelde criteria kunt u de volgende som aanhouden:

Het aantal leningen dat u wilt verstrekken per maand x 4000 (het gemiddelde leningbedrag) = het minimale bedrag dat rechtsbovenaan moet staan.

Bijvoorbeeld bij 10 leningen per maand dient het bedrag tenminste 40.000 euro te zijn. Staat er een bedrag hoger dan 300.000 euro en wilt u bijvoorbeeld maar 20 leningen verstrekken in totaal, dan zijn de criteria niet streng genoeg ingesteld. U kan dan nog wat verscherpen en daarmee ook uw risico verkleinen.

Lees verder
 
 
 

Mijn nieuwe vastgoed experiment (Tom Lassing)

16/01 8:15

Ik ben momenteel bij één huis bezig met een nieuw experiment. We gaan namelijk één van de huizen gemeubileerd proberen te verhuren. Dat kost even wat investering in meubels, maar we denken er zo'n tweehonderd dollar per maand meer mee te kunnen vragen aan de huurder.
Ik vind het interessant genoeg om het te proberen. We hebben daartoe een keuze moeten maken. Gaan we voor extreem degelijk, maar duur meubilair, of gaan we voor Ikea kwaliteit en prijzen.
Ik heb vooralsnog voor het laatste gekozen. Het bed is zelfs tweede hands aangekocht. Wel kopen we nieuwe matrassen en we doen er zelfs een pakket linnen bij.
Hierbij speelt overigens dat we verhuren aan mensen die weliswaar een baan of vast uitkering hebben, maar nog wel tot het arme deel van de bevolking behoren. Als ze het zelf zouden kopen, dan zouden ze dit qua kwaliteit en uitstraling ook kopen.
We gaan nu kijken of we dit huis binnen twee weken voor de hogere huur verhuurd gaan krijgen.

naar de site
 
 
 

Daytrading iets voor u?

Twee uur per dag handelen, en dan leuke dingen gaan doen. Dat is het leven!

Laat Aloys Mattijssen u op 10 januari (13:30 uur) u er meer over vertellen.

Meer informatie
 

Affiliate Marketing kennis

Wat kan ik als ondernemer, of ondernemende persoon aan affiliate marketing hebben?
Nu, daar heb ik een aparte website voor opgezet.

Naar de website
 
 
 

Tien belangrijke beleggen tips (Tom Lassing)

16/01 8:41

1. Volg een cursus
Volg eerst een beleggen cursus voor dat u uw zuurverdiende geld op de beurs inzet. Natuurlijk, dat kost geld, maar het is vrijwel zeker veel goedkoper als de lessen die u gaat betalen als u onvoorbereid op de beurs gaat acteren.

Bedenk u als startende belegger dat als het zo ontzettend makkelijk zou zijn als dat het lijkt, waarom werken er dan nog steeds mensen? Bedenk u ook waarom 90% van de particulieren geld verliest. Dat zou toch niet nodig zijn als beleggen echt zo makkelijk was? Toch is het de waarheid, hoe vreemd dat ook mag klinken.
Wees dus slim en volg eerst een cursus en laat u uw geld niet op de beurs afpakken omdat u de regels nog niet kent. Daar is het spel te serieus voor.

2. Beleg met een systeem
De beste beleggers ter wereld hebben allemaal...

Lees verder
 
 
 

Daytrading voor particulieren

Daytrading was ooit het domein voor de snelle jongens dicht bij het beursvuur. Nu hoeft dat niet meer. Goede software maakt daytrading toegankelijk voor 'gewone' beleggers. Aloys Mattijssen ontwikkelde een heel interessant eigen daytradingpakket.

Naar de website
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd