Beursbox Nieuwsbrief Dit kan bubbels doen barsten

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Dit kan bubbels doen barsten
Date: January 30th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
donderdag, 30 januari 2020
 
 

AEX: 605,22  Dow Jones: 28.512  EURUSD: 1,10

Bitcoin: 8.462  Goud: 1,577.27

 
 
 
 

Komende VectorVest bijeenkomsten

Op dit moment weer in heel Nederland en België VectorVest bijeenkomsten. Vectorvest geeft u als beursbelegger een schat aan analyse mogelijkheden. U leest hier waar de bijeenkomsten gaan plaatsvinden

Kijk hier
 

Open een N26 bankrekening

Zoekt u een no nonsense internationale online bankrekening?

Ik raad dan N26 aan. Dit gaat de reguliere banken heel veel pijn doen! 

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/01 7:00

 • De handel met China, maar ook de vluchten van en naar China hebben nu te maken met een enorme teruggang vanwege de angst voor het Corona virus. Dit moet economisch pijn gaan doen.
 • Warren Buffett heeft zijn krantenimperium verkocht voor 140 miljoen dollar. De overnemer leent daarbij tegen een rente van maar liefst 9% 576 miljoen dollar van Berkshire Hathaway. Daarmee is de overnemer goedkoper af dan met zijn huidige openstaande leningen bij de banken. Het aandeel van de overnemer ging gisteren voorbeurs 54% omhoog.
 • In Duitsland heeft een inbreker met succes de illegale opname van de huiseigenaar aangevochten. De huiseigenaar had de inbreker namelijk gefilmd met de vaste camera die op de openbare weg gerecht was. Dat mag niet. De huiseigenaar moet nu de proceskosten betalen.
 • Gisteren is ook de EU akkoord gegaan met de brexit. Dit houdt in dat morgen het VK de EU gaat verlaten. Er is de rest van het jaar om tot een akkoord te komen. Lukt dat niet, dan kan per 31 december alsnog een no deal brexit het geval worden. Wat is mijn standpunt: Ik ben voor de brexit, maar denk dat de Engelse politici het VK verraden hebben door geen plan te hebben om deze brexit in te gaan. Op deze manier hadden ze het nooit moeten doen! De manier waarop dit ingegaan is, is niet in het belang van het VK. Het is nu echter wel hun probleem, niet het onze.
 • Corona heeft nu 170 doden en 7.700 besmettingen op haar naam staan.
 • Boeing heeft voor het eerst sinds 1997 verlies geleden. Dit verlies is puur te wijten aan de problemen rond de 737 Max.
 • Deutsche Bank heeft nog weer netto 5,3 miljard euro verloren.
 • De BBC heeft 450 personen ontslagen en de wereldberoemde omroep wil ongeveer ter waarde van 100 miljoen euro gaan bezuinigen. De omroep wil vooral op journalisten besparen en de lokale teams samenvoegen om effectiever nieuws te vergaren. In de praktijk wordt het dus meer Londen's nieuws en minder lokaal nieuws. Een mooie kans voor lokale omroepen in het VK.
 • De cijfers van Tesla vallen mee. Het aandeel is nog weer verder gestegen.
 • Ik ben overgestapt op een veel goedkopere broker voor mijn beleggingen. Een broker met Nederlandse helpdesk maar vooral voor Europese aandelen de laagste kosten. Kijk hier

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

Dit kan bubbels doen barsten! (Jack Hoogland)

30/01 7:20

Om een indruk te krijgen van wat we de komende tijd moeten verwachten van het Coronavirus, leek mij onderstaande tweet van goede waarde. Het betreft een artikel uit een wetenschappelijk tijdschrift dat refereert aan het wereldberoemde The Lancet.

De eerste besmettingen dateren waarschijnlijk van medio november. Wat betekent dat het virus zich twee maanden lang vrijwel ongehinderd heeft kunnen verspreiden. Da's geen goed nieuws.

In deze nieuwsbrief kijken we echter vooral naar de financieel-economische impact van het Coronavirus. Belangrijk om daarbij te beseffen is wat Darius Dale in onderstaande tweet vermeldt. Dale's klanten (professionele beleggers) waren gisteren bezorgder over het feit dat 's werelds grootste economieën richting Quad4 gaan.

Quad4 betekent dalende economische groei in combinatie met dalende inflatie. Die verwachting stond al. Wordt nu echter versterkt door de negatieve economische impact van het Coronavirus. Want buiten het feit dat China zowat op slot zit, is de kans groot dat burgers wereldwijd iets vaker thuis blijven, dus minder geld gaan uitgeven.

Juist omdat de wereldeconomie vol met (schulden)bubbels zit, dus al zo kwetsbaar is, kan het Coronavirus daarom de trigger zijn die bubbels doet barsten. De trigger die een recessie of zelfs een economische crisis in gang zet.

Quad4 (dalende groei + dalende inflatie) is het scenario dat beleggers naar veilige havens als staatsobligaties, de dollar en goud doet vluchten.

Maar is tegelijk hét scenario dat...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport zal u dure fouten schelen!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.

Meer informatie
 
 
 

Het voordeel van Neo Finance (Tom Lassing)

30/01 7:55

Waar krijgt u nog, zelfs met de mogelijkheid van GEEN RISICO, een serieuze rente op uw geld?
Neo Finance is vernieuwend bezig en zorgt er door haar model voor dat een land als Litouwen voorzien wordt van cash.
Daar is die lokale economie enorm mee geholpen.
Maar het mooie is, wij in Nederland en België zijn er ook enorm mee geholpen.
Zo helpen we elkaar.
De rendementen zijn prachtig en u kan zelf bepalen hoeveel risico u bereid bent te nemen. Het is zelfs zo dat er 8% rente mogelijk is zonder risico.
Mark gaat er 5 februari ook over vertellen. Bij de laatste bijeenkomst werd er voor 30.000 euro ingeschreven op die 8% aanbieding. Toch denk ik dat het met iets meer risico nog veel mooier kan...
Kom op de bijeenkomst van 5 februari!

Naar de website
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

30/01 8:18

AEX  De AEX index is gisteren weer gestegen en daarmee in de grafiek weer boven de MA50 lijn gekomen. Een heel kleine verbetering in een op dit moment neutrale zone. Beleggers wegen de gevaren van Corona nog niet echt mee, terwijl dit virus toch echt al wel impact op de wereldeconomie heeft gekregen.

DAX  Een kleine winst voor de DAX gisteren, maar geen verandering in de technische situatie waarin de index zich bevindt.

Akzo Nobel  De technische analyse op het aandeel Akzo Nobel was 19 december 2019 heel helder, namelijk verkopen. De koers ging van 92 terug naar 85,5. We zien de laatste twee beursdagen een herstel optreden. Toch ben ik geen voorstander van instappen. Dit is technisch gezien niet het moment. 

DSM  Mijn laatste technische analyse op het aandeel DSM was in november 2019. Ik gaf toen aan niet enthousiast te zijn. Dat was terecht. Het aandeel daalde van een top van 118 naar vrij recent 108. Gisteren sloot DSM op ongeveer 111,3 en nog altijd ben ik niet enthousiast.

Unibail  Bij mijn vorige technische analyse op het aandeel Unibail was de technische trend in de grafiek neutraal. Dat beeld is daarna slechter geworden en momenteel is de trend sterk dalende. Technische steun is er onder het huidige niveau op 117,5. Op dit moment is de koers op de steun van 126 euro per aandeel aangekomen.

Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

Naar de analyses
 
 
 

Daytrading iets voor u?

Twee uur per dag handelen, en dan leuke dingen gaan doen. Dat is het leven!

Laat Aloys Mattijssen u op 10 januari (13:30 uur) u er meer over vertellen.

Meer informatie
 

Affiliate Marketing kennis

Wat kan ik als ondernemer, of ondernemende persoon aan affiliate marketing hebben?
Nu, daar heb ik een aparte website voor opgezet.

Naar de website
 
 
 

De VS en Oekraïne (Tom Lassing)

30/01 8:31

Oekraïne staat nu enorm in de belangstelling vanwege de afzettingsprocedure van Trump.
Wat is de geschiedenis?
Het Amerikaanse beleid is vanaf het begin van de koude oorlog altijd geweest om het Warschau pact te verzwakken.
Eind jaren tachtig was dat definitief gelukt en één voor één vielen de communistische economieën om en kwamen er democratieën op, die los van Rusland kwamen te staan. De VS beloofde Rusland dat de Navo zich niet naar het oosten zou uitbreiden en Rusland gaf daarom de landen in Oost Europa de vrijheid zelfstandig hun eigen vrije toekomst tegemoet te gaan.
De belofte van de VS bleek een leugen. De vrijheid van de Oost Europese landen namen ze en wel zodanig dat ze graag bij de NAVO wilden horen.
De NAVO werd daarop heel snel richtng Rusland uitgebreid.
Rusland had op dat moment niet de economische en militaire kracht om daar iets tegen te doen. De bevolking van de Oost Europese landen zelf stond ook massaal achter de beslissing zich tot de NAVO te bekeren.
Oekraïne bleef, net als Wit Rusland echter vooralsnog aan moedertje Rusland gekoppeld.
Dat terwijl de bevolking van vooral het westen en midden van Oekraïne voor...

Lees verder
 
 
 

Daytrading voor particulieren

Daytrading was ooit het domein voor de snelle jongens dicht bij het beursvuur. Nu hoeft dat niet meer. Goede software maakt daytrading toegankelijk voor 'gewone' beleggers. Aloys Mattijssen ontwikkelde een heel interessant eigen daytradingpakket.

Naar de website
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd