Beursbox Nieuwsbrief Wall Street maakt zich zorgen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Wall Street maakt zich zorgen
Date: February 6th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
donderdag, 6 februari 2020
 
 

AEX: 613,41  Dow Jones: 29.432  EURUSD: 1,099

Bitcoin: 8.754  Goud: 1,555.17

 
 
 
 

Komende VectorVest bijeenkomsten

Op dit moment weer in heel Nederland en België VectorVest bijeenkomsten. Vectorvest geeft u als beursbelegger een schat aan analyse mogelijkheden. U leest hier waar de bijeenkomsten gaan plaatsvinden

Kijk hier
 

Open een N26 bankrekening

Zoekt u een no nonsense internationale online bankrekening?

Ik raad dan N26 aan. Dit gaat de reguliere banken heel veel pijn doen! 

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/02 7:00

  • President Trump is gisteren vrijgesproken van de beschuldiging dat hij zijn ambt misbruikt heeft. Ondanks het feit dat veel Republikeinse Senatoren toegaven dat hij het gedaan heeft, vonden ze op één na toch dat het niet ernstig genoeg was voor een afzetting. Ze verzetten daarmee de grenspalen. Dat is een keuze. De procedure is volgens de regels verlopen en de VS zal nu moeten leven met de consequenties die het in de toekomst zal geven. Immers kan nu iedere president hetzelfde gaan doen om de verkiezingen naar eigen hand te zetten.
  • Vijf Nederlandse pensioenfondsen met duurzaamheid hoog in het vaandel beleggen OOK in Saudi Aramco. Beetje boter op hun hoofd? Hoe zit het met uw pensioenfonds? Tijd om het ze eens te vragen? Het is UW pensioengeld!
  • Meer rendement op spaargeld maken? U kan hier 4,8% rente ophalen! Ze hebben ook de tweede financieringsronde nu vrijwel gevuld en de derde kan ieder moment aanvangen. Wees er op tijd bij!
  • Het Corona virus is de industriële productie in China aan het hinderen. Heel veel fabrieken zijn namelijk gesloten en daar waar ze nog wel werken, zijn veel arbeiders ziek en krijgen ze de componenten vanuit de niet werkende fabrieken niet meer. Geen fabriek houdt tegenwoordig nog voorraad aan, dus als de productie wegvalt ergens in de keten, dan staat heel snel alles stil. iPhones en auto's zijn de meest bekende 'slachtoffers' van deze productie strategie.
  • Er is vanuit de branche het verzoek gedaan de SDE+ subsidie met 2,5 miljard euro uit te breiden. Anders zouden tot wel 6000 projecten niet kunnen doorgaan. Ik denk persoonlijk dat het wel meevalt. Veel projecten gaan niet door, of worden vertraagd omdat lokale overheden overal op de rem trappen. Duurzame energie wil bijna iedereen, maar niet in de eigen achtertuin. Gemeenten elders moeten het maar oppakken. Ik denk dat daarom de huidige pot ruim voldoende is, als de gelden van de projecten die niet doorgaan maar terug in de pot vloeien.
  • Aegon stopt uit levensverzekeringen. Het product is sinds 1 januari 2020 niet meer verplicht bij hypotheken en mede daarom (en de woekeraffaire) is de vraag weggevallen. Nu ze geen woeker percentages meer mogen vragen, vinden de verzekeraars het zo interessant niet meer.
  • Nederlanders hebben 368 miljard euro op spaarrekeningen zonder rente staan. Hoe dom kan je zijn? 368 miljard die NIETS dan inflatieverlies aan het opleveren is... Zet het dan liever hier in.

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

Wall Street begint zich zorgen te maken (Tom Lassing)

06/02 7:20

De populariteit van Bernie Sanders begint de financiële sector dwars te zitten. Bernie Sanders heeft als plan om de hoogte inkomsten tot wel 70% belasting te laten betalen over het inkomen. De schatrijke bankiers zien dat niet zitten, want dan is hun kip met de gouden eieren ineens van de leg.
Ze betalen nu niet alleen een veel lager vast percentage, maar ook hebben ze enorme aftrekposten waardoor het daadwerkelijke belastingpercentage voor topinkomens vaak rond de 15% ligt. Dat terwijl lage inkomens vaak 35% belasting betalen en dan geen aftrekposten hebben.
Trump is bijzonder vriendelijk voor de grootste verdieners gebleken. De belastingdruk ligt vooral bij de lagere inkomens.
Zou Bernie de Democratische nominatie winnen (en dat is nog lang niet zeker) dan...

Lees verder
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport zal u dure fouten schelen!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.

Meer informatie
 
 
 

100 jaar geleden, de Spaanse griep (Tom Lassing)

06/02 7:35

Het kenmerk van de Spaanse griep was dat het vooral jonge mensen trof. Veel soldaten die de eerste Wereldoorlog overleefden, bezweken thuisgekomen binnen een jaar aan de Spaanse Griep.
De griep ontstond waarschijnlijk in de Verenigde Staten. In Kansas werd namelijk in januari 1918 het eerste geval genoteerd. Het viel al direct op dat jong volwassenen de slachtoffers werden. In Kansas hield met veel kippen en varkens en er waren toen veel Chinezen. Nog altijd denken ze dat de oorsprong in China lag en dat de Chinezen de griep mee naar de VS hebben genomen.
Een maand later was de epidemie in Kansas over.
Het was echter nét wel het geval dat veel jonge mannen uit Kansas op dat moment het leger in gingen. Immers de VS was nét betrokken in de Eerste Wereldoorlog en er moesten snel heel veel jonge mannen als soldaten opgeleid worden.
Veel mannen dicht op elkaar en omstandigheden die niet altijd even gezond waren. Het bleek een rampzalige combinatie.
De Spaanse griep werd door deze jonge soldaten naar Europa gebracht. De beroerde omstandigheden in de loopgraven en de slechte voeding van de burgers in Europa deden de rest.
In augustus 1918 had...

Lees verder
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

06/02 7:45

AEX Het herstel van de beurzen in de wereld en ook de AEX is opmerkelijk. Er is echter nog geen opwaartse doorbraak bij de AEX. Gisteren kwam de intraday hoogste koers op de vorige top en daarna ging het toch weer iets lager. Er is dus nog geen sprake van een koopmoment. Dat wordt anders als om 10:00 uur de index boven de 616 staat. Dan is er wel sprake van een koopsignaal.

DAX  Een fors herstel voor de DAX, maar de index moet voorbij de 13.577 komen om een nieuw koopsignaal in te zetten. Het liefst zou ik zelf eerst een slot boven dat niveau zien.

Ahold Delhaize  De koerstrend is op zijn best neutraal te noemen. Je zou er namelijk ook een gestage daling in kunnen zien. Niet interessant op dit moment.

Aegon Na de forse daling is deze week het aandeel eindelijk aan een herstel begonnen. De eerste twee weerstanden zijn gisteren overwonnen, namelijk een gap en de MA20 lijn. Het is speculatief, maar een trader zou hier long in kunnen stappen.

KPN  Zie de grafiek... Ik hoef dan weinig te zeggen.

Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

Naar de analyses
 
 
 

Daytrading iets voor u?

Twee uur per dag handelen, en dan leuke dingen gaan doen. Dat is het leven!

Laat Aloys Mattijssen u op 28 februari (13:30 uur) u er meer over vertellen.

Meer informatie
 

Affiliate Marketing kennis

Wat kan ik als ondernemer, of ondernemende persoon aan affiliate marketing hebben?
Nu, daar heb ik een aparte website voor opgezet.

Naar de website
 
 
 

Was Napoleon "groot"? (Tom Lassing)

06/02 7:53

In navolging van mijn artikel over de grootste vijand van Napoleon even een stukje over de man zelf.
Ik bedoel uiteraard niet de lengte van de man, want we weten dat hij een klein postuur had. In Frankrijk zien ze hem als één van de beste legerleiders ooit, vergelijkbaar met iemand als Alexander de Grote.
De vraag is of Napoleon wel zo'n groot soldaat, maar vooral ook een groot mens was.
Wat heeft Napoleon immers bijgedragen aan de wereld, buiten het feit dan minstens vier miljoen mensen dankzij zijn ambitie zijn omgekomen?
Ooit gaf in Egypte een garnizoen van 4.000 soldaten zich aan hem over.
Na hun overgave besloot Napoleon dat hun eerdere weerstand gestraft moest worden en hij liet de ontwapende soldaten door zijn soldaten met de bajonet afmaken. Alle 4.000 werden ze afgeslacht. Het was een daad zo gruwelijk dat verschillende officieren in het leger van Napoleon er over schreven en enkelen schijnen er zelfs later zelfmoord door gepleegd te hebben.
Napoleon was vreselijk wreed en had geen enkel medelijden voor het lijden van anderen.
Hij liet ooit...

Lees verder
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd