Beursbox Nieuwsbrief Charlie Munger geeft waarschuwing

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Charlie Munger geeft waarschuwing
Date: February 13th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
donderdag, 13 februari 2020
 
 

AEX 626,92 Dow 29.381 USD 1,088 Btc 9.436 Goud 1,574.28

 
 
 
 

Komende VectorVest bijeenkomsten

Op dit moment weer in heel Nederland en België VectorVest bijeenkomsten. Vectorvest geeft u als beursbelegger een schat aan analyse mogelijkheden. U leest hier waar de bijeenkomsten gaan plaatsvinden

Kijk hier
 

Open een N26 bankrekening

Zoekt u een no nonsense internationale online bankrekening?

Ik raad dan N26 aan. Dit gaat de reguliere banken heel veel pijn doen! 

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/02 9:00

  • Vandaag een wat verlate nieuwsbrief. Ik had vanochtend eerst een BNI ontbijt. Dat ontbijt gebruikte ik om de Maatschappelijke Beursvloer in Best te promoten.
  • Norges bank heeft een 3,04% belang in Koninklijke BAM Groep genomen.
  • Bij ABNAMRO werken momenteel al 2000 fraude medewerkers. Dat moeten er 3000 gaan worden. ABNAMRO wil alle klanten doorlichten... Vreemde zaak dat ze de splinters bij de klanten willen vinden, terwijl de balk gewoon in het bedrijf zelf te vinden is. De miljardenfraudes kwamen voort uit handelingen van de ABNAMRO top zelf. Daar wordt echter geen aandacht aan gegeven. Dat is een klusje voor de overheid en die laat het liever zitten, want anders kunnen politici bij die bank geen leuk betaalde baantjes meer verkrijgen.
  • De onderneming die Ministerie van Financiën heet... Weet u dat het ministerie van Financiën een KvK nummer heeft? Het is gewoon een bedrijf. KVK 27365323 Vestigingsnr. 000013926322 Korte Voorhout 7 2511CW 's-Gravenhage Op hetzelfde adres is overigens ook een VOF gevestigd, namelijk Safire Services v.o.f. Verder zijn er nog enkele andere stichtingen actief vanaf dat adres.
  • Er komt bij Zwolle een drijvend zonnepark. Het wordt het grootste drijvende park van Europa. Het park in aanbouw heeft de recente storm zonder problemen doorstaan.
  • In China is de methode om Corona vast te stellen veranderd. Per direct kwamen er minstens 25% meer gevallen bij. Blijkbaar is ziek zijn een kwestie van administratie en bureaucratie. Of je daadwerkelijk ziek bent doet er niet zo veel toe.
  • Nederlanders hebben 368 miljard euro op spaarrekeningen zonder rente staan. Hoe dom kan je zijn? 368 miljard die NIETS dan inflatieverlies aan het opleveren is... Zet het dan liever hier in.

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

Envestio is een goede waarschuwing (Tom Lassing)

13/02 9:13

Halverwege januari 2020 ging Envestio op zwart. Ineens was het P2P platform onbereikbaar en naar het zich laat aanzien is 35 miljoen euro verloren gegaan.
Uiteraard moeten we ons dan de vraag stellen of zoiets ook met Neo Finance kan gebeuren.
Daarom nu even een uitleg over de enorme verschillen tussen de platforms.

Envestio was een Estlands bedrijf in een ongereguleerde markt. Het bood zelf posities aan in bedrijfsleningen met heel exotische redenen om geld aan bedrijven uit te lenen. Zo waren er leningen mogelijk in crypto mining rigs en Fruit factoring initiatieven.
Het bedrijf gaf aan gehacked te zijn en liet daarna niets meer weten.
Experts geven echter aan dat de site simpelweg gewist is. Vanuit Envestio laten ze ook via Twitter en Facebook niets meer weten. Als je gehacked bent, dan vindt je heus wel een manier om naar buiten te treden. Het feit dat ze dat niet doen, toont aan dat ze het niet willen. Het is dus het bedrijf zelf dat crimineel is.
Het bedrijf heeft een poging gedaan het te doen voorkomen als een hacking, maar ze zijn zelf gewoon met de Noorderzon vertrokken.

Was dit te voorzien?

Lees verder
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport zal u dure fouten schelen!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.

Meer informatie
 
 
 

Charlie Munger geeft waarschuwing (Tom Lassing)

13/02 9:35

Charlie Munger is de zakenpartner van Warren Buffett en is mede CEO van Berkdhire Hathaway. De goede man is ondertussen  96 jaar en nog altijd gewoon werkzaam. Hij is, misschien nog wel meer dan Warren Buffett de filosoof van de twee mannen.
Hij is niet te spreken over de aandelen markten en vooral niet over die in China.
Waar hij een enorme hekel aan heeft is als bankers gaan preten over EBITDA verdiensten. Dat is namelijk bull shit. Dat zijn de inkomsten voor de kosten... Ja, dat is lekker... Daar heb je dus niets aan, want die kosten zijn net zo reëel als de inkomsten. Waarom zou je net doen alsof kosten zoals belastingen niet bestaan? Wie neem je dan in de maling, behalve jezelf?
Hij is dus van mening dat er problemen aan zitten te komen omdat beleggers zich gek laten maken door EBITDA cijfers.
(Ook in 1999 ging het uiteindelijk alleen over EBITDA. We weten hoe dat is afgelopen)
Hij is ook niet te spreken over het feit dat het Amerikaanse overheidstekort met 25% is toegenomen. Dat terwijl de Amerikaanse beurzen nieuwe toppen zetten. Nogmaals, wie neemt wie in de maling?
Zeg niet dat Charlie Munger niet gewaarschuwd heeft...

Ik waarschuw ook... Daarom mijn advies om nu veel meer te investeren in vastgoed en in leningen. Kom los van die beurs want het beurssentiment heb je helemaal geen vat op. Je kan aandelen van de beste bedrijven kopen, maar ze gaan in waarde omlaag als het sentiment keert.

 
 

Analyses (Tom Lassing)

13/02 9:45

AEX De AEX lijkt nu toch op weg te zijn naar de All Time High. Dat is nu nog maar net iets meer dan 10% verder omhoog. In een bull markt beurs is alles mogelijk en na twintig jaar mag het onderhand wel weer.

DAX  De DAX is vanochtend iets lager begonnen, maar de blik blijft nog wel naar boven gericht.

Boskalis  In december was ik te laat. Dat was achteraf goed gezien. De koers ging daarna van 23,5 terug naar 21. Nu staat de koers rond de 22. De MA20 is nog dalende, De koers is er al wel boven. Het wordt écht een koopsignaal als de MA20 zich naar boven gaat bewegen en de koers van het aandeel er in de grafiek boven weer te blijven.

NN Group  Een koerssprong voor NN Group. Onder de 36 zou ik nu niet long gaan.

Tomtom  Een langzame opgaande trend. Voorzichtig koopwaardig nu.

.

Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

Naar de analyses
 
 
 

Daytrading iets voor u?

Twee uur per dag handelen, en dan leuke dingen gaan doen. Dat is het leven!

Laat Aloys Mattijssen u op 28 februari (13:30 uur) u er meer over vertellen.

Meer informatie
 

Affiliate Marketing kennis

Wat kan ik als ondernemer, of ondernemende persoon aan affiliate marketing hebben?
Nu, daar heb ik een aparte website voor opgezet.

Naar de website
 
 
 

Geld en welvaart (Tom Lassing)

13/02 9:55

In onze samenleving is geld heel belangrijk geworden. Geld is echter alleen maar een middel om welvaart te verplaatsen. De echte welvaart zit dus niet in geld. Het zit in jou als persoon.
Jouw tijd en kennis is de basis voor jouw persoonlijke welvaart.
Als jij als persoon kennis en kunde vergaard en gebruikt, dan kan je dat inzetten om je welvaart te vergroten.
Dat heeft niets met geld te maken.
Dat wil niet zeggen dat je geen geld nodig hebt. Om welvaart te verplaatsen gebruiken we immers geld.
Geld zelf is de welvaart niet.
Dat feit begrijpen veel mensen niet. Hun focus is gericht op veel geld verkrijgen. Veel geld wordt je echter niet gelukkig van.
Geld is iets dat onze overheid samen met de banken aan het creëren is. Geld kunnen ze bijdrukken en door geldontwaarding neemt de koopkracht er van steeds verder af.
Waarom zou je dus geld willen hebben? Het is een heel onzeker bezit.

Succesverhaal.nl
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd