Beursbox Nieuwsbrief Een Chinees probleem

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een Chinees probleem
Date: March 10th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
dinsdag, 10 maart 2020
 
 

AEX 490,66 Dow 24.689 USD 1,135 Btc 6.984 Goud 1,664.24

 
 
 
 

Crowdfunding steeds populairder

Deed u al eens als belegger in een crowdfunding opzet mee? Het voordeel is dat u dan geen last van beurssentiment heeft. Bepaal zelf uw risico. U kan hier inschrijven. (20 euro bonus) Ik heb nu ook eigen site gemaakt. 6 maart 2020 bijeenkomst in Best!

Schrijf nu in
 

Pak nu de hoge rente mee!

Uw spaargeld levert u bij de bank niets op. Stel daarom een deel van uw spaargeld voor 6 maanden ter beschikking aan deze succesvolle onderneming die nu aan de weg timmert in de energietransitiemarkt! Ze groeien keihard en hebben vanwege die groei nu kortstondig extra kapitaal nodig! Mail me op tom@PROTECTED

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/03 7:00

  • Hoe ziet mijn Neo Finance account er uit? Ik heb gisteren een 13 minuten lange video gemaakt waarin ik dat laat zien.
  • Als de beurs in crisis mode gaat, gaat alles omlaag. Gisteren was het paniek op de beurs. In de VS ging de beurs binnen het uur voor 15 minuten dicht. De S&P verloor op dat moment meer dan 7%. De daling was daarmee te groot. Handelaren moesten met de verplichte stop weer even afkoelen. Uiteindelijk eindigde de Dow Jones met een grootste puntenverlies ooit, meer dan 2000 punten gingen er van af.
  • 80% koersverlies... Eén van de aandelen die ik volg, heeft afgelopen kwartaal 80% van de waarde verloren. Het gaat om Patterson-UTI Energy, Inc. (PTEN). Dit bedrijf is actief in de energie sector... Grijze energie. Het sentiment keerde zich tegen hen en dan is er maar zo 80% verlies mogelijk... Ik vrees dat hun neerwaartse trend nog niet over is. Aan de andere kant... Er komt een moment dat het aandeel simpelweg veel te goedkoop is. De vraag is of je het dan al wilt kopen. Te goedkoop geeft geen garantie op een koersstijging.
  • Vanochtend zal vanuit Den Haag bekend worden gemaakt welke maatregelen er in Brabant en mogelijk de rest van Nederland genomen moeten worden om de verspreiding van Corona tegen te gaan. Dit is geen griep om grappen over te maken, zeker niet als je ouder dan 70 bent.
  • Hoe is het mogelijk: In Portugal kost gas per kuub 6 cent, inclusief belastingen. Er wordt geen gas geproduceerd in Portugal. In Nederland betalen we rond de 67 cent inclusief belastingen.
  • Wist Wall Street dat de dip van gisteren er aan zat te komen? Hadden ze zoiets al verwacht? Lees het hier (Engelstalig)
  • Volgens de Rabobank zal de Chinese economie in 2020 niet 5,7% groeien, maar slechts 2,4%. Blijkbaar zijn ze nog wel overtuigd van het feit dat die economie blijft groeien. Ik persoonlijk heb die overtuiging niet. Punt is wel dat China bijzonder graag groei wil rapporteren, al moeten ze er over liegen.

Open hier een zilverrekening
 
 
 

Domme beslissingen (Brecht Arnaert)

10/03 7:21

Op maandag 19 oktober 1987 – Black Monday – maakte  de Amerikaanse beurs de zwaarste crash mee in haar 200- jarig bestaan: bijna een kwart van de waarde ging in rook op. De volgende morgen kondigde de Fed aan dat ze alles in het werk ging stellen om de economie te ondersteunen. Tien dagen later verlaagden ze de intrestvoet met 0,5%.
Afgelopen woensdag deed de Fed hetzelfde, maar ze wachtte geen tien dagen: nog voor de officiële maandelijkse meeting die normaal gezien pas op 17 maart voorzien was, kwam ze al tussen in de markt, en weer met een half procent. Het effect laat zich raden: in plaats van de markt te stabiliseren, is de onrust alleen maar gegroeid. Na een korte opleving ten gevolge van dat bemoedigende nieuws, zakten de koersen alweer onderuit: nog 800 punten lager.
Het grote verschil met het verknoeien van 0,5% in het jaar 2020 in vergelijking met 0,5% in het jaar 1987, echter, is dat de intrestvoeten dertig jaar geleden nog op 7,25% stonden, en die tot woensdag, voor de verlaging van de Fed, op 1,75% stonden. Daar waar een half procent in 1987 dus nog geen 7% van de “firing power” van die instelling was, heeft men woensdag in één ruk bijna 33% van die beleidsmarge verspeeld.

Lees verder
 
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Een Chinees probleem (Tom Lassing)

10/03 7:42

De uitbraak van het Corona virus heeft een ander Chinees probleem blootgelegd. Een hotel van nog geen twee jaar uit was volgestopt met Corona patiënten en is vervolgens ingestort. Een gebouw van twee jaar oud hoort niet in te storten, maar instortende gebouwen is schering en inslag in China.
De vastgoedboom heeft als gevolg gehad dat iedereen zich bouwer kon noemen en naar kwaliteit werd niet gekeken.
Letterlijk is het zo dat delen van de nieuwe gebouwen uit karton bestaan.
Hele wijken zijn gebouwd met ondeugdelijk beton en toezicht op de bouw bestaat er niet.
Iedere dag storten er in China gebouwen in, maar dat is geen nieuws. Nu zaten er Corona patiënten in en dat maakt het ineens wel wereldnieuws.
Het probleem met de vastgoedsector in China is dat veel Chinezen hun geld in dit ondeugdelijke vastgoed hebben gestopt. Dat geld is in feite al verloren, maar ze willen die realiteit niet inzien.
Het is een enorm probleem en China zal eerst haar eigen vastgoedcrisis moeten doormaken voor het land ooit de nummer één van de wereld kunnen worden.
Die bittere pil moeten ze eerst nog slikken.
Van dit artikel heb ik ook een video gemaakt

 
 

Analyses (Tom Lassing)

10/03 8:05

AEX  De AEX is gisteren op 490 punten gesloten. Een forse daling. In de grafiek ziet het er meer uit als een klif waar de AEX vanaf gevallen is. Het is een streep omlaag, van 625 naar nu 490.

DAX  Technisch gezien ziet de DAX er net zo uit als de AEX. De cijfers izjn iets anders. De DAX zakte van 13.800 naar nu grofweg 10.600. Er komt ook wel weer een stuitering, maar niemand kan stellen dat het ergste nu geweest is. Gisteren was voor het eerst paniek te zien op de beurs. De omzet op de DAX was drie keer dat van de laatste weken en zes keer meer dan 'normaal'. Dat is een teken van paniek.

Royal Dutch Dit aandeel kreeg gisteren wel een heel opmerkelijk harde klap. Zoiets zien we niet vaak bij Koninklijke Olie. De koers ging in één dag van 19 naar 15. In mijn ogen kan dit wel eens een opmerkelijk interessant koopmoment zijn voor deze aandelen. Het was paniek, met een enorme omzet in de stukken.

Signify  Bij mijn laatste analyse was dit aandeel flink gestegen. Die winst is meer dan volledig verdwenen. Gisteren is onder de 22,5 gesloten. Een paar weken geleden stond er nog 33 op het bord. De omzet was enorm. Naar mijn idee iets te veel paniek. Dit is een interessant moment om voorzichtig in te kopen.

KPN  Bij de vorige analyse wees ik al op de enorme daling die het aandeel KPN doormaakte. Die daling is alleen maar versneld doorgezet. De koers is nu weer met de 2 europ per aandeel aan het worstelen en is onder de lange terlijn steunen gekomen. Afblijven.

Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

Naar de Analyses
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Er komt een harde Brexit (Tom Lassing)

10/03 8:29

Die harde Braxit is mijn overtuiging. Die overtuiging komt voort uit het feit dat het VK op geen enkele wijze nog wil samenwerken met de EU. Zo stapt het VK nu ook uit de samenwerking op het gebied van luchtvaartveiligheid.
Dit onderwerp heeft niets van doen met de Brexit, maar het VK gaat ook op het gebied van luchtvaartveiligheid een eigen organisatie opzetten. Dit houdt in dat er in het Europese luchtruim een virtueel gat ontstaat. (Het gaat om luchtvaartveiligheid, niet om luchtverkeersleiding. Daar waar het VK nu onderdeel is van het grote Europese netwerk, willen ze hun eigen netwerk gaan opzetten.
Volledig overbodig, maar het VK wil simpelweg op geen enkele wijze met de EU samenwerken.
Ook op het gebied van uitwisseling van gegevens over grensoverschrijdingen van personen gaat het VK een eigen organisatie opzetten en de samenwerking met de EU beeindigen. Dit houdt in dat er geen uitwisseling meer zal zijn over personen die de grens over gaan. Als iemand dus een crimineel is, dan zal het ontvangende land daar zelf achter moeten komen.
Het feit dat het VK op al die vlakken niet langer met de EU wil samenwerken, is voor mij wel het teken dat er geen enkele overeenkomst komt. Engeland denkt nog altijd dat ze een wereldmacht is en dat ze haar wil wel aan Europa kan opleggen.
De EU zal zich volgens de Britten maar aan het VK moeten aanpassen. Dat terwijl het VK nog altijd niet heeft aangegeven wat ze dan precies wil. Die totale onwil om tot een overeenkomst te komen zal de gesprekken tussen het VK en de EU nog in de zomer doen klappen.
Dat is mijn inschatting.
Ik zou niet graag in ingezetene van het VK willen zijn. 2021 gaat er een heel moeilijk jaar worden. Nederland is een grote handelspartner van het VK en ook in Nederland zal er dus in 2021 een negatief economisch gevolg voelbaar zijn.

Beursbox.nl
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd