Beursbox Nieuwsbrief 2020, het dieptepunt jaar

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief 2020, het dieptepunt jaar
Date: March 17th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
dinsdag, 17 maart 2020
 
 

AEX 416,77 Dow 21.199 USD 1,114 Btc 4.816 Goud 1,488.02

 
 
 
 

Crowdfunding steeds populairder

Deed u al eens als belegger in een crowdfunding opzet mee? Het voordeel is dat u dan geen last van beurssentiment heeft. Bepaal zelf uw risico. U kan hier inschrijven. (20 euro bonus) Ik heb nu ook eigen site gemaakt. 17 april 2020 bijeenkomst in Best!

Schrijf nu in
 

Pak nu de hoge rente mee!

Uw spaargeld levert u bij de bank niets op. Stel daarom een deel van uw spaargeld voor 6 maanden ter beschikking aan deze succesvolle onderneming die nu aan de weg timmert in de energietransitiemarkt! Ze groeien keihard en hebben vanwege die groei nu kortstondig extra kapitaal nodig! Mail me op tom@PROTECTED

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/03 7:00

  • Hoe ziet mijn Neo Finance account er uit? Ik heb recent een 13 minuten lange video gemaakt waarin ik dat laat zien.
  • De FED heeft de rente naar nul gebracht en heeft haar inkoopprogramma weer geactiveerd. Ze denken dat dezelfde truc ook deze keer gaat helpen, maar dit is wel een andere crisis... Ik help het zo hopen, maar het lijkt erop dat ze alleen maar een hamer hebben, dus in hun ogen is alles een spijker.
  • De beurzen gingen gisteren weer zwaar omlaag. De gifbeker is nog niet leeg en ik verwacht nog wel meer tegenslagen. Ineens zijn die vastrentende beleggingen waar ik al twee jaar over schrijf wel heel interessant geworden! Helemaal geen last van beurssentiment, en dat geeft rust.
  • De luchtvaartsector kent nu ook zware tijden. Het aantal vluchten EN de bezettingsgraad van de wel vliegende toestellen is bedroevend. KLM heeft daarom een 70% werktijdverkorting voor het personeel aangevraagd.
  • In een paniek markt gaat alles omlaag, ook goud. We zagen dat ook weer gisteren. Beleggers willen nu cash hebben. Vreemde zaak is dat, want cash is nu gevaarlijk omdat de centrale banken er enorm veel bij aan het maken zijn. Ooit gaat dat toch inflatie opjagen.
  • Bridgewater heeft ter waarde van 14 miljard dollar een shortpositie op Europese aandelen opgebouwd. We hebben de bodem dus nog niet gezien.

Open hier een zilverrekening
 
 
 

Domme beslissingen (Brecht Arnaert)

10/03 7:21

Op maandag 19 oktober 1987 – Black Monday – maakte  de Amerikaanse beurs de zwaarste crash mee in haar 200- jarig bestaan: bijna een kwart van de waarde ging in rook op. De volgende morgen kondigde de Fed aan dat ze alles in het werk ging stellen om de economie te ondersteunen. Tien dagen later verlaagden ze de intrestvoet met 0,5%.
Afgelopen woensdag deed de Fed hetzelfde, maar ze wachtte geen tien dagen: nog voor de officiële maandelijkse meeting die normaal gezien pas op 17 maart voorzien was, kwam ze al tussen in de markt, en weer met een half procent. Het effect laat zich raden: in plaats van de markt te stabiliseren, is de onrust alleen maar gegroeid. Na een korte opleving ten gevolge van dat bemoedigende nieuws, zakten de koersen alweer onderuit: nog 800 punten lager.
Het grote verschil met het verknoeien van 0,5% in het jaar 2020 in vergelijking met 0,5% in het jaar 1987, echter, is dat de intrestvoeten dertig jaar geleden nog op 7,25% stonden, en die tot woensdag, voor de verlaging van de Fed, op 1,75% stonden. Daar waar een half procent in 1987 dus nog geen 7% van de “firing power” van die instelling was, heeft men woensdag in één ruk bijna 33% van die beleidsmarge verspeeld.

Lees verder
 
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

2020, het dieptepunt jaar (Tom Lassing)

17/03 7:42

Al sinds 2000 heb ik geschreven dat 2020 het dieptepunt jaar gaat worden. De ontwikkeling van de mensheid kent nu eenmaal bewegingen in golven. In 2020 zou weer zo'n kantelpunt moeten komen. Daarna gaat het weer beter worden.
Dat merken we de eerste jaren amper, want in het dieptepunt is een kleine verbetering nog amper voelbaar.
Wat zijn dan die dieptepunten?
- De opkomst van fascistische leiders, zoals we dat zien in de VS, Brazilië, China, Rusland, Turkije, Polen, Hongarije, India, Filipijnen is er een duidelijk teken van.
- De kloof tussen rijk en arm is een ander punt.
- Het wegnemen van vrijheden van de bevolking is een ander punt. Vooral door technologie zijn we veel vrijheden kwijtgeraakt en de overheden willen alles van ons weten.
- De oplkomst van enorm grote bedrijven die vreselijk machtig zijn is een ander punt van zorg. In feite bepalen grote bedrijven hoe sterk de lokale economie mag worden. Willen ze minder belasting betalen, dan eisten ze dat en wie niet meebuigt zal zien dat de werkgelegenheid en welvaart zal vertrekken.
De crisis die nu door de zwarte zwaan, het Covid-19 virus, is ontstaan, raakt ook de middenklasse keihard. In Nederland staan een miljoen ZZP'ers nu met de rug tegen de muur. Ze hebben in Den Haag geen lobbygroep die voor ze opkomt. Ze zijn gefundes fressen voor de politici. Ze wilden zelf onder het werkgeversjuk uit, dus sterf dan maar, dat is wat de VVD nu eigenlijk zegt. Ook de PvdA heeft weinig met ze, want ze wilden geen brave volgzame werknemers/vakbondsleden blijven.
Een miljoen mensen... die hebben een enorme macht als ze nu samen gaan werken.
Ik ben er bang voor dat de restricties NA de viruscrisis niet weggenomen gaan worden omdat men in Den Haag bang is voor een hooivorken opstand. Dát is dus waar we alert op moeten zijn. De huidige restricties hebben een duidelijke reden. Verlenging daarvan voorbij Corona is een staatsgreep tegen het volk.

 
 

Net iets meer rendement in Neo Finance (Tom Lassing)

17/03 8:05

Hoe kan je de portefeuille van je Neo Finance leningen zo aanpassen dat je NOG meer rendement gaat maken?
Ik laat dat in een 5 minuten filmpje even zien. Het is namelijk mogelijk om de kwaliteit van je leningen op peil te houden. Daar moet je dan wel wat tijd en moeite in steken.
Het hoeft niet, maar als je nét even iets meer rendement wilt gaan halen, dan is het wel leuk dat je het voor een deel zelf in de hand hebt.

Naar het filmpje
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Wat gaat de beurs doen? (Tom Lassing)

17/03 8:32

Wat we ons goed moeten blijven bedenken is dat de beurs nu al een voorschot neemt op de problemen die er aan komen. Zo werkt dat bij de beurshandel. Zodra we echt in het dieptepunt zitten is de beurs als weer aan het bodemen en mogelijk weer aan het stijgen.
We zijn daar nog niet, want het probleem is dat vooral de VS amper inzage heeft in hoeveel mensen er ziek zijn. 67 miljoen Amerikanen zijn niet verzekerd of behoorlijk onderverzekerd. Als die ziek worden, dan is een bezoek aan de dokter voor hen onbetaalbaar. In de VS kost alleen de Corona test al 1.331 dollar. Als je dan ziek bent, dan begint de rekening pas echt op te lopen. Als echt tientallen miljoenen Amerikanen besmet gaan raken, dan kijken we makkelijk naar honderdduizend of meer doden in de VS alleen.
Ze zijn daar totaal niet voorbereid en het land is voor wat betreft gezondheidszorg voor de armeren nog het beste te vergelijken met een derde wereldland. Het verschil is dat de brede elite niet een paar procent is, maar ongeveer de helft van de bevolking. De helft heeft het goed, de andere helft kan in feite nog geen onverwachte rekening van 400 dollar aan.
Ik denk dat de wereldeconomie een enorme dreun krijgt. Er kan geen sprake meer zijn van groei. Het wordt krimp en dat alleen zal beleggers al in een paniek brengen. Immers, ze kennen alleen groei. Wat houdt wereldwijde krimp eigenlijk in?
We weten het niet en dat gaan we in de beurs voelen.

Beursbox.nl
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd