Beursbox Nieuwsbrief Immuun voor de financiële crisis

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Immuun voor de financiële crisis
Date: March 20th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
vrijdag, 20 maart 2020
 
 

AEX 422,75 Dow 20.238 USD 1,075 Btc 5.818 Goud 1,500.83

 
 
 
 

Interessante propositie

Ik ben in contact met een zeer snelgroeiend bedrijf waarvan ik de directie persoonlijk ken. Ik ga zelf ook investeren.  Zij zoeken korte termijn lening (250K) van 6 maanden, de rente bedraagt 7% op jaarbasis. Ze hebben al een koper van de bestaande projecten die deze binnen 6 maanden gaat afnemen. Het geld is nodig om het bedrijf klaar te zetten voor nieuwe projecten. Bij die nieuwe projecten krijgen bestaande relaties voorrang! Minimum deelname 10K. Mail me even persoonlijk op tom@PROTECTED als u interesse heeft.

Daytrading als inkomen

24 april komt Aloys Mattijssen om 13:30 uur in Best de daytrading software presenteren waarmee iedere particuliere belegger in staat is om heel lucratief met daytrading actief te worden. Reserveer uw stoel op tijd!

Lees hier meer
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/03 7:00

  • De Amerikaanse minister Pompeo heeft het onderzoek naar Amerikaanse oorlogsmidaden in Afghanistan verraad tegen de VS genoemd en heeft Amerikaanse onderzoekers gewaarschuwd voor de gevolgen voor henzelf als ze dat onderzoek namens internationale organisaties doorzetten. Een nieuwe low voor de Amerikaanse regering.
  • De ECB gaat 750 miljard euro's in de Europese economie pompen. Extra geld, gecreëerd uit niets en dus zonder economische verklaring. Ooit gaat dit een enorme inflatie veroorzaken. Dat "ooit" is als ineens bij heel veel mensen tegelijk het licht aan gaat. Dat zal komen op het moment dat niemand het verwacht.
  • Elon Musk wil even snel een fabriekje opzetten om medische apparatuur te bouwen. Hij ziet een kans, zal ongetwijfeld de nodige miljarden aan subsidie veiligstellen en dan in feite zonder risico een nieuw bedrijf uit de grond stampen. Je moet hem nageven, hij is verdomd slim en pakt de kansen als die zich voordoen. Politici zijn nu bereid om miljarden weg te geven als het de aandacht kan afleiden van hun eigen falen.
  • Een maand geleden schreef ik over Tesla dat het me aan 1999 deed denken... We kunnen nu zien hoezeer ik daar gelijk in had. Ga maar eens kijken, just for fun... klik hier
  • Het is bijltjes week in de goudsector. Gisteren werd bekend dat ook de president en COO van McEwen (MUX) opgestapt is.
  • De supermarkten in Nederland mogen nu ook buiten de reguliere bevoorradingstijden nieuwe voorraad krijgen.
  • Hier in mijn woonplaats is er grote onrust over het feit dat de Makro heeft besloten ook open te gaan voor iedereen. Dat is een verruiming die ze altijd al wilden en die de middenstanders in het dorp helemaal niet graag zien gebeuren. De Makro zit op een veel goedkopere locatie op een industrie terrein en is daarmee altijd al discutabele oneerlijke concurrentie geweest.
  • De prijs van bitcoin is procentueel weer giga gestegen de afgelopen 24 uur. Speculatief blijft het heel erg interessant vanwege die enorme bewegingen.


Koop hier uw zilver
 
 
 

Crowdfunding in coma door Corona? Webinar om 13 uur! (Tom Lassing)

20/03 7:21

Dat hoeft zeker niet zo te zijn, als je in degelijke projecten hebt geïnvesteerd.
Ik koop al een tijdje woningen in Detroit. Matching Capital (MC) financiert.
MC is een crowdfinancier voor vastgoed. Dus ook voor mijn vastgoed. Dit voorkomt dat ik naast vastgoedbelegger ook nog eens een heleboel met de AFM moet regelen. Dat doet MC nu dus.
De oprichter van Matching Capital houdt vandaag een webinar voor zijn investeerders.
Hij vertelt op welke wijze de projecten eventueel worden geraakt door de effecten van Corona.
Kijk gratis en veilig vanuit huis mee.

Aanmelden
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Ontvang een GRATIS exemplaar van mijn boek (betaal alleen verzendkosten)
Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties (Let op, de gratis boeken raken op!)

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Is het inmiddels niet te laat? (Jack Hoogland)

20/03 7:47

Deze week vroeg een lezer mij of het (na de forse beursdalingen van de afgelopen weken) niet te laat is om nu nog het rapport "De Nieuwe Internet Hype" te bestellen. Blijft er na deze dalingen nog wel ruimte over om van dalende koersen te profiteren?

Kijkt u voor het antwoord op deze vraag even mee naar het praktijkvoorbeeldje hieronder.

Eergisteren stuurden we een nieuw signaal uit. Voor een tech-aandeel dat ruim een half jaar geleden nog meer dan $100 noteerde. Nu is de koers rond $40.

Het tastbare eigen vermogen van dit bedrijf is $1,60 per aandeel. Dat is 96% lager dan de huidige koers. Dat eigen vermogen daalt jaarlijks met $1,60 per aandeel omdat er bij dit bedrijf fors meer geld uitgaat dan er binnenkomt. Over een jaar is het eigen vermogen dus $0,00 per aandeel. Over twee jaar negatief $1,60 per aandeel. Impact coronavirus niet eens meegerekend.

Dit bedrijf kan dus alleen overleven door meer geld te lenen of door uitgifte van nieuwe aandelen. De vraag is nu: wie gaat in deze tijden van crisis zijn geld nog steken in een hopeloos verlieslijdend tech-bedrijf? Antwoord: Niemand!

Dit aandeel gaat naar $0,00. Net als veel andere jarenlang gehypete tech-aandelen. Voor ons rapport "De Nieuwe Internet Hype" stuurden we de afgelopen weken meer dan 15 signalen uit.

Van aandelen die peperduur zijn. Van bedrijven die in eenzelfde situatie zitten als hierboven beschreven. Aandelen die vanaf hun huidige koers met 90% tot 100% omlaag moeten.
Bestel snel het unieke rapport "De Nieuwe Internet Hype"!

 
 

Immuun voor de financiële crisis (Tom Lassing)

20/03 8:03

Is het mogelijk om 100% immuun voor de crisis te worden? Neen, 100% niet. Immers, zelfs als je niets hebt, dan ga je het nog voelen als de rest het ook slecht krijgt. Immers worden ze dan minder vrijgevig en als jij niets hebt, dan ben je afhankelijk van hen die nog wel hebben.
Maar als je wel kapitaal en bezit hebt, hoe kan je je dan beschermen.
Ik begin te klinken als een gekraste grammafoonplaat vrees ik, want ik heb hier de laatste jaren minstens wekelijks over geschreven en vaak dagelijks. Ik zag dit moment namelijk al wel aankomen, maar heb altijd aangegeven dat je het moment van de klap omlaag nooit kan voorspellen.
Ik heb echter zelf al wel de nodige maatregelen genomen en er heel veel over geschreven.
Zo ben ik in ondergewaardeerd onroerend goed gestapt en ik kocht 28 huurhuizen en ben bezig met de herontwikkeling van een appartementencomplex met daarin 14 appartementen. Dat alles verhuur ik.
In crisistijden gaan de huren wel iets omlaag, maar er komen eerder huurders bij, dan dat er af gaan. Zeker in het goedkope segment waar ik actief in ben. In mijn huizen kan je goedkoop wonen en dus makkelijker door de crisis heen komen.
Ik heb anderen de kans gegeven mee te doen via een lening opzet. Die deelnemers krijgen ieder kwartaal hun rente netjes overgemaakt. Dat is dus een mooi rendement op hun vermogen terwijl dat vermogen dus niet -35% is gegaan zoals zo veel aandelen op de beurzen.
Een andere kans is om consumenten leningen te verstrekken. Consumenten zijn veel veiliger leners dan bedrijven. Een bedrijf kan je vandaag oprichten en morgen stoppen. Succes om daar nog geld van te krijgen als ze eenmaal van de radar verdwenen zijn. Consumenten zijn veel veiliger. Zeker als ze een gezin hebben. Die kunnen zichzelf niet zo maar opheffen. De meeste consumenten doen er dus alles aan om netjes aan hun verplichtingen te voldoen. Hier zijn banken in het verleden schatrijk mee geworden. Na de crisis van 2008 durfden de banken veel niet meer en heeft crowdfunding die markt ook gevonden. Nu kunnen wij als particuliere beleggers er dus rendement mee halen.
Ook daar schrijf ik sinds oktober 2019 al wekelijks, zo niet dagelijks over. Ook hier geen -35% zoals we nu op de beurzen zien.
Is dit dan niet gevoelig voor de crisis? Helaas... ook dat kan minder worden. Gisteren werd bekend dat ook in Litouwen consumenten een drie tot (Bij uitzondering) zes maanden vrijaf van aflossing en rente gaan krijgen. Het houdt in dat ze tot maximaal een half jaar 'gratis geld' hebben en pas daarna weer rente en aflossing gaan betalen. Dat is dus voor de leningverstrekkers een tegenvaller. Een leningt van 4 jaar wordt dus nu een lening van 4,5 jaar. He tis immers uitstel van betaling, niet wegstrepen. Als geldverstrekker krijg je dus een iets lager rendement omdat de lening iets langer duurde dan verwacht. Voor nieuwe leningen is de rente recent al omhoog gebracht om dat te compenseren. Wat ik nog na ga, is of de mogelijkheid tot betalingsuitstel ook voor nu te verstrekken leningen gaat gelden. Ik hoop daar vandaag nog antwoord op te krijgen. Zodra ik het antwoord heb, publiceer ik het op deze site.

Zeg niet dat ik u de kansen om de beursmalaise te ontlopen niet heb gegeven of u er niet op heb gewezen.
Ik wees u overigens ook op goud en zilver. Dat ging tot twee weken geleden ook mooi omhoog, maar in een crisis zoals deze gaat dat kortstondig ook omlaag. Al was het maar omdat de centrale banken niet willen dat het een alternatief voor hun fiat geld gaat worden. We moeten even door die dip, maar de stijging van zowel goud als zilver is een kwestie van tijd. Geen maanden, maar eerder dagen, hooguit weken. Ook hier ligt dus een mooie kans. Het houdt immers in dat goudaandelen en zilveraandelen interessant zijn.
Daarmee heb ik toch wel zo'n beetje mijn hele persoonlijke portefeuille besproken...

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Kijk hier
 
 
 

Gasloos een Slim Beleid? (Tom Lassing)

20/03 8:30

Is totaal van het gas af gaan een slim overheidsbeleid?
Neen, dat is het niet en daar gaan we nog wel achter komen. Het is net zo dom als 15 jaar geleden nog vier kolencentrales bouwen. Je weet dat het fout is en toch zet de politiek het door. Waarom?
- Heel simpel... De politiek moet het hebben van akkoorden waarmee de helft plus één van de Kamerleden kan leven. Dat is dus niet zo maar het beste wat je voor het land kan doen, maar het is het beste waarmee je die meerderheid van de Kamerleden achter je kan krijgen. Kamerleden nemen niet graag ingrijpende beleidsbesluiten en ze willen ook graag herkozen worden, dus ALS ze het al een groot besluit nemen, dan moet het wel lekker bekken.
Van het GAS af was duidelijk. Dat bekt wel. Doet het dus goed bij bepaalde politici. Daarbij kwam het politiek goed uit als je als politicus daarmee ook aangaf dat je de Groningers tegemoet wilde komen. Niet dat die Groningers echt op hun netvlies staan, maar ach, het is leuke pers.
En daarmee is het zo'n beetje gezegd.
Er zat verder weinig kennis of beleid achter. Het was een holle frase die ons in de toekomst gaat bijten.
Immers is de toekomst waterstof en dan in de vorm van... GAS!
Maar dat zijn we nu al aan het tegenwerken omdat gemeenten en bouwers verplicht worden om gasloze huizen te bouwen. Gasloze huizen verbruiken meer stroom, maar dat kan ons stroomnetwerk niet aan...
Oeps, heeft de politiek in feite een nieuw probleem gecreëerd?
Ja, natuurlijk. Maar dat is niet nieuw. Daar zijn politici voor... Voor het oplossen van problemen, ook de problemen die ze zelf veroorzaakt hebben omdat ze zo graag herkozen willen worden.

 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd