Beursbox Nieuwsbrief Het wonder van Zweden

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Het wonder van Zweden
Date: April 20th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
maandag, 20 april 2020
 
 

AEX 505,82 Dow 24.040 USD 1,085 Btc 6.610  Goud 1,683.23

 
 
 
 

Meer rente voor uw spaargeld

Uw spaargeld kan ook nu serieus rendement opleveren.

Kijk hier voor een fantastische manier om onder Centrale Bank toezicht een flinke rente te verkrijgen. U bepaalt zelf het risico niveau. Het kan van nul risico, tot zeer speculatief (maar dan ook wel een prachtig potentieel rendement) Juist nu in de crisis een prachtige kans op mooi rendement! Op 9 april om 20:00 uur een webinar! Geef je hier op (Gratis)

Ga naar de site
 

Webinar Daytrading voor particulieren

Aloys Mattijssen zou eigenlijk naar Best toe komen, maar met de Corona maatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. Toch biedt de markt zulke interessante beursdagen dat het belangrijk is om u wel op de hoogte te houden van mogelijkheden om de volatiliteit te bespelen.
Kijk hier en geef u op voor het webinar donderdagavond om 20:00 uur.

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/04 7:00

  • De verkopen van nieuwe auto's zijn in maart 2020 in de gehele EU gehalveerd ten opzichte van een jaar geleden. In Italië daalde het 85% in Nederland 23%.
  • De laatste woning in Florida waar ik mede actief in was staat nu te koop.
    Vooralsnog is het idee om er nu even te stoppen en de aandacht puur op Michigan te richten.
  • De waarde van alle wereldwijde derivaten wordt geschat op 600 biljoen dollar.
  • De Horeca heeft gesprekken met de vakbonden gestaakt. Alle kosten van de Corona crisis liggen nu bij de werkgevers. De werknemers hebben geen offers hoeven brengen. (Missen wel hun fooien, maar hoeven daar nu ook niet voor te werken). De werkgevers in de Horeca wilden ook offers van werknemers. De vakbonden zijn daartoe niet bereid. Als de maatregelen nog langer duren gaan horeca zaken dicht en banen verloren. Dat proces zal volgens de werkgevers versnellen als niet ook van de werknemers offers gevraagd worden.
  • Consternatie bij DAF. In de fabriek in Eindhoven werd bij de poort met infra rood gecontroleerd wat of iedere temperatuur was. Een maatregel die in Zuid Korea en Taiwan zeer succesvol is gebleken. Hier in Nederland VERBODEN! Het moet namelijk een arts zijn die het doet! Waanzin is het. Daar ga je toch geen arts voor inzetten om een temperatuur af te lezen? Dat kan een kind van 4 nog foutloos doen. Soms denk ik wel eens dat we Corona gewoon keihard verdienen. We zijn zo doorgeschoten in regels dat we bereid zijn te sterven voor de toepassing van achterlijke regeltjes. Stuur iedereen die een afwijkende temperatuur heeft alsnog naar de arts en probleem opgelost denk ik dan, maar zo werkt dat niet in Nederland.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

Maak straks niet dezelfde fout! (Jack Hoogland)

20/04 7:31

Dinsdag liet ik u al zien dat de goudprijs weer in een stevig stijgende koerstrend zit. Bereikte deze week haar hoogste koers sinds 2012.

Op de koersgrafiek hieronder zien we dat goudaandelen inmiddels ook helemaal hersteld zijn na de korte onderbreking door forced selling. TopAandelen-abonnees die vorige maand na het lezen van onder meer dit artikel goudaandelen bij kochten, boekten een razendsnelle extra winst.

Ik hoef u uiteraard niet meer te vertellen dat regeringen wereldwijd nu ongekende hoeveelheden geld uitgeven om hun economie te stimuleren. Dat is op zichzelf al razend positief voor de goudprijs.

Kijken we echter verder vooruit, dan zien we dat het IMF alvast een waarschuwing uitstuurt aan regeringen. Zie onderstaande tweet. Het IMF roept regeringen wereldwijd op om vooral méér geld te spenderen, om hun economie méér te stimuleren als het coronavirus straks onder controle is.

“Maak straks niet dezelfde fout als ze in de jaren '30 deden!”

Ga er maar rustig vanuit dat politici en centrale bankiers dit IMF-advies zullen opvolgen. Het maakt nóg duidelijker wat we straks kunnen verwachten.
Klik  hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Klik hier voor meer info
 
 
 

Het wonder van Zweden (Tom Lassing)

20/04 7:43

In Zweden is er geen lock down. Er is geen enkele verplichting van de overheid. Er is slechts de aanbeveling om thuis te werken en afstand te houden.
Ondertussen zijn er in Zweden (stand 20/4) 1.540 officiële Corona doden te betreuren. Met een bevolking die qua omvang vergelijkbaar is met die van België een enorm verschil. 20/4 stond België op 5.683 overleden patiënten.
Nu zijn er meerdere mogelijkheden voor we benoemen dat de aanpak van Zweden beter is.
1. Zweden kan later in de golf zitten.
2. Zweden kent mogelijk een jongere en gezondere bevolking.
3. Door mensen NIET binnen te houden blijven mensen fitter en gezonder en dat weegt op tegen de lock down voordelen.
4. Een reden die we nog gaan ontdekken...
Hoe dan ook, het aantal besmettingen en het aantal overleden mensen is aanzienlijk lager dan in België. Ondertussen ligt in België de economie vrijwel stil, terwijl de economie van Zweden vrijwel volledig doorgaat.
In dat opzicht is de aanpak van Zweden opmerkelijk. De VS probeerde aanvankelijk hetzelfde (minus de aanbevelingen om afstand te houden die in Zweden wel is gegeven), maar faalde vreselijk. De vraag blijft dus wat het unieke verschil is.

 
 

Werkloosheid USA vergelijkbaar met jaren dertig (Tom Lassing)

20/04 8:22

Op dit moment zijn er in de VS 22 miljoen banen verloren gegaan. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger omdat vooral in de lage lonen banen veel mensen part time werkten en wie dat deed, krijgt nu geen uitkering en wordt dan ook niet meegeteld.
In een echte economie zou de crisis compleet zijn. Nu (nog) niet, want de VS verzint geld en tot op heden heeft niemand daar problemen mee. De dollar wordt zelfs ten opzichte van andere valuta meer waard!
Zolang die gekte rondom de dollar waarde aanhoudt kan de VS haar broek ophouden. Toch neemt de armoede bij de bevolking enorm toe in de VS. Als de bevolking niets meer kan kopen, is er geen economie meer!
Ondertussen is economen daarom wel duidelijk dat de keizer vreselijk naakt is, maar degene die dat roept, wordt genegeerd door alle anderen die dat wel zouden moeten weten, maar zichzelf voor de gek houden en zichzelf en anderen voorhouden dat de keizer prachtige kleren aan heeft.
Hoe lang kan je deze poppenkast volhouden?
Hoeveel risico wilt u er mee nemen?
Als de poppenkast uitkomt, dan zijn valuta als dollar en euro niets meer waard. Men zal dan gaan kijken naar andere eenheden die waarde vertegenwoordigen. Ik denk niet dat de goudstandaard ooit terugkomt, maar goud is WEL zo'n eenheid die wereldwijd erkend wordt als waardevast.
Zilver in iets mindere mate ook.
Mijn voorkeur gaat uit naar zilver omdat in de wereldgeschiedenis de verhouding in prijs tussen goud en zilver nog niet eerder zo ongunstig voor zilver was. Ik ga er vanuit dat dit ooit rechtgetrokken gaat worden. Daarom heb ik twee eenheden zilver op één eenheid goud qua euro waarde.
Ik hou mijn goud en zilverrekening hier aan.
Ik raad u aan hetzelfde te doen en minstens een deel van uw spaargeld om te zetten in goud en zilver!

Open uw eigen goud/zilver rekening
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

VastgoedBeleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via crowdfunding. Dit platform is op kleine schaal heel leuk bezig.

Kijk hier
 
 
 

Het provision fund (Tom Lassing)

20/04 8:53

Hoe werkt het precies als het tot uitkering komt?
Ik ben nog te kort bezig om alle ervaring al te hebben met het Neo Finance Provision Fund. Ik heb daarom een lening gekocht op de Secundaire Markt die slechts 5 dagen af zat van een definitieve afrekening via het provision fund.
Het gaat om lening N952388675-2. Misschien dat u dan ook kunt nazien hoe het er bij staat. De totale lening was zoiets als 1500 euro.
In mijn geval een lening waarop in mijn portefeuille nog 11,16 euro open staat. Tenminste, dat betaalde ik, inclusief de premie voor het provision fund. De lening zelf is eigenlijk nog slechts 9,15 euro.
De vraag is nu hoeveel het provision fund mij na deze week gaat uitbetalen.
We kunnen wachten tot het 'ooit' gaat gebeuren, maar ik wil het nu weten, dus vandaar mijn actie om deze lening toch te kopen. Diepte investering in kennis zullen we maar zeggen.

Ik heb van Mark (de vertenwoordiger van het bedrijf) te horen gekregen dat je ALTIJD je hele investering terug krijgt. Wel wordt de verkregen rente in aftrek gebracht op wat je terugkrijgt van de betaalde verzekeringspremie.
In het ergste geval heb je dus enkele maanden geen rente ontvangen...
Nu is de vraag hoe dat uitpakt bij mijn leningen. Ik kocht de namelijk op de Secundaire Markt en eventueel betaalde rente is niet bij mij terecht gekomen. Daar ga ik dus waarschijnlijk toch iets op verliezen.
De les die je daaruit kan leren:
Koop in de Secundaire Markt geen leningen met verzekering als er al een "N" bij vermeldt staat. Die leningen gaan namelijk gestaakt worden. Ze hebben al minstens drie maanden rente opgebracht en die ga je dus niet vergoed krijgen. Alleen als je zo'n lening met een heel goede prijs (korting dus!) te pakken kan krijgen, is het te overwegen, maar beter is het om deze leningen gewoon niet te kopen.
Koop je in de Secundaire Markt leningen met verzekering die al te laat met betalen zijn, betaal dan niet te veel premie daarop, want als die mensen definitief niet betalen, dan ga je die extra betaalde premie niet terugverdienen.

Open hier uw eigen rekening
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd