Beursbox Nieuwsbrief Hoe werken transacties in hyperinflatie tijd

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe werken transacties in hyperinflatie tijd
Date: May 13th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
woensdag, 13 mei 2020
 
 

AEX 520,44 Dow 22.643 USD 1,084 Btc 8.214 Goud 1,704.59

 
 
 
 

Vanavond Webinar Daytrading

Vanwege de Corona maatregelen kunnen we nu geen live sessies in Best geven. Daarom vanavond (13 mei) om 20:00 uur een webinar over de software waarmee ik (Aloys Mattijssen) Daytrading voor iedereen bereikbaar maak. Geef je snel op, het webinar is gratis! (100 is het maximum. Vorige keer waren er 98!)

Aanmelden
 

Koop zilvermijn aandelen

De verhouding van de zilverprijs ten opzichte van de goudprijs is nog nooit zo scheef geweest. Dat gaat een keer rechtgetrokken worden! Dat biedt dus kansen.

 

Naar de site
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/05 7:00

  • Interesse in crypto beleggen? Kijk hier!
  • De CEO van AT&T is 59 en gaat nu met pensioen. Hij krijgt de rest van zijn leven 274.000 dollar per maand. Ik hoop voor hem dat dit is met inflatie correctie... Anders kan hij nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Hoe moet je toch rondkomen van zo'n karig pensioen? Gelukkig hebben ze hem wel veel loon gegeven tijdens zijn werkzame leven. Anders verlies je hem te snel aan de concurrentie... AT&T gaat waarschijnlijk binnenkort personeel ontslaan.
  • Pimco zag in het eerste kwartaal 43 miljard euro onttrokken worden aan de fondsen die het beheert. De grootste uitstroom ooit voor de fondsbeheerder.
  • Bij de landen met Covid besmettingen is Rusland nu Spanje voorbij en daarmee op de tweede plek gekomen. India loopt nu ook hard op en staat al op een 12e plek. In Nederland zijn onder de leeftijd van 60 jaar nu in totaal 150 mensen overleden. De meesten daarvan hadden voorheen ook al klachten. Toch is de helft van alle zieken onder de 60. De ziekte blijkt nog altijd vooral mensen boven de 70 dodelijk te treffen.
  • Ik heb gisteren maar liefst acht leningen bij Neo Finance ingezet. Twee daarvan met een verzekering. Ik probeer nu toch weer terug te komen op gemiddeld drie per dag. Ik heb ondertussen 13.000 euro in leningen uitstaan.
  • Volgens ING gaan de helft van de ontvangers van vakantie geld dat geld niet uitgeven. Ik hoop van harte dat ze het aanwenden voor investeringen. Dat kan zijn in verduurzaming van de woning, maar ook in bijvoorbeeld goed renderende leningen zoals hier wordt beschreven. Maak geld van geld! Het vakantiegeld is er een goede start voor!
  • Vandaag 25 jaar geleden werd ik voor het eerst vader. Een kwart eeuw geleden al weer... Waar blijft de tijd.

Koop nu zilver
 
 
 

Niemand die ze nog afremt! (Jack Hoogland)

13/05 7:23

Afgelopen weekend kwam ik onderstaande tweet tegen, die ons een stukje geschiedenisles geeft. Sinds het jaar 1700 hebben wereldwijd 750 valuta bestaan, waarvan 80% ook weer verdwenen is.

En de ongeveer 150 valuta die nog wél bestaan, zijn allemaal fors in waarde gedaald ten opzichte van goud.

Het begin van het einde van een munt is ALTIJD dat politici structureel meer geld gaan uitgeven dan er binnenkomt. We kunnen rustig stellen dat die situatie nu voor enorm veel landen geldt.

Door deze crisis zullen nog een aantal valuta verdwijnen. Valuta die blijven bestaan, zullen zwaar devalueren ten opzichte van goud.

Hedgefund manager Mark Yusko vat de situatie op de meest trefffende manier samen. Zie onderstaande tweet.

Er staat geen enkele limiet meer op hoeveel geld centrale banken printen. Er is niemand die ze nog afremt! Waardoor de dollar (maar niet alleen de dollar) als wc-papier zal eindigen.

Hoe meer je van iets op de markt gooit, hoe lager de reële waarde daarvan wordt. Dat geldt voor mondkapjes, voor bloemkolen, maar ook voor dollars en euros.

We zien de eerste tekenen al in de meer kwetsbare landen.

Lees verder
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Daytrading webinar (Tom Lassing)

06/05 7:35

Bij het vorige webinar hadden we uiteindelijk 98 kijkers op een account waarbij we 100 kijkers tegelijk kunnen bedienen. We zaten dus even in de piepzak of dat we goed zou gaan.
Je zou dan bijna gaan hopen dat er niet nóg meer kijkers gaan komen.
Toch is het een goede zaak dat zo veel beleggers dit terecht een interessant onderwerp vinden.
Daarom gaan we vanavond 13 mei om 20:00 uur dit webinar over daytrading voor particuliere beleggers mog een keer geven!
U kan u hier opgeven!
Iedereen die interesse heeft in daytrading kan het ook winstgevend beoefenen. Wat je er voor nodig hebt is een systeem, een stukje kennis die je kan opdoen en de discipline je aan het plan te houden. Het grote vorodeel van daytrading is dat je niet afhankelijk bent van wat in het nieuws is. Je reageert puur op bewegingen in de markt en binnen een kwartier ben je weer weg uit die positie. Zoiets geeft enorm veel rust.
Kom maar eens kijken op het webinar!

Geef u hier op
 
 
 

Hoe werken transacties in hyperinflatie tijd (Tom Lassing)

13/05 7:43

Deze interessante vraag kreeg ik van een lezer.
We hebben hier in Europa niet veel recente ervaringen meer met hyperinflatie, maar in landen als Argentinië en Zimbabwe is die ervaring er wel.
Stel even, er is hyperinflatie en de waarde van de nationale munt gaat zo hard onderuit dat je van de ene op de andere dag serieus koopkracht kan verliezen. Hoe werkt dat dan?
Nu, ten eerste ga je dan per dag je loon uitgekeerd krijgen. Je moet namelijk naar de winkel rennen om het direct uit te geven of het in te wisselen voor een andere vorm van geld. Dat kan zijn een andere munt of het is goud of zilver.
In Zimbabwe was er goud, maar ook de Amerikaanse dollar. In Argentinië koos men vooral voor de dollar.
Ga je zoiets als een huis kopen, dan vergt dat een doorlooptijd. Je wilt als koper en verkoper echter wel weten waar je aan toe bent, ook als de verkoop pas na enkele dagen helemaal rond is.
Dat lukt dus nooit in de hyperinflatiemunt.
Je moet dan wel overstappen naar een vermelding in goud of een tegenwaarde in bijvoorbeeld een buitenlandse munt. De afrekening vindt plaats in die andere munt, maar in het contract komt de nationale munt te staan zolang die de oficiële munt is.
Immers, daarover moet belasting betaald gaan worden en de overheid eist tot op het laatst dat je de transactie in de eigen munt doet. Op papier doe je dat dan ook, maar in de praktijk rekende je waarschijnlijk al af in de waardevaste vorm.
In Zimbabwe ging men pas officieel om toen de militairen hun loon in dollars opeisten. Tot dat moment was de dreiging met geweld voldoende om de bevolking te dwingen officieel met de nationale munt te laten betalen. Dat deed bijna niemand meer, maar officieel was dat nog wel verplicht en wie gesnapt werd met dollars kon de gevangenis is. Dat gebeurde dan ook, tot de militairen het zelf ook zat waren in waardeloos geld uitgekeerd te worden.
In Argentinië was er al veel langer ervaring met hyperinflatie. Wie geld had, had al een buitenlandse bankrekening met geld in dollars. Dat werd van de overheid uit wel tegengewerkt en ontmoedigd, maar ook niet te veel, want politici deden dat zelf ook.
In de praktijk werd alles in dollars afgerekend, behalve daar waar je niet anders kon, omdat je nu eenmaal je loon in de nationale munt uitgekeerd kreeg. Het devies was dan, zo snel mogelijk uitgeven of inwisselen. Deed je dat niet, dan was je geld in heel korte tijd waardeloos. Dat wil je natuurlijk ook niet.
Door die enorme omloopsnelheid van geld werd de inflatie nog weer aangewakkerd en zo begint de spiraal omlaag tot de munt niet langer als geld gebruikt wordt.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen.

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Is Covid-19 een vooropgesteld complot? (Tom Lassing)

13/05 8:15

Op Internet en vooral op Facebook komen er steeds meer beweringen dat Covid-19 een vooropgesteld complot betreft. Men zou dit zo gepland hebben.
Ik denk dat we dat anders moeten zien.
Niet Covid-19 is gepland, maar de reactie op een pandemie is deels gepland en deels gewoon een kwestie van je kansen pakken.
Men weet op planning niveau al jaren dat er een moment komt dat een besmettelijke ziekte gaat ontsnappen. SARS en Ebola waren waarschuwingen waarbij het nog nét wel lukte om het in toom te houden, maar dankzij de Chinese ontkenning dat zo'n gevaarlijke besmettelijke ziekte in China was uitgebroken, kreeg Covid-19 wel de kans een pandemie te worden. Men reageerde in China maanden te laat. Het gevolg is bekend.
Zoiets kan je dan vervolgens elders in de wereld niet plannen, maar de reactie daarop kan je dan wel plannen.
Ik denk echter dat de meeste zaken puur een kwestie zijn van het moment even pakken.
Zo ook de app die de Nederlandse overheid wil hebben. Die app is ondertussen mogelijk helemaal niet meer nodig, omdat je met een extra wetje ook gewoon alle gegevens van de smartphone eigenaren als overheid naar je toe kan trekken. Je hoeft slechts de lokatiegegevens van de providers te mogen eisen. Verplicht ze die maar af te geven en je hebt als overheid alles wat je maar wilt hebben. Je weet van iedereen waar die zich op welk moment bevindt. Die app horen we niet veel meer van, want men zet nu in op dat extra wetje. Het doel was extra info, maar de weg er naar toe was in mijn ogen overduidelijk puur een kwestie van de kans pakken.
Zo ook de 1,5 meter regel. Door dat in de wet te gaan vastleggen, kan je effectief ook protesteren aan banden leggen. Een kans die zich ineens voordoet en nu snel in een wet verankerd gaat worden. De natte droom van de toekomstige dictator. Kijk maar wie er straks voor op gaan stemmen als zoiets in stemming gebracht gaat worden.
Kijk naar de ontwikkeling van medicijnen. Covid-19 kan met bestaande rechtenvrije medicijnen bestreden worden. Die medicijnen hebben bekende bijwerkingen, maar dat hebben medicijnen met rechten daarop ook. Door nu enorm te wijzen op de bekende bijwerkingen van rechtenvrije medicijnen, kunnen politici gemotiveerd worden om die oude prima werkende medicijnen dus te verbieden, terwijl vooral de nieuwe (dure) medicijnen waarop big pharma veel geld kan verdienen en die dus nog geen bekende bijwerkingen hebben, wel gebruikt mogen worden. Zelfs zonder goed te testen!
Big pharma gaat politici en artsen financieel ondersteunen als ze die nieuwe medicijnen gaan promoten.
Ik denk niet dat het een groot vooropgesteld complot is. Ik denk dat het de criminele inslag van bepaalde individuele personen en bedrijven is die deze misstanden mogelijk maken. Dit en een gebrek aan democratische controle maakt dat de witte boorden criminelen de zaak nu overnemen en misbruik maken van de situatie.
Dit alles is mogelijk gemaakt door angst die iedereen dag in dag uit in wordt geprent. Dat en de uitschakeling van de democratie...

 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd