Beursbox Nieuwsbrief Er is geld zat

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Er is geld zat
Date: May 14th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
donderdag, 14 mei 2020
 
 

AEX 512,19 Dow 23.125 USD 1,08 Btc 8.653 Goud 1,713.61

 
 
 
 

Wat levert nu nog wel rendement op...

Consumenten leningen leveren nu nog altijd een mooi rendement op, zeker in een land als Litouwen. Crowdfunding platform Neo Finance biedt ons hier prachtige kansen. Rendementen tot 12% zijn zeer wel mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.

Op 15 mei (14:00 uur) webinar over deze opzet! Geef je hier op, het is gratis.

Open hier een rekening
 

Goudaandelen

In onzekere tijden is goud een veilige haven. Ook de nodige goudmijnen hebben stilgelegen, dus de aanvoer is verstoord geraakt. Een goed moment om goudaandelen op te pakken, want je moet kopen als figuurlijk het bloed door de straten stroomt.


Goudaandelen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/05 7:00

 • In België mochten afgelopen maandag de winkels weer open. Zo ook een supermarkt in Oudenaarde. Een kwartier na opening sloot de politie de winkel weer. Het was niet druk of zo, maar officieel is die winkel op maandag gesloten. Na twee maanden sluiting moest de winkel dus na een kwartier weer dicht en moest het personeel weer naar huis. Krijgen een dag langer werkloosheidsuitkering. Die politiechef krijgt zijn loon toch wel... En dan vindt de politie het raar dat het geweld tegen hen toeneemt.
 • Tesla heeft het voor elkaar. Door gewoon de fabriek te openen is een verdere sluiting nu van de baan. De lokale overheid heeft nog wel extra eisen gesteld. Maar dat is puur om haar gezicht te redden. De overheid is maar zo machtig als we haar maken...
 • ABNAMRO maakte gisteren bekend een fors verlies te hebben geleden in het eerste kwartaal. Het heeft op twee(!) leningen moeten afschrijven en heeft geld gereserveerd voor meer afschrijvingen. Het verlies in het eerste kwartaal werd hierdoor 395 miljoen euro. Dit is slechts het begin... Dat waren leningen van voor Corona, en hier blijft het niet bij!
 • De verwachting in de VS is dat in staten met een republikeinse gouverneur het aantal Covid-19 doden gemiddeld hoger zal uitvallen dan in staten met een democratische gouverneur. Dat ondanks het feit dat de hotspots New York en Californië een democratische gouverneur hebben. Het verschil zit hem in de aanpak van de ziekte, of het gebrek er aan. De maatregelen om besmetting uit te stellen, maar vooral preventief testen hebben positieve gevolgen voor wat betreft de hoeveelheid overledenen.
 • De Engelse economie is zwaar geraakt en het opvallende is, die nu gerapporteerde daling had nog niets met Corona te maken! Corona gaat het alleen wel erger maken.
 • In de VS is de openbaarheid van de belastingaangifte van de president nu bij het hoogste gerechtshof aangekomen. Die hoogste rechters moeten zich nu uitspreken over het feit of een president het recht heeft zijn belastinggegevens geheim te houden.
  De klappen vallen in de VS in de lage inkomens gezinnen. 40% van de mensen die minder dan 40K verdienen is de baan nu kwijt.
 • Gisteren een zeer goed bezocht webinar Daytrading. Op een account waarop we hooguit 100 personen mogen hosten kwamen er 138. Gelukkig bleef het account gewoon werken.

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

Waardeloze troep! (Brecht Arnaert)

14/05 7:20

De Federal Reserve zal vanaf vandaag ook obligatie-ETF’s gaan kopen. Dat klinkt misschien relatief veilig, maar als je wat dieper analyseert welke obligaties deze ETF’s in realiteit bezitten, dan val je toch wel even van je stoel. Eén van de ETF’s die de Fed zal opkopen, is bijvoorbeeld “SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF (JNK)”. De grootste positie hier is een obligatie die uitgegeven wordt door Altice. Altice realiseerde vorig jaar $1,9 miljard winst voor belastingen en heeft $24,2 miljard schulden op de balans staan! Van die $1,9 miljard aan winst, gaat $1,5 miljard rechtstreeks naar rentebetalingen. Dit bedrijf heeft meer dan 12 keer zoveel schulden dan winst. Dit is krankzinnig en levensgevaarlijk. Een andere ETF is “iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ETF”. Deze portefeuille bestaat voor 25% uit bankleningen. Opnieuw le-vens-gevaar-lijk!
Banken hebben massa’s geld uitgeleend aan bedrijven die in deze omgeving niet meer in staat zijn om de schulden terug te betalen. Banken zullen enorme verliezen realiseren en dat kan obligatiehouders erg duur komen te staan. Houders van Rabobank-certificaten weten inmiddels al wat ik bedoel. Rabobank besliste namelijk de uitbetalingen aan certificaathouders te stoppen, waardoor de koers 38% lager ging!
Het past natuurlijk allemaal in een weldoordachte strategie om de waarde van de valuta’s onderuit te halen. En er is geen snellere manier om je munt omlaag te duwen dan het printen van geld om waardeloze troep te kopen. Dat is wat centrale banken over heel de wereld momenteel doen. Ze printen euro’s, dollars, yens, … om met die centen obligaties te kopen van bedrijven die zonder steun eigenlijk al niet meer aan de verplichtingen kunnen voldoen. Deze acties zullen op termijn leiden tot een veel lagere euro en de waarde aantasten van alles wat je bezit. Denk maar niet dat het zal stoppen bij de Rabobank-certificaten. Dit is nog maar het prille begin. Wie zijn geld investeert in het systeem, loopt grote risico’s. Veilig zit je alleen maar BUITEN dat systeem, en hoe dat precies werkt, lees je hier.

Naar de site
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.

Meer informatie
 
 
 

Wanbetaling en rendement (Tom Lassing)

14/05 7:42

Als een lener in het Neo Finance platform niet meer kan of wil afbetalen op de afgesloten lening, dan gaat u dat als leningverstrekker rendement kosten. OOK als u een verzekering afsluit.
Er is immers sprake van wanbetaling.
Als u een verzekering heeft afgesloten op de lening, dan is er de garantie dat u uw investering EN de betaalde premie op de verzekering terug gaat krijgen. Maar... Op die betaalde premie wordt wel de al uitgekeerde rente in mindering gebracht.
Zou dus de ontvangen rente hoger zijn dan de premie, dan is dat meer-bedrag uw rendement op deze verder mislukte lening.
Uiteraard kost het dus rendement. Daarom moet u zo min mogelijk leningen afsluiten die slecht gaan lopen.
Ondanks verzekering is het dus belangrijk om goed te kijken aan wie u uw geld gaat uitlenen.
Als u dat doet aan een 25 jarige persoon zonder onderpand, zonder vast werk en zonder opleiding, dan is de kans behoorlijk groot dat het mis gaat. Die persoon is namelijk nergens aan gebonden en kan met het verkregen geld het land verlaten.
Leent u geld uit aan een gezin met een eigen huis als onderpand, dan is de kans op een mislukte lening al veel kleiner.
Het is dus ook een kwestie van logisch nadenken en goed overwegen aan wat voor mensen u uw geld wilt uitlenen.
Heel hun historie is vanaf 1993 bekend. Iemand die al vaker niet betaalde is als zodanig herkenbaar. U kan dan wel 24% rendement voorgespiegeld krijgen, maar die 24% is er niet voor niets. De persoon is gewoon een hoog risico.
Het is allemaal vooraf in te stellen. Je hoeft als uitlener dus niet zelf al die gegevens te zoeken. Je kan keurig aangeven wat of je wel en wat of je niet wilt. Het systeem doet de rest.
Hoe minder wanbetalingen, des te meer netto rendement.
Des te meer risico een lener op zich met zich meeneemt, des te hoger de rentevergoeding. De afweging is aan u.
U kan door te verzekeren het verlies van uw vermogen 100% afdekken. Daar de meeste leningen goed lopen, is een mooi rendement toch wel mogelijk.
Ik streef nog altijd naar zo'n 13,5% netto rendement per jaar over de gehele portefeuille.

Naar Neo Finance
 
 
 

Gaat ons leven écht enorm veranderen? (Tom Lassing)

14/05 7:52

Als ik naar het verleden kijk, dan is het antwoord keihard NEEN.
We waren tot een paar jaar geleden zelfs de Spaanse griep vergeten. Daar gingen meer mensen aan dood dan aan de gevechtshandelingen in de Eerste Wereldoorlog. Tientallen miljoenen doden in een wereld waarin veel minder mensen leefden dan nu. Daarna begonnen de roaring twenties...
Daarbij wist men niet eens waar het van kwam. Over impact van een ziekte gesproken.
Toch vergaten we het. Een jaar of tien geleden werd er wel eens iets over geschreven, maar het was collectief volkomen vergeten.
Dat gaat ook met Covid-19 gebeuren.
Het wordt begraven onder nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, de uitbraak van een nieuwe ziekte, een oorlog, sociale onrust, een economische crisis, een nieuwe munt. En net als SARS en zelfs AIDS wordt het een onderwerp waar we nog amper iets van horen en ook geen rekening meer mee gaan houden.
We gaan terug naar 'gewoon', omdat er simpelweg geen alternatief is. We kunnen niet op 1,5 meter blijven leven. We kunnen niet met mondkapjes blijven lopen. We gaan ook weer massaal bij elkaar komen. Gewoon omdat het in onze genen zit.
We moeten nu alleen nog even door zowel de gekte en angst heen, alswel door de politici en bedrijven heen die nu hun kans schoon zien om er zelf beter van te worden.
Helaas kan dat wel enige tijd duren. In de VS bijvoorbeeld is de Patriot Act nog altijd actief. Die werd in 2001 ingevoerd naar aanleiding van de aanslagen. Die beperking van de rechten van de bevolking is nog altijd niet teruggedraaid. Niet Obama en niet Trump die dat aandurfden. Het is immers niet de president die de echte macht heeft. Er zit een macht achter en die macht staat eenmaal verkregen rechten niet graag af. Daar doet een president weinig tegen. Alleen de bevolking kan die zaak terugdraaien. Moeten ze echter wel wakker worden. Dat is ook hier het geval.

 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier
 

Affiliate Marketing kennis

Wat kan ik als ondernemer, of ondernemende particulier aan affiliate marketing hebben?
Nu, daar heb ik een interessante aparte website voor opgezet. Laat u als ondernemer of actieve particulier nog omzet liggen?

Naar de website
 
 
 

Er is geld zat (Tom Lassing)

14/05 8:00

De overheden in de wereld geven hulp- en steunpakketten weg alsof ze niets kosten. Steun voor enorm grote groepen mensen en bedrijven en niemand die zich nog afvraagt waar ze het van betalen. Geld is immers gratis.
We hebben het genoeg en als er niet genoeg is, dan maken we bij!
Het mag u na deze paar zinnen hopelijk duidelijk zijn dat dit maar niet zo maar kan.
Willen wij het geld blijven vertrouwen, dan zal er toch een zekere schaarste en beperking op moeten zijn. Immers, waarom zou u voor 3000 euro werken, terwijl de overheid miljarden uit lucht laat ontstaan? Wat is het nut van werken voor geld dan nog?
Ik kan niet genoeg benadrukken dat wat politici en bankiers nu doen enorm riskant is.
Er kan hyperinflatie door ontstaan als ons vertrouwen in de munt wegvalt.
Ik raad u daarom aan om uw verdiende euro's en dollars iedere maand om te zetten in andere vormen. Goud, zilver, onroerend goed, aandelen van winstgevende bedrijven, een voorraad houdbaar voedsel, ja zelfs een paar rollen toiletpapier.
Dat is straks allemaal meer waard dan geld zodra hyperinflatie toeslaat. De kans op hyperinflatie neemt toe naarmate politici meer geld als steun weggeven.

Nieuw Geld site
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd