Beursbox Nieuwsbrief Waarom de beurzen niet instorten

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waarom de beurzen niet instorten
Date: May 19th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
dinsdag, 19 mei 2020
 
 

AEX 519,89 Dow 24.512 USD 1,092 Btc 8.804 Goud 1,735.53

 
 
 
 

Crowdfunding enorm populair

Deed u al eens als belegger in een crowdfunding opzet mee? Het grote voordeel is dat u dan geen last van beurssentiment heeft. Bepaal hier zelf het risico dat u wilt nemen. U kan hier inschrijven. (20 euro bonus) Ik heb nu ook eigen site gemaakt. Deelname mogelijk vanaf 50 euro!

Open nu een rekening
 

Goud doet het fantastisch

Als er één sector is waar de laatste weken enorme koerswinsten zijn gehaald, dan is het de goudmijnsector wel. Vanaf de bodem van een paar weken geleden tot nu is 100% winst geen uitzonderling. Bestel hier het goudrapport

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

19/05 7:00

 • Gisteren heb ik met 30% verlies weer een slechte lening kunnen verkopen via de Secundaire markt op Neo Finance. Natuurlijk jammer van het verlies, maar met het restand ben ik ondertussen alweer in een nieuwe lening gestapt. Deze keer een lening van 23% en met een verzekering er op.
  Ik heb nu 526 leningen lopen en 96.5% heeft geen achterstand, of hooguit tot 30 dagen betalingsachterstand. Drie leningen hebben een achterstand van 90 dagen.
 • Uber ontslaat 3000 werknemers en sluit 45 kantoren.
 • Aandeelhouders van het failliete Yukos hebben beslag laten leggen op twee wodkamerken. De merken zijn eigendom van de Russische staat en die Russische staat is al jaren een opgelegde schadevergoeding aan de voormalige aandeelhouders Yukos aan het ophouden. De Wodkamerken maakten indertijd ook deel uit van Yukos.
 • De Directievoorzitter van TATA Steel Nederland treedt terug, of is ontslagen. Het is onduidelijk was het precies is. Hij werkte 33 jaar voor het bedrijf.
 • Het totale vermogen van de rijkste Nederlanders is niet 200 miljard euro, maar blijkt 400 miljard euro te zijn. De aanmerkelijk belanghouders, dat zijn mensen met een 5% of meer belang in een onderneming zijn daar toe doorgelicht. De vraag is hoe eerlijk dat onderzoek is. Ik ben ook aanmerkelijk belanghouders in drie Nederlandse BV's. Ik ben financieel onafhankelijk, maar superrijk zou ik mezelf toch niet willen noemen. Wel tel ik mee in deze opsomming.
 • De goudprijs was gisteren heel even op een hoogste punt sinds 2012. Zilver is technisch aan het doorbreken.
 • Douwe Egberts komt wederom terug naar de Amsterdamse beurs. Het aandeel werd 2013 van de beurs gehaald door JAB. Het bedrijf was toen 7,5 miljard euro waard.

Open hier een zilverrekening
 
 
 

Waarom de beurzen niet instorten (Tom Lassing)

19/05 7:22

Zo op het oog is er alle reden te verwachten dat de beurzen fors corrigeren. Toch is er bijna dagelijks de zien dat de beurzen het nog altijd prima doen.
In de pers het bericht dat de Amerikaanse economie tot wel 30% kan krimpen, maar de Amerikaanse futures stonden gisteren voorbeurs gewoon op plus 300 en uiteindelijk sloot de Dow Jones index bijna 4% hoger met een plus van 900 punten. De beurs lijkt vrijwel immuun voor slecht nieuws te zijn.
Hoe kan dat?
Ik heb er wel een theorie over.
Misschien zit ik er naast, maar leg me dan maar uit wat het wel is.
Mijn theorie is de volgende: De banken willen niet dat in de huidige omstandigheden de beurzen dalen. Immers, als dat zou gebeuren, dan raken we mogelijk ons vertrouwen in niet alleen de economie, maar ook de samenleving kwijt. Wie hebben financieel en qua macht het meeste te verliezen als dat zou gebeuren?
Juist ja, de banken!
Die zijn nu heer en meester EN ze hebben enorme leningen uitstaan die bij massale faillissementen tot een probleem zullen leiden.
De beurs gaat wel een keer flink omlaag, namelijk zodra duidelijk is dat de economie zich goed weet te herstellen. Dat is het veiligste moment om de beurzen dan te laten dalen tot realistischer waarderingen.
Als de banken het dus voor het zeggen blijven houden op de beurs, dan is dat naar mijn idee het scenario.
Wat roet in het eten kan gooien is blinde paniek. Dat hebben zelfs de machtigste banken niet in de hand.

Mooie Beursdag
 
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Zonnepanelen, even de te nemen stappen (Tom Lassing)

19/05 7:48

Zonnepanelen op uw dak is wat mij betreft een no brainer. Het kan eigenlijk bijna altijd, ook op daken die niet vol op het zuiden gericht zijn.
Er zijn een paar zaken waar u naar moet (laten) kijken.
1. Het eerste punt is of het dak het aan kan. Zeker op schuren is dat wel een puntje van aandacht.
2. Kijk dan ook even of uw dak nog wel minstens twintig jaar mee kan. Zo niet, doe dan eerst iets aan uw dak voor u er panelen op legt.
Ik heb laatst bij mijn sportclub de panelen er af moeten halen omdat er een lek ontstaan was. Dat is veel werk en hoewel het bij ons niet te voorkomen was, moet je het niet gaan uitlokken door op een slecht dak panelen te leggen.
3. Kijk even naar de elektrische installatie. Waarschijnlijk moet die ook aangepast worden. Neem dit mee in de investeringsberekening.
4. Laat uw zonnepaneleninstallatie zo mogelijk op drie fases aanleggen. Als straks de terugleveringsregeling vervalt, dan is dat gunstiger dan aansluiting op één fase.
5. Kijk goed naar wat het maximum is dat u kan aanleggen. Ik heb zelf 43 panelen en wilde er 16 bij, maar dat gaat niet omdat ik de eerste 16 panelen op één fase heb laten aansluiten. Dat moet ik eerst naar drie fases laten aanpassen, dan kan ik er pas 16 panelen bij leggen. Vervolgens zit ik aan mijn max van de huisaansluiting.
6. Ik raad altijd aan om drie offertes aan te vragen EN om ook de elektriciteits aanpassing in de offerte te laten opnemen. Laat het GEEN stelpost worden, want dan bent u de Sjaak. Bij mij varieerde de koestenpost voor het aanpassen van de elektriciteitsinstallatie van 200 euro tot 1800 euro. U begrijpt wel waar de winst uiteindelijk voor de installateur zat... Een goedkope set panelen gaat vaak gepaard met een hoge aanpassingsprijs van de electriciteitsaansluiting.
Het zijn maar even enkele tips.
Ik zou overigens wel haast maken met aanvragen. Nu is er nog in ieder geval een paar jaar een hoge vergoeding in Nederland. De installatie is in zes tot negen jaar terug te verdienen. Mijn eerste 16 panelen heb ik ondertussen al terug verdiend.

Energiestart.nl
 
 
 

Warren Buffett, wolf in schaapskleren (Tom Lassing)

19/05 8:03

Warren wordt gezien als een vriendelijke oude man die iedereen maar wat graag gratis advies geeft via zijn berichten als CEO van Berkshire Hathaway.
Ondertussen is hij een zeer sluwe zakenman (niets mis mee) die precies weet wat hij wil en tegen welke prijs hij dat wil.
Als hij daarvoor anderen op het verkeerde been moet zetten, dan is dat voor hem geen enkel probleem.
Zo blijft hij op papier enorm positief over de Verenigde Staten, maar ondertussen verkocht hij al met groot verlies zijn luchtvaartaandelen (die hij nooit had moeten kopen, dus eigen schuld, dikke bult) maar belangrijker nog, hij verkocht nu ook met grote winst zijn Goldman Sachs aandelen.
Dat laatste is opmerkelijk, want als je positief over de VS bent, dan ben je positief over Goldman Sachs. Die bank runt de VS als het ware. De minister van Financiën is een Goldman Sachs man en binnen het kabinet Trump zitten meer mensen vanuit die bank. Eenmaal Goldman Sachs partner, dan blijf je voor je leven een Goldman Sachs man, wat je dan ook vrijwillig of gestuurd in je leven gaat doen.
Hoewel de bank niet de grootste van de VS is, is het wel veruit de meest invloedrijke bank in de wereld. De bankiers van Goldman Sachs bepalen niet alleen het beleid van de VS, maar in feite ook van Europa, Israël en heel veel andere landen die tot hun nek in de intriges van die bank gevangen zijn.
Doe je zaken met die bank, dan ben je verloren, want ze naaien je links en rechts in het pak. Als jij zo stom bent geweest om voor geldwinst met die bank in zee te willen gaan, dan ben je voor altijd de Sjaak. De maffia is er een kleuterschool bij.
Als dus Warren Buffett zegt dat hij positief over de VS is, en hij verkoopt zijn aanzienlijke belang in Goldman Sachs, dan liegt Warren Buffett.
Hij is mogelijk positief over de VS ... NA de correctie die hij nu verwacht...
Dat van die correctie is hij dan vergeten te vertellen aan iedereen die graag naar hem luistert. Je moet bij Warren niet alleen luisteren. Je moet ook kijken wat hij doet.

Beursbox.nl
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

30% loonkorting (Tom Lassing)

19/05 8:25

Ik ga mezelf met ingang van 1 juni een 30% loonkorting geven.
De reden is simpel, het kan.
Vanwege Corona en mijn verlies situatie omdat ik enorme (vastgoed) investeringen heb gedaan, mag ik nu onder het minimum bedrag loon uitkeren en ik ga van die regeling gebruik maken.
Ik heb al vaker gezegd, ik hou het liefste mijn geld in mijn bedrijven. Daar kan geld vervolgens geld maken.
Keer ik het uit in de vorm van loon, dan moet ik 50% inleveren vanwege belastingen.
Ik moet mijzelf een minimum van zoiets als 41.000 euro per jaar aan loon uitkeren.
Daar ben ik nooit blij mee geweest want ik heb zo veel geld niet nodig.
Ik kan rondkomen met veel minder. Ik heb twee goedkope auto's, heb geen mooie of dure kleren, doe heel veel jaar met een telefoon zonder internet er op en ga maar heel af en toe uit eten of op vakantie en ik loop op klompen waaronder ik zooltjes heb gemaakt zodat ze jaren meegaan.
Daarnaast heb ik er geen probleem mee om bij de tweedehandswinkel spullen te kopen en hergebruik ik veel spullen. Daarnaast probeer ik zelf veel te repareren.
Zo maak ik momenteel plantenbakken in de tuin van gebruikt pallethout. Zo'n metersgrote bak kost met tropisch hardhout of kunststof makkelijk 300 tot 800 euro. Ik heb deze nu voor hooguit een paar euro aan benzinekosten en heb weer een paar uur lichaamsbeweging gehad.
Mijn accountant kwam met de suggestie van de loonkorting. Ik ga daar graag op in.
Ik ben Nederlands armste miljonair.

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 12.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd