Beursbox Nieuwsbrief De nieuwe binnensteden

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De nieuwe binnensteden
Date: May 26th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
dinsdag, 26 mei 2020
 
 

AEX 532,82 Dow 24.890 USD 1,092 Btc 8.184 Goud 1,732.77

 
 
 
 

Crowdfunding terecht populair

Deed u al eens als belegger in een crowdfunding opzet mee? Het grote voordeel is dat u dan geen last van beurssentiment heeft. Bepaal hier zelf het risico dat u wilt nemen. U kan hier inschrijven. (20 euro bonus) Ik heb nu ook eigen site gemaakt. Deelname mogelijk vanaf 50 euro!

Open nu een rekening
 

Goud doet het fantastisch

Als er één sector is waar de laatste weken enorme koerswinsten zijn gehaald, dan is het de goudmijnsector wel. Vanaf de bodem van een paar weken geleden tot nu is 100% winst geen uitzonderling. Bestel hier het goudrapport

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/05 7:00

  • Trump was er als de kippen bij om reizigers vanuit China en Europa te verbieden nog naar de VS te komen. Nu Brazilië echt uit de hand begint te lopen, weigert hij ook reizigers uit dat land... maar... Rusland is na de VS het land met de meeste besmette personen, maar vanuit Rusland is er nog altijd geen enkele beperking om de VS te bereiken. Trump en Rusland...
  • Jumbo schrapt honderden banen op het hoofdkantoor. Dat terwijl het juist heel goed met de onderneming gaat.
  • In Europa zitten banken nu omhoog met 1 biljoen aan slechte leningen. De banken willen daarom een flink deel van het Europese steungeld ontvangen. Ik vroeg me al af, wanneer gaan ze graaien en ja hoor, daar zijn ze!
  • De Nederlandse gemeenten zullen de komende jaren fors moeten gaan besparen omdat ze door de Corona maatregelen fors in de financiële problemen zijn gekomen. Dat gaat straks dus ten koste van welzijn, cultuur en sport.
  • Het stadsbestuur van een Chinese stad heeft voorgesteld om de gezondheid van haar inwoners permanent te tracken en de inwoners cijfers te geven. Op basis van je score kan je dan services krijgen of geweigerd worden. Een digitale ketting als het ware. Hangzhou ziet die permanente tracking dus wel zitten.
  • De beurzen in de wereld blijven stijgen in de hoop op een snel corona vaccin. De kans daarop schat ik bijzonder laag in, want als het zo makkelijk was, waarom is er dan nog altijd geen medicijn tegen Ebola en Sars? Die ziektes komen uit dezelfde familie. Vergeet niet, wetenschappers zijn altijd positief over hun uitvindingen. Hoe meer geld ze nodig hebben, des te enthousiaster zijn ze.
  • Ik heb bijna al mijn zilver verkocht. Niet omdat ik geen geloof meer in zilver heb, maar omdat een vriend voor twee maanden geld nodig heeft en ik hem met dat geld die periode door kan helpen. Nu maar hopen dat zilver nog even twee maanden wil wachten...
  • BP gaat nog weer een keer snijden in het personeelsbestand. Er gaan per 1 juli 130 hoge managementfuncties verdwijnen.

Open hier een zilverrekening
 
 
 

De nieuwe censuur (Brecht Arnaert)

26/05 7:22

Op 16 juli 2019 verkreeg Facebook een patent op iets wat “shadowbanning” heet. Dit is een algoritmische techniek die ervoor zorgt dat wanneer u iets post dat Facebook niet bevalt, dit niet door anderen gezien wordt, en dit zonder dat u daar weet van hebt.
U mag uw mening dus zoveel spuien als u wil – mijn mening, bijvoorbeeld, is dat het bestaan van virussen niet eens bewezen is – maar het punt is dat die mening niét evenveel verspreid zal worden als de opinie dat vaccinatie verplicht zou moeten worden, om maar iets te noemen. FB doet zich dus graag voor als een neutraal platform dat mensen louter met elkaar in contact brengt, maar dat is niet zo: “The Zuck” heeft een agenda, en dat zal u (niet) geweten hebben.
Facebook is trouwens niet de enige die hypocriet is over de eigen agenda. In een recent interview voor CNN gaf Susan Wojcicki, diensthoofd bij YouTube, toe dat het platform actief alle meningen verwijdert die in strijd zijn met de opinies van de WHO. Dat mag in uw ogen “nog maar normaal” lijken, maar niet als u weet dat diezelfde WHO zwaar gesponsord wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation, die zware private belangen heeft in de vaccinatie-industrie.
Als ik dus zeg dat men hypocriet is over de eigen agenda, dan bedoel ik niet dat die platformen niet het recht zouden hebben om meningen te verwijderen waar zij niet akkoord mee zijn. Tenslotte zijn het private bedrijven, en wie met hun beleid niet akkoord is, tja, die gebruikt hun diensten dan maar beter niet. Al die klagers over YouTube: begin uw eigen videoplatform. Ooit was IBM de grootste. Nu is het Apple. Dingen veranderen. Niets is in steen gebeiteld.
Neen. Het probleem zit elders...

Lees verder
 
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Werkloos of werkweigering (Tom Lassing)

26/05 7:51

In de VS is vorige week bekend gemaakt dat personen die werk weigeren hun werkloosheidsuitkering gaan verliezen.
Het is een verhaal met meerdere kanten.
Het eerste deel van het verhaal is puur het financiële deel. Voor een flink aantal mensen (vooral in de arme staten) is de werkloosheidsuitkering hoger dan hun loon. Ik krijg nu ook in Michigan huuraanvragen binnen van mensen die op basis van hun uitkering ineens willen huren.
Nu kunnen ze zich die grotere vrijstaande woning wel veroorloven... als ik maar uit wil gaan van de uitkering.
Dat wil ik dus niet, want over x aantal maanden stopt die uitkering en als ze dan geluk hebben, dan kunnen ze nog terug naar hun (slechter)betaalde baan.
Hoe dan ook is de kans dan groot dat ik naar mijn huurinkomsten kan fluiten en kosten moet maken om die mensen weer uit mijn huis te krijgen.
Dus bij mij geen huur op basis van een werkloosheidsuitkering.
De andere kant is de werknemer die van mening is dat het aangeboden werk te gevaarlijk is. Ze zijn bank besmet te raken.
In de VS doen werkgevers niet zo veel aan bescherming. Dat was nooit zo'n probleem, want de werknemers deden dat ook niet, maar door Corona zijn ze ineens veel bezorgder voor hun gezondheid geworden.
Die mensen verliezen dus hun inkomen/uitkering als ze het aangeboden werk weigeren. Dit ligt wat mij betreft veel moeilijker, want tot waar is het werk en wanneer wordt het slavernij?
Het is niet zo dat er nu werk voor het opscheppen is. Als je al een baan kan krijgen, hoeveel ruimte heb je dan om die te weigeren? Als het aan de overheid en de werkgevers ligt... geen.

 
 

Analyses (Tom Lassing)

26/05 8:13

AEX  De AEX index heeft gisteren een belangrijke weerstand gebroken. De gap van begin maart werd gesloten. De korte termijn trend is opwaarts.

DAX Bij de DAX is er nog GEEN sprake van het overwinnen van de belangrijke gap weerstand. Het is wat mij betreft nog geen goed moment om nu in te stappen.

Heineken  Heineken moet technisch gezien de gap van begin maart nog sluiten. Daaronder is het aandeel niet interessant voor een long positie.

KPN  In mijn ogen is KPN pas boven de 2,30 technisch gezien weer interessant.

Tomtom  Op 13 februari vond ik Tomtom voorzichtig koopwaardig. Dat was net voor de daling. Enkele dagen daarna was het feest al over en ik hoop van harte dat u met een stop loss gewerkt heeft. Het aandeel noteert nu 30+% lager en is nog altijd niet koopwaardig.

Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

Naar de analyses
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

De nieuwe binnensteden (Tom Lassing)

26/05 8:35

De Corona crisis heeft één ontwikkeling versneld. Dat is het feit dat de binnensteden flink gaan veranderen. De ondernemers/winkels die we er al zo lang kennen gaan verdwijnen, nu hun producten steeds meer online wordt gekocht.
De grote uitdaging is nu om de binnensteden toch interessant te houden.
Er is namelijk wél behoefte aan leefbare binnensteden, alleen zal er veel meer gewoond moeten gaan worden. De behoefte aan woonruimte is in steden enorm, en in plaats van uitbreiden, zoals bij Utrecht, kunnen we de komende tien jaar gaan inbreiden in het centrum.
Met het verlevendigen van de binnensteden gaan we daarna mogelijk weer een opkomst van kleine ondernemers/ambachtslieden zien. Immers kunnen het weer als vanouds hechte gemeenschappen worden, waarbij vooral de verplaatsbaarheid afneemt. Men zal 'alles' in het centrum kunnen vinden en de reden om een eigen auto te bezitten zal enorm afnemen. Trein en bus zijn dichtbij en met de fiets of lopend is alles te bereiken.
Ik verwacht dus op termijn bij het bevolken van de centra, weer een opleving in kleine ondernemersinitiatieven.

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 12.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd