Beursbox Nieuwsbrief Ingehouden belasting over buitenlandse rente

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ingehouden belasting over buitenlandse rente
Date: June 18th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
donderdag, 18 juni 2020
 
 

AEX 566,48 Dow 25.867 USD 1,124 Btc 8.545 Goud 1,726.6

 
 
 
 

Concurreer met de banken

Consumentenleningen leveren nu nog altijd een mooi rendement op, zeker in een land als Litouwen. Crowdfunding platform Neo Finance biedt ons hier prachtige kansen en geeft in die markt reguliere banken het nakijken. Netto jaarrendementen tot 12%+ zijn zeer wel mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.

Open hier een rekening
 

Zakelijk onroerend goed

Matching Capital heeft een interessant aanbod open staan. Ik verwacht dat de gevraagde investering mogelijk morgen al gevuld is, dus het is ECHT van belang dat u snel reageert. Kijk hier voor meer informatie over deze kans.


 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/06 7:00

  • Er is geen massale uitbraak van Corona gekomen in de twee weken na de grote demonstratie in Amsterdam... Oeps. Dat is een tegenvaller voor de 1,5 meter gelovigen. Zou 1.5 meter buiten gewoon onzin kunnen zijn? Stop met de waanzin!
  • Voormalig Amerikaans minister John Bolton gaat een boek uitgeven. Nu kan het reclame zijn, maar de geruchten gaan dat hij de nodige illegale handelingen van Trump gaat onthullen. Het Witte Huis is in die zin bezorgd, dat ze nu proberen de publicatie tegen te houden. Voor Bolton een goede zaak. Nog weer extra gratis reclame. Voor de VS is het allemaal geen plus. Bolton geeft aan dat de Democraten Trump voor veel meer hadden moeten aanklagen. ALLES wat Trump doet is volgens Bolton vanuit eigen persoonlijk belang. Bolton weigerde indertijd te getuigen... Hij is geen patriot, hij is een inhalige auteur die het deed om met een boek veel geld te verdienen. Dat had hij vooraf al besloten.
  • India en China waren er recent nog trots op dat ze hun tientallen jaren oude grensgeschil nu met praten zouden oplossen. Dat liep mis. Minstens 65 soldaten kwamen in gevechten om het leven. De soldaten gingen elkaar met stokken en stenen te lijf.
  • Ik heb nog 1200 euro in openstaande verstrekte leningen te gaan en dan heb ik de Silver VIP status binnen Neo Finance behaald. Het voordeel daarvan is dat je net iets meer achtergrond informatie kan verkrijgen over de leners. Het is niet zo veel dat het écht het verschil maakt, maar je krijgt de status omdat je op dat moment meer dan 15.000 euro aan leningen uit hebt staan. De meeste uitleners gaan dan over op grotere bedragen per lening en met grotere bedragen is er de kans dat je ook wat meer onderzoek wilt gaan doen. Ik blijf zelf vooralsnog op 25 euro per lening doorgaan. Ik heb nu zo'n 570 leningen uitstaan.
  • De Hilton hotel groep heeft vanwege de ingezakte markt 22% van het personeel ontslagen.
  • BMW wil een deel van de productie weghalen uit Limburg. (VDL Nedcar in Born)
  • De beursnotering van JD.com in Hong Kong was een succes. De aandelen stegen 5,7% in waarde.

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

Ingehouden belasting over rente inkomsten (Tom Lassing)

18/06 7:18

Als u rente inkomsten in het buitenland heeft, dan is er kans dat ze alvast 15% belasting inhouden. U moet mogelijk ook in eigen land belasting betalen en om dubbele belasting te voorkomen kunt u de in het buitenland ingehouden belastingen terugvragen.
Zo geldt dat ook voor Nederlandse en Belgische investeerders.
Neo Finance houdt die 15% inderdaad in.
Die ingehouden belasting kunt u dus terugvragen en bij meer dan een paar euro zou ik dat zeker ook even doen.

Kijkt u hier voor hun Engelstalige uitleg

De uitleg over dubbele taxatie vindt u hier. In de lijst op deze pagina zijn België en Nederland te vinden!

Terug naar de pagina waar u zou moeten beginnen.
Onderin vindt u de Nederlandse situatie.
Nadere (Engelstalige) uitleg in dit document.

Hier vindt u uitleg over de Belgische situatie in een document.

U moet dit PDF document invullen.
Met dat formulier wordt de ingehouden belasting al terug gebracht naar 10%
Dat scheelt dus al iets. U vult het document online in. U slaat het vervolgens op in uw PC.
U moet het document daarna dubbelzijdig printen en per post opsturen naar de belastingdienst.

Als u het van de belastingdienst terug krijgt, dan maakt u er weer een pdf van en u logt in op uw Neo Finance account.
In uw account, onder het radertjes recht boven vindt u "Documents". Daar kunt u het formulier uploaden. U moet dat ieder jaar doen en liefst in januari. Het scheept in ieder geval al 5%.

De rest moet via een ander formulier geregeld worden. Dar kom ik op een later moment even op terug, maar hoe het moet staat hier onderaan de pagina.

Kijk hier voor de laatste gegevens
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Hoe kan de Benelux onafhankelijk worden? (Tom Lassing)

18/06 7:55

In 1914 bleef Nederland neutraal toen de wereld in brand vloog vanwege de Eerste Wereldoorlog. De reden was dat het land de verdediging zo had ingericht dat de beide vechtende partijen er geen winst in zagen om Nederland te bezetten.
Er zat gewoon geen winst in om dat te doen. (Deels was het militair zo dat we een te degelijke verdediging hadden, maar anderszins hadden de Oranjes het land 100 jaar als wingewest gebruikt en het was eerlijk gezegd ook te arm om interessant te zijn.)
Van die vermeende militaire kracht was twintig jaar later weinig over. Nederland had niets gedaan en dacht met 1914 technieken de Tweede Wereldoorlog in te kunnen. Een gruwelijke vijf jaar bezetting was het gevolg.

Op dit moment horen we spierballentaal van drie hoeken. De Amerikanen, de Russen en de Chinezen.
We worden door verdragen gedwongen om meer (Amerikaans) wapentuig te kopen. Het komt er op neer dat we enorm veel geld aan de VS over moeten maken. Ondertussen betalen we Rusland enorme bedragen voor Energie en China enorme bedragen voor productie van consumptiegoederen.
Ik denk dat we daar op alle fronten verandering in moeten brengen en om dat te doen moeten we naar Israël kijken.
Israël heeft een heel sterke wapenindustrie die vooral de verdediging van het eigen land dient.
Het land is in staat om Amerika te sturen, Rusland in toom te houden en China niet eens interesse te laten hebben in het land. Door haar eigen ontwikkeling van de wapenindustrie is er enorm veel kennis in Israël komen te liggen. Ze maken nu wapens, maar ook veel andere spullen, helemaal zelf.
De laatste ontwikkeling is het uitvinden van een laser wapen dat zowel raketten als mortiervuur uit de lucht kan schieten. Zolang er stroom op het wapen staat, kan het inkomend vuur neutraliseren.
Per schot kost dat 3 dollar en 50 cent.
Vergelijk dat eens met andere defensieve wapens die per schot tot soms wel 38.000 dollar kosten.

Over slim beleid gesproken.

Zoiets zou de Benelux ook moeten opbouwen. Vanaf nu structureel 0,5% van het nationale budget gebruiken om een eigen defensieve wapen industrie op te  bouwen die in de basis echt puur gericht is op de verdediging van het eigen landsdeel, lucht en zee. Die verdediging moet zo sterk zijn, dat militair gezien de Benelux het niet waard is om te veroveren. De VS, China en Rusland kunnen nog zo veel spierballentaal uitten, maar ze moeten zich realiseren dat ze niet kunnen winnen. Dan ben je goed bezig.
Met de kennis die we dan opdoen kunnen er ook nieuwe industrieën en zelfs hele sectoren ontstaan.

Overigens ben je er daarmee niet. Realiseer je dat terdege. In de VS zit nu een president die vanuit Moskou aangestuurd wordt. Verder bepaalt Moskou voor een groot deel via Sociale Media de publieke opinie in de VS en in Europa. Dat terwijl Israël de financiën en de politiek in de VS volledig in haar macht heeft en in Europa niet tegengesproken mag worden.
De VS mag dan wel het machtigste land zijn als we kijken naar het militaire apparaat, maar ondertussen wordt dat apparaat wel vanuit Israël en Rusland gestuurd. Een detail waar we in de Benelux ook van moeten leren.
Je kan een onafhankelijkheid niet alleen militair afdwingen. Vergeet die les niet!

 
 

Groei van crowdfunding netwerk (Tom Lassing)

18/06 8:11

In december 2019 had Neo Finance 9.200 geldverstrekkers tegenover 7.754 mensen die via dat netwerk geld aan het lenen waren.
In juni 2020 was het 11.325 geldverstrekkers tegenover 8.660 leners.
Een degelijke groei van de onderneming.
Belangrijk is dat de balans tussen geldverstrekkers en leners goed blijft.
Het gemiddeld aantal leningen per geldverstrekker was in december 2019 169 en is nu 167.
De nieuwe geldverstrekkers moeten dus nog even doorgroeien.
De gemiddelde omvang van de geldverstrekking was in december 2019 nog 2.944 euro per portefeuille. Nu is dat 2.692 euro per portefeuille.
Het duurt nu eenmaal even voor je aan de gemiddeld nu 167 aantal leningen zit.
Ondertussen heb ik er 570 uitstaan.
Neo Finance heeft ondertussen al 8 miljoen aan rente uitgekeerd.
In totaal is nu al meer dan 52,5 miljoen aan leningen verstrekt. Dit laatste bedrag zegt echter weinig. Ik heb de laatste tijd de nodige leningen gehad die binnen een maand weer werden afgelost. Ze tellen wel mee in het totaal.

Heb jij al een rekening geopend? Doe dat via deze site.

Als je kan, dan raad ik aan om tenminste 5.000 euro aan leningen uitgezet te hebben. Je krijgt dan immers 10% meer bij slechte leningen. Dat is in mijn ogen interessant genoeg om even richting die 5.000 euro te gaan.

Lees verder
 
 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier
 

Alles gaat online tegenwoordig

Alle consumenten zijn nu online minded geworden. Corona heeft die stap nu defintief gemaakt. Is uw bedrijf daar al op voorbereid?

Ik schreef het basiswerk voor online ondernemen in Nederland en België.

Naar de website
 
 
 

Investeren in politie ambtenaren (Tom Lassing)

18/06 8:46

In de VS is de opleiding voor politie agenten slechts enkele maanden lang. In Nederland moeten ze drie jaar opleiding volgen.
In Nederland ligt de nadruk in de opleiding op relatiebeheer, communicatie en het voorkomen van escalatie. In de VS leer je in die paar maanden opleiding vooral omgaan met heel veel verschillende wapens.
De agenten brengen overal in de wereld in de praktijk wat ze tijdens hun opleiding geleerd hebben.
Daarom zie je in Nederland relatief weinig extreem geweldgebruik (helaas is het er wel, speciaal bij de agenten zie ook regelmatig ME taken uitvoeren) en zie je in de VS direct heel veel wapengebruik door agenten.
Ze kennen daar de wetgeving amper en ze kunnen goed met wapens omgaan. Het is nogal een giftige combinatie.
In de VS is daarbij het werkgebied van agenten veel breder. Er is daar veel minder een welzijnsector en dus zijn agenten ook de oplossing voor veel sociale problemen. Sociale problemen zijn er vooral in de arme wijken waar veel minderheden wonen. Daar zijn die agenten niet voor opgeleid en dus vaak ook niet toe uitgerust.
Nadat twee agenten op bevel een 75 jarige man achterover geduwd hadden en daarvoor geschorst en aangeklaagd werden, hebben 57 andere agenten van dat korps hun ontslag ingediend.
Volgens hen werd door de twee slechts een bevel opgevolgd.
Juist in de VS zouden ze moeten weten dat je niet blind een slecht bevel moet opvolgen. Hun opa's hebben er in Europa een oorlog voor gevochten. Door nu massaal achter het opvolgen van een slecht bevel te gaan staan, is er in die stad een mooie kans in die politiemacht ontstaan. Namelijk een schone nieuwe start.
Wat mij betreft gaat het stadsbestuur akkoord met hun vrijwillige ontslag.

De Democraten willen nu flinke hervormingen doorvoeren. Zo moet het takenpakket van de politie kleiner worden, moet hun financiering anders geregeld worden (nu mogen ze in beslag genomen goederen zelf houden en verkopen) en moet er structurele en goed gefinancierde welzijnshulp voor arme wijken komen. Het mag geen verrassing zijn dat de huidige president dit allemaal maar onzin vindt. Zijn oplossing is NOG meer geld naar de politie brengen en dus nog minder welzijnswerk in de wijken.
Zo lang de zwarte bevolking deels niet stemt of zelfs Republikeins stemt, zal er zeker niets ten goede gaan veranderen.
Ik verwacht dat de gewenste hervormingen er gaan komen zodra Biden president is. De kans daartoe is weer groter geworden. Ultra rechtse republikeinen hebben hun steun aan Biden uitgesproken. (Lincoln project)

 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd