Beursbox Nieuwsbrief Slimme zet van Elon Musk

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Slimme zet van Elon Musk
Date: July 30th 2020
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 30 juli 2020
 
 

AEX 564,11 Dow 26.387 USD 1,175 Btc 9.566 Goud 1,959.7

 
 

Versla de banken

Consumentenleningen leveren nu nog altijd een mooi rendement op, zeker in een land als Litouwen. Crowdfunding platform Neo Finance biedt ons hier prachtige kansen en geeft in die markt door haar scherpe aanbieding reguliere banken het nakijken. Netto jaarrendementen tot 12%+ zijn zeer wel mogelijk. Ik ben hier zelf ook heel actief in. Kijk hier voor meer informatie.

Open hier een rekening
 

Crypto interessant?

Leeft de crypto wereld nog? Na de hype van 2017 werd het een stuk stiller, maar recent kwam er weer beweging en zagen we dat bitcoin weer boven de $10.000 kwam. Ik denk dat een andere munt zich het komende jaar gaat bewijzen.

Samen met een collega schreef ik er een rapport over. U krijgt het geld voor dat rapport terug als onze visie niet uitkomt.


Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/07 7:00

 • Het belang van de Doji... In een korte video leg ik even uit wat er zo belangrijk is aan de Doji die je in de Japanse Candles grafiek kan vinden. Wordt een betere belegger! Kijk hier
 • Totale gekte in aandelen Kodak gisteren. De Amerikaanse president gaf aan dat er een afspraka gemaakt is waarbij de voormalige fotografiek gigant een basis ingrediënt voor een medicijn gaat maken. 400% winst voor het aandeel na de bekendmaking!
 • Barclays gaat 1,6 miljoen apart zetten om tegenvallers vanwege de Corona crisis op te vangen. Zou dit écht voor Corona zijn, of is het een verkapte Brexit voorziening?
 • Gaan Nederland en België 'tit for tat' maatregelen invoeren? Nederland heeft afgeraden naar de provincie Antwerpen af te reizen. Vervolgens heeft België Nederland op code Oranje gezet... Het lijkt een soort wraak te zijn. Ik hoop dat het niet zo is, maar vreemd is het wel.
 • Shell en Eneco gaan een windmolenpark voor de kust van Noord Holland bouwen. Het "unieke" aan het plan is dat het zonder subsidie gebouwd gaat worden. (Zouden ze Elon Musk ook bellen? (Lees verderop)
 • De Europese Investeringsbank (EIB) gaat 350 miljoen investeren in een Zweedse fabrikant die lithium-ionbetterijen maakt.
  Northvolt kiest voor de locatie in Zweden omdat er lokaal de grondstoffen gedolven kunnen worden. In totaal komt de investeringvan de EIB nu boven de 400 miljoen euro.
 • Griekse gepensioneerden gaan samen 1,4 miljard euro terugkrijgen omdat dit in 2015 en 2016 ten onrechte op hun pensioen uitkering gekort was. Het besluit van de rechter wordt gezien als "een klap voor de economie", dat terwijl er in feite 1,4 miljard terecht komt waar het terecht hoort te komen. Dit is voor de Griekse economie een grote zegen, maar zo mag het blijkbaar niet in de pers gebracht worden.
 • Het Nederlandse Blendle is verkocht aan een Frans bedrijf. Welke verkoopsom de Nederlandse oprichter heeft gekregen zegt hij niet. Hij blijft vooralsnog als medewerker/directielid bij het Franse bedrijf werkzaam, maar meestal is zoiets maar een kort leven beschoren.
 • Signify gaat 1,15 miljoen eigen aandelen inkopen. Het moet allemaal in het derde kwartaal gaan plaatsvinden. De aandelen gaan gebruikt worden om werknemers hun beloofde aandelen uit te kunnen keren. Het gaat op de huidige koers om ongeveer 30 miljoen euro.

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

General Motors zwaar in de problemen (Tom Lassing)

30/07 7:22

Het bedrijf maakte gisteren bekend dat het alleen bij een verder herstel van de Amerikaanse economie in staat zal zijn om later dit jaar een lening van 16 miljard dollar af te lossen.
Stel dus dat het NIET beter gaat met de VS, dan loopt het bedrijf de kans wederom faillissement aan te moeten vragen. Dan heeft Trump in vier jaar tijd voor elkaar gekregen een bedrijf de grond in te helpen dat dankzij Obama gered werd...
Tenminste zo willen fans en vijanden van presidenten dat graag zien. Ik denk niet dat Obama en Trump zelf heel veel inbreng hadden, al heeft Obama wel heel bewust en met politiek risico de Amerikaanse auto industrie geholpen.
Dat was toen onder veel commentaar van de Republikeinen die moord en brand schreeuwden over communisme en zo, maar stil werden toen heel de Amerikaanse auto industrie toch weer opkrabbelde.
Nu zien we dankzij kortzichtigheid en gebrek aan beleid de Amerikaanse economie de helling afglijden en DAT feit is wel aan Trump toe te rekenen.
Hij liet Corona uit de hand lopen en nog dagelijks spreekt hij zijn eigen ambtenaren tegen.
Dat alles raakt de Amerikaanse economie en nu dus ook de grootste Amerikaanse automakers.
De vraag is echter hoe erg het is... Serieus. In hoeverre is GM nog relevant in een wereld die van verbrandingsmoteren over moet gaan op elektrisch en waterstof? Heeft GM die boot al niet lang geleden gemist?
Is GM niet al de Nokia van de autowereld?

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

N26, makkelijk (inter)nationaal overmaken (Tom Lassing)

30/07 7:49

Ik heb zelf afgelopen jaar de nodige problemen en uitdagingen gehad in en met geld internationaal overmaken. Zo was begin dit jaar een overboeking via ABNAMRO zes weken zoek. Het ging om een bedrag van 220.000 euro.
Zes weken lang kon ABNAMRO me niet vertellen waar het geld was. Ik kon ze een zoektocht laten houden, maar moest deze dan wel zelf betalen...
Ja, u leest het goed. Ze raken het geld kwijt en dan kost het jou geld om ze er naar te laten zoeken!
Na zes weken was het geld ineens weer gevonden.
Geen excuus of uitleg, niets.
Ik ben toen op zoek gegaan naar alternatieven. Ik heb zo'n alternatief gevonden in N26.
Die rekening is veel goedkoper en je kan er heel veel mee.
Ik raad u daarom aan om, al was het maar voor de zekerheid of voor de backup een rekening te openen. Ik gebruik deze rekening om er mijn maandelijkse buitenlandse hosting mee te betalen. Ik kreeg deze maand zelfs een 0,19 euro cashback, in plaats van dat het me geld koste!
Ik mag drie keer per maand gratis geld uit de muur trekken.
Open hier uw rekening
Ik raad u overigens wel aan om ook even wat geld te storten en een keer iets te betalen. Dan weet je tenminste hoe of het werkt voordat je het een keer onder stress nodig hebt. Ik was namelijk blij dat ik al wist hoe het werkte. Daarom was het snel geregeld toen ABNAMRO me in de kou liet staan.

Open nu uw rekening
 
 
 

Slimme zet van Elon Musk (Tom Lassing)

30/07 8:09

Er is veel commentaar op Tesla's CEO Elon Musk mogelijk, en ik ben van mening dat beleggers die nu long gaan nog een enorme koerstegenvaller te verwerken gaan krijgen, maar je kan niet ontkennen dat Elon Musk een visionair is.
Zijn idee dat een elektrische auto er sexy uit moet zien en als een sportieve auto gepromoot moet worden was simpel maar briljant. Tot op dat moment maakten de verschillende automerken alleen maar belachelijk ogende elektrische voertuigen.
Niemand durfde het aan een auto te bouwen die er echt fantastisch uit zou zien. Alsof het imago van schoon elektrisch rijden het sportieve beeld niet aankon.
Elon Musk is ook op een ander vlak de wereld ver vooruit. Dat is namelijk op het vlak van elektriciteitsnetwerk piek netwerkopvang.
Tot nu toe is het zo dat elektriciteitsbedrijven 2x de benodigde elektriciteit opwekken om een piekvraag makkelijk te kunnen opvangen. We hebben dus twee centrales vol werken, terwijl er maar stroom afgenomen wordt van één.
Je zou denken dat iedereen dan inziet dat dit nogal verspillend is.
Maar nee.
Zo is het al 100 jaar, dus daar doen we vanuit de sector niets aan.
Elon Musk kwam en zag dat als outsider aan. Hij zag direct waar er wat te winnen viel en besloot heel simpel om een werkelijk enerme accu te ontwikkelen. Een accu die pieken in het net razendsnel kan opvangen en netwerkbeheerders genoeg tijd kan geven om desgewenst capaciteit bij te zetten. Tot dat moment dat die extra capaciteit opgestart wordt, vangt de enorme accu de piekvraag op.
Vaak is de piekvraag weer snel over en hoeft er dus niets gedaan te worden.
De besparing is enorm, maar dat niet alleen. Er is ook een enorme winst omdat we veel minder fossiele brandstof verbranden.
Tesla heeft nu met Pacific Gas and Electric Company nog weer zo'n enorme batterij in de planning.
We zouden in Nederland en België ook moeten kijken naar dit soort innovaties. Daarbij zouden we de in de zomer te veel opgewekte duurzame energie moeten gaan opslaan in waterstof.
Het KAN allemaal wel, maar de bedrijven in de sector doen zoiets niet. Die zijn ingeslapen en er werken geen ondernemers meer. De innovaties moeten van buiten komen en dan kunnen die nieuwe bedrijven later weer overgenomen worden door de bestaande bedrijven. Misschien ook wel ene logische gang van zaken.
Ondertussen sleept Elon Musk opdracht na opdracht binnen omdat de rest slaapt.

 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier
 

Gratis abonnement op mijn video kanaal

Ik maak tegenwoordig regelmatig video's. U kan u abonneren op die video's zodat u een melding krijgt zodra ik er weer één online zet. Het kost u niets! Abonneer u hier

Diederik had deze reactie: "Leuk Tom, dat je nu elke dag filmpjes doet. Erg leuk en leerzaam, top!"

 
 

Apartheid in de VS (Tom Lassing)

30/07 8:29

Het was tot nu verboden om actief en bewust (arme) zwarte bewoners te weigeren in wijken waar voornamelijk blanken wonen.
Deze regels zijn in de jaren zestig ingevoerd omdat tot dan toe er WEL een actieve Apartheid politiek in de VS bestond.
Trump heeft nu heel bewust aangegeven dat hij het bouwen van woningen voor relatief arme (zwarten) leden van de bevolking in overwegend blanke wijken actief gaat verbieden. Hij wil die ruim 50 jaar oude wet intrekken.
Een beleid puur ingegeven om het latente racisme binnen de Amerikaanse samenleving weer te laten opleven en om de stemmen van de blanke kiezers voor zich te winnen.
Het is in feite een non issue, want ondanks dat de wettelijke regels al vijftig jaar oud zijn, is de Amerikaanse samenleving nog voor een groot deel langs raciale lijnen gescheiden.
Dat de president deze regels dus wil terugdraaien, maakt puur in de samenleving niets uit. Het geeft hem echter wel weer even de koppen in de kranten met zijn racistische getinte beleid.
Vooralsnog waren er weinig mensen laaiend enthoudiast over deze nieuwe wanvertoning van de president.

Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd