Beursbox Nieuwsbrief Waar (niet) in beleggen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waar (niet) in beleggen
Date: September 24th 2020
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 24 september 2020
 
 

AEX 545,68 Dow 26.620 USD 1,165 Btc 9.028 Goud 1,852.8

 
 

Laat uw spaargeld uw inkomen verdienen

Op zoek naar een eenvoudige manier om geld te verdienen? Kijk eens serieus naar auto trade mogelijkheid van deze aanbieder

Open hier een gratis account
 

Crypto kansen!

Leeft de crypto wereld nog? Na de hype van 2017 werd het een stuk stiller, maar recent kwam er weer beweging en zagen we dat bitcoin weer even boven de $10.000 kwam. Ik denk echter dat vooral een andere munt zich het komende jaar gaat bewijzen.

Samen met een collega schreef ik er een rapport over. U krijgt het geld voor dat rapport terug als onze visie niet uitkomt.


Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/09 7:00

  • Ik heb van de CEO van Neo Finance de bevestiging gekregen dat mijn beleidsstuk in de directie besproken gaat worden. Een goede zaak, want in mijn ogen hadden ze te weinig oog voor de lange termijn werving van nieuwe geldverstrekkers.
  • Wat mij nog altijd opvalt, is dat het aantal vrachtwagen bewegingen enorm is afgenomen. Natuurlijk kan het toeval zijn, want ik baseer het op het aantal dat langs mijn huis rijdt, maar het verschil is enorm ten opzichte van voor Corona.
  • Gisteren een fors verlies voor de Dow en Nasdaq. De laatste verloor 3% aan waarde.
  • De miljardairs Peter Thiel en Richard Li hebben het plan een SPAC naar de beurs te brengen. Een SPAC is een lege onderneming die dan naar de beurs gebracht wordt, waarna je NA de beursnotering deze onderneming vult met... een onderneming. Deze opzet is door de beurs en autoriteiten gekozen om tegen lagere kosten naar de beurs te kunnen. Je hoeft immers niets over je onderneming te melden, want die is leeg. Een prachtige manier om onder lastige vragen uit te komen. De lage kosten zijn ook bijzonder interessant voor miljardairs. Die hebben uiteraard geen geld voor een echte beursnotering.
  • Goudaandelen zijn gisteren gemiddeld 6% gedaald. De hefboom geldt twee kanten op...
  • QuantumScape (Opgericht in 2010) zal binnenkort onder de tickercode QS naar de New York Stock Exchange gebracht gaan worden. Het bedrijf wordt gesteund door Bill Gates en Volkswagen en is al tien jaar actief in batterij technieken. Het bedrijf stelt dat het een superieure batterij techniek voor elektrische auto's heeft. Er zijn echter nog geen keiharde bewijzen van gezien.
  • Tesla wil snel met een 25.000 dollar model auto komen om ook in de massaconsumentenmarkt een aandeel te verkrijgen.
  • Kondratieff achtige daling voor HSBC. De hoogste koers was okt 2007 bijna 100. Nu is de koers te vinden op 18,42! Dat is zelfs nog lager dan in de bankencrisis van 2008.
  • Het Beursbox video kanaal heeft nu 708 abonnees. Ik zou graag boven de 1000 abonnees willen komen, omdat ik dan wat meer technische snufjes in de video's kan en mag verwerken. Wordt daarom nu ook gratis abonnee van mijn YouTube kanaal! Klik hier  PS: Waar kan ik wat u betreft video's over maken? Laat het me weten!

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

Waarom geen exacte rendement berekening? (Tom Lassing)

24/09 7:22

Bij Neo Finance zijn er twee soorten berekenen die ze aangeven. De berekening puur op basis van de uitgezette leningen. Dat is te optimistisch, want we weten dat helaas niet iedereen keurig de lening zal gaan afbetalen.
De andere berekening is te negatief, omdat die uitgaat van het direct nemen van de kosten EN die berekening gaat uit van het feit dat je niet gaat herinvesteren.
Waarom niet een berekening zoals het gaat worden?
Nu, dat kan niet...
Ook Neo Finance kan niet in de toekomst kijken. Niemand weet hoeveel leners niet gaan afbetalen, en zelfs u weet niet of u steeds blijft herbeleggen.
We moeten het dus doen met deze schattingen aan rendementen.
In mijn geval is de hoogste schatting nu

Lees verder
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Twee jaar vol in vastgoed (Tom Lassing)

24/09 7:40

Twee jaar geleden heb ik mijn vastgoed beleggingen resoluut veranderd. Voor die tijd deed ik steeds één woning. Soms volledig, soms als deelbelegger. Keer op keer één woning en dan naar het volgende project. Soms liepen er wat projecten tegelijk, maar altijd volledig los van elkaar. Ik was soms deelnemer en soms initiatiefnemer. Het nam allemaal veel tijd in beslag en het rendement viel tegen, al heb ik alle projecten wel met winst afgesloten. Ik heb momenteel nog twee 'open' projecten vanuit de oude portefeuille.
Twee jaar geleden besloot ik het roer om te gooien en een serieus grote portefeuille samen te stellen. Een portefeuille van vooral huurhuizen in één regio. Het plan was 50 huurhuizen in twee jaar bijeen krijgen.
Het was de bedoeling dat al na een jaar daadwerkelijk winst gemaakt zou worden.
Twee redenen zijn er waarom dat nog niet gelukt is.
De eerst reden is dat ik onderweg naast (nu) 27 huizen ook een appartementencomplex gekocht heb. Dit was een ruïne en zouden we in enkele maanden renoveren... en toen kwam Corona. We zijn nu hopelijk in de laatste maand van de ronovatie gekomen. Dat is een jaar nadat we het gebouw gekocht hebben.
De tweede reden was... Corona.
Ik kocht namelijk een tiental huizen die nog gerenoveerd moesten worden voor er huurders in konden. Ook daar lag Corona dwars. Bouwvakkers mochten enkele maanden niet meer werken EN ze kregen bij werkloosheid een werkloosheidsuitkering die fors boven hun reguliere loon lag. Ze wilden toen allemaal al te graag werkloos zijn, ook toen de Corona maatregelen niet meer golden...
Maar ik zat ondertussen wel met tien huizen die leeg bleven staan. Zeven daarvan staan nog altijd leeg. We hebben nu wel twee teams aan het werk, maar snel gaat het nog niet. De arbeidsethos in de VS, en zeker in Detroit, ligt net even anders dan in Europa. Niet alleen is hun opleidingsniveau bedroevend, maar als ze ergens anders een dollar meer kunnen verdienen zijn ze weg. Het is dus iedere dag weer de vraag wie er op komen draven.
Hetzelfde geldt voor (potentiële) huurders en/of kopers. Je kan echt nergens van op aan.
Eén keer hebben we een huis willen verkopen en letterlijk zat mijn manager al bij de notaris toen de kopers besloten toch maar niet te komen om te tekenen...
Dat kan in de VS.
Het is in steeds meer opzichten een derde wereld land... Zeker in Detroit.

Beursbox.nl
 
 
 

Waar (niet) in beleggen? (Tom Lassing)

24/09 8:03

Het is vandaag misschien makkelijker aan te geven waar je niet in zou beleggen dan om aan te geven wat wel interessant is.
Immers, goudaandelen zijn prachtig, maar toevallig vandaag niet omdat goud even in een tussentijdse correctie zit.
Goudaandelen worden daarmee wel interessant, want die markt gaat ook weer snel herstellen.
Maar veel duidelijker is waar ik NIET in wil zitten. Dat zijn in die criminele organisaties die we "banken" noemen. Daar zou ik momenteel geen geld in stoppen.
Kijk bijvoorbeeld naar ING Groep... Iedere week in het nieuws met weer een schandaal dat uitkomt. Op grote schaal heeft de bank zwart Russisch geld witgewassen. Het is nu uitgekomen en dit gaat weer heel veel geld kosten, maar er gaat geen bankier de gevangenis in.

Ik schreef vandaag al in de Marktbeeld... HSBC heeft een bijna Kondratieff achtige daling achter de rug. Een hoogste koers van bijna 100 en nu 18,42. Het aandeel staat nog lager dan in de bankencrisis van 2008.
Ook in de VS en in de rest van Europa overal banken die keer op keer de fout in gaan. Gewoon omdat het om veel geld gaat en als je zo makkelijk geld kan verdienen door een oogje dicht te knijpen, EN je maakt al deel uit van een organisatie die daar veel ervaring mee heeft, dan is hetniet zo gek dat men keer op keer in de fout gaat.
De oplossing?
Gevangenisstraffen EN het opdoeken van de banken. Laat ook de aandeelhouders maar bloeden. Onteigenen of compleet ontmantelen van banken. Bankaandelen moeten compleet waardeloos worden zodat bankiers ook niet met de handel in eigen aandelen rijk kunnen worden. Een K/W van 5 moet al als een veel te hoge waardering gaan gelden voor bankaandelen.
Nu kunnen we dat ook voor elkaar krijgen door de boetes die de banken wordt opgelegd enorm te verhogen. Laat ING nu maar eens 20 miljard aftikken voor deze praktijken. Geld dat dan naar de Nederlandse staat mag vloeien. Kunnen we de medewerkers in de gezondheidszorg een aardige extra bonus van geven. Dat lijkt me een betere bestemming dan dividend en waarde voor de aandeelhouders van die criminele banken.

Beursbox.nl
 
 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier
 

Gratis abonnement op mijn video kanaal

Ik maak tegenwoordig regelmatig video's. U kan u abonneren op die video's zodat u een melding krijgt zodra ik er weer één online zet. Het kost u niets! Abonneer u hier

Diederik had deze reactie: "Leuk Tom, dat je nu elke dag filmpjes doet. Erg leuk en leerzaam, top!"

Kijk hier
 
 
 

Geen kunstmest meer (Tom Lassing)

24/09 8:36

De Nederlandse politiek wil dat de boeren zonder kunstmest gaan werken. Een nobel streven, want kunstmest is vanwege meerdere redenen niet zo goed.
1. Het komt van ver en wordt met vervuilende schepen hierheen gebracht
2. De kunstmest heeft boeren 'lui' gemaakt, want ze hoefden geen oog meer voor de kwaliteit van de bodem te hebben. Immers, door de kunstmest groeide alles toch wel.
3. Het is vervuilend omdat veel er van in sloten en het grondwater terecht komt.

Kortom, het lijkt een goed idee het te verbieden...
En dat moet nu net NIET gebeuren.
De boeren zullen namelijk eerst moeten leren werken met MINDER kunstmest. Daarvoor is het bijvoorbeeld nodig dat organische stoffen heel bewust en in de juiste hoeveelheden en samenstelling terug op het land gebracht worden. Verder kan door gebruik te maken van Bokashi en/of Permacultuur de bodem verbeterd worden. Echter, dat zijn processen die jaren nodig gaan hebben EN een heel ander concept voor boeren brengen. Dat kan zo maar niet.
We hebben heel veel monden te voeden en veranderingen moeten er wel komen, maar wel met de garantie dat al die monden gevoed kunnen blijven worden.
Veranderingen moeten dus langzaam en heel bewust met beleid komen.
Geef boeren dus de tijd om zich aan te passen en ga niet als een wilde ineens kunstmest verbieden, want dat zou dramatische gevolgen hebben.

Beursbox.nl
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd