Beursbox Nieuwsbrief De meerdere vormen van hyperinflatie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De meerdere vormen van hyperinflatie
Date: October 20th 2020
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 20 oktober 2020
 
 

AEX 565,25 Dow 28.155 USD 1,177 Btc 10.177 Goud 1,901.4



 
 

Beleggen in Vastgoed

Matching Capital heeft regelmatig interessante vastgoed investeringen in het systeem staan. Je moet er tegenwoordig wel snel bij zijn, want in enkele uren zijn de projecten gevuld. Schrijf daarom in op hun nieuwsbrief en krijg de deals als eerste binnen.

Schrijf hier in (Gratis)
 

Zilveraandelen bieden enorme kansen

Na de eerdere goud winsten is het nu tijd voor zilver! We zien keer op keer dat eerst goud en daarna zilver tot wasdom komt. Maak daar dus gebruik van en stap over naar zilveraandelen!

Kijk hier voor het zilverrapport
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/10 7:00

  • Gisteren een heftige storing voor Euronext. Verschillende beurzen lagen er enkele uren uit. In Amsterdam en Brussel ging om 10:00 uur het licht voor de beurs uit. Het duurde tot na de lunch voor de handel weer werd hervat.
  • De site van Neo Finance lag er gisteren enige tijd uit. Geen idee wat er daar even misgegaan is.
  • De kans wordt steeds groter dat er een splitsing in Internet komt. Een Amerikaans georiënteerd Internet en een China georiënteerd Internet.
  • UBS heeft haar beste derde kwartaal in tien jaar bekend gemaakt. Hun winst ging 99% omhoog. Het geeft te denken hoe een bank in staat is om in deze periode zo veel winst te maken.
  • Een zestal Russische hackers zijn in de VS aangeklaagd vanwege beïnvloeding van de verkiezingen en het inbreken in systemen van bedrijven en de overheid.
  • Ierland gaat heel vergaande maatregelen nemen om de uitbraak van Covid-19 te beperken. Het land gaat wederom 6 weken dicht en de rechten en bewegingsvrijheid van de bevolking gaat enorm beperkt worden. In Ierland zie je hoe ver wetenschappers gaan als ze de vrijheid krijgen te bepalen wat goed voor het land is. Politici zouden de afweging moeten maken wat wenselijk en haalbaar is. Wetenschappers moeten de politici van inzichten voorzien, niet van regels.
  • In Nederland krijgen huizen ook een funderingslabel. Dit omdat de fundering van meer dan een miljoen huizen door de verdroging niet langer in orde is. Vervanging of versterking is schreeuwend duur.
  • KLM heeft een vrijwillige verstrekregeling opengesteld. Hiermee wordt hopelijk voorkomen dat er mensen gedwongen ontslagen gaan worden.
  • Hoe blijf je gezond? Nu, door de goede dingen te eten en drinken. Ik gebruik al bijna twintig jaar dit supplement.

Koop zilveraandelen
 
 
 

De dollar die maar niet wilde crashen (Brecht Arnaert)

20/10 7:21

Het is weer zover: de crash van de dollar is nog maar eens voorspeld. Dit keer door Stephen Roach in de Financial Times. Volgens deze econoom en ex-bankier bij Morgan Stanley zou de dollar met 35% afzwakken tegen eind 2021. Het veroorzaakte zowaar opschudding.
Ik ben het daarmee 100% oneens. Volgens Roach zou de dollar in de problemen komen door het steeds groter wordende tekort op de handelsbalans. Niks van. Dat is oud economisch denken. Het is niet omdat je meer importeert dan exporteert dat je munt daarom zwakker moet worden. Heeft er niks mee te maken. Valuta zijn in extremis een manier om het vertrouwen in een economie uit te drukken. Vertrouwen weg: munt zakt.
Kijk maar naar de Turkse Lire. Iedereen en zijn grootmoeder weet dat de Turkse Centrale Bank niet het minste monetair beleid voert. De Turkse politieke elite beschouwt het simpelweg als hun privilege om constant te mogen bijdrukken wat ze willen. Enkel zo kunnen megalomane projecten, zoals het droompaleis van Erdogan gefinancierd worden. Met 1000 kamers doet het denken aan 1001 nacht, maar wie kapitaal heeft in Turkije, die zet dat onmiddellijk om in dollars.
Ziedaar de reden waarom we binnen dit en zoveel jaar ongetwijfeld een nieuw Plaza Akkoord voor de dollar gaan zien: de hele wereld ligt in de prak, maar de schulden blijven. En 80% daarvan (tachtig!!!) is uitgedrukt in dollar. Politiek gezien zijn er dus maar twee mogelijkheden:

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

De meerdere vormen van hyperinflatie (Tom Lassing)

20/10 7:50

We kennen hyperinflatie nog vanuit de crisistijd van voor de Tweede Wereldoorlog. Met name Duitsland werd begin jaren twintig, nu 100 jaar geleden, hard geraakt.
Hyperinflatie betekende dat je je loon per halve dag kreeg. Je gaf het dan aan je partner, kinderen of ouders en die renden met dat loon naar de winkel omdat aan het einde van de dag je loon maar zo 10% minder waard kon zijn.
Ook in de laatste jaren zijn er landen geweest met een enorme herkenbare hyperinflatie. Denk aan Zimbabwe, Venezuela en Argentinië. Allemaal ver weg...
Maar wie al tientallen jaren naar Turkije gaat, zal ook weten dat er daar een enorme inflatie bestaat. Hoe vaak zijn er daar al niet meerdere nullen van de biljetten afgehaald en kwam er een nieuwe lira?
De maatschappij veranderd, kan het niet zo zijn dat...

Lees verder
 
 
 

Een onafhankelijke bankrekening (Tom Lassing)

20/10 8:17

N26 is een relatief nieuwe speler in de bankenwereld. Het is een online bank. Het is een prima manier om tegen lagere kosten de nodige bankzaken te regelen. Zeker binnen Europa een heel handige opzet.
Het voordeel is vooral dat de kosten laag zijn. Daarbij werkt het gewoon heel snel.
Ik heb zelf al wat profijt gehad van deze rekening omdat ik dankzij deze rekening in staat was om enkele belangrijke rekeningen wel te betalen, daar waar de reguliere bank het op een gegeven moment even niet afweten.
Vanaf dat moment ben ik verkocht en ik doe nu privé al de nodige fiunanciële handelingen via N26.
Ik raad het van harte aan. Misschien eerst als alternatief, maar dan op een later moment is helemaal overstappen ook te overwegen.
Wel is het belangrijk er wat geld naar toe over te maken en even te testen hoe het werkt. Als je dan ooit haast hebt, zoals ik dus laatst ineens klem kwam, dan heb je niet ook nog eens de stress van het moeten leren werken met een nieuwe rekening.
Ga hier naar N26.
Internationale transacties doet N26 via Transferwise. Gebruik daarvoor deze link.

Eén van de voordelen van N26:
Je kan deze rekening op je eigen naam openen, dezelfde naam die je gebruikt bij Neo Finance. Je hebt dan geen last van een eventuele en/of rekening tenaamstelling die in Litouwen tot problemen leidt.
Daar gebruik ik het nu ook voor.

Lees hier voor meer info
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Wel werkende mondkapjes (Tom Lassing)

20/10 8:32

In België al heel gewoon, maar ook Nederland gaat rap richting een algehele verplichting voor mondkapjes. Het gekke is echter dat we WETEN dat gewone mondkapjes eigenlijk niet werken, maar het wordt vooral gebruikt als een middel om angst te zaaien.
En het werkt.
Dat kapje geeft de drager er van een gevoel van onveiligheid en het zorgt er voor dat je tussen de oren anders met de Corona maatregelen omgaat.
Maar het gewone mondkapje werkt niet!
Sterker nog, het is verboden om een wel werkend officieel medisch kapje te gebruiken.
Ga je daar in mee?
Wil jij een niet werkend mondkapje gebruiken?
Of wil je liever, ALS JE DAN TOCH een kapje moet dragen, een wél werkend kapje gebruiken?
Dat is nu mogelijk en omgerekend tegen de kosten van niet werkende kapjes!
Wil je dus echt stout zijn, dan bestel je legaal mondkapjes die écht virussen en andere vervuilingen weten te weren.
Kijk hier maar eens naar de legale mogelijkheden.

Lees verder
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 12.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd