Beursbox Nieuwsbrief De kroon op het werk

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De kroon op het werk
Date: November 10th 2020
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 10 november 2020
 
 

AEX 593,93 Dow 28.895 USD 1,182 Btc 12.950 Goud 1,884.0 
 

Beleggen in Vastgoed

Matching Capital heeft regelmatig interessante vastgoed financierings investeringen op de site staan. Je moet er tegenwoordig wel snel bij zijn, want in enkele uren zijn de projecten gevuld. Schrijf daarom in op hun nieuwsbrief en krijg de deals als eerste binnen.

Schrijf hier in (Gratis)
 

Zilveraandelen bieden enorme kansen

Na de eerdere goud winsten is het nu tijd voor zilver! We zien keer op keer dat eerst goud en daarna zilver tot wasdom komt. Maak daar dus gebruik van en stap over naar zilveraandelen!

Kijk hier voor het zilverrapport
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/11 7:00

  • De beurzen hebben bijna euforisch gereageerd op de mededeling van Pfizer dat ze een 90% effectief vaccin denken te hebben. De Dow Jones stond een uur na opening meer dan 4% hoger. De goudprijs daalde op datzelfde moment 4%.
  • McDonalds heeft de verwachtingen overtroffen. Het bedrijf wil een loyaliteitsprogramma voor klanten gaan testen. Ook wil het bedrijf vleesloze burgers (McPlant) gaan produceren en verkopen. Vooral Beyond Meat aandeelhouders waren daar niet blij mee. Dat aandeel verloor nabeurs 4% aan waarde.
  • De koers van NIO Limited blijft stormachtig stijgen. Het is een hype aandeel pure sang. Iedereen geeft een koopaanbeveling en over winst voor het bedrijf heeft niemand het meer. Dit is zoals het in 1999 met de hele Internet sector ging. Het eindigde in een drama en de kans is groot dat dit hier ook het geval gaat zijn. Maar nu is het nog feest in dit aandeel.
  • Obamacare gaat vanaf vandaag voor de Supreme Court komen. De kans bestaat dat de hoogste rechters Obamacare afschaffen. De vraag is dan wel op welke gronden ze dat doen. Ze moeten hun besluit namelijk wel motiveren. De hoogste rechters moeten naar de wet kijken en niet uitvoerend bezit willen zijn. Beleid wordt namelijk door politici gemaakt, niet door rechters. Op zich maakt het uiteindelijk niet veel uit. Biden kan namelijk na 20 januari 2021 een nieuwe wet introduceren en de verzekering voor tientallen miljoenen Amerikanen weer herintroduceren. Trump heeft altijd gezegd dat hij de dag na het afschaffen van Obamacare een vervanging heeft. Dat is gelogen, want er is nog niets van een alternatief bij het Congres en de Senaat geïntroduceerd. Bij afschaffing van Obamacare is de realiteit dus dat tientallen miljoenen Amerikanen hun medische verzekering gaan verliezen. Dat midden in een pandemie. Het is het cadeautje van Trump aan de bevolking van de VS.
  • Nikola rapporteerde een kwartaalverlies van 117,5 miljoen dollar. Het is een groter verlies dan verwacht werd. Het bedrijf is en blijft in gesprek met GM.
  • Net voor Nagorno-Karabach helemaal voor Armenië verloren zou gaan, is er een staakt het vuren afgesproken. Armenië was al verslagen, maar onder druk van Rusland is er nu een opgelegde vrede. Armenië heeft veel grondgebied verloren, dus reken er maar op dat het een tijdelijke vrede is.
  • Hoe blijf je gezond? Nu, door de goede dingen te eten en drinken. Ik gebruik al bijna twintig jaar dit supplement.

Koop zilveraandelen
 
 
 

De kroon op het werk (Brecht Arnaert)

10/11 7:17

Stel u eens voor dat er geen Corona-virus ware geweest. Dat dit een saai jaar ware geweest met de gebruikelijke onzin over het klimaat en de ondertussen klassiek geworden politieke schandalen in de pers. Mijn vraag aan u: wat zou dan het belangrijkste thema van het jaar geweest zijn?
Ik zal u mijn antwoord alvast geven: de financiële crisis. Die was (en is) namelijk uitzichtloos. Sinds 2008 hebben centrale bankiers massaal veel liquiditeiten in de markten gepompt, dit vanuit de theorie dat voor elke geïnjecteerde euro méér dan één euro aan opbrengsten zouden zijn. Dit via "terugverdien-effecten" en "multiplicators" allerhande. Keynesiaanse bullshit natuurlijk, maar dat is hoe ze het ons verkochten.
Het resultaat is dat we twaalf jaar later globaal dieper in de schulden zitten dan ooit, de belastingen niet meer hoger kunnen, en de rentes niet meer lager. Er is met andere woorden geen "beleidsruimte" meer – lees: geen ruimte meer om het nog erger te verknoeien. De situatie is zelfs zo absurd, dat banken geen goeie spaarders meer willen: voor elke euro die zij als spaartegoed voor u moeten aanhouden, en waarop ze u 0 cent betalen, moeten zij zelf 4 cent aan de ECB betalen.
Hoe lang is zoiets vol te houden, denkt u?

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Wat is er nu gevraagd? (Tom Lassing)

10/11 7:34

Beleggers zoeken altijd "the next big thing". Het volgende product waar iedereen om vraagt en waar nog te weinig beleggers rekening mee hebben gehouden.
In dat kader kanje nu ook gaan kijken naar grondstoffen.
Zo is de koper prijs nu in de buurt van de hoogste koers in de laatste tien jaar gekomen.
Lood daarentegen is nu op een vrij laag niveau te koop.
Nikkel is ook vrij hoog qua koers, maar nog niet zo hoog als een jaar geleden.
Tin is nu aan een opmars bezig.
Waarom noem ik deze metalen?
U moet eens kijken naar welke metalen interessant zijn voor elektrisch rijden. Naast Tesla staan er nu tientallen fabrikanten klaar om met de nodige modellen te komen van auto's die allemaal elektrisch aangedreven worden.
Hierdoor is er een verschuiving zichtbaar in de metalen die ze gebruiken. In benzine auto's zitten accu's met lood. In elektrische auto's is men in de batterijen veel meer naar nikkel en koper aan het kijken. We zien dat terug in de prijs van de metalen.
De kunst is nu om op tijd te ontdekken welke technieken morgen gebruikt gaan worden.
Dáár kan je dan op inzetten... Maar realiseer je ook dat elektrisch rijden NU pas loskomt. Dat is de trend voor de komende tien jaar. Daarna wordt het naar mijn idee waterstof.

Kijk ook naar de nieuwe president in de VS. Die zal veel meer nadruk op milieu leggen en dus cleantech ruim baan geven!

Beursbox
 
 
 

Groene investeringen (Tom Lassing)

10/11 7:54

Het beleid in de VS richting groene investeringen gaat onder Biden weer 180% graden draaien. Trump bracht de VS 30 jaar terug in de tijd en liet het zelfs toe dat bedrijven weer op oppervlakte water mochten lozen. Dat soort zaken. In Europa zou dat ondenkbaar zijn, maar in de VS kan een president zoiets gewoon per decreet besluiten.
Biden gaat het terugdraaien en meer dan dat.
Biden wil ook weer richting het Parijs verdrag.
Het zal inhouden dat er enorme bedragen richting green-tech zullen gaan.
Daar kan je als belegger dus op voorsorteren.
Je moet dan niet te lang wachten, want zodra Biden zijn beleid officieel bekend gaat maken heb je kans dat het beursfeestje alweer voorbij is. Immers, het bezit van de zaak, is het einde van het vermaak.

Energiestart
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Procedure Amerikaanse verkiezingen (Tom Lassing)

10/11 8:06

Er is deze keer iets dat sinds 2000 niet meer is voorgekomen. Namelijk een conflict over de uitslag. Indertijd ging het om een paar honderd stemmen in Florida. Uiteindelijk heeft Al Gore toen zijn verlies toegegeven omdat het simpelweg beter voor het land was.
Nu is het anders. Het is geen paar honderd stemmen. Het zijn er heel veel meer, waaronder miljoenen meer landelijk gezien. Er is ook niet echt een bepaalde fout of fraude waarop gewezen wordt. Het is nu in feite simpelweg een kandidaat die er heel veel moeite mee heeft zijn verlies toe te geven.
Steeds minder mensen nemen die kandidaat nu nog serieus. Zelfs de premier van Israël, die voor de VS zeker niet de minste is, heeft Biden al gefeliciteerd met zijn winst.
Zo gaat dat namelijk. Zodra er een kandidaat boven de 270 gekomen is EN er zijn geen aantoonbare wezenlijke fraudes of fouten, dan is de winnaar bekend... Maar dat is nog niet officieel.
Dat is altijd zo.
Het wordt pas officieel als de tegenstander opgeeft, of als de kiescommissie de uitslag bekend maakt.
De normale gang van zaken is dat de tegenstander voor de officiële uitslag bekend wordt al netjes opgeeft. Vaak al binnen een dag nadat de ander de 270 kiesmannen gehaald heeft.
Heb je bezwaren als verliezende partij, dan roep je niet "fraude en bedrog", maar je laat ook precies weten wat er mis ging. Het is overigens Truymps recht om naar de rechter te stappen. Laat dat duidelijk zijn. Maar, je moet dan wel met serieuze klachten komen en dat lijkt hier pertinent niet het geval te zijn.
Het heeft er alle schijn van dat het slechts gaat om een slechte verliezer. Team Trump gaat nu nog een tiental rechtszaken starten en ze allemaal verliezen. Ook de staatsgreep, zoals Hannity die voorstelde, gaat niet gebeuren.
Trump heeft verloren en alleen Trump gaat nu bepalen hoe hij daar mee om zal gaan.
Biden is namelijk al lang bezig als president elect en is zijn team en zijn beleid al aan het formeren.
Ik verwacht eerlijk gezegd dat Trump de rest van zijn leven als een kleuter blijft jammeren over een in zijn ogen onterecht verlies, zonder dat hij ooit zal hardmaken wat nu precies de fraude was. Feit is namelijk dat de grote fraudes door hem zijn gepleegd. De postkantoren, de kiesdistricten indeling en de stemlokalen sluiting in vooral arme wijken. Dát was zijn beleid om vooral de arme zwarte en Hispanic kiezers dwars te zitten. Ook het niet laten stemmen van voormalige gevangenen is een vorm van kiezersbedrog. De Republikeinse partij en de regering Trump probeerde van alles, maar het was niet genoeg. Te veel Amerikanen wilden verandering.
Trump is daarmee één van die zeldzame presidenten met slechts één zitting periode. Je wordt dan gezien als een falende president. Carter en Bush Sr. gingen hem voor. Zelfs Bush Jr. was in staat om een tweede termijn te verkrijgen. Hij werd door tijdgeno0ten gezien als de slechtste president ooit... Maar goed, dat is nu ook verleden tijd.
Hoe dan ook, op 20 januari zal Joe Biden als nieuwe president aangesteld worden en Trump gaat netjes het Witte Huis verlaten. Ik verwacht niet dat Trump de Bidens nog voor de 20e januari op de koffie gaat uitnodigen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Joe Biden hoeft ook niet ingewerkt te worden. Hij liep er al acht jaar rond en hij weet hoe de hazen lopen. Trump die niet overdraagt, zal hem een zorg zijn.
Balangrijker is dat Trump niet tot de 20e januari nog allemaal figuurlijke landmijnen voor de opvolgende regering gaat plaatsen.

De andere waarheid
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 17.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd