Beursbox Nieuwsbrief De case voor uranium

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De case voor uranium
Date: November 12th 2020
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 12 november 2020
 
 

AEX 599,21 Dow 29.140 USD 1,177 Btc 13.490 Goud 1,866.9

 
 

Laat uw spaargeld uw extra inkomen verdienen

Op zoek naar een eenvoudige manier om geld bij te verdienen? Kijk eens serieus naar de auto trade mogelijkheden van deze aanbieder

Open hier een gratis account
 

Een mooie groen investering

Kleinschalige zakelijke zonnevelden op vooral grote daken. Dát is hun specialiteit. Ze geven nu obligaties uit met een 5,5% rente.

Zeer interessant. 

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

12/11 7:00

 • In Nederland mag het aantal positieve Covid tests wel afnemen, zo is het niet elders in de wereld. Men blijft, tegen beter weten in, denken dat ze dip nog in de kiem kunnen smoren met beperkingen en verboden voor de bevolking. Zweden blijft een enorm lichtpunt in donkere tijden. OF... je kiest voor totale Covid dictatuur zoals in Taiwan en Vietnam.
 • De onroerend goed markt in het Verenigd Koninkrijk ligt onder druk. De Brexit en de slechte economische situatie maken het onwaarschijnlijk dat die markt zich op het huidige niveau kan handhaven.
 • Net als team Trump heeft ook Team BoJo te maken met belangrijke personen die het zinkende schip verlaten. De spanning neemt ook in de Britse regering flink toe.
 • Singles Day was een enorm succes voor Alibaba. De records zijn gigantisch verbroken. Alibaba en JD.com hebben samen meer dan 115 miljard dollar omgezet. Dit jaar deed ik er niet aan mee. De gegeven kortingen waren slechts het wegnemen van de recente prijsstijgingen. De prijzen waren een maand geleden lager dan tijdens de kortingen van gisteren.
 • In de verschillende Amerikaanse Staten moeten ze de verkiezingsresultaten op verschillende data afgerond hebben. Als er in een staat minder dan 0,5% verschil is, dan is een hertelling mogelijk. Dat is nu in Georgia gedaan. Daar gaan de stemmen handmatig overgeteld worden. Tot nu toe is dat de enige staat waar opnieuw geteld gaat worden. Er is nog potentieel in vier staten zo'n hertelling aan te vragen, tenzij het verschil er uiteindelijk groter dan 0,5% is. Alle staten moeten de definitieve resultaten op 8 december hebben bekendgemaakt.
  Op 14 december zullen die kiesmannen hun stem officieel uitbrengen. Uiterlijk 23 december zal de Senaat daar bericht van krijgen. Op 6 januari is er een sessie van Congres en Senaat alwaar de kiesmannen stemmen bekend gemaakt worden. De kandidaat die er de 270 stemmen haalt is dan officieel president-elect. Het is mogelijk daar nog altijd bezwaren in te dienen. Beide kamers moeten daar dan apart over vergaderen. Hoe dan ook komt er op 20 januari een nieuwe president. Stel dat men er nog altijd niet uit is gekomen, dan wordt Nanci Pelosi als voorzitster van het Congres de nieuwe president totdat het geschil over de verkiezingen is opgelost.
  Deze laatste stap is eigenlijk al uitgesloten omdat Biden al meer dan 270 kiesmannen heeft. Alleen met een staatsgreep kan Trump president blijven.
 • Let op de koers van bitcoin!
 • Hoe blijf je gezond? Nu, door de goede dingen te eten en drinken. Ik gebruik al bijna twintig jaar dit supplement.

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

De case voor uranium (Tom Lassing)

12/11 7:25

Ik heb enkele maanden geleden al eens een analyse op uranium gedaan.
Tijd om weer eens terug te keren, want ik gaf toen al aan dat op de lange(re) termijn uranium heel interessant zou worden. De vraag is of die lange(re) termijn al in beeld is gekomen.
Eerst even terug naar waarom niet toen en waarom een lange(re) termijn.
De reden is dat de uranium markt heel lang onder druk heeft gestaan vanwege oude kernwapens die ontmanteld werden en waarvan het uranium gebruikt kon worden voor kerncentrales. Er was een constante stroom aan uranium aanwezig voor een dertig jaar lang stilstaande markt van kerncentrales.
De stroom aan oude wapens neemt af en na dertig jaar geen enkele nieuwe kerncentrale komen er nu tientallen kerncentrales nieuw bij, met name in China en India.
De markt is dus aan het veranderen, maar tot een paar maanden geleden de uranium prijs toen nog niet.
Hoe heeft zich de uranium prijs de laatste maanden ontwikkeld?
- Er is niet, zoals bij goud of zilver een echte prijs voor een ounce uranium. Wel zijn er futures op uranium. Maar futures hebben een afloopdatum. Iedere future heeft dus een eigen prijs, die mede bepaald wordt door de afloopdatum.
Hoe korter de resterende looptijd, des te minder tijd en verwachtingswaarde. De koers loopt dus bij een vlakke markt altijd neerwaarts vanwege de aflopende tijd en verwachtingswaarde.
Alleen bij een stijgende onderliggende koers kan die aflopende premie ingelopen worden.
Als ik naar de Dec'20 (UXZ20) future kijk, dan zie ik een structureel neerwaartse koers. Kortom, de onderliggende waarde doet niets op dit moment. Wat we wel zien, is dat de gemiddelde prijs over de laatste vijf jaar op dit moment rond de 26,2 lag en nu op 29,4. De prijs van Uranium is dus in totaal wel 10% hoger... Over vijf jaar gezien en gemiddeld genomen.
Dat is geen vetpot.
Je kan dus stellen (denk ik dan) dat de lange(re) termijn in feite nog altijd niet is aangebroken.
Mijn eerdere analyse is dus fundamenteel nog van kracht.
Als je als belegger nu al 'iets' in uranium wilt doen, dan zal je naar bijvoorbeeld individuele aandelen moeten kijken. Uranium mijnen, of bedrijven die het verrijken van uranium voor hun rekening nemen. Daar kunnen zich best al kansen voordoen, maar de totale markt is nog altijd oninteressant.

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Zonneparken in Duitsland (Tom Lassing)

12/11 7:49

Meindert Jansberg is de initiatiefnemer en directeur van First Green Capital.
Ik sprak hem over zijn bedrijf, naar aanleiding van de obligatielening die hij nu heeft uitstaan.

Waarom Duitsland?
In 2011 viel onze keuze op het realiseren van projecten in Duitsland met lokale partners. Duitsland voerde en voert een stimulerend beleid in de omschakeling naar duurzame energie. Een combinatie van kansen, partners en projectlocaties maakte dat onze keuze als snel op Duitsland viel.
Daarbij is het land goed bereikbaar en kun je als Nederlander snel een verschil maken met een creatieve en open werkwijze. Zo hebben wij altijd de lokale gemeenschap betrokken bij onze projecten. Dat bevalt goed en doen we tot op de dag vandaag nog steeds. Bij de ontwikkeling van onze projecten houden we bijvoorbeeld rekening met de ruimtelijk inpassing, maar dragen ook heel bewust en actief bij aan lokale werkgelegenheid.
Het gaat dus om meer dan alleen projecten realiseren. Wij merken dan ook dat inwoners vaak trots zijn op hun project.

Kijk hier voor verdere info

P.S.: Meedoen is mogelijk met bedragen van 100 euro tot 2 miljoen! (Minus wat al uitgeschreven is)

 
 

Er gaat toch wat veranderen in de VS (Tom Lassing)

12/11 8:25

Zo ver ik signalen doorkrijg, is duidelijk dat Biden echt wel werk wil maken van enkele beleidsveranderingen.
Studentenleningen bijvoorbeeld... Dit is een probleem omdat veel studenten hun leningen als een enorme last meezuilen en geen huis kunnen kopen vanwege die openstaande studielening. Wil je dus eigen huis bezit stimuleren, dan is het verstandig wat aan die openstaande studieleningen te doen.
De vraag is echter hoe hij dit voor elkaar wil krijgen met een Senaat die mogelijk bij alles wat hij wil doen dwars gaat liggen.
Dat is namelijk wat de Republikeinse partij wil gaan doen, net zoals ze dat bij Obama heel effectief deden.
Daar schiet de Verenigde Staten niets mee op, maar dat is niet wat belangrijk voor de Republikeinse partij is.
Trump heeft één ding heel goed laten zien en dat is dat je als president heel veel kan regelen met decreten. Obama maakte daar maar heel af en toe gebruik van. Trump maakte er vrijwel exclusief gebruik van, want er zijn extreem weinig wetten door Trump aangepast. Vrijwel alles werd door hem per decreet gedaan, een dictator waardig.
Het zou jammer zijn als president Biden die weg ook moet belopen, maar als dat de enige manier is om zaken gedaan te krijgen in de VS, dan moet het blijkbaar maar.
Overigens heeft Biden zijn Stafchef bekend gemaakt. Een man met een halve carrière als ervaring. Een compleet andere insteek als dat Trump koos, want die had vijf stafchefs in vier jaar tijd en allemaal ongekwalificeerd voor die baan.

 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier
 

Een wél werkend mondkapje

Medische mondkapjes zijn verboden. Gelukkig is er een firma die WEL werkende mondkapjes maakt die niet onder het verbod vallen!

Kijk hier en bestel voor mondkapjes verplicht worden. Dan gaat er immers een run op ontstaan!

Kijk hier
 
 
 

Is Biden president-elect? (Tom Lassing)

12/11 9:05

Het antwoord is JA, onofficieel is hij dat al omdat hij al meer dan 270 kiesmannen heeft.
In bijna alle eerdere verkiezingen was hij allang officieel de president-elect geweest omdat de tegenstander zou hebben opgegeven.
In het jaar 2000 liep het anders, omdat er toen een verkiezing was die letterlijk gelijk op liep, en toen kwam Florida.
In Florida hadden ze toen ponskaarten als stembiljetten. Je moet een stukje karton uit het stembiljet drukken. Deed je dat niet volledig, dan was er de kans dat je stem ongeldig werd, omdat het stukje karton weer op de plaats gedrukt werd in de stapel.
Het verschil was over heel de staat 400 stemmen. Beide kandidaten konden bij winst in Florida president worden.
Na een maand heeft een rechter toen besloten dat het hertellen moest stoppen. Het bleef een miniem verschil. Al Gore heeft toen aangegeven dat het beter voor het land was als hij zou opgeven.
Hij had dat niet hoeven te doen, maar hij had gelijk, voor het proces van heel de verkiezing was het het beste.
Daarna kwam de slechtste president tot dat moment ooit aan de macht, maar dat kon Al Gore niet weten.
Nu is er geen enkele twijfel over de uitslag. Het gaat ook niet over een krappe overwinning. In de resterende vier te tellen staten waar nog geen 99% telling afgerond is, staat Biden in drie staten voor op Trump. De verschillen zijn te groot EN er is geen sprake van een aantoonbare systematische fout of aangetoonde grootschalige fraude.
Er zijn onregelmatigheden gemeld, maar dat is bij iedere verkiezing wel het geval. Ook het Biden kamp constateerde onregelmatigheden die op kleine schaal een paar stemmen kunnen schelen. Die zijn aangegeven en worden onderzocht om in de toekomst beter aangepakt te kunnen worden.
Wat team Trump nu doet, is het onvermijdelijke uitstellen, namelijk de aanstelling van Biden verstoren.
Een officiële president-elect krijgt vanaf dat moment ook briefings van de geheime diensten en van de diplomaten in de wereld. Zo kan je als president-elect alvast inwerken en je beleid vormgeven.
Trump wil hem die gegevens niet verstrekken.
Volgens een advocaat van Team Trump willen ze de Hoge Raad laten beslissen over de verkiezingen. De door Trump aangestelde rechters zouden hem het presidentschap moeten verstrekken  als dank voor hun aanstelling.

Zo werkt dat niet. Je moet dan wel écht een zaak hebben die door een lagere rechter is gezien en vervolgens wordt opgepakt door een hogere rechter.
Tot nu toe zijn de eerste tien rechtszaken die zijn aangespannen door team Trump rechtstreeks in de prullenbak gegaan. Geen enkel bewijs voor structurele fraude en zeker geen enkel bewijs voor fraudes die de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden.
Er komt dus ook geen zaak voor de Hoge Raad.
Op Facebook gaan allemaal wilde verhalen rond en mensen maken zich zorgen, maar het is allemaal fake news als er NU NOG de hoop is dat Trump legaal gaat winnen.
De enige manier voor Trump om nog te winnen, is letterlijk een staatsgreep.
Degenen die dat wensen en roepen, die lopen in de VS de kans dat ze opgepakt worden voor opruiing en/of hoogverraad. Het gaat namelijk in tegen alles waar de Amerikaanse samenleving voor staat. President Trump speelt hoog spel en hij blijft wel buiten beeld als het straks gaat om vervolgingen. Degenen die zich gek laten maken, die gaan boeten.
Diep triest dat het allemaal zo moet.
We zien hier wel goed hoe kwetsbaar democratie, met al haar voor- en nadelen, uiteindelijk is.

 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd