Beursbox Nieuwsbrief Beleggen in Elektrisch rijden

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Beleggen in Elektrisch rijden
Date: November 16th 2020
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 16 november 2020
 
 

AEX 596,87 Dow 29.666 USD 1,185 Btc 13.685 Goud 1,887.6

 
 

Koop een mondkapje dat WEL werkt!

Het mondkapje is uitwasbaar, dus uiteindelijk ben je net zo duur uit als bij weggooi mondkapjes die zeker niet werken.
ALS je dan toch met een kapje moet lopen, doe het dan wel effectief en laat je niet opschepen met die rommel die slechts stof tegen gaat houden. Kijk hier voor het betere alternatief

Lees verder
 

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/11 7:00

  • Vandaag een nieuwsbrief die met enige nadruk gaat over elektrisch rijden. Ik denk dat we als beleggers eens goed moeten kijken naar die markt en ons moeten realiseren dat er meer is dan de hype in Tesla aandelen. (En ons moeten realiseren dát er een hype rondom Tesla gaande is).In Azië is dit weekend het grootste handelsblok in de wereld opgericht. In dat handelsblok is China toonaangevend omdat zowel de VS als India uit zijn gestapt. 2,2 miljard mensen en 30% van de wereldhandel valt onder het nieuwe blok.

  • In de VS blijft een deel van de bevolking door de verliezen gevoed worden met leugens over enorme fraudes. Dat terwijl de overheid on der de Trump regering zelf aangeeft dat de verkiezingen de veiligste ooit waren. Daar is Trump trots op, en in het zelfde twitter bericht ging hij vervolgens verder over enorme fraudes... Het is nu alleen nog maar een show waarmee Trump dagelijks in het nieuws wil komen EN geld wil ophalen bij zijn fans. Dat hij niet opgeeft, is een financiële kwestie. Hij haalt nu als zogenaamd slachtoffer van een ongekende fraude enorme bedragen op bij zijn fans. Bedragen waarmee hij zijn persoonlijke schulden kan gaan aflossen. Dat feest  houdt op zodra hij officieel toegeeft dat hij verloren heeft.

  • Huurders in vier winkelcentra in het VK hebben een vroege kerstbonus gekregen. De eigenaar geeft het bezit op. Zoals het er nu uitziet, gaan de huurder het bezit krijgen, maar zijn ze vanaf dat moment wel als eigenaren verantwoordelijk voor het onderhoud. De vorige eigenaar blijft wel verantwoordelijk voor de opgebouwde schulden. Het weggeven van het bezit is goedkoper dan het aanhouden.

  • Waarom Zoom, Nio en Tesla aandelen zo gevraagd zijn... Deels is het omdat pensioenfondsen deze aandelen ook massaal gekocht hebben. Het grootste pensioenfonds van de VS heeft in het derde kwartaal enorme hoeveelheden van die aandelen gekocht.

  • Shell en Exxon willen een 1,5 miljard euro aan subsidies om CO2 in een gasveld onder de zeebodem op te gaan slaan. Als dit wordt toegekend, zal het geld mogelijk uit het zonne-energie potje komen. Dat geld gaat relatief meer naar particulieren en kleine bedrijven.

  • Wederom bleek het 600 niveau voor de AEX index een niet te nemen technische horde. Vrijdag sloot de index op 596. Vandaag nieuwe poging...

  • N26, de online bank waar ik ook een rekening heb en waar ik ook reclame voor maak, is in Nederland nu ook al winstgevend actief. Een goede zaak, want dat geeft extra zekerheid over hun bestaansrecht. Open hier uw rekening.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

Dit gaat zó hard knallen! (Jack Hoogland)

09/11 7:17

Maandag konden beleggers zichzelf even wijsmaken dat alles weer snel rozengeur en maneschijn zou worden. Voor wie oplet, werd het deze week echter nóg duidelijker dat de wereld nog minstens tot medio 2021 een zéér zware tijd tegemoet gaat.

Dat er ongelofelijke hoeveelheden geld door overheden gaan (moeten) worden uitgegeven en door centrale banken gaan worden geprint. De grafiek in de tweet hieronder laat zien dat het Amerikaanse begrotingstekort nu record na record breekt.

In de nog relatief normale maand oktober gaf de Amerikaanse overheid maar liefst $284 miljard meer uit dan er in de schatkist binnenkwam. Ruim het dubbele van vorig jaar.

Sinds begin deze maand is Covid ook in de VS zéér zwaar aan het toeslaan. Er liggen nu al 10% meer Covid-patiënten in het ziekenhuis dan tijdens de vorige piek. Dat terwijl de VS nu pas begint met het nemen van maatregelen om het virus in te dammen.

Het toch al enorme begrotingstekort zal de komende maanden nog veel verder stijgen. De VS gaat een rampzalige winter tegemoet.

Tegelijk zien we dat zowat heel Europa weer in lockdown zit, wat enorme economische schade veroorzaakt. De logische reactie van de ECB laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Zie onderstaande tweet.

ECB-directielid Isabel Schnabel gaf gisteren aan dat overheden vooral veel geld moeten uitgeven. Dat de ECB ze zal ondersteunen met geprint geld. De geldpersen gaan nóg meer overuren maken.

De conclusie is simpel:

Lees verder
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Tesla's concurrenten (Tom Lassing)

16/11 7:51

Tesla zit momenteel in de situatie die je kan vergelijken met die van Ford na de Eerste Wereldoorlog. Een enorm marktaandeel en in alles toonaangevend en vernieuwend.

Het duurde een paar jaar, maar toen was het gedaan met die monopolie positie. Dat terwijl Ford alleen maar bleef groeien.

De markt groeide echter harder en die groeiende markt zag heel veel nieuwe partijen een plekje veroveren.

Dat gaat ook met Tesla gebeuren.

Tesla gaat niet verdwijnen, maar zal over een paar jaar gewoon één van de grote spelers zijn. Andere spelers zullen echter net zo groot of zelfs groter in deze markt worden, zonder dat Tesla kleiner wordt.

Denk aan bedrijven als Xping, NIO, BYD, en in een deelmarkt misschien ook wel Nikola. Die laatste verkoopt op haar website meer T-shirts dan (vracht)auto's, maar ze maken ondertussen al wel omzet.

Om even te kijken naar de huidige omvang in de vorm van beurswaarde:

Tesla (TSLA) 390 miljard beurswaarde

Xpeng Inc. (XPEV)  32,2 miljard beurswaarde

NIO (NIO)  65,8 miljard beurswaarde

BYD  (BYDDY)   69,5 miljard beurswaarde

Nikola (NKLA)

Lees vooral even verder!
 
 
 

Renault ziet verkoop stijgen (Tom Lassing)

16/11 8:11

De autofabrikant Renault maakte vrijdag bekend dat de omzet in haar kleine elektrische auto's flink stijgt nu Europese klanten minder strak letten op de hoeveelheid aan kilometers die met een volle batterij gereden kan worden. Dat wordt nu minder belangrijk, omdat er meer tankpunten zijn en ook omdat we steeds meer weten hoe kort de ritten vaak zijn. Het is voor heel veel mensen niet nodig om meer dan 250 kilometer per acculading te kunnen rijden omdat het bij die kleine Renault autootjes vaak om tweede auto's gaat die vaak alleen lokale ritjes maken. Ook zakelijke rijders met een beperkte radius zien veel in deze kleine auto's.

Je bent dan lekker goedkoop uit met zo'n Renault Zoe.

De omzet in deze auto's verdubbelde het afgelopen jaar in het VK. In heel Europa was de verkoop van de Zoe 146% hoger dan een jaar eerder. In juli 2020 ging het om 9.280 auto's die in één maand verkocht werden. Tesla verkocht in dezelfde maand 1.050 auto's in Europa...

Renault verkocht in haar totale pakket 18% diesel auto's en 19% elektrische auto's. Met de aankoop van de elektrische Zoe auto krijg je er, indien gewenst en mogelijk, een gratis oplaadpunt bij.

Renault heeft nu ook de elektrische Twingo.

Dacia, dat onderdeel van Renault is, gaat in 2021 met een Dacia Spring Electric komen. Actieradius 200 kilometer en de prijs in ieder geval onder de 25.000 euro.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Verbeter uw Online Veiligheid

Verberg waar u zich bevindt en surf anoniem. Wanneer u met één van de ExpressVPN servers in 94 landen over de hele wereld verbindt, dan zijn uw IP adres en locatie verborgen. Voorkom dat bedrijven hun prijzen verhogen op basis van uw fysieke locatie en maskeer uw echte IP adres door te torrenten met een VPN.

Kijk hier
 
 
 

Koop je autofabrikanten, of onderdelen leveranciers? (Tom Lassing)

16/11 8:35

Je kan als aandelenbelegger uiteraard heel simpel voor aandelen van een bepaalde autofabrikant kiezen. Feit is echter dat veel fabrikanten hun onderdelen afnemen van leveranciers. Panasonic is bijvoorbeeld de leverancier van heel veel accu's die Tesla gebruikt.

Nidec Corp (NJDCY) met een beurswaarde van 64,1 miljard is hier amper bij beleggers bekend, maar het Japanse bedrijf is van groot belang voor veel bestaande en relatief nieuwe autofabrikanten omdat ze daar de onderdelen en licenties voor hun elektrische auto's van krijgen.

Je kan je dus afvragen waar of je het beste zit... Bij de autofabrikanten die afhankelijk zijn van hun merkwaarde, of bij de leveranciers die meerdere merken voorzien van onderdelen en dus geen merkrisico hebben.

Ik neig er naar te denken dat die leveranciers minder risico voor beleggers geven, maar echt sexy is het niet, want bijna niemand 'weet' hoe belangrijk die bedrijven zijn. Een lager risico gaat dus ook samen met een lagere bekendheid en dus ook geen hype in de aandelen.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd