Beursbox Nieuwsbrief Mijn dertigste woning

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Mijn dertigste woning
Date: January 5th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 5 januari 2021
 
 

AEX 631,03 Dow 30.129 USD 1,227 Btc 25.214 Goud 1,941.3

 
 

Beleggen in Vastgoed

Crowdfunding netwerk Matching Capital heeft regelmatig interessante vastgoed financiering investeringen op de site staan. Je moet er tegenwoordig wel snel bij zijn, want in enkele uren zijn de projecten vaak al gevuld. Schrijf daarom in op hun nieuwsbrief en krijg de deals als eerste binnen.

Schrijf hier in (Gratis)
 

Legaal en wel werkend mondkapje

Bestel hier het uitwasbare mondkapje dat WEL bewezen werkt tegen virussen en bacteriën! Je loopt dan tenminste niet als een malle met een vaatdoekje voor je porem.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/01 7:00

  • Vandaag zijn de verkiezingen voor de twee Senaatszetels van Georgia. Deze twee Senaatszetels zijn heel belangrijk omdat ze uitmaken wie de komende twee jaar de Senaat onder controle heeft. Ze moeten allebei naar de Democraten gaan voor een Democratische meerderheid. Gaat er één naar de Republikeinen, dan houden die de meerderheid in de Senaat. Georgia is een diep Republikeinse staat, maar wel een staat die Trump meer dan zat was. Daarom won Biden er de presidentsverkiezingen.

  • Naar nu blijkt, is Jack Ma, de oprichter van Alibaba al twee maanden 'verdwenen'. Eerder verdwenen er al andere rijke Chinese ondernemers die ruzie met de politieke leiders kregen. Ze werden gevangen genomen en gedwongen een flink deel van hun bezit en zeggenschap af te dragen. Jack Ma zal hetzelfde wel ondergaan.

  • De spanning rond Iran neemt toe. Gisteren werd door Iran een Zuid Koreaanse tanker geënterd. Het schip is naar een Iraanse haven gebracht, de bemanning is gearresteerd. De paraplu van de Amerikaanse straaljagers is weg en Iran durft direct wat meer. Ondertussen is het vliegdekschip weer terug op weg richting het Midden Oosten... Een heel domme actie van Trump, maar bedoeld om Iran uit te dagen. Dat is gelukt. Een aantal mensen heeft nu een waardeloze start van 2021.

  • Heijmans mag 735 studentenwoningen gaan ontwikkelen op het terrein van de Universiteit van Eindhoven. Een goed idee waarmee de woningnood onder studenten flink terug gebracht kan worden. Tevens scheelt het veel reistijd als ze al op campus wonen. Dat scheelt weer veel reisbewegingen.

  • Reisorganisatie TUI krijgt ter waarde van 1,25 miljard euro steun. Wat mij daar aan stoort is dat het café in het dorp min of meer Covid kan krijgen, maar dat we wel grote bedrijven redden.

  • Bertolli sauzen is door het tegenwoordig Engelse bedrijf Unilever verkocht aan Enrico-Glasbest.

  • Supermarktketen Jumbo zag haar omzet in 2020 met 15% stijgen.

  • De VS wilde de Amerikaanse beursnotering van de grote Chinese telecombedrijven ongedaan maken. Dat plan is nu toch weer ingetrokken. Onduidelijk is waarom.

Koop zilveraandelen
 
 
 

Koersdoel Tweede cryptorapport nu al gehaald (Tom Lassing)

05/01 7:17

50% in een jaar, dat was de insteek. Gisteren is een mail uitgegaan naar de kopers... de 50% was al op 4 januari 2021 gehaald.

De reden voor deze snelle koersstijging is natuurlijk gelegen in de enorme hausse die we afgelopen weekend in de cryptomarkt zagen.

Ongehoord hoe hard het gegaan is. Maar... Daarmee is ons rapport nu achterhaald. De winst op de positie is binnen. Bijna een jaar sneller dan voorzien.

We gaan daarom verder met de maandelijkse nieuwsbrief.

Kijk hier voor informatie over de nieuwsbrief

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Nieuw geleerd over Neo Finance (Tom Lassing)

05/01 7:39

Naar aanleiding van een vraag over de verzekering op de leningen ben ik toch ook weer iets wijzer geworden.

Ik ging er altijd van uit dat je met de verzekering alles vergoed kreeg. Dat blijkt dus toch niet zo te zijn.

Je krijgt namelijk de al betaalde belastingen over de ontvangen rente niet terug!

In feite ga je dus voor het bedrag van die afgedragen belastingen alsnog het schip in. Hoe hoog is dat bedrag?

Bruto praten we over 15% van het ontvangen bedrag aan rente. Maar...

Je kan jaarlijks een vermindering van 5% aanvragen. Dan kom je uit op 10% verlies op de ontvangen rente.

EN je kan ter waarde van 75 euro een verdere vermindering van de belastingen op ontvangen rente aanvragen.

Het is dus even de vraag hoe groot de lening was.

In mijn geval verstrek ik leningen ter waarde van in principe 25 euro per stuk, soms 50 euro.

De rente op die verzekerde leningen ligt bij mij op 20%.

Dan nog is het hooguit een dubbeltjes kwestie in de meeste gevallen. Maar... Het blijft zonde van het geld.


Nog nooit naar Neo Finance gekeken? Ik maakte deze video

 
 

Mijn dertigste woning (Tom Lassing)

05/01 7:51

Op de valreep van 2020 heb ik nog een dertigste woning in de VS gekocht.

Ik heb er een video van gemaakt, zodat u kunt zien wat voor soort woning we over spreken en waar ik 'doorheen' moet kijken om hier een prachtige investering in te zien.

Mijn plan voor 2021 is om in de loop van het jaar nog een twintigtal woningen te kopen.

Maar... Dan moet eerst het appartementencomplex opgeleverd worden EN moeten daarin tenminste tien van de veertien appartement verhuurd zijn. Ik moet namelijk dringend gaan werken aan mijn positieve cashflow. De vertraging van een jaar bij de verbouwing/renovatie van het appartementen complex heeft me 36.000 euro gekost. Dat geld moet uiteindelijk wel extra terugverdiend gaan worden. Ook staan er nog altijd te veel huizen leeg of (in twee gevallen) zitten er huurders in die niet (meer) betalen.

De huizen draaien nu break even en het appartementencomplex is in deze staat een money pit.

Dat moet dus in 2021 écht anders.

Ondertussen moet ik nu in januari ook weer de onroerend goed belasting gaan betalen. Toch ook al snel een bedrag van tussen de 25.000 en 30.000 dollar.

Ik heb een video over mijn 30e woning gemaakt. Er zijn ook beelden van de woning zelf te zien!

Mijn projecten lopen altijd via Matching Capital (MC). 

Voor de laatste MC projecten
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Presidentsverkiezingen 2024 (Tom Lassing)

05/01 8:07

Het is niet te geloven, maar de campagne voor de volgende verkiezingen is al in volle gang. Op het spel staat aan de rechterzijde de erfenis van de Trump aanhang voor de Republikeinen. Daarom zien we nu enkele Republikeinen zich inlikken bij de Trump aanhang. Ze weten allemaal dat Trump verloren heeft, maar de aanhang van Trump weet of gelooft dat door de enorme en aanhoudende misinformatie aan rechterzijde nog niet. Wat de politici nu doen, is de bewegingen maken die de Trump aanhang wil zien. De meest waanzinnige rechtszaken, de meest vreemde uitspraken. Het kan niet gek genoeg zijn. De meest scrupuleuze van al die Republikeinen is senator Josh Hawley. Een man die als eerste letterlijk over het lijk van de democratie wil gaan om president te worden. Hij is zich nu aan het voorsorteren op de rest.

Ted Cruz kon dat niet over zich laten gaan en heeft nu ook aangegeven dat hij er morgen een spektakel van gaat maken.


Aan de Democratische kant is duidelijk dat niet alleen Biden, maar ook Pelosi en Schumer opgevolgd moeten gaan worden. Pelosi is eerdere deze week wederom als voorzitter van het Congres gekozen. Ze blijft, net als Trump, vastklampen aan de macht. Het is écht geen goede zaak. Er moet een opvolging voor de Democratische dinosaurussen komen.

Beste papieren heeft de komende vice President Kamala Harris. De vraag is of de Democratische partij een Republikeinse partij "light" blijft, of gaandeweg logischerwijze meer naar links gaat opschuiven.

Hoewel de Amerikaanse media anders wil doen geloven, staan veel Amerikanen uiteindelijk wel achter de ideeën van wat ze ultra links noemen. Zaken als medische verzekering voor iedereen en niet langer gekoppeld aan je werkgever. Een leefbaar minimum loon, meer sociale opvang voor hen die het geestelijk moeilijk hebben, om maar wat voorbeelden te noemen. Ook raciale ongelijkheid is een thema dat behoorlijk speelt. 

Om even bij geestelijke nood te blijven... In veel plaatsen is er geen welzijnswerk. Alles komt bij politie terecht. De politie kent twee standen richting het publiek: "Schuldig" of "Nog niet betrapt". Als je daar dus komt met geestelijke nood, dan ben je "schuldig". Te vaak wordt dan het probleem met het dienstwapen opgelost. Steeds meer Amerikanen zien in dat je die maatschappelijke hulp taak misschien beter niet bij politie kan leggen, maar bij maatschappelijk werk. Daar moet dan een budgetaanpassing op plaatsvinden en DAT IS "defunding the police". Minder geld naar een enorm politienetwerk en meer geld naar maatschappelijk werk. Het is zo logisch.

Het gaan allemaal belangrijke thema's worden voor 2024.

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 17.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd