Beursbox Nieuwsbrief Rechtszaak in hoger beroep verloren

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Rechtszaak in hoger beroep verloren
Date: January 8th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 8 januari 2021
 
 

AEX 637,41 Dow 31.117 USD 1,226 Btc 31.446 Goud 1,907.7

 
 

Open nu uw goud/zilver rekening

Uw (spaar)geld levert bij de bank niets op. Uw spaargeld is ook veel veiliger in de vorm van fysiek goud of fysiek zilver op een wereldwijde edelmetaal rekening. Ik schreef er al vaak over waarom dat een goed idee is. (o.a. op deze site)

Open hier nu uw goud/zilver rekening
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/01 7:00

  • In alle consternatie rondom de couppoging in Washington is bijna ondergesneeuwd dat Biden nu wel volledig en geheel is aangewezen als president-elect. Iets dat mij al vanaf enkele dagen na de verkiezingen duidelijk was, maar heel veel anderen bleven de leugens geloven.
  • Zonnepanelen waren in 2020 een goede investering. Er waren in Nederland tussen de 8 en 18% meer zonuren. Dat heeft deels te maken met de lock down, waardoor vooral de sluierbewolking door vliegtuigen heel fors minder was. Vooral in het zuiden waren er fors meer zonuren dan gemiddeld.
  • Boeing gaat 2,5 miljard dollar aan de Amerikaanse staat betalen om daarmee een rechtszaak over misleiding en bedrog rondom de 737 MAX te voorkomen. 500 miljoen van dat bedrag is bedoeld om familie van slachtoffers van de twee crashes te betalen. 1,8 miljard gaat naar vliegmaatschappijen die schade ondervonden vanuit dit schandaal.
  • Schotse vissers wordt nu gevraagd minder vis te vangen omdat hun vis door bureaucratie niet op tijd in de EU kan zijn. De vis zou al bedorven zijn voor ze echt is aangekomen.
  • In de VS zijn enkele ministers opgestapt. Hoe dan ook zouden ze 20 januari hun baan verloren hebben. Nu voorkomen ze dat ze moeten meewerken aan de overdracht en duidelijk wordt dat ze er een puinhoop van gemaakt hebben. Ik ben dus niet onder de indruk van deze late vertrekkers.
  • DNB wil minder fiscaal voordeel voor huiseigenaren. Dat huiseigenaren zelf hun onderhoud aan de woning moeten betalen vat  DNB blijkbaar niet. Waar bemoeien ze zich eigenlijk mee? Tevens mist de bank de reden waarom huren omhoog geschoten zijn. (deregulering van Rutte)
  • In China is vlak bij Peking in een stad weer massaal Covid uitgebroken. De stad is afgesloten voor reizigers. In de VS liggen nu 132.000 mensen met Covid verschijnselen in het ziekenhuis.

Bestel hier Jack's uraniumrapport
 
 
 

Oneindig hoog koerspotentieel! (Jack Hoogland)

08/01 7:17

De bull markt in uranium is in november in gang geschoten, en heeft nog vele jaren te gaan.

Terwijl er toch al veel te weinig uranium wordt geproduceerd, sluiten dit kwartaal opnieuw twee uraniummijnen, in Nigeria en in Australië. Waardoor het aanbod nóg verder daalt dan het in 2020 al deed.

Daar bovenop gaan dit jaar onderstaande 15 nieuwe kernreactors in productie. Waardoor de vraag naar uranium dit jaar verder zal stijgen.

Dalend aanbod + stijgende vraag = zéér forse stijging uraniumprijs!

Naast het fantastische goudaandeel waarover ik u dinsdag al vertelde, ontdekten we voor ons nieuwe "Super Rendement Rapport" ook een uniek uraniumaandeel.

Een bedrijf dat diverse exploratieprojecten in de VS heeft, en inmiddels al 80 miljoen pond aan uraniumreserves heeft opgebouwd.

Dat maar liefst 1200 km² aan grond bezit, waar het de komende jaren nog véél meer uranium gaat ontdekken.

Ik vertelde u al eerder dat zelfs het zwakste aandeel tijdens de vorige bull markt (2001-2007) met 2200% in koers steeg. Dit is een ijzersterk aandeel in een bull markt die véél heviger gaat zijn.

Oneindig hoog koerspotentieel!

Bestel snel het nieuwe "Super Rendement Rapport"

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Pensioenopbouw, je begint best zo vroeg mogelijk (Tom Lassing)

08/01 7:42

Ik heb het zelf niet goed gedaan.

Pas in 2018 werd ik me er op 53 jarige leeftijd van bewust dat ik toch écht iets aan mijn pensioen moest gaan doen. Als ondernemer was er door mij vrijwel niets 'echt' geregeld.

Natuurlijk is er in mijn bedrijf op papier wel een pensioen opgebouwd, maar dat geld is weg. Ik heb het gebruikt om mijn onderneming op te bouwen en er is geen enkele garantie dat ik het op termijn weer voor een goede prijs cash kan maken.

Ik ben immers zelf mijn onderneming. Dat heb je als je bijna alles zelf doet en geen personeel hebt.

Kortom, die reservering op papier, die is gebakken lucht totdat ik in de toekomst kan bewijzen dat het geen gebakken lucht is.

In 2018 heb ik daarom twee acties ingezet om aan mijn pensioen te werken.

Zakelijk heb ik toen besloten groots in Amerikaanse vastgoed te gaan. Het is nu 2021 en ik heb dertig huurwoningen in de VS. Tevens wordt er nog altijd een appartementencomplex gerenoveerd. Meer info hierover op deze site.

Privé besloot ik OOK aan mijn pensioen te werken. Ik zie dat als twee aparte lijnen. Privé heb ik ingezet op Neo Finance.

Begin 2021 heb ik daar 21.000 euro in consumentenleningen geïnvesteerd. Het plan is om over negen jaar 250.000 euro in die leningen te hebben zitten en dan te kunnen rentenieren van de renteopbrengsten.

Ik hoop dat het achteraf een overkill blijkt te zijn. Mijn huizenproject is nog altijd niet beter dan break even, al blijf ik wel heel positief over de uiteindelijke potentie. Het is echter opgezet met 80% vreemd geld en naast de forse rente moet ik dus ook over drie jaar beginnen met het terugbetalen van de leningen. Dat kan op meerdere manieren.

Ik kan natuurlijk proberen nieuwe leningen uit te zetten. Ik los dan oude leningen af met nieuwe. Gezien de daling van de dollar zou dat een goede zet zijn om dat in Europa te doen.

Ik kan ook een aantal huizen verkopen en daarmee leningen aflossen. Ik sluit dat niet uit, omdat ik daarmee de portefeuille wel kan verbeteren. Bijvoorbeeld door huizen af te stoten die wat verder weg liggen van de rest. Het beheer van de portefeuille kan daarmee goedkoper worden en dat is weer goed voor het netto rendement op het ingezette vermogen.

Een andere mogelijkheid is om heel de portefeuille op termijn om te zetten naar een onroerend goed fonds. Het voordeel daarvan is dan dat anderen ook echt deelnemer/mede eigenaar kunnen worden. Deze eventuele opzet heb ik nog verder geen diepgaand onderzoek naar gedaan. Ik krijg echter wel eens vragen van lezers die ook echt eigenaar willen worden. Dat is in mijn ogen geen goed idee als je maar één of twee huizen gaat kopen.

Open nu ook een Neo Finance account
 
 
 

Rechtszaak in hoger beroep verloren (Tom Lassing)

08/01 8:00

Bij één van mijn leningen via Neo Finance is de lener behoorlijk te laat met betalen. Er is een achterstand van 292 dagen ontstaan. Neo Finance ging naar de rechter en kreeg gelijk.

De lener ging vervolgens in hoger beroep, maar begon ondertussen ook weer met aflossen en rente betalen.

Ze betaalde ondertussen de extra opgelegde belastingen en een bedrag van 500 euro.

De hogere rechter heeft daarop de beslissing van de lagere rechter herroepen.

Ik heb daar geen enkel bezwaar tegen, mits de lener nu wel netjes blijft betalen.

Liever heb ik dat deze lening keurig volgens de afspraken wordt afgelost, dan dat we eea via de deurwaarder moeten gaan regelen. Er is een flat als onderpand aanwezig en ik heb het idee dat de dreiging van gedwongen verkoop van haar flat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven om dat de aflossing van de lening wat meer prioriteit te geven.

Zou hier weer gewoon de betaling worden opgepakt, dan heb ik daar helemaal vrede mee.


Meer Nederlandstalige info hier
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden! De artikelen gevenin ieder geval reden tot nadenken!

Kijk hier
 
 
 

Afzetting Trump (Tom Lassing)

08/01 8:15

Op 6 januari 2021 was er uiteindelijk in de VS in feite ook een tweede staatsgreep. Eén die bijna onzichtbaar gebleven is.

Vanuit een brief van Nanci Pelosi blijkt dat de leiding van de Democraten en Republikeinen met de vice president overlegt heeft en daarna samen met FBI en politie besloten hebben tot het inzetten van personeel ter beveiliging en voortzetten van de vergadering.


To that end, in consultation with Leader Hoyer and Whip Clyburn and after calls to the Pentagon, the Justice Department and the Vice President, we have decided we should proceed tonight at the Capitol once it is cleared for use. Leader Hoyer will be sending out more guidance later today.


Een tekst vanuit CNBC

Acting Defense Secretary Chris Miller said he coordinated with Vice President Mike Pence and congressional leaders to activate the National Guard and assist officers with taking back the Capitol. He did not mention any contact with President Donald Trump.


Trump had to be convinced to deploy the National Guard, a person familiar with the matter confirms to NBC News. Pence, who was moved to a secure location within the Capitol, was in contact with the Pentagon and “encouraged a much more rapid deployment,” the person added.

 

Met deze stap was er in feite sprake van een staatsgreep omdat ze deze stappen, en zeker het inzetten van de Nationale Garde, niet zonder de instemming van de president hadden mogen nemen.

Het probleem was echter dat Trump niet bereid was te luisteren en zeker niet bereid bleek de Nationale Garde op dat moment al in te zetten.

Daarmee werd in feite Artikel 25 door Mike Pence al ingezet, zonder zich er op te beroepen!

Men zal nu proberen dit feit te verdoezelen, maar in feite dienen ze nu ook officieel Artikel 25 te activeren.

Wat ze echter waarschijnlijk al deden, is Trump gevraagd hebben alsnog achteraf akkoord te gaan met wat er ingezet is.

Door Trump duidelijk te maken wat de consequenties voor hem zijn als hij daar niet mee akkoord gaat (onvermijdelijke afzetting), zal hij daar wel mee instemmen.

Ik maakte ook een video
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd