Beursbox Nieuwsbrief Ze gaan olie op het vuur smijten

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ze gaan olie op het vuur smijten
Date: February 26th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 26 februari 2021
 
 

AEX 664,48 Dow 31.263 USD 1,215 Btc 38.236 Goud 1,762.82

 
 

x 10 Crypto Challenge

Harm van Wijk en Jan Robert Schutte met crypto's uitvoeren. Een portefeuille x 10 brengen, en dat willen ze realiseren binnen één jaar! Kunt u het zich indenken? 10.000 euro inzetten en over een jaar weglopen met 100.000 euro!

Kan dit?

Als we naar vorige jaar kijken, dan zonder meer.

Lees hier verder
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Ze gaan olie op het vuur smijten! (Jack Hoogland)

26/02 7:00

Maandag vertelde ik u al dat geen politicus in de westerse wereld zich nog zorgen maakt om de ongekend hard gestegen staatsschulden.

Sterker nog, ze gaan juist méér geld uitgeven. Investeren in een betere economie en samenleving. De reden hiervoor vinden we in onderstaande tweet.

Geen politicus die de kiezer nog lastig durft te vallen met pijnlijke bezuinigingen of hervormingen. In de VS zien we het gevolg nu al in de inflatieverwachting.

Volgens de maandelijkse enquête van de University of Michigan zal inflatie komend jaar stijgen naar 3,3%. Zie onderstaande grafiek.

Het probleem van een stijgende inflatieverwachting is dat staatsobligaties in de verkoop gaan, waardoor de rente op staatsobligaties stijgt.

Die stijgende rente drukt inflatie terug omlaag, maar drukt óók het zo gewenste economisch herstel de kop in. En dát is voor politici en centrale bankiers het absolute horrorscenario.

Christine Lagarde was maandag de eerste centrale bankier die aangaf dat ze die stijgende rente tegen iedere prijs wil voorkomen.

Stijgt de rente verder, dan gaat de ECB nóg meer geld printen, daarmee staatsobligaties opkopen om zo de rente weer omlaag te drukken. Het gevolg dáárvan is echter dat inflatie juist sneller doorstijgt.

Zodra het besef doordringt dat centrale bankiers bij stijgende inflatie alleen maar méér geld gaan printen, zullen beleggers massaal...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/02 7:17

  • Gaat er massaal protest tegen de lock down komen? Horeca afdelingen willen komende week op dinsdag de terrassen open gooien. Ik heb geen idee hoe de weersverwachting dan is... Ik hoop voor hun heel goed, want met regen gaat heel die actie een aanfluiting worden.
  • Ook in Frankrijk een blunder met medische gegevens. Net als in Nederland blijken de databases met medische gegevens zo lek als een mandje. De gegevens worden door medewerkers of door hackers aan de hoogst biedende te koop aangeboden.
  • Heineken heeft in Brazilië een deal met Coca Cola aangepast. Het neemt binnenkort zelf de distributie van Heineken en Amstel ter hand, maar andere lagere segment merken blijven via Coca Cola lopen.
  • In de VS is het aantal verkochte te bouwen woningen in het vierde kwartaal gedaald. De reden is simpel, er is te weinig aanbod aan nieuw gebouwde of te bouwen huizen. De vraag is er wel, maar bouwers kunnen nog niet leveren. De reden daarvan ligt in de Corona maatregelen. Het is het laatste jaar al lastig om aan personeel te komen. Daarbij zijn Amerikaanse bouwvakkers slecht opgeleid en erg makkelijk in het wisselen van werkgever. Je kan er totaal niet van op aan.
  • In het Verre Oosten flink dalende beurzen na de daling in de VS. Alles is omlaag. De beurzen, de crypto's, de edelmetalen. Het lijkt geen leuk beursdagje te worden.
  • Fastned heeft 150 miljoen euro op weten te halen door 1,9 miljoen nieuwe aandelen uit te geven tegen een prijs van 80 euro. De beurskoers was toen 92,50 euro. Dit is dus voor de korte termijn negatief voor de zittende aandeelhouders. Op de lange termijn kunnen ze met dat geld extra hard groeien en daar profiteren alle aandeelhouders dan uiteindelijk weer van.
  • BASF maakte in 2020 meer dan een miljard verlies. Het bedrijf ontsloeg in 2020 6,2% van de werknemers.

Koop voor de zekerheid goud
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

x 10 portefeuille update (Tom Lassing)

26/02 7:36

Het was een rare week. We begonnen deze week zwaar in mineur. Woensdag was de sores over en kwamen de Reddit hordes weer te beurs op.

Gisteren zijn we daarop even gaan mee rennen.

Dat leek voorbeurs heel leuk te gaan. Ik kocht op 142,96 dollar 35 aandelen Gamestop en de koers ging tot rond de 175 dollar. Maar dat was op omzetten die per aandeel gingen. De beurs ging open en binnen een half uur was de handel al stilgelegd en was de koers al weer tot rond de 90 gedaald.

Hmmm.

Dat was een tegenvaller.

Maar... Ik had aangegeven dat ik een bepaalde verkoopkoers in gedachten had en als die niet gehaald werd, dan zou ik voor 21:30 uur kijken hoe de vlag er voor staat.

Dat werd dus wachten. Helaas was ik, omdat ik atletiek training moest geven, niet thuis. De koers liep op dat moment intraday weer op tot 180. Maar dat heb ik gemist. Tussen 21:00 en 21:30 heb ik uiteindelijk verkocht tegen 146,42. Een netto winst van 100 dollar op mijn 35 aandelen.

Wat veel interessanter was gisteren, was het feit dat in de VS de rente ineens opliep. De 10 jarige rente liep zelfs op tot 1,6%. Nu zult u mogelijk denken... 1,6% WTF. Dat is toch niet interessant? 

Voor ons niet nee. Maar als je een pensioenfonds te managen hebt, dan is 1,6% over enkele miljarden aan vermogen een stuk leuker dan 1% over enkele miljarden. En als ze daarom een miljard uit de aandelenbeurs trekken om dat in staatsobligaties te stoppen, dan voelt de beurs dat. Zeker als tientallen fondsen dat doen. Om die stijgende rente te pareren, gaan centrale banken meer geld creëren. Mijn collega Jack Hoogland schrijft er hier over.

We zagen gisteren dus ook de indices flink corrigeren. Ik heb daarom besloten om 11.000 dollar van de x 10 portefeuille terug in cash te zetten.

 
 

Jarenlang probeer ik het ze bij te brengen (Tom Lassing)

26/02 7:55

Mijn eigen kinderen heb ik altijd proberen te interesseren voor ondernemen, beleggen en investeren en eindelijk valt bij hen als jonge twintigers het kwartje voor wat betreft deze onderwerpen.

Mijn zoon is nu actief met Daytrading en doet nu mee met de x10 challenge. Hij had vorige week de briljante zet gedaan om het aandeel RIOT echt op de top te verkopen. Ouch, dat doet mij zeer. Dat idee had ik moeten hebben... Gisteren bleef hij bewust zitten in Gamestop... Eens kijken hoe dat gaat aflopen.

Mijn oudste dochter doet als financierder mee met mijn huizenproject in Detroit, alwaar ik dertig huurhuizen bezit.

En mijn jongste dochter is na een paar gesprekken eerder vorige week zo ver gekomen dat ze de volledige cursus beleggen bij collega Harm van Wijk gaat volgen.

Ik ben daar heel blij mee, want Harm kan dat goed uitleggen en zijn pakket is ook heel volledig en degelijk.

Sommige dingen kan je je eigen kinderen niet leren, dat moeten ze gewoon van anderen horen om het dan aan te nemen.

Daarom zijn scholen waarschijnlijk ook uitgevonden.

Mijn jongste dochter heeft samen met haar vriend een catering bedrijf en dat bedrijf ligt nu vrijwel stil. Ze hebben al pakketjes rondgebracht, bloemen rondgebracht, op kinderen opgepast, en nu was het of gaan poetsen, of een cursus beleggen gaan volgen... 

Gelukkig koos ze voor het laatste. Ik ga haar helpen een website op te zetten, want de ervaring die ze nu opdoet kan ze gaan delen met haar leeftijdsgenoten.

Lees verder over de cursus
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden! De artikelen gevenin ieder geval reden tot nadenken!

Kijk hier
 
 
 

Oud ijzer en ontwikkeling studio (Tom Lassing)

26/02 8:27

Gisteren vond ik ook even wat tijd om weer eens mijn oud ijzer weg te brengen. Ik heb de goede gewoonte om als ik ga wandelen een tas mee te nemen waarin in de lege blikjes doe die ik tegen kom. Ik had weer drie emmers vol platgestapte blikjes bij me. Eén zo'n blikje levert ongeveer 1 cent op...

Ik ben in mijn kantoor de logeerkamer aan het ontmantelen. Nu de kinderen uit huis zijn is die noodvoorziening niet meer nodig. Die kamer moet daarom nu een video studio gaan worden.

Er stond nogal wat aan ijzer in die kamer en samen met de blikjes en enkele oude computers die ik weg deed, kwam het totaal toch op dertig euro aan oud ijzer.

Ik blijf dat altijd gevonden geld vinden. Daar heb ik gewoon lol van.

En ik heb nu een lege kamer die ik kan de komende tijd ga inrichten als studio.

Ik kan dan mijn werkplek weer opruimen, want nu zit ik strak tussen de studio lampen, groen scherm en camera opstelling in. 

Ik moet mezelf min of meer in mijn werkplek wurmen.

Dat terwijl ik een hele kamer vrij heb.

Dat ga ik dus veranderen. Het enige lastige is dan wel dat ik van mijn werkplek weg ben als ik een opname maak... 

Daar moet ik nog even over nadenken. Het zou ook wel handig zijn om een computer in de studio te hebben.

Naar mijn video kanaal
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd