Beursbox Nieuwsbrief De godsdienst bitcoin

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De godsdienst bitcoin
Date: March 2nd 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 2 maart 2021
 
 

AEX 664,58 Dow 31.453 USD 1,202 Btc 40.427 Goud 1,724.47

 
 

Zilveren en gouden munten

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Kijk hier

Legaal en wel werkend mondkapje

Bestel hier het uitwasbare mondkapje dat WEL bewezen werkt tegen virussen en bacteriën! Je loopt dan tenminste niet als een malle met een vaatdoekje voor je porem.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

02/03 7:00

  • Vandaag een nieuwsbrief die vooral over crypto gaat. Ik denk dat een beetje trader daar nu ook niet omheen kan.
  • Zoom zag haar verkoop met 369% stijgen in het laatste kwartaal van 2020. Tijdens de beursuren steeg het aandeel 9,6% en nabeurs kwam daar nog eens 10% bij.
  • De goudprijs is flink lager, maar analisten verwachten later deze week een bodem. De zilver prijs is wel in een heel voorzichtige opwaartse trend gebleven. 
  • Oud Heineken CEO Van Boxmeer heeft bij zijn vertrek een miljoenenbonus van 5,5 miljoen meegekregen. Die hoeft dus nooit meer te werken...
  • China heeft besloten de Boeing 737 Max nog geen toestemming te geven om in China te vliegen. In Europa en de VS mag het toestel al wel de lucht in. China zegt eigen tests te willen doen.
  • CM.com heeft 10 miljoen betaalt voor PayPlaza. Payplaza is in 2010 opgericht en biedt betaaloplossingen, waaronder terminals.
  • Er is wereldwijd een enorm tekort aan semiconductors ontstaan. Misschien een moment om eens te kijken naar een bedrijf als SMIC, de grootste Chinese leverancier?

Doe mee met de x10 crypto challenge
 
 
 

Bitcoin herstel (Tom Lassing)

02/03 7:14

Nadat Citi bank gisteren iets positiefs gezegd had over bitcoin ging het weer snel omhoog met de waarde van de munt.

Ik miste letterlijk op 4 cent na een positie in een crypto aandeel gisteren. Dan zal je net zien, dát aandeel won gisteren stevig en ik stond er naar te kijken.

Nu dat het momentum terug lijkt te zijn in de crypto wereld ontkom je er al trader niet aan om daar ook in mee te bewegen.

Grote kans dat ik dus vanmiddag mijn posities in crypto aandelen ga vergroten.

Al met al gisteren een mooie dag voor de x 10 portefeuille al was het missen op 4 cent wel een domper.

Twee andere aandelen die ik gisteren kocht, bleven na de aankoop vervolgens liggen en uiteindelijk stonden ze enkele centen lager toen de beurs sloot.


Crypto maand nieuwsbrief
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

De godsdienst bitcoin (Tom Lassing)

02/03 7:27

Gezegend is onze heere die tegenwoordig bitcoin heet.

Moge zij die slecht van Hem (bitcoin) spreken met een donderslag te neder geslagen worden. De ongelovige zal voor eeuwig branden in de cryptohel.


U begrijpt hopelijk dat het bovenstaande wat mij betreft onzin is, maar helaas is het geloof in bitcoin dat voor velen niet.

Ondertussen kost bitcoin net zo veel stroom als dat heel Nederland verbruikt. En voor wat?

Om een munt die amper gebruikt kan worden in de lucht te houden. Mensen die heel veel op hebben met het milieu en vol zijn over energiebesparing hebben er geen enkele moeite mee deze energie slurpende munt te verheerlijken.


Ik blijf echter zeggen dat bitcoin uiteindelijk niets is. Het is een berekening op een heleboel computers die veel energie heeft gekost en daarna in feite alleen virtueel bestaat. In die virtuele vorm heeft het geen enkele meerwaarde meer dan dat het bestaat.

De koers is dus puur wat de gek er voor wil geven, want het is in feite niets...

Als je de gebruikte energie er in kon opslaan, dan was het nog nuttig als batterij geweest. Helaas echter is de gebruikte energie al weg.

Iedere transactie kost vervolgens weer meer energie.

De waarde van de munt valt en staat bij de vraag naar die munt. Zo lang er dus meer vraag dan aanbod is, gaat de koers omhoog. Houdt de vraag op en wordt die minder dan het aanbod, dan gaat de koers omlaag, tot deze ooit terug op haar echte waarde terug is... nul.

Dát is de realiteit. Tot die tijd leven we in de virtuele waarheid van een munt die uniek is en die door haar ingewikkeldheid en zeldzaamheid tot enorme waarde zal stijgen. Zo lang genoeg mensen in deze afgod geloven kan het!

Bitcoin naar $100.000? Waarom niet. Bitcoin naar $3.000.000? Waarom niet? Als er maar genoeg nieuwe volgelingen komen die ook hun nieuwe god willen aanbidden, is alles mogelijk.

Gezien het feit dat nu extreem rijke ondernemers letterlijk honderden miljoenen tegelijk in bitcoin willen stoppen, is een bitcoin koers van 3.000.000 dollar niet eens onmogelijk... De zotheid ten top wat mij betreft, maar ik ben er vervolgens ook niet vies van er van te profiteren door ook gewoon mee te doen in die gekte. Dat is dan ook wel weer waar.

x 10 Crypto portefeuille
 
 
 

Crypto toekomst, of verleden (Tom Lassing)

02/03 7:55

Nigeria en India zijn twee landen waarbij de overheid de handel in bijvoorbeeld bitcoins keihard verbiedt.

Men wil er daar niet aan en heel bewust wordt er een beslissing genomen die heel verstrekkend kan zijn. Wil je immers alleen de handel in bitcoin verbieden, of wil je helemaal niets weten van de techniek er achter, die we blockchain noemen?

Is dit voorkomen dat zwart geld makkelijk zijn weg in de zwarte economie kan vinden, of is het puur alleen maar bescherming van het bestaande fiat geld, dat op zich ook net zo crimineel qua opzet is als dat ze crypto's van beschuldigen.

De vraag is in hoeverre men nog in staat is om de geest weer terug in de fles te krijgen.

Wie eenmaal een account heeft en rijkdom heeft vergaard met crypto's laat zich niet snel verbieden om er in actief te zijn.

Het is dan ook waarschijnlijk een verloren strijd die India en Nigeria voeren.

Hoe gelijk ze ook kunnen hebben in bepaalde argumenten tegen met name bitcoin.

De geest is uit de fles en heeft het dan nog zin om er tegen te vechten?

In Inner Mongolië, een regio in Noord China, gaat de regering een enorme bitcoin mijn operatie stilleggen omdat deze miner een enorme hoeveelheid energie verbruikt. Bticoin mining verbruikt in totaal per jaar 128.84 terraWatt uur aan stroom. Naar mijn idee krijgt dat feit veel te weinig aandacht in de discussie over bitcoin. Naar schatting 8% van alle bitcoins worden in die mijnfabrieken in Inner Mongolië gemined.


Crypto x 10 portefeuille
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Middelen (Tom Lassing)

02/03 8:27

‘Middelen’ is soms zo gek nog niet

Ik schreef dit artikel op 21 aug 2007

In de beleggingsliteratuur zijn de deskundigen er nog niet uit of ‘middelen’ een goede methode is.

Te vaak wordt het namelijk door particuliere beleggers gebruikt om mislukte beleggingen toch nog maar een tweede kans te geven. Dat echter, is de verkeerde manier van middelen.

Door die tweede aankoop op veel lagere koersen wordt de gemiddelde aankoopkoers een stuk lager en zou er een herstel komen, dan is de winst er veel sneller.

Dat lijkt perfect, maar waarom werkt het dan toch niet?

Het probleem is dat veel beleggers een gokje doen en dan zien dat hun gokje, in een aandeel van een vaak niet eens winstgevend bedrijf, slecht uitpakt. Het bedrijf komt met een enorme tegenvaller en de koers gaat 50% omlaag. Als de belegger op dat moment gaat middelen, dan koopt hij of zij in feite net zo duur in. Immers, omdat...

Lees verder
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 30.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd