Beursbox Nieuwsbrief China neemt wraak op... Tesla

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief China neemt wraak op... Tesla
Date: March 22nd 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 22 maart 2021
 
 

AEX 681,7 Dow 32.438 USD 1,188 Btc 48.728 Goud 1,731.62

 
 

Uranium, de sector voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Het zal nóg sneller gaan! (Jack Hoogland)

22/03 7:00

Ik hoop dat u vrijdag mijn artikel over ons nieuwe "Grondstoffen Supercycle-Rapport" hebt gelezen. 

Je hoeft maar naar onderstaande tweet te kijken en je weet hoe hard de vraag naar koper de komende jaren zal stijgen.  

De wereldwijde transitie naar elektrisch rijden zorgt voor een snel stijgende vraag naar grondstoffen als koper, kobalt en nikkel. 

De afgelopen weken zag ik echter diverse indicaties dat die transitie zelfs een stuk sneller zal gaan dan tot nu toe werd verwacht. 

Eerst kwam ik een maand geleden onderstaand bericht over Jaguar tegen. Vervolgens zag ik soortgelijke berichten voorbijkomen over Ford, Volvo en Audi. Andere autofabrikanten zullen gegarandeerd volgen.

We zien een trend ontstaan dat autofabrikanten zo snel mogelijk willen overschakelen naar alleen elektrisch. Het zal niet lang duren of je kunt geen nieuwe benzine- of dieselauto meer kopen! 

De vraag naar koper, nikkel en kobalt stijgt de komende jaren nóg sneller dan tot nu toe al werd verwacht. Terwijl er nauwelijks nieuwe koper-, kobalt- of nikkelmijnen kunnen worden gebouwd!

Dit veroorzaakt snel stijgende tekorten, die leiden tot enorme prijsstijgingen. En explosief stijgende koersen van grondstofaandelen. 

Voor ons nieuwe "Grondstoffen Supercycle-Rapport" selecteerden we vijf fantastische aandelen. Waarmee je maximaal profiteert van deze minstens tien jaar durende bull markt.

Tijdens de vorige supercycle (2000-2008) stegen grondstofaandelen met 1000% tot zelfs 3000% in koers. Deze supercycle heeft alles in zich om nóg heviger te worden.

Bestel hier het unieke "Grondstoffen Supercycle Rapport"!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/03 7:17

- De lente komt er aan... dit weekend heerlijk in de tuin kunnen werken. Het voelt aan als een korte vakantie.

- Aanstaande vrijdag komt in de VS het February personal consumption expenditures (PCE) rapport uit dat iets zal zeggen over inflatie in de VS.

- Het lijkt er op dat China niet alleen Alibaba wil splitsen in kleinere bedrijven. Ook andere grote Chinese bedrijven lopen die kans. De Chinese overheid is het zat dat die enorme bedrijven met hun omvang ook denken een stuk politieke macht te krijgen. De communistische leiders dulden geen tegenspraak. Van niemand niet. Dus dan liever zonder overleg met de VS actie ondernemen, dan een samenwerking zoeken met de VS en in feite wereldwijde afspraken proberen te maken. Een gemiste kans. De wapenwedloop gaat nu namelijk niet meer om kernwapens, het gaat nu ook om gigantische tech bedrijven die de wereld proberen te domineren.

- De Nederandse huizenmarkt zag in februari de grootste prijsstijging in 20 jaar. Vorig jaar was het de mening van de 'experts' dat de huizenmarkt zou instorten. Ik was het er pertinent niet mee eens en heb daarmee het gelijk volledig aan mijn zijde gekregen.

- Saudi Aramco zag haar winst in 2020 enorm afnemen. Door Corona maatregelen werd de vraag naar olie veel minder. Ondanks dat wist het bedrijf nog altijd 49 miljard dollar winst te halen. Het bedrijf heeft zo'n gezonde balans dat ze het dividend handhaven op 75 miljard dollar. Het bedrijf gaat daarbij 35 miljard aan investeringen doen. Beduidend meer dan de 27 miljard die een jaar eerder werd geïnvesteerd.

- De Russische centrale bank heeft de rente verhoogd van 4,25% naar 4,50%.


x10 challenge nieuwsbrief
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Wat is de reden van de onzekerheid (Tom Lassing)

22/03 7:35

De beurzen zijn nu al een maand behoorlijk onzeker. Waar komt dit vandaan? In alle opzichten zitten we in een hype markt en dan past onzekerheid pertinent niet in het patroon.

Eén theorie is dat het met Gamestop te maken heeft.

Gamestop is dat groot geshorte aandeel dat door de Reddit crowd omhoog gejaagd wordt en hiervoor een flink aantal hedge funds enorm in de problemen heeft gebracht.

Ik ben daar eens ingedoken, maakt enkele berekeningen... enfin... Ik maakte er maar een video over en die video vindt u hier.


Een goede beleggingscursus
 
 
 

Kan de VS grondstof onafhankelijk worden? (Tom Lassing)

22/03 7:48

De landen Rusland en China zijn door eigen bodemschatten vrijwel onafhankelijk van buitenlandse aanvoer als het gaat om zaken zoals uranium en rare earth metalen.

In de VS zijn die metalen ook wel te vinden, maar door de nodige omstandigheden is de winning daar veel duurder.

De vraag is dus of het voor de VS interessant is om al op dit moment onafhankelijk te zijn van buitenlandse import. Die import is namelijk goedkoper EN daarmee wordt de Amerikaanse voorraad in de bodem niet uitgeput.

Het is een belangrijkere vraag dan u misschien zou denken.

Het opstarten van een grondstoffenmijn kost namelijk heel veel tijd en geld. Je eigen voorraad dus onaangetast laten is voor de lange termijn een goede zaak, maar als je nu geen mijnen actief hebt, dan kan er wel een aanvoergat van tien jaar vallen.

Kan je als land een voorraad strategische grondstoffen aanleggen waarmee je die tien jaar kan overbruggen?

Het antwoord is naar mijn idee negatief.

De vraag naar zowel uranium als rare metals is namelijk zo groot dat alle capaciteit in de wereld op dit moment al bijna niet aan de vraag kan voldoen. Denk aan de enorm groeiende vraag naar accu's, elektronica en bekabelingen alleen al vanuit de groei van elektrisch autorijden.

Het lijkt gezien die enorme en nog altijd groeiende vraag vrijwel onmogelijk dan een dekkende strategische voorraad aan te leggen. Immers, hoe groot moet die voorraad dan zijn als de vraag nog altijd blijft stijgen?

Producenten van uranium en rare earth in Noord Amerika zijn duurder dan producenten in Rusland en China. Dat is zonder meer waar. Maar gezien de slechte relatie met die landen denk ik dat de VS wel degelijk strategisch belang heeft bij het openhouden van die duurdere Noord Amerikaanse mijnen. Desnoods met subsidie.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Verbeter uw Online Veiligheid

Verberg waar u zich bevindt en surf anoniem. Wanneer u met één van de ExpressVPN servers in 94 landen over de hele wereld verbindt, dan zijn uw IP adres en locatie verborgen. Voorkom dat bedrijven hun prijzen verhogen op basis van uw fysieke locatie en maskeer uw echte IP adres door te torrenten met een VPN.

Kijk hier
 
 
 

China neemt wraak op... Tesla (Tom Lassing)

22/03 8:02

In China mogen Tesla auto's niet bij bepaalde militaire installaties komen, uit angst voor spionage.

Elon Musk heeft daarop de verzekering gegeven dat zijn bedrijf geen data met de regering van de VS deelt.

Alsof de Chinezen dat niet weten!

Natuurlijk zijn die Chinezen niet bang voor Tesla spionage.

Het is simpelweg wraak voor wat de VS met Huawei doet.

Tesla is Amerikaans en er zit de nodige elektronica in de auto. Perfect doen dus, mede omdat in China de nodige fabrikanten van elektrische auto's bestaan. Zo slaat China een dubbele slag.

Elon Musk kan beweren wat hij wil. De Chinese overheid zal haar eigen lijn volgen, want met spionage of realiteit heeft dit alles weinig van doen. Het is simpelweg politiek.

Een politiek spel waar Tesla nu bijna per ongeluk ook onderdeel van uitmaakt.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd