Beursbox Nieuwsbrief De prijs van uranium

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De prijs van uranium
Date: March 23rd 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 23 maart 2021
 
 

AEX 684,21 Dow 32.565 USD 1,191 Btc 45.171 Goud 1,737.72

 
 

Zilveren en gouden munten

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren om de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

23/03 7:00

  • Het Corona paspoort gaat er komen in de vorm van een certificaat waarmee je kan aantonen dat je gevaccineerd hebt, al Corona gehad hebt, of recent negatief getest bent. Wil je dit jaar op vakantie in het buitenland, dan zal je dus zo'n certificaat moeten tonen.

  • Unilever heeft in Turkije een kartelboete van ongerekend 51 miljoen euro opgelegd gekregen. Het bedrijf gaat in beroep.

  • DNB denkt dat de economische groei in Nederland gaat tegenvallen en heeft het kabinet opgeroepen de uitgaven te beperken.

  • De gemiddelde prijs voor een woning in Nederland was in februari 370.000 euro. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van vorig jaar.

  • De economie van het VK heeft in een jaar van Corona en lockdowns een bedrag van 290 miljard euro verloren.

  • Van Lanschot Kempen heeft in de afgelopen week 47.500 eigen aandelen ingekocht. De gemiddelde prijs kwam uit op 23.32 euro per aandeel.

  • JP Morgan heeft het belang in Ordina teruggebracht naar 2,98%. Het was eerst 3,02%. Met de verkleining van de positie hoeft de bank minder gegevens door te geven. Blijkbaar was er eerst een reden om nét boven de 3% te geraken (persbericht, meer aandacht en mogelijk aanzuigende werking richting andere beleggers) Nu willen ze er weer uit en dat willen ze liefst verder ongezien doen.

  • Gisteren een behoorlijke klap omlaag voor bitcoin. Er gingen duizenden euro's van de koers af.

Doe mee met de x10 beleggen challenge
 
 
 

Waarom virologie geen wetenschap is (Brecht Arnaert)

23/03 7:14

Isoleren, in de gangbare betekenis van het woord, betekent “afzonderen”, “apart zetten”, “scheiden”. Als ik tien schapen heb, en er zit één zwart schaap tussen, dan kan ik dat dier pas “geïsoleerd” noemen als ik het in een apart hok in de stal gezet heb, gescheiden van de andere, witte schapen.

Niet zo in de virologie. Daar heeft het werkwoord isoleren met de jaren een geheel andere betekenis gekregen. Als bewijs van isolatie wordt niet het apart kunnen zetten van het “virus” gezien, maar het feit dat bij het sterven van een cel partikeltjes uit die cel komen. Naar analogie: niet het kunnen afzonderen van dat zwarte schaap is het bewijs van isolatie maar het feit dat al mijn schapen (én alle andere dieren) de brandende stal ontvluchten. Dat noém ik dan isolatie.

Mij dunkt dat de virologen hier toch wel heel veel dichterlijke vrijheid nemen. Hoe kunnen ze zelfs nog maar gaan beweren dat het verschijnen van partikeltjes bij het afsterven van een cel ook een bewijs is dat die partikeltjes ook de dood van die cel veroorzaakt hebben? Dat is alsof je een brandweerman ervan zou beschuldigen een bib in brand gestoken te hebben, alleen maar omdat je hem ziet buitenrennen met een paar kostbare wiegedrukken. Bewijst dat dat hij de brand veroorzaakte?

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

De vraag naar uranium (Tom Lassing)

23/03 7:27

Recent is er een deal tussen de VS en Rusland gesloten waarbij voor 20 jaar de VS voor 7% afhankelijk zal blijven van Russische verrijkte uranium grondstoffen vanuit oude Russische kernwapens.

Ondertussen is in UAE de eerste kerncentrale online gegaan. Er komen nog drie verdere kerncentrales in dat land aan.

In Georgia (USA) zal in april een laatste test plaatsvinden en bij succes zal daar een nieuwe kerncentrale online komen.

In Canada komt ook een door Covid vertraagde kerncentrale online. Het betreft daar in feite een verherbouwing van een oudere centrale die binnenkort afgerond zal worden.

Japan denken we nog altijd van dat het zonder kernenergie wil, maar niets is minder waar. Het land blijft voor een flink deel afhankelijk van kernenergie. Nu is het deel 22% en dat deel gaat de komende jaren groter worden.

Frankrijk wil niet alleen minder kernenergie gaan gebruiken, maar wil haar kerncentrales ook gaan verjongen door over te stappen op volgende generatie EPR centrales.

China is voor kernenergie de belangrijkste markt omdat daar de grootste groei verwacht wordt. Het land wil het aandeel van kernenergie aan de energie mix doen toenemen met 2,5%. Het probleem in China is dat het energie gebruik er nog altijd stormachtig toeneemt en dat groei van een percentage misschien klein lijkt, maar dat dit wel groei in een sterk groeiende markt is. De groei van de vraag naar energie is in China zo groot dat ook kolencentrales bijgebouwd moeten worden. 

India is een geval apart. Het land heeft weliswaar uranium in haar bodem, maar thorium zou voor India veel interessanter zijn. Daar heeft het land namelijk namelijk veel van. (25% van de bekende voorraden in de wereld)

Het onderzoek naar thorium centrales is daarom vooral ook een Indiaas gebeuren. Zelfs India verwacht niet dat er thorium reactors zullen zijn voor het jaar 2050. Blijkbaar is de oplossing in die richting dus nog heel ver weg, als ze al mogelijk is.

India heeft ook al heel lang te maken gehad met een tekort aan uranium voor haar kerncentrales. Dat tekort was er omdat India haar kennis gestolen had. Dat was onder meer het geval in Nederland. Vanwege die diefstal heeft het land dertig jaar lang met een boycot te maken gehad.

Doe mee aan de x10 challenge
 
 
 

De prijs van uranium (Tom Lassing)

23/03 7:51

Mogelijk weet u al dat er niet zo makkelijk in uranium gehandeld kan worden. Het is een metaal waar regeringen (terecht) van vinden dat hier geen vrije handel in mag zijn.

Dat gegeven houdt ook in dat er dus geen officiële prijs van uranium is.

Wat we dus zien als 'prijs' is simpelweg de koers waarop de partijen die wel in uranium mogen handelen zeggen dat ze handelen.

Een min of meer vrijwillige openbaarheid derhalve.

Dat maakt het plotten van een grafiek ook minder makkelijk, want hoe vaak komen die gegevens vrij? Hoe serieus kan je die koers nemen als slechts een enkele marktpartij af en toe bekend maakt tegen welke koers er gehandeld is?

Wat weten we in ieder geval wel...

In 2007 was er een piek in de uraniumprijs. Er werd toen meer dan 130 dollar per pound betaalt.

In 2016 lag het dieptepunt rond 18,5.

Vanaf dat punt is er sprake van een voorzichtig opwaartse trend waarbij we recent weer op de 30 terecht kwamen.

Nog altijd is dat geen koes waar de mijnbedrijven warm van worden.


Hier vindt je de koers met de nodige vertraging. (op dit moment bijna twee weken vertraging)

https://markets.businessinsider.com/commodities/uranium-price


Op deze site wordt de grafiek iets vaker bijgewerkt.

https://tradingeconomics.com/commodity/uranium

Doe mee met de x10 challenge
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Schokkend nieuws voor Trump fans (Tom Lassing)

23/03 8:50

"Ieder weldenkend mens begreep dat mijn beweringen over de stemmachines fraude alleen maar verkiezingsretoriek waren".

en

"Geen redelijk mens zou concluderen dat de verklaringen werkelijk op feiten gebaseerd waren".

Het zijn vertalingen vanuit de officiële verklaring van Sydney Powell, de soms wel, soms niet advocate van Trump over haar eigen beweringen dat Dominion de verkiezingen gefixt zou hebben.

Nu dat Sydney zelf voor de rechter staat, blijkt dus dat al haar beweringen "slechts verkiezingsretoriek" waren.

Daar sta je dan als Trump fan.

Je bent bespeeld. Ze hebben je simpelweg voor de gek gehouden en nu wordt je door Team Trump ook nog eens als stom varken weggezet die zich heeft laten beetnemen door de beweringen.

Er was geen verkiezingsfraude. Het was allemaal show. 

Show om geld los te schudden van de fans en uiteindelijk show om te proberen Trump illegaal aan de macht te houden. Immers, dat was de enige manier voor Trump om uit handen van justitie te blijven. Hij is en blijft immers ook gewoon een belastingontduiker en oplichter.


Zie hier https://wallstreetrebel.com/wsr/articles/sydney_powell_nobody_believed_what_i_was_telling_the_court/2021-03-22-20-29-17.html

Lees hier haar petition: https://assets.documentcloud.org/documents/20519858/3-22-21-sidney-powell-defending-the-republic-motion-to-dismiss-dominion.pdf

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 45.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd