Beursbox Nieuwsbrief Feestdag zonder feest

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Feestdag zonder feest
Date: April 27th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 27 april 2021
 
 

AEX 715,46 Dow 33.962 USD 1,207 Btc 44.882 Goud 1,781.99

 
 

Zilveren en gouden munten

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

27/04 7:00

  • Gisteren nieuwe records voor de Amerikaanse beurzen. De eerste 100 dagen voor Biden zijn voor de beurzen de beste sinds de jaren vijftig. Beleggers waren vier jaar geleden blij met Trump, maar dat staat niet in verhouding met hoe blij ze nu met Biden zijn. Dat terwijl de financiële pers steen en been klaagt over belastingen die er aan zitten te komen voor de rijkste Amerikanen.
  • Tesla heeft veel beter dan verwachte cijfers over het eerste kwartaal gepubliceerd. Het bedrijf wil in 2021 meer dan 50% groeien in hoeveelheid afgeleverde auto's.
  • Ik maakte recent een video over ReconAfrica. Eind vorige week had ik privé 250 extra aandelen RECO.v gekocht voor 6,72 per aandeel. Gisteren weer verkocht voor C$7,50 per aandeel. Ik weet, het zijn geen grote bedragen, dit was echter de tweede trade in een week. Daarmee in één week wel 395 dollar winst gemaakt door wat aandeeltjes heen en weer te schuiven. Ik heb nu weer mijn 500 aandelen waarmee ik begonnen was, EN 395 Canadese dollar extra cash.
  • Een advies van Warren Buffett dat ik u niet wil onthouden... Hij geeft het advies om zo veel cash aan te houden dat je er zes maanden van kunt leven. Dat komt redelijk overeen met mijn advies. Ik zeg zelf altijd 5.000 tot 10.000 euro. Meer heeft u in mijn ogen niet aan cash nodig. Zeker niet als je dat met een maandelijks inkomen kan aanvullen. De rest van het spaargeld kan in goud en zilver aangehouden worden, liefst veilig in een kluis elders.
  • Ten opzicht van gisteren is bitcoin in één dag weer 1000 euro meer waard geworden. Heeft u het vier crypto rapport al? Ideaal als u nog nooit iets met crypto's deed. Klik hier
  • Kiadis wordt overgenomen door het Franse Sanofi en zal daarna van de beurs gehaald worden. Kiadis is zes jaar beursgenoteerd geweest. Het begon op een koers van 12 euro en nu staat het aandeel rond de 5.50. Dat is nog een geluk, want eind 2020 was de koers 1,60.

Bitcoins kopen?
 
 
 

Feestdag (Tom Lassing)

27/04 7:18

Helaas is deze nationale feestdag in Nederland voor de tweede keer de nek omgedraaid. Morgen zullen er pas enkele kleine versoepelingen gaan komen.

Een gemiste kans. Iedereen lekker naar buiten zou een goede zaak zijn geweest. Vitamine D is goed voor een mens.

Het gaat overigens al lang niet meer om feiten. Feit is namelijk dat Covid zo dodelijk niet (meer) is. De meeste kwetsbare personen zijn al overleden, hebben al Covid gehad, of zijn al gevaccineerd. Wat we nu nog hebben, zijn ziekenhuizen die te maken hebben met een enorme achterstand omdat heel veel operaties uitgesteld zijn. De ziekenhuizen willen nu dus de strenge maatregelen gehandhaafd zien worden omdat ze ruimte willen creëren om hun achterstanden in te halen.

Als we dus iedereen in een strenge lockdown kunnen handhaven, zijn er minder ongelukken, zijn er minder besmettingen en kunnen de ziekenhuizen werken aan het wegwerken van de wachtlijsten...

Ik begrijp dat wel.

Maar het is uiteraard van de zotte dat we nu Covid maatregelen handhaven omdat ziekenhuizen een probleem opgelost willen zien worden. Dat is het misbruiken van Covid maatregelen voor heel andere argumenten dan waar de maatregelen voor bedoeld zijn.

Is het niet tijd dat ziekenhuizen actief op zoek gaan naar alternatieve manieren om hun probleem op te lossen? Als onze ziekenhuizen een crisis hebben, dan moet je DIE crisis oplossen. Je moet niet elders een crisis gaan verzinnen om het probleem van de ziekenhuizen te verlichten.

Ziekenhuizen moeten meer met een lopende band systeem gaan werken om via die weg de achterstanden weg te werken. Desnoods met tijdelijk huisvestingen behandelingen en verzorging uit elkaar trekken. Het is crisis, behandel het dan ook als een crisis. Nu proberen ze zo normaal mogelijk te draaien midden in een crisis. Dat is niet de weg.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Bedrijven en politiek (Tom Lassing)

27/04 7:27

Hebben bedrijven iets te zoeken in de politiek?

Mitch McConnell heeft in het verleden tot aan de Hoge Raad gepleit voor "ja". Hij vond dat bedrijven alle reden en vrijheid hadden om op welke manier dan ook invloed uit te oefenen op de Amerikaanse politiek. Mede dankzij zijn inspanning werd het bedrijven mogelijk om ongecontroleerd enorme bedragen in de politiek te storten.

Je zou dus verwachten dat de Republikeinen een enorm voorstander zijn van bedrijven in de politiek.

Maar het is 2021.

Dezelfde Mitch McConnel is nu van mening dat bedrijven NIETS te zoeken hebben in de politiek.

Een paar weken geleden hebben Republikeinen in Georgia een aantal nieuwe wetten geïntroduceerd. Wetten die het vooral zwarte Amerikanen moeilijker maken om in Georgia te stemmen. De reden is helder. De verkiezingen in Georgia gingen naar de Democraten. Door nu de democratische partij stemmende zwarte inwoners het moeilijker te maken te stemmen, kunnen de Republikeinen over twee jaar weer winnen.

Bedrijven vinden dit een schandelijke zaak en bemoeien zich er nu mee.

Mitch McConnell sprak daar weer schande van en vond dat de bedrijven zich buiten de politiek moesten houden. Daarop is hij waarschijnlijk gebeld door zijn "sponsors", want de volgende dag al gaf hij aan dat hij deze woorden wat ongelukkig uitgesproken had.

Wat Mitch had willen zeggen is dat bedrijven van harte uitgenodigd worden om de Republikeinen financieel te blijven steunen, maar dat ze zich liever niet in het openbaar bemoeien met de inhoud van het Republikeinse beleid.

Het erge is dat veel bedrijven hardop roepen hoe schandelijk het Republikeinse beleid is, maar ondertussen wel enorme bedragen blijven overmaken naar de rechtse politici.

Vier crypto rapport!
 
 
 

Onhandig van YouTube (Tom Lassing)

27/04 8:02

Ik kreeg de vraag gesteld door YouTube of ik bereid was tot het beantwoorden van enkele vragen.

Het zou een kwartier duren.

Het onderzoek zou gedaan worden door Oxford Economics...

Hoe lang is het geleden dat Facebook onderuit ging met het onderzoeksbedrijf Cambridge Analytics?

Hoe dom is het dan van een onderzoek bedrijf dat je jezelf naar een concurrerende universiteit noemt en hoe dom is het van YouTube dat je daar mee in zee gaat?

Ik weet het is maar een naam, maar stel je toch voor dat ook hier misbruik gemaakt gaat worden van de data. Je kan dan niet anders dan constateren dat je als deelnemende klant waarschuwingen genoeg hebt gehad.

Kortom, ik heb mijn deelname per direct gestopt.

Mijn video kanaal is hier
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Samenwerken met de gemeente (Tom Lassing)

27/04 8:06

Voor heel veel bewoners is 'de gemeente' eigenlijk een heel ongrijpbaar iets. Met wie heb je te maken als je 'iets' met de gemeente hebt?

Praat je dan met het bestuur in de vorm van Burgemeester en wethouders, of heb je te maken met ambtenaren, of was het misschien toch iemand uit de gemeenteraad?

Ze hebben met 'iemand' van de gemeente gesproken en denken dan dat het geregeld is. Helaas werkt dat zo niet.

Dat frustreert heel veel inwoners en men heeft het gevoel een beetje in de maling genomen te zijn.

Zo hadden we hier twee jaar geleden een informatie avond over het bestemmingsplan buitengebied. Er werd heel veel gevraagd en volgens de ambtenaar werden er goede vragen gesteld.

Wat je moet weten, is dat er na die avond NIETS mee gedaan wordt. Het was immers een informatie avond. Geen verslag, geen notities. Als je niet zelf opschrijft of opneemt wat er gezegd wordt, dan geldt het als zijnde niet gezegd.

Je moet DAARNA schriftelijk een zienswijze indienen. Die wordt opgetekend. Daar moet een officieel antwoord op komen. Iets op een informatieve avond zeggen tegen de ambtenaar of een aanwezig gemeenteraadslid heeft weinig zin.


Soms komt ook een afvaardiging van de gemeenteraad in de wijk. Ook dat is volkomen nietszeggend. Een gemeenteraadslid heeft individueel niets te zeggen. Deze persoon kan een politiek voorstel indienen, maar hoewel de gemeenteraad het hoogste orgaan van de gemeente is, zijn de individuele leden verder vrij onmachtig. Ze willen je stem bij de verkiezingen. Verder ligt het aan het gemeenteraadslid hoe vaak je die in het wild zal tegenkomen.

Wil je echt iets gedaan hebben, dan zal je met burgemeester of wethouders moeten gaan praten. Die hebben de macht om ambtenaren opdracht te geven iets te doen. Maar als het niet onder hun mandaat valt, zullen die uiteindelijk naar de gemeenteraad moeten. Die kan er dan over stemmen en dan geldt de meerderheid.

Heb je dus een verzoek, dan is dat vrijwel kansloos bij een ambtenaar. Die ambtenaar heeft uit te voeren, maar werkt op basis van opdrachten. Zonder opdracht geen werk. Die eventuele opdracht komt van B&W. Wil je dus iets gedaan hebben, dan is B&W je meest waarschijnlijke plek.

Wil je politieke steun, dan is de gemeenteraad de plek. Daar kan je steun proberen te krijgen voor je voorstel. Ook als B&W het er mogelijk niet mee eens is. B&W kunnen door de gemeenteraad gedwongen worden alsnog iets uit te voeren.

Uiteraard zal dat niet makkelijk zijn. Onmogelijk is het echter niet.

Je meeste kans maak je als de gemeente al in een bepaalde richting aan het bewegen is. Bijvoorbeeld duurzaamheid. Als je dan komt met een plan, dan heb je kans dat er een politiek compromis mogelijk is waarbij jij jouw idee en de gemeente haar idee vorm kunnen geven. De gemeente wil graag laten zien dat ze samenwerkt met burgers. Maak daar dan gebruik van.

Crypto x10 uitdaging!
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 45.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd