Beursbox Nieuwsbrief Verslag jaarvergadering Berkshire Hathaway

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Verslag jaarvergadering Berkshire Hathaway
Date: May 3rd 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 3 mei 2021
 
 

AEX 707,56 Dow 33.870 USD 1,202 Btc 48.287 Goud 1,773.96

 
 

Uranium, de sector voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Mijn favoriete uraniumaandeel! (Jack Hoogland)

03/05 7:00

Donderdag stuurden we een splinternieuw "Super Rendement Rapport" naar onze TopAandelen-abonnees. En deze maand ontdekten we onder meer een ongelofelijk uraniumaandeel. 

Een bedrijf dat vijf belangrijke uraniumprojecten heeft, die in 's werelds grootste, meest hoogwaardige uraniumgebied liggen. 

Dit was al een zeer veelbelovend aandeel, maar sinds deze maand is het een extréém veelbelovend aandeel. 

Want dit bedrijf deed deze maand een gouden deal. Het nam voor een absolute spotprijs een veelbelovend exploratiebedrijf over. 

Waarmee het forse belangen verwierf in drie toonaangevende uraniumprojecten én eigenaar is van een veelbelovend stuk land van 1200km².

Het gevolg van deze overname is dat de uraniumreserves van dit bedrijf stegen van 100 miljoen naar maar liefst 197 miljoen pond. Waardoor dit bedrijf plotseling tot de grootste spelers in Noord-Amerika behoort. 

Deze superdeal bombardeert dit aandeel in één klap tot ons favoriete uraniumaandeel!

De markt reageerde razend enthousiast op deze overname, waardoor het aandeel naar haar hoogste koers sinds 2014 steeg. Die stijging is echter pas het prille begin. 

Dit aandeel noteerde op de top van de vorige bull markt (2007) bijna 2100% hoger dan de huidige koers.

De komende bull markt in uranium zal echter véél heviger zijn én veel langer aanhouden. Tegelijk heeft dit bedrijf nu fors meer groeipotentieel dan tijdens de vorige bull markt.

Het koerspotentieel is daarom véél hoger dan 2100 procent! 

Bestel hier het splinternieuwe "Super Rendement Rapport"

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

03/05 7:16

  • Waarom mogen we nog altijd niet met goed werkende mondkapjes lopen in Nederland? De reden is dat er anders een tekort zou ontstaan voor de hulpverleners. Die reden blijkt volkomen onzin te zijn, zoals we tegenwoordig wel vaker meemaken dat officiële uitspraken gewoon onzin zijn. Nederland heeft nog 2 miljard kapjes in magazijnen liggen... Veel te veel, maar het ministerie wilde genoeg voor een kwart van de wereldbevolking hebben en ging helemaal los, waardoor er vorig jaar dus inderdaad een tekort bleef aanhouden. Over vier jaar gooien we 1,8 miljard mondkapjes weg omdat de houdbaarheidsdatum dan verstreken is. Wij betalen deze blunders via belastinggeld. Onkunde is de norm tegenwoordig in Den Haag.
  • Er waren laatst al geruchten over een eventuele overname van KPN door derden en die geruchten bleken waar te zijn. KPN heeft beide pogingen overigens afgewezen.
  • Deze week gaan Uber en Lyft met hun cijfers komen. Ook komt er deze week bericht over de werkgelegenheid in de VS in april 2021.
  • Volgens Warren Buffett is de inflatie aan het aantrekken en hij ziet nog niet dat al veel mensen dat serieus nemen. Hij ziet overigens ook dat de economie in de VS enorm aantrekt.
  • Charlie Munger (mede CEO van Berkshire Hathaway) is blij dat er eindelijk werk gemaakt wordt van het verminderen van de inkomensongelijkheid in de VS. Hij denkt dat Bernie Sanders hier de meeste invloed op het beleid van Biden heeft gehad. Een kleiner verschil tussen rijk en arm is goed voor de economie en goed voor de samenleving. Iedereen zou daar in feite 'voor' moeten zijn. Volgens Charlie Munger zijn mensen die daar toch tegen zeggen te zijn simpelweg idioten. 
  • Intel denkt dat het jaren gaat duren voor halfgeleiders weer 'ruim' voorradig zullen zijn. Het probleem is dat de wereld te afhankelijk is geworden van productie in slechts één regio. Er moet elders in de wereld meer productie gaan komen.

4 kansrijke crypto's
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Berkshire Hathaway jaarvergadering (Tom Lassing)

03/05 7:34

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse jaarvergadering. Normaal gesproken altijd een enorme happening in Omaha, maar vanwege de Corona perikelen dit keer een online sessie vanuit Los Angeles.

De inhoud heeft er niet onder geleden. De omzet wel, want het evenement in Omaha levert altijd een enorme omzet voor Berkshires dochterbedrijven op.

Ik heb een video gemaakt waarin ik enkele hoogtepunten bespreek.

Er waren gelukkig wel enkele momenten waarop Warren Buffett of Charlie Munger opmerkelijke uitspraken deden.

Zoals bijvoorbeeld de uitspraak dat als erbij de eerste vlucht van de gebroeders Wright een lange termijn aandelen belegger aanwezig was geweest, dan had hij dat vliegtuig het beste neer kunnen schieten. Immers zijn vliegmaatschappijen en vliegtuigbouwers voor lange termijn beleggers geen goede investeringen geweest.

Een ander punt was de tip om te beleggen in indexfondsen. Waarom? Kijk nu naar de top 20 aandelen van de wereld. Weet je hoeveel van die aandelen ook al in de top 20 zaten, maar dan dertig jaar geleden?

Het antwoord is nul.

Hoeveel van de huidige top twintig zullen over dertig jaar nog altijd in de top 20 staan? Hoe kansrijk zijn je beleggingen als je er op gaat gokken? Koop gewoon een indexfonds en dat fonds zal iedere aanpassing netjes volgen.

Kijk hier mijn video over deze jaarvergadering

x10 crypto uitdaging
 
 
 

Energie transitie (Tom Lassing)

03/05 7:48

Maar dan anders...

Anderhalve eeuw geleden werd de energie markt geboren. Daarvoor was energie vooral een individuele zaak. Immers, een boer verbouwde zijn eigen brandstof voor de paardenkrachten.

Er werd olie ontdekt en men ging de bodem in voor steenkool. Grote bedrijven en veel kapitaal was er nodig om dat naar de consumenten te krijgen. De energiemarkt werd een wereldwijde monopoly markt. Iedereen had maar af te nemen van die ene, vaak nationale, partij.

Vervolgens kwam er elektriciteit en wederom werd dat vanuit de overheid ook een monopoly markt.

Eind 20e eeuw kwam er de hoop op een democratisering van de energiemarkt.

Zonnepanelen kwamen beschikbaar. Vanaf 2012 zelfs serieus rendabel en niet langer alleen maar een speeltje voor de boomknuffelaars.

Iedereen kon met winst eigen energie opwekken!

Momenteel zien we dat wereldwijd de thuisaccu in opkomst is. Ook dat is een democratisering van de energiemarkt. Mits je natuurlijk wel je eigen energie opwekt en opslaat.

Maar... de energiemarkt aanbieders slaan terug. Tesla probeert ons te koppelen aan wijk accu's. Energie maatschappijen willen niet dat je los van hen gaat bestaan. Je wordt dus zo veel mogelijk tegengewerkt middels wetgeving die voor hen en tegen individuele opwekking en opslag is geschreven.

Je mag als individu niet samenwerken met je buren. Eventueel gedoogde samenwerkingen worden tegengewerkt of worden geconfronteerd met rechtszaken, aangebracht door de bestaande aanbieders. Wetgeving veranderd niet ten gunste van het individu, omdat de wet geschreven blijft worden door de lobbyisten van de energie aanbieders.

Wetgevers zijn daar heel blij mee. Het voorkomt dat ze zelf aan het werk moeten en uiteindelijk hopen politici na hun politieke loopbaan op een lucratief baantje. Misschien wel bij zo'n energie-aanbieder.

NU is het moment om de energie transitie OOK in te zetten richting democratisering van de markt. Wijk opwekking van energie, wijk opslag van energie, DOOR de WIJK, niet door een energie bedrijf... Dat zou allemaal mogelijk moeten worden. Maar dan moeten we er nu ook werk van maken bij de politiek en wetgeving.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Vier nieuwe vastgoed projecten om in deel te nemen! De laatste maanden zijn deze projecten snel gevuld en volkomen terecht. Bij Matching Capital mislukte nog nooit een project. De selectie aan de poort is heel streng en dat is een succesformule gebleken!

Woensdag 14 april om 20:00 uur een gratis webinar met verdere uitleg.

Kijk hier
 
 
 

Is je zilver wel van jou? (Tom Lassing)

03/05 8:02

Heel veel ETF's hebben in hun regels staan dat ze 'zo veel mogelijk' het zilver daadwerkelijk in echt fysiek zilver dat in de kluis ligt aanhouden.

Dat klinkt dus alsof ze daadwerkelijk zilver metaal aanhouden.

Het blijkt echter maar niet altijd zo te zijn.

Vaak hebben ze nog altijd vooral beloftes in handen. Beloftes van een andere marktpartij die zegt dat ze 'zo veel mogelijk' fysiek zilver aanhouden... Maar het is niet gezegd dat ook die partij dat daadwerkelijk doet. Vaak hebben ook die derden partijen ook weer beloftes van andere 'derden'...

Dit KAN namelijk niet anders, want de totale hoeveelheid aan beloftes is veel groter dan de totale hoeveelheid fysiek metaal die - zo ver bekend en openbaar gemaakt - aanwezig is.

Heel veel zilver moet dus wel gedekt zijn met alleen papieren beloftes.

Is al dat papier erg?

Ja... 

De prijs van zilver komt nu tot stand vanuit de handel in papier. Immers maakt de hoeveelheid écht zilver er nu door al die papieren handel niet meer uit. Ze verzinnen papieren zilver en de vraag is weer gedekt.

Kopers zijn massaal bereid akkoord te gaan met een papieren belofte en daarmee is heel de vraag/aanbod markt uit beeld. Er is immers een onbeperkt aanbod van zilver op deze manier. Immers kan er een onbeperkte hoeveelheid aan papieren beloftes worden uitgegeven.

DAAROM is het van belang om als koper 100% zeker ECHT zilver te eisen. De beste weg is dan om of zilver op te eisen bij partijen die zeggen dat ze zilver hebben, of liever nog, gewoon rechtstreeks zilver te kopen bij partijen die echt alleen maar in het echte metaal mogen en kunnen handelen.

Ik raad daarom ETF's af als je écht zilver wilt bezitten. Hun belofte dat ze het metaal daadwerkelijk hebben is boterzacht.

Bestel hier je zilver en laat het in Zurich opslaan. Kortingcode Beursbox!

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd