Beursbox Nieuwsbrief Dividend uitgelegd

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Dividend uitgelegd
Date: May 7th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 7 mei 2021
 
 

AEX 712,46 Dow 34.458 USD 1,206 Btc 46.312 Goud 1,819.87

 
 

x 10 Crypto Challenge

Harm van Wijk en Jan Robert Schutte gaan hun crypto portefeuille x10 brengen, en dat willen ze realiseren binnen één jaar! Kunt u het zich indenken? 10.000 euro inzetten en over een jaar weglopen met 100.000 euro!

Kan dit?

Als we naar vorig jaar kijken, dan zonder meer.

Lees hier verder
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/05 7:00

  • Doe je mee aan de "mei" zilver aankoop? Als we allemaal in mei een paar ounce zilver kopen, kost dat per persoon niet zo heel veel, maar we halen daarmee wel de kluizen van de bullion banks leeg, zodat het ze moeilijker wordt om spelletjes met de zilver prijs te spelen. Bestel hier

    Overigens kans je hier alleen bestellen zolang er nog zilver is. Ze accepteren geen orders meer als ze als handelaar zelf ook geen zilver meer kunnen verkrijgen.

  • Bij Neo Finance heb ik nu 29.723 euro aan leningen uitstaan. Ik wil proberen om nog binnen een week boven de 30.000 euro te komen. Moet nog even kijken hoe, want privé heb ik al mijn cash nu ingezet. Meer info op deze site.

    Overigens binnenkort een webinar voor bestaande accounthouders!

  • Siemens maakte bekend dat het haar outlook gaat verhogen. Zowel omzet als winst voor belastingen steeg flink.

  • De import en export van China zijn in april flink toegenomen. De export steeg jaar op jaar met 32,3 procent. De import steeg zelfs 43,1%. Flink meer dan door analisten was verwacht.

  • Vandaag komt Aparam met de cijfers over het eerste kwartaal. Om 13:30 uur komt Shell met een strategie update.

  • Denk er aan, maandag zal Philips ex-dividend noteren. Wil je dat dividend krijgen, dan zal je dus vandaag de aandelen moeten kopen.

  • GoPro is nog altijd een verliesgevend bedrijf, maar het verlies wordt al wel kleiner. De omzet neemt nog altijd toe.

  • Galapagos heeft afgelopen kwartaal winst gemaakt en een hogere omzet geboekt. Nettowinst over het eerste kwartaal was 9,4 miljoen euro.

  • De Amerikaanse farmaceut Moderna heeft dankzij de corona vaccins voor het eerst in haar bestaan een winst kunnen rapporteren. Er werd 1,2 miljard dollar winst gemaakt. Dat Corona gebeuren is bijzonder lucratief gebleken. Zouden ze zich nu afvragen hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze ook in 2022 en in 2023 zoveel winst kunnen maken? Die virussen zijn een fantastische omzetmaker. Zou je...

  • South Carolina stopt met de werkloosheidsuitkering die door de Federale overheid worden verstrekt. De Republikeinse gouverneur is van mening dat die uitkeringen mensen maar lui maken. Het scheelt per werkloze 300 dollar per week. Ben je dus arm en werkloos in die staat, dan ga je 1200 dollar inkomen per maand missen. Moet je maar niet arm en werkloos zijn... eigen schuld... aldus de Republikeinse gouverneur. Ook in Montana is dit al het geval. Uiteraard gaan die Republikeinse politici straks de Democraten de schuld geven van de humanitaire crisis die nu gaat ontstaan.

  • De goudprijs is eindelijk weer boven de 1800 dollar per ounce gekomen. Goudaandelen deden het goed gisteren.

Bonus goudrapport bij topaandelen abo
 
 
 

Straks niet meer verkrijgbaar! (Jack Hoogland)

07/05 7:17

Deze week kwam Bank of America met een research rapport over de steeds grotere wordende tekorten in koper. Het citaat in onderstaande tweet laat aan duidelijkheid niets te wensen over. 

Volgens Bank of America kan de prijs van koper de komende jaren verdubbelen naar $20.000 per ton. En riskeert de wereld dat koper straks op raakt. Dus niet meer verkrijgbaar zal zijn.  

Dat bijvoorbeeld een fabrikant van elektrische auto's koper bestelt, maar te horen krijgt dat hij voorlopig nog even moet wachten.

De grafiek hieronder laat goed zien hoe groot het probleem voor het toekomstige aanbod van koper is. 

Er is de afgelopen jaren nauwelijks een koper deposit van enige omvang ontdekt. Waardoor je nu al weet dat er de komende jaren véél te weinig nieuwe kopermijnen kunnen worden gebouwd. 

Waardoor er straks onmogelijk genoeg koper kan worden geproduceerd om aan de alsmaar stijgende vraag te voldoen.  

De snel stijgende koperprijs leidt tot explosief stijgende winsten voor koperproducenten en nóg explosiever stijgende koersen.

Voor ons nieuwe "Grondstoffen Supercycle-Rapport" selecteerden we vijf fantastische aandelen. Waarmee je maximaal profiteert van de minstens tien jaar durende bull markt in onder meer koper, kobalt én nikkel. 

Tijdens de vorige supercycle (2000-2008) stegen grondstofaandelen met 1000% tot zelfs 3000% in koers.

Met een dubbel zo hoog tekort aan koper, kan het deze keer dubbel zo hard gaan!

Bestel hier het unieke "Grondstoffen Supercycle Rapport"

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Dividend uitgelegd (Tom Lassing)

07/05 7:43

Vooral beginnende beleggers weten soms niet wat ze overkomt als het dividend uitgekeerd wordt.

Vaak is het zo dat op de dag van de jaarvergadering wordt aangegeven wat het dividend gaat worden. Niet ieder bedrijf keert dividend uit. Er moet immers maar cash voor in de onderneming aanwezig voor zijn.

Immers is de dividend uitkering een betaling van het bedrijf aan de aandeelhouders.

Het punt is, de dividend uitkering zal uit de koers gehaald worden. Stel dus dat er 84 cent dividend per aandeel uitgekeerd gaat worden, dan zal op de dag van ex-dividend de koers 84 cent lager starten.

Echter VAAK, niet altijd, is het zo dat gedurende die ex-dividend dag de koers al weer iets oploopt.

Gisteren ging bijvoorbeeld Allianz ex-dividend. Het dividend was 9,20 euro per aandeel. Uiteindelijk sloot Allianz op 212,70, een verlies van 8,80 euro.

In feite is de koers dus 0,40 euro gestegen.

De houder van de aandelen op het moment dat de aandelen ex-dividend gingen, zal de uitkering gaan krijgen. Dat kan tot wel zes weken duren. Zou je dus in die zes weken het aandeel verkopen, dan krijg je toch alsnog die dividend uitkering op je rekening.

Op het dividend kan een belasting ingehouden zijn. Dat is per land waar het aandeel is genoteerd anders.

In feite is de uitkering van het dividend een sigaar uit eigen doos. Je krijgt cash maar je aandelenkoers daalt. De vraag is nu wat je met die cash gaat doen. In het verleden was vooral ook in Nederland een stockdividend populair. Je kreeg dan de keuze, cash of aandelen.

Het krijgen van dividend is namelijk niet voor iedereen even leuk. Immers, je moet er belasting over betalen en nu moet je weer wat met dat geld. Bijvoorbeeld weer aandelen kopen en ook dat is niet gratis.

Ik kies overigens wel bewust bij veilige aandelen voor bedrijven die dividend uitkeren. Immers moet de directie van die bedrijven er altijd voor zorgen dat er cash aanwezig is. Bij bedrijven die geen dividend uitkeren klotst op een gegeven moment de cash tegen de plinten en er zijn veel CEO's die dan maar concurrenten (tegen elke prijs) gaan overnemen, want ze hebben cash zat. Dat is vaak niet positief voor de rendementen. Daarom kies ik liever door behoudender CEO's.

Een dividend van 1% is al voldoende op de CEO in toom te houden. In mijn dividendportefeuille die ik aanhou binnen de x10 opzet ga ik voor dividend tussen de 4,5 en 6%. Allianz is na mijn aankoop in koers gestegen waardoor de dividend uitkering gezakt is naar 4,33%.

Bestel ook je goud bij Goud999
 
 
 

Dominantie bitcoin neemt af (Tom Lassing)

07/05 7:58

Hoewel het nog geen dijkdoorbraak is, is de dominatie van bitcoin in de crypto-coins markt aan het afnemen.

Ethereum, maar ook veel exotische coins zoals dogecoin, nemen beetje bij beetje een steeds groter deel van de markt en van de persruimte in beslag. Vergis jet niet. Bitcoin is nog altijd goed voor een kleine 50% van de markt... In z'n uppie. De andere 3000+ coins verdelen de andere helft. Maar, de dominantie neemt dag na dag verder af.

De reden is naar mijn idee vooral het feit dat een deel van die andere coins meer bieden dan alleen de coin. Ook is het zo dat een dogecoin (DOGE) op 0,70 dollar interessanter lijkt dan een bitcoin voor 46.000 euro. Het geeft je het idee dat je met dogecoin nog meer opwaarts potentieel hebt.

Het idee, want het is volkomen willekeurig.

Wat zijn dan dingen die 'meer' kunnen? Sommige coins zijn goedkoper, andere zijn veel goedkoper in het gebruik, of ze zijn te koppelen aan bijvoorbeeld contracten. Ook zie je dat vooral ethereum nu de nodige ontwikkelingen doormaakt die deze munt en het systeem er achter interessanter maken.

Er komen steeds meer 'echte' toepassingen in de cryptomarkt die het 'spelen' met bitcoins vervangen door echter zakelijke processen die een voordeel hebben om ze via de blockchain te bewerken of verwerken. Ik weet niet of de killer applicatie er al tussen zit, maar bijvoorbeeld die persoonlijke online kluis die Internet zo veel veiliger zou kunnen maken, die zou ook maar zo via een blockchain toepassing gerealiseerd kunnen gaan worden.

Het speelkwartier is nu dus nog in volle gang, maar de kinderen die komen spelen worden steeds iets ouder. De dominantie, maar dan vooral de afname daarvan van bitcoin is een goed teken voor deze markt.

Leren handelen in crypto's? Kijk hier

x10 crypto challenge
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Daytrading ideaal voor beginnende belegger

Door te gaan daytraden leer je de markt kennen en kan je met een beheerst risico ook met een klein bedrag goed beleggen en serieuze rendementen maken.

Aloys toont het je in een webinar dat hij 11 en 14 mei gaat geven.

Kijk hier
 
 
 

Tegen infrastructuur plannen (Tom Lassing)

07/05 8:22

De Republikeinen in de VS zijn nu faliekant tegen bredere infrastructuur investeringen in de VS.

Waarom?

Iedereen kan zien dat het keihard nodig is om fors te investeren in infrastructuur in de VS. Infrastructuur in, maar ook voorbij wegen en viaducten, dus breder dan alleen de ouderwetse infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan breedband internet op het platte land en de verdere modernisering van het elektriciteitsnet, maar ook aan moderne leermiddelen op scholen en faciliteiten voor ouderen.

De reden waarom de Republikeinen tegen zijn, is eigenlijk heel simpel. De Republikeinen hebben geen eigen beleid. Ze hebben geen eigen plan.

Democraten wel, maar wat Republikeinen nu niet willen, is dat akelig duidelijk wordt dat er nu goed beleid door Democraten gemaakt wordt en dat die Democraten dan ook daadwerkelijk wat goeds voor elkaar gaan krijgen.

Waar moeten Republikeinen dan in hun 2022 verkiezingscampagne op gaan baseren? Waar moeten ze hun campagne dan op voeren?

Hun enige kracht nu is dat ze Democraten zo veel mogelijk tegenwerken, zodat ze kunnen zeggen dat Democraten weer niets voor elkaar krijgen, zoals ze dat zo goed lukte tijdens de Obama jaren.

Het grote verschil tussen Democraten en Republikeinen is nu vooral het feit dat Democraten op beleid werken en Republikeinen vooral politiek beoefenen.

Dat is het grote verschil.

Beleid is voor het volk en land, politiek is vooral voor jezelf.

Dát is het grote verschil waar de VS nu mee te maken heeft. Een samenwerking tussen beide partijen is hierdoor uitgesloten.


We zien dat conflict ook in Nederland. Rutte en zijn team zijn politiek aan het beoefenen, Omtzigt en enkele wakkere Kamerleden waren bezig met beleid. Dat botst.

x10 beleggen
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd