Beursbox Nieuwsbrief Hoe lang bestaat de LBMA nog

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe lang bestaat de LBMA nog
Date: May 17th 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 17 mei 2021
 
 

AEX 703,33 Dow 34.263 USD 1,212 Btc 35.292 Goud 1,854.3

 
 

Uranium, de sector voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Het begint door te dringen! (Jack Hoogland)

17/05 7:00

Dinsdag vertelde ik u al waarom de prijs van koper de komende jaren ongekend hard zal stijgen. Niet alleen als gevolg van de snel stijgende vraag, maar ook omdat er veel te weinig kopermijnen in aanbouw zijn.

We zien nu dat het bij sommige traditionele media begint door te dringen dat er grote tekorten aan grondstoffen ontstaan. Zie onderstaande tweet.

Het Internationaal Energie Agentschap (IAE) geeft aan dat de vraag naar onder meer nikkel en kobalt in 2040 maar liefst 20 tot 25 keer zo hoog zal zijn als nu.

En onderstaand citaat uit het Trouw-artikel laat goed zien hoe groot het aanbodprobleem is.

De huidige plannen voor grondstofmijnen zijn zwaar onvoldoende om de klimaatambities van politici bij te benen.

Als regeringen hun huidige klimaatbeleid voortzetten, dan zijn er binnen tien jaar te weinig grondstoffen om nieuwe elektrische auto’s en windmolens te kunnen bouwen.

Door de snel stijgende tekorten zullen de prijzen van koper, nikkel en kobalt meer dan tien jaar lang zéér fors stijgen. En dat leidt tot explosief stijgende koersen voor aandelen van koper-, nikkel- en kobaltproducenten.

Voor ons nieuwe “Grondstoffen Supercycle-Rapport” selecteerden we vijf fantastische aandelen. Waarmee je maximaal profiteert van de minstens tien jaar durende bull markt in onder meer koper, kobalt én nikkel.

Tijdens de vorige supercycle (2000-2008) stegen grondstofaandelen met...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/05 7:16

  • In Zwitserland gaat Credit Suisse door de regering onderzocht worden. De Zwitsers zijn de constante stroom aan schandalen meer dan zat. De meeste recente was die rond Archegos.
  • Chemie concern heeft een tegenvaller te pakken. De overname van Monsanto leidt nog altijd tot niet hoofdpijnen. Een rechter in San Francisco heeft bevestigd dat RoundUp kankerverwekkend is. Dit zal dus waarschijnlijk wel tot meer claims gaan leiden.
  • De hackers die de pijpleiding in de VS tot stoppen dwongen zijn nu zelf gehacked. Het geld dat ze als losgeld hadden gekregen is naar verluidt weer terug in de VS. De servers van Darkside liggen er nu uit. Veel meer kunnen de Amerikanen nu niet doen, omdat de hackers vanuit Rusland werken en er beschermd worden door het Kremlin.
  • Fraude rondom crypto's neemt enorm toe. Vooral nepadvertenties worden gebruikt. De klant komt dan op een website die er uit ziet als een handelsplatform, maar uiteindelijk is het geld weg zodra je het over maakt.
  • Wat is de reden voor de daling van bitcoin vorige week? Nu, waarschijnlijk heeft Tesla heel de positie geliquideerd! Elon Musk kreeg eindelijk door hoe extreem energie slurpend de bitcoin blockchain is. Dat past niet bij het imago van Tesla en dat had hij eindelijk door. De koers van bitcoin was vanochtend 35.679 euro. Hoogste koers dit jaar was 53.981 euro.
  • Een bankier bij Goldman Sachs London heeft recent zo veel winst gemaakt in de handel van crypto's dat hij zijn lucratieve Goldman Sachs baan er aan heeft gegeven. Hij zou minstens 14 miljoen euro verdiend hebben. Het is opmerkelijk, want topbankiers bij Goldman Sachs zijn dat voor het leven. Ze kunnen de politiek in gaan, of voor een ander gaan werken, maar ze blijven Goldman Sachs bankier en hun loyaliteit ligt normaal gesproken eerst bij Goldman Sachs en dan pas bij wat ze op dat moment doen.

4 kansrijke crypto's
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Hoe lang bestaat de LBMA nog? (Tom Lassing)

17/05 7:32

LBMA staat voor de Londen Bullion Markt. Dat is zoals de zelf zeggen de "The Independent Precious Metals Authority". Neem dat independent gerust met een korrel zout. Deze LBMA is wereldwijd toonaangevend voor de koers van goud.

Regelgeving op andere plekken maakt dat de handel en dus de prijsvorming die nu via de LBMA plaatsvindt ten einde gaat komen. Simpel gezegd, het mag zo niet langer meer.

Basel 3 is de voornaamste reden dat het nog voor 2022 waarschijnlijk wel over en uit is voor de LBMA.

Via de LBMA wordt unallocated goud verhandeld. Anders gezegd... papieren goud.

Enorme hoeveelheden goud die alleen op papier bestaan. Er is wel een verplichting 85% van het goud daadwerkelijk te hebben, maar er is geen enkele controle op en iedereen weet dat. Dus ga er dan maar van uit dat niemand zich daar nog aan hield.

Basel 3 vraagt om meer zekerheden dan de LBMA kan en wil geven. Zoals bijvoorbeeld het bewijs dat die 85% onderpand echt bestaat.

Dat gaat dus niet gebeuren en de simpele conclusie is dan dat de LBMA gewoon gaat verdwijnen.

Hoe gaat dan straks de prijs van goud nog bepaald worden en welke controles zijn daar dan nog op?

Zoals het er nu uitziet, gaat China de prijsvorming van goud overnemen.

Erger dan London kan het eigenlijk niet worden. Het voordeel van de handel in China is dat het daar wel om écht goud gaat. Het nadeel van China is dat ook die markt een zekere ondoorzichtigheid kent.

Meer over goud
 
 
 

Israël en Hamas willen beide oorlog (Tom Lassing)

17/05 7:51

Hier in het westen willen we graag vrede zien. Het is heel anders in Gaza en Israël. Daar willen ze gewoon graag het conflict.

Israël zegt nu dat deze ronde door Hamas is begonnen. Misschien wel. De vorige ronde werd hoe dan ook door Israël begonnen, omdat Netanyahu koste wat het kost herkozen wilde worden. De Al Aqsa moskee werd zijn manier. Je lokt daar lekker een conflict uit en je herverkiezing is gegarandeerd. Ook de uit huis zetting van Palestijnen in Jerusalem is geheid een stemmentrekker.

Nu dus wijzen op het feit dat Hamas begonnen is, is flauw en onterecht.

Het is er oorlog, dus wat maakt het uiteindelijk uit wie er de zoveelste ronde begon? Ze willen beide het conflict, dus hoop op vrede hoef je  voorlopig niet te hebben.

Wat Hamas vorige week uitprobeerde, is hoeveel raketten het Iron Dome systeem van Israël tegelijk aan kan. Het kan hoe dan ook ongeveer 80% van de inkomende raketten tegenhouden, maar er is ook een verzadigingspunt. Hamas schoot 2.000+ raketten af...

Werd het Iron Dome systeem hierdoor overbelast? Ik heb dat signaal niet gekregen.

Dus 'leuke' actie, maar voor beide partijen bijzonder kostbaar. Die Iron Dome raketten zijn ook niet goedkoop. Ik liet me vertellen 50.000 dollar per stuk.

Israël gaat nu terugslaan. Keihard terugslaan. Ze moeten wel. 

Heeft het zin?

Neen, maar beide partijen willen dansen, dus...

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Vier nieuwe vastgoed projecten om in deel te nemen! De laatste maanden zijn deze projecten snel gevuld en volkomen terecht. Bij Matching Capital mislukte nog nooit een project. De selectie aan de poort is heel streng en dat is een succesformule gebleken!

Woensdag 14 april om 20:00 uur een gratis webinar met verdere uitleg.

Kijk hier
 
 
 

Hoe waarschijnlijk is een Chinese inval in Taiwan? (Tom Lassing)

17/05 8:04

De huidige president van China wil 'het probleem' Taiwan nog tijdens zijn regeringsperiode oplossen. Nu zit hij 'levenslang', dus het heeft misschien nog even, maar toch...

Dan zijn er twee enorme mogelijkheden... Vreedzaam of niet vreedzaam

Vreedzaam kan het als hij zijn presidentschap opzegt en de leiders van Taiwan de teugels in handen van heel China geeft. Eenwording is een feit en daarna kan hij via democratische weg de leiding weer terug proberen te krijgen. Een beetje zoals na de apartheid in Zuid Afrika, maar dan anders. Het is een niet conventionele weg, maar zou wel eens kansrijk kunnen zijn vanwege het verrassingseffect.

Niet vreedzaam is als hij zijn marine, luchtmacht en leger naar Taiwan stuurt en zo een eenwording wil afdwingen.


Je zou denken dat een enorm leger zoals dat van China geen moeite zou hebben met een invasie van zo'n klein eiland.

Toch is het een enorm probleem. China kan wel een enorm leger hebben, maar hoe zet je dat goed in op zo'n relatief klein eiland?

Ja kan vliegtuigen met parachutisten sturen, maar die zijn relatief licht bewapend, heel kwetsbaar bij de landing en zullen dus snel geholpen moeten worden door een leger dat met vliegtuigen of met boten overgezet wordt. Als het alleen Taiwan was, dan zou het misschien nog te doen zijn.

Het punt is dat de VS en Australië een keiharde deal met Taiwan hebben. Een aanval op Taiwan is een aanval op de VS en Australië... Een aanval op de VS en Australië is vervolgens een aanval op de NAVO.

Kortom, China staat niet alleen tegenover Taiwan, maar staat mogelijk vrijwel direct tegenover heel de westerse wereld.

De militaire oplossing zo rechtstreeks is dus zo op het oog geen optie.

De economische en politieke isolatie door China van Taiwan is tot op heden ook niet gelukt en met de vissersvloot in ieder geval de zee rond het eiland compleet kapot vissen is al gelukt en nog altijd geven ze geen duimbreed toe.

Het lijkt dus niet waarschijnlijk, tenzij de president van China gewoon gaat gokken. Hij gaat er voor en gokt er op dat de VS en Australië niet gaan reageren. Gewoon omdat die geen schade willen lijden voor wat in wezen toch maar afvallige Chinezen en dus eigenlijk een binnenlandse aangelegenheid van China is. 

De oorlog in Syrië heeft hem mogelijk wat moed gegeven. De VS is daar vernederd omdat de toenmalige Amerikaanse president geen idee had wat hij daar deed.

Het verraad aan de Koerden door de regering Trump is bij veel partijen slecht gevallen. Zou Xi er op hopen dat ook Biden een bondgenoot gewoon laat stikken? Ik denk dat zowel links als rechts in de VS dat niet van Biden zullen zeggen. Hij staat niet bekend als een fan van China. De Trumpisten zeggen zelfs dat Biden uit is op een oorlog met China. Dat is dus geen omgeving waarin Xi gekke gokjes zou moeten nemen. Dat zou dan in de kaart van Biden spelen en hem nog vaster in het Witte Huis zetten.

Alleen als Trump ooit weer president wordt, zou China een kans maken. Immers, Trump laat bondgenoten wel makkelijk vallen. Dat heeft hij in Syrië wel bewezen. Trump zal het ongetwijfeld een binnenlandse aangelegenheid van China vinden en verdragen met voeten treden. Maar... ik verwacht echter niet dat Trump het in zich heeft om ooit weer president te worden.

Als Xi daar op hoopt om Taiwan te kunnen veroveren, dan moet hij wel heel wanhopig zijn. Xi kan Trump wel helpen door een smeercampagne richting Biden op te zetten... of was hij daar al lang mee bezig?

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd