Beursbox Nieuwsbrief George Soros deed strategische aankopen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief George Soros deed strategische aankopen
Date: May 18th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 18 mei 2021
 
 

AEX 703,22 Dow 34.371 USD 1,216 Btc 37.404 Goud 1,870.34

 
 

Zilveren en gouden munten

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Gisteren gingen mijn uraniumaandelen gemiddeld 10% omhoog!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/05 7:00

- Ik heb gisteren het aandeel LAM Research in een video besproken. Ik raad aan daar toch even naar te gaan kijken

- AT&T gaat enkele media bedrijven die ze bezit samen met Discovery apart in een onderneming onderbrengen. Het gaat om een combinatie van HBO, Warner Brothers, Discovery, TLC en Lifestyle TV. De huidige Discovery CEO David Zaslav gaat de nieuwe onderneming leiden. AT&T bezit 71% van de aandelen, Discovery de rest.

- Bill Gates blijkt al in 2000 een geheime relatie begonnen te zijn met een medewerkster van Microsoft en dat was de reden dat hij gaandeweg al zijn functies daar moest neerleggen en ik neem aan dat het uiteindelijk ook tot zijn scheiding geleid heeft.

- De Amerikaanse indices sloten gisteren lager. Vooral crypto aandelen deden het slecht. Goud en uranium aandelen deden het gisteren heel erg goed.

- Gemeenten in Nederland maken gebruik van illegale methodes om burgers op social media in de gaten te houden. Het is te begrijpen WAAROM ze het doen, maar de manier waarop ze het doen is veel te vaak illegaal. Uw gemeente doet dat niet? Dat is een fifty fifty kans, want bijna de helft van de gemeenten gebruikt illegale methodes. 

- In Nederland is er rondom de klucht van de toeslagen affaire WEER een fout gemaakt. Een brief van deurwaarders is onterecht opgesteld en heeft weer tot de nodige onrust geleid. Het is hier echt de Wet van Murphy. Overigens lag de fout weer bij de belastingdienst. Dat zal ondertussen niemand meer verbazen.

- Bij ABNAMRO ga je betalen als je per jaar meer dan 12.000 euro cash uit de muur trekt. Nog weer een ontmoediging om cash geld te gebruiken. In januari maakte ik de video van waarom ik cash betalen zo belangrijk vind. Kijk hier

- De broer van één van mijn schoonzonen heeft een nieuw record gelopen op het Pieterpad. 500 kilometer gedaan in zo ver als ik weet 78 uur en 12 minuten. Het vorige record was enkele dagen oud en stond op 83 uur. Hij heeft in de ruim drie dagen dat hij liep amper geslapen.

Koop bitcoin in de dip
 
 
 

Investeer in dak zonnepanelen! (Tom Lassing)

18/05 7:18

Raysol is een bedrijf in de ontwikkeling van zon op het dak, in Nederland is er meer dan 160 km2 dak beschikbaar, voor uw indicatie zo groot als de gemeente Amsterdam. 

Raysol heeft een unieke propositie door haar samenwerking met dakdekkers, in haar brochure kunt u hier meer over lezen.

Het bedrijf is dermate aan het groeien dat ze ingehaald worden door hun eigen succes dat is dan ook de enige reden om € 375.000 te funden middels uitgifte obligatie 7%.

Er is een waarde van de portefeuille aanwezig van meer dan € 1.500.000.

De obligatie heeft een vaste rente van 7% per jaar, maandelijks uitgekeerd, met een looptijd van 24 maanden, na deze periode ontvangt u uw inleg retour. U betaalt geen emissiekosten!

Kijk op deze site voor meer informatie

Er is ook een korte video beschikbaar
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Structurele tekorten (Tom Lassing)

18/05 7:27

U heeft ongetwijfeld de berichten al geleden of gehoord. Er is een enorm chiptekort, waardoor vooral autofabrikanten hun productie moeten verlagen.

Ook is er een bouwmaterialen tekort, waarbij ook bepaalde basismetalen nu steeds moeilijker te verkrijgen zijn.

En u hoorde ongetwijfeld al van de toekomstige tekorten in de uranium sector. Die tekorten zijn er nu nog niet, maar ze zijn te berekenen, omdat de mijncapaciteit achter blijft bij de groeiende vraag.

Hoe kan het zo zijn dat de wereld 'ineens' van alles te kort komt?


Deels heeft dat te maken met de internationale politiek.

De chiptekorten zijn ontstaan nadat de vorige Amerikaanse president een embargo instelde voor enkele Chinese bedrijven. Huawei heeft toen heel snel enorme hoeveelheden chips opgekocht en toen Apple dat door kreeg, ging Apple dat ook doen.

Nog altijd geen probleem, maar toen moest de productiecapaciteit in Taiwan gevoelig omlaag omdat er daar een ernstig water tekort is ontstaan. Nu is er dus WEL een probleem.

De tekorten in bouwmaterialen en basismetalen heeft onder meer te maken met de Corona maatregelen. De bouw lag overal stil en ook de productie in de mijnen en fabrieken werd teruggebracht. Nu wil iedereen ineens tegelijk weer aan het werk en is uiteraard de productie niet afgestemd op de extra vraag. De prijzen lopen dus op.

Bij uranium is het de aanhoudende lage prijs voor uranium die de markt parten speelt. Mijnen produceren niet of minder omdat de prijs maar niet omhoog wil. ALS dan de prijs uiteindelijk ooit omhoog gaat, dan kan die wel eens opwaarts doorschieten. Immers, de beurs reageert vaak als een klein kind, met enorme overdrijving.

Koop hier het uraniumrapport
 
 
 

George Soros deed strategische aankopen (Tom Lassing)

18/05 7:52

In maart ging er een groot familie hedge fund onderuit. Ik heb er al veel over geschreven. Het was één van de redenen dat speculatieve aandelen ineens 'niets' anders meer deden dan dalen.

Het hedge funds had namelijk veel speculatieve aandelen in bezit en die werden gedwongen massaal gedumpt. Eén van de strategische kopers van een deel van deze aandelen blijkt nu George Soros te zijn geweest.

Hij kocht enorme hoeveelheden aandelen Vipshop Holdings, Tencent Music en ViacomCBS.

Ook kocht Soros, met een enorme korting, aandelen als Baidu, CBS Corp en Discovery Communications.


De vraag is of Soros er al rijk mee geworden is, want bijvoorbeeld Vipshop staan nu lager dan dat het door Soros is gekocht. Ook Baidu en Tencent zijn vooralsnog alleen maar verder blijven dalen...

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Een briljant simpele vraag (Tom Lassing)

18/05 8:04

Ik las in de nieuwsbrief van collega Jack een briljant simpele vraag.

De vraag werd blijkbaar eerder gesteld door de Duitse econoom Hans-Hermann Hoppe. De vraag is:

"Als iedere centrale bank onbeperkt geld kan printen zonder dat dit negatieve gevolgen heeft, waarom is er dan nog steeds armoede in de wereld?"

Een briljante simpele vraag.

Het antwoord kan toch alleen zijn dat ze er bewust voor kiezen om armoede te handhaven?

Waarom?

Waarschijnlijk omdat ze daarmee een machtpositie in stand houden. Het gaat dus uiteindelijk om macht.

Geld als machtsmiddel.

Dat zou toch voor niemand een verrassing zijn?

4 crypto rapport
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 53.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd