Beursbox Nieuwsbrief Grondstoffen hausse komt er aan

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Grondstoffen hausse komt er aan
Date: May 21st 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 21 mei 2021
 
 

AEX 704,09 Dow 34.095 USD 1,223 Btc 33.363 Goud 1,876.41

 
 

x 10 Crypto Challenge

Harm van Wijk en Jan Robert Schutte gaan hun crypto portefeuille x10 brengen, en dat willen ze realiseren binnen één jaar! Kunt u het zich indenken? 10.000 euro inzetten en over een jaar weglopen met 100.000 euro!

Kan dit?

Als we naar vorig jaar kijken, dan zonder meer.

Lees hier verder
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Een gigantisch probleem! (Jack Hoogland)

21/05 7:00

Maandag vertelde ik u al dat Nederland van plan is om mensen uit de benzine-/dieselauto te pesten. En ze extra hard aan te moedigen om elektrisch te gaan rijden. 

Slechts een dag later kwam dit bericht dat de Belgische regering precies hetzelfde van plan is. België gaat elektrische bedrijfswagens (in NL: auto van de zaak) fiscaal extra voordeel geven, en gewone bedrijfswagens juist fiscaal nadeel. 

Dit soort maatregelen zorgen ervoor dat het tekort aan koper, nikkel en kobalt alleen maar sneller stijgt!

De reden dat politici overal ter wereld de transitie naar groene energie willen versnellen, vinden we in onderstaande grafiek.  

Alle maatregelen die politici tot nu toe hebben genomen, zorgen ervoor dat CO2-uitstoot niet verder stijgt. Terwijl CO2-uitstoot juist zéér fors moet dalen.

Op basis van het huidige klimaatbeleid blijven landen wereldwijd héél ver verwijderd van de klimaatdoelen die ze in 2015 in Parijs hebben afgesproken. 

Vorige week liet ik u al onderstaand citaat uit een artikel in de Nederlandse krant Trouw zien. 

Als regeringen hun huidige klimaatbeleid voortzetten, dan zijn er binnen tien jaar te weinig grondstoffen om nieuwe elektrische auto’s en windmolens te kunnen bouwen. 

De wereld heeft op basis van het huidige, dus falende klimaatbeleid al een gigantisch grondstoffenprobleem! 

Gaan politici écht proberen om de klimaatdoelen van Parijs te halen, dan is er binnen een paar jaar...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Jack Hoogland)

21/05 7:17

  • Het mijnen van bitcoins wordt in China verboden. Dat biedt dan eindelijk kansen voor anderen in de wereld, want die Chinezen pakten het fors aan. De reden voor de Chinese overheid is energiebesparing. Het verbruik van al die miners was enorm. Dat is gewoon niet te verdedigen als je ook je klimaatdoelen wilt halen.
  • Bitonic heeft haar bezwaar tegen de strenge regels gewonnen en hoeft nu niet bij iedere bitcoin transactie de identiteit van de personen die het betreft te bewijzen. Ze mogen nu zelf inschatten bij welke transacties ze dat vragen. Ze moeten namelijk wel blijven onderzoeken of er geen witwasactiviteiten via hun platform plaatsvinden.
  • Er is beslag gelegd op de woning, bankrekening en auto van Dirk Scheringa. Een schuldeiser (telemarketeer Convins) heeft een rekening open staan bij Dirk. Dirk wil die niet betalen omdat de leads van het bedrijf onbruikbaar waren.
  • In het VK heeft de rechtse regering meer roverheidsingrijpen op het treinennetwerk aangekondigd. De marktwerking heeft niet gewerkt en nu moet de overheid meer kwaliteit terug gaan brengen. Grappig omdat dezelfde conservatieven indertijd de zaak wilden privatiseren want dat zou goed voor de kwaliteit zijn.
  • Vier Nederlandse pensioenfondsen stoppen met investeren in Chinese bedrijven. Ze doen dit vanwege de onderdrukking van de Oeigoeren in China. 
  • Israël en Hamas hebben een staakt het vuren afgesproken. Dat zal standhouden tot één van de partijen een politieke winst denkt te kunnen halen door het weer te starten...
  • Chipmaker TSMC denkt dat ze in 2021 60% meer chips zulen produceren als in 2020. Vergis je niet... Toen lag de productie vanwege Corono en watergebrek enige tijd een fors stuk lager dan verwacht. Het is 30% meer dan de productie in recordjaar 2019. Hoe lang het tekort dus bestaat zal liggen aan het hamstergedrag van enkele marktpartijen.
  • Volgens Elliott Wave International komt er een enorme grondstoffen hausse aan. De x10 beleggen portefeuille gaat daar op inzetten.

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Baltic Dry index (Tom Lassing)

21/05 7:43

Deze index wordt samengesteld door de tarieven te nemen van de 25 drukste scheepsvaartroutes. Wat het uiteindelijk zegt, is hoe het met de wereldeconomie gaat.

Is er een voorspellende waarde? In maart 2020 zeker wel.. Als je toen de Baltic Dry had gevolgd, dan had je van de beurscrash van indertijd geen last gehad.

Ik heb gisteren een video gemaakt.

Ik hoop dat die enige duidelijkheid geeft.

Kijk hier naar de video
 
 
 

Hoe kunnen grondstoffen stijgen en aandelen dalen? (Tom Lassing)

21/05 8:00

Die vraag kwam binnen.

Een logische vraag, want we bespelen de grondstoffenhausse met aandelen... Dat lijkt niet te rijmen.

Ik kan er echter ook variaties op verzinnen. Hoe kunnen grondstoffen dalen en aandelen stijgen? Is het één gekker dan het andere?

Hebben beide zaken wel met elkaar te maken?

Zo ja... waarom?

Kan je 'welke connectie dan ook' bewijzen vanuit prijsvorming uit het verleden?

Ik kan beide zaken wel vinden in het verleden. Maar ik kan ook momenten vinden waarbij ze beide daalden of waar ze beide stegen.

Ik kan dus wel beargumenteren waarom iets is, maar een blik op het verleden toont me dat het soms wel gelijk op loopt, soms niet en soms juist tegendraads beweegt.

Kortom, aandelen en grondstoffen hebben hun eigen cyclus. Het huidige moment laat zien dat aandelen mogelijk aan hun laatst run omhoog bezig zijn, terwijl grondstoffen nu voorbij een dieptepunt gekomen zijn en nu fors kunnen herstellen. Dat houdt dus in dat 'aandelen' van grondstofbedrijven enorm kunnen profiteren terwijl aandelen in andere sectoren puur met het beurssentiment meegaan. De reden is winstgevendheid van de sector.

Vergeet niet, aandelen en de economie zijn ook twee totaal aparte zaken.

Het lijkt ook zo logisch dát te combineren, maar kijk naar afgelopen jaar. De Corona maatregelen zorgden voor economische rampmaanden, terwijl de beurzen hetzelfde moment recordstanden noteerden. Zoek dus geen connecties waar ze niet zijn!

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Daytrading ideaal voor beginnende belegger

Door te gaan daytraden leer je de markt kennen en kan je met een beheerst risico ook met een klein bedrag goed beleggen en serieuze rendementen maken.

Aloys toont het je in een webinar dat hij 11 en 14 mei gaat geven.

Kijk hier
 
 
 

Klussen (Tom Lassing)

21/05 8:15

Heel iets anders een keer.

Ik doe veel zelf en gisteren kreeg ik de vraag wat mijn favoriete gereedschap is. Dat zijn uiteraard mijn hersenen, maar even serieus, kijk ik naar gereedschap, dan is voor mij de multitool wel briljant. Zagen, schuren, polijsten, bijwerken, schaven... Ik doe er van alles mee.

Maar... Er is één ding waar ik eigenlijk nog veel enthousiaster over ben...

WD40!

Laatst gaf mijn oudste dochter aan dat haar zolderraam niet meer open ging. 

Mijn eerste reactie... Heb je al WD40 gebruikt?

Haar reactie... Pap! Niet alles gaat weer werken met WD40.

Maar neen, had ze nog niet gebruikt.

Ik naar haar toe, WD40 bij me en uiteindelijk had ik niets anders dan de WD40 nodig.

Ooit deed ik jaren met een spuitbus, maar tegenwoordig gaat er zeker één spuitbus per jaar doorheen. Ik hou tegenwoordig namelijk ook de bewegende delen van mijn grasmaaiers 'soepel' door ze onder de WD40 te houden. Na iedere maaibeurt gaat alles weer in de WD40. Ik heb nu veel minder panne met de stokoude zitmaaiers. (Ik heb er twee, want er was er altijd wel één stuk) 

A WD40 spray a day, keeps the mechanic away!

 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd