Beursbox Nieuwsbrief Bitcoin koers: wishful thinking

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Bitcoin koers: wishful thinking
Date: May 24th 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 24 mei 2021
 
 

AEX 706,96 Dow 34.265 USD 1,218 Btc 28.987 Goud 1,883.05

 
 

Uranium, de sector voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/05 7:00

  • Het is officieel... De Verenigde Staten willen Groenland niet meer van Denemarken kopen. President Biden heeft het voorstel officieel ingetrokken.
  • Gaat bitcoin mining in China verboden worden? Het ziet er in ieder geval naar uit dat het heel veel moeilijker gemaakt gaat worden... De koers van bitcoin daalde dit weekend nog weer ruim 10% nadat vrijdag een persbericht van de Chinese overheid werd uitgegeven. Daarin staat dat de Chinese overheid wil ingrijpen op zowel mining als trading van crypto's.
  • Inflatie die iedereen voelt... Boodschappen zijn 3% duurder dan een jaar geleden...gemiddeld. Dan nog kan het dus enorm verschillen, want niet alles is evenveel duurder geworden.
  • In de VS willen republikeinen graag de belastingen verhogen op gebruiksgoederen. Daar hebben ze geen enkele moeite mee. Punt is namelijk dat dan de arme inwoners relatief meer betalen. Immers voor hen komt die belastingverhoging keihard aan, terwijl het door de rijken amper gevoeld gaat worden. Waarom moeten de Republikeinse politici in alles bewijzen dat ze vreselijke mensen zijn?
  • Ik wandelde gisteren in Max Verstappen gebied... Het leek wel carnaval op de terrassen... Ook op huizen de nodige vlaggen. Ze hadden iets leuks te vieren.
  • KLM, Shell en Rabobank waren vorig jaar in Nederland de grootste schrappers van banen in Nederland. Rabobank is nog altijd de nummer twee werkgever in Nederland. Het verlies aan banen was bij de nummer drie (KLM) het hoogst. Daar gingen 5000 fte's verloren.
  • In de VS is de overlevende Koch brother groots in huizen gestapt. Daar wordt je niet vrolijk van. Deze akelige man wil huurders die niet betalen zo snel mogelijk uitzetten. Hij wil zelfs zo snel mogelijk af van wetgeving die huurders beschermd. Die bescherming stelt in de VS al niet veel voor, maar zelfs dat is hem al te veel. Hij wil in zijn laatste levensdagen nog veel rijker worden.

Degelijk rendement
 
 
 

Neo Finance (Tom Lassing)

24/05 7:16

Afgelopen vrijdag heb ik samen met Mark Leenards weer een webinar over Neo Finance gegeven. Neo Finance is een crowdfrunding bedrijf dat consumentenleningen verstrekt in Litouwen. Ze doen dat volledig online en daarmee hebben ze nu al meer dan 50% van de lokale markt weten te veroveren.

Grote voordeel van deze opzet is dat je zelf het contract afsluit met de leningnemer. Neo Finance is niet meer dan administrateur.

De opzet is bijzonder goed opgezet en heeft ook een vergunning van de centrale bank van Litouwen. Iets dat veel andere initiatieven niet hebben. Die werken vaak op een tijdelijke of voorlopige vergunning vanwege nieuwe producten ontwikkeling.

Neo Finance is daarbij ook nog eens beursgenoteerd. Ze moeten dus ook hun cijfers publiceren.

De opzet is enorm interessant vanwege de rendementen ten opzichte van het risico. Ik zit nu zelf net boven de 12% rente. Dat is dan zonder herinvestering mee te rekenen. De leningen zijn op basis van annuïteiten, en daarom krijg ik iedere maand rente en aflossing, die ik vervolgens weer inzet. Ik heb zelf eerder deze maand de 30.000 euro ingelegd vermogen bereikt. Mijn doel is 250.000 vermogen over een kleine negen jaar.

Meer informatie op mijn eigen website. Klik hier

Deze opzet is ook bijzonder interessant om te sparen voor (klein)kinderen.

20 euro aanmeldingsbonus!
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Luister naar Lanka (Brecht Arnaert)

24/05 7:32

In 2011 loofde de Duitse bioloog Dr. Stefan Lanka een prijs van 100.000 EUR uit aan de eerste viroloog die hem het bewijs kon leveren dat het mazelenvirus, waar tegen die tijd al ruim 30.000 papers over geschreven waren, ooit al geïsoleerd zou zijn. Hij vroeg dat bewijs te leveren in één paper, waarin de techniek van isolatie beschreven stond, alsook de finale afmetingen van het virus.

Iedereen dacht dat 'ie gek was. Hoeveel mensen krijgen niet de mazelen? En hoe kon zo'n kierewiet uit Konstanz aan de Bodensee ooit gelijk hebben? Maar Lanka hield voet bij stuk: 100.000 klinkende EUR voor wie hem het bewijs kon leveren. En inderdaad: velen probeerden, maar niemand scheen dé paper te kunnen vinden waarin de isolatie van een simpel "virus" als het mazelenvirus beschreven stond. Tot in 2014. Toen ging een jonge dokter niet akkoord met het oordeel van Dr. Lanka, en trok naar de rechter.

In eerste aanleg gaf de rechter de eiser gelijk: Lanka zou de prijs moeten gaan betalen...

Lees verder
 
 
 

Bitcoin koers: wishful thinking (Tom Lassing)

24/05 7:56

Volgens Deutsche Bank is de koers van bitcoin puur en alleen een kwestie van wishful thinking.

Dat deze mededeling pas NA de 28% daling naar buiten komt is geen verrassing. Nu worden de criticasters veel meer gehoord en krijgen ze ook bij de mediabedrijven meer ruimte. Toen het alleen maar omhoog ging met de koers werden eigenlijk voornamelijk gasten uitgenodigd die positief over bitcoin waren.

Bitcoin is een soort modeverschijnsel. Het is populair en iedereen wil het hebben, tot er een moment komt dat het ineens uit de mode is.

Het feit dat een paar tweets van één grote ondernemer en een bericht van de Chinese overheid de munt 28% kunnen doen dalen geeft wel aan hoe zwak het verhaal eigenlijk is.

Hoe slecht je ook over de dollar denkt, zulke bewegingen zie je in de dollar niet...

Moet je bitcoins hebben? De Deutsche Bank CIO denkt van niet. De bewegelijkheid is te groot om als degelijke belegging gezien te kunnen worden.

Bron

De koers van Bitcoin
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen!

Kijk hier
 
 
 

Waarom is er schaarste aan materialen? (Tom Lassing)

24/05 8:20

Vooral in de bouw is de schaarste aan materialen goed te voelen. Het kost grote moeite om aan alles te komen en ALS het je al lukt, dan moet je er flink meer voor betalen.

Hoe komt dat?

Er zijn meerdere redenen te noemen.

De eerste reden is dat de keten gebroken is door de Corona maatregelen. Niet alleen zijn fabrieken en mijnen dicht geweest, maar ook zijn in de keten partijen failliet gegaan. Daarnaast werden in veel landen bedrijven verplicht enige tijd dicht te gaan. Daar waar de één door kon, liep het spaak omdat het bij de ander stilgelegd werd.

Vervolgens hebben bedrijven dat proberen op te vangen door te hamsteren. Men wil zich zo veel mogelijk indekken door een voorraadje te hebben. 'Just in time' is een opzet van vroeger. Men houdt nu toch weer liever eigen voorraad aan, totdat de keten weer volledig intact is.

Wat nu echter ook speelt, is dat mede door de klimaatwetgevingen de nodige mijnen en fabrieken dichtgegaan zijn. Men krijgt geen vergunning voor nieuwe mijnen en fabrieken meer. Dat lijkt dat voor die regio waar dat ingevoerd werd een goede zaak, maar de wereldproductie van veel basismaterialen is nu onder de vraag gekomen en DAT heeft weinig te maken met al het bovenstaande.

Dat is een structureel probleem en zoiets los je niet snel op!

Dat is mede de reden dat ik van mening ben dat we aan de start van een enorme grondstoffen hausse staan.

De prijzen zullen nog veel verder gaan stijgen, want de tekorten gaan alleen maar toenemen. Zelfs al zou je vergunningen krijgen, het bouwen van een mijn of een enorme verwerkingsfabriek kost de nodige jaren. Bij een 1% tekort kunnen prijzen al +50% gaan. Laat staan als dat tekort verder gaat oplopen. 

www.x10beleggen.nl

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd