Beursbox Nieuwsbrief Hoe te reageren op koers bewegingen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe te reageren op koers bewegingen
Date: June 7th 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 7 juni 2021
 
 

AEX 720,18 Dow 34.713 USD 1,216 Btc 30.483 Goud 1,883.35

 
 

Uranium, de sector voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Een reusachtig tekort! (Jack Hoogland)

07/06 7:00

Van alle metalen die nodig zijn voor de transitie naar groene energie, is koper voor mij misschien wel het meest fascinerend. 

Vorige week liet ik u al zien hoe ongelofelijk veel koper nodig is voor zonne- en windenergie. 

Op het plaatje hieronder zien we dat er véél koper nodig is voor werkelijk ALLES waar politici wereldwijd de komende 20-30 jaar bakken met geld tegenaan smijten.

Er is wereldwijd een reusachtige hoeveelheid méér koper nodig dan nu kan worden geproduceerd. Dus moeten er nieuwe kopermijnen komen.  

In onderstaande tweet maakt Steve Parson een simpele berekening op basis van een rapport van Bernstein Research.

De wereld heeft tegen 2030 bijna 15 miljoen ton extra koper nodig. 

Daarvoor heb je 12 nieuwe mijnen nodig die nog groter zijn dan de op dit moment grootste kopermijn ter wereld, de Escondida mijn in Chili.

Zoveel nieuwe grote kopermijnen zijn er uiteraard niet. Je mag al van geluk spreken als je er tegen 2030 één of twee hebt. 

Het logische gevolg is een gigantisch tekort aan koper. Waardoor de prijs door het dak zal gaan. 

Een fors stijgende koperprijs leidt tot... 

Klik hier om verder te lezen

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/06 7:16

  • Sywert van Lienden heeft besloten dat zijn nogal discutabel verkregen winsten nu naar een goed doel gaan. Hij heeft daarmee uiteindelijk de goede weg gekozen, maar zeggen en doen zijn twee verschillende zaken. Ik geloof hem pas als het onafhankelijk gecontroleerd mag worden. Het probleem met dit soort boefjes is dat ze over alles liegen.
  • De minister van Financiën van de VS (Yellen) heeft aangegeven dat wat haar betreft de rente omhoog mag. Ze gaat daar niet over, want de FED is de instantie die de rente vaststelt. Onder de vorige president is de invloed van de politiek op het FED beleid wel veel groter geworden.
  • 15% belasting voor bedrijven, wereldwijd. Dat wordt de standaard. Daarboven kan er nog meer komen, maar de G7 wil dat er overal in de wereld 15% belasting geheven gaat worden op de winst van bedrijven. Er zijn niet zo heel veel landen waar het percentage nu lager is. Ierland is er wel één van, en Cyprus ook.
  • De werkgelegenheid blijft achter ten opzichte van de verwachtingen. Het werkloosheidspercentage is nu 5,8% in de VS.
  • In april zijn de Duitse fabrieksorders onverwacht gedaald. Men had een stijging van 0,8% verwacht, maar het werd een daling van 0,2% op maandbasis. Op jaarbasis nam het overigens met 78.9% toe. Immers een jaar geleden lag alles vrijwel stil door Corona.
  • Arcadis onderzoekt in Zuid Nederland de bodem van de kanalen. Vooral giftige stoffen zoals PFAS en andere zware metalen zijn ze aan het zoeken.
  • Mijn Neo Finance account is nu boven de 31.000 euro gekomen. Zoals u weet moet het over een kleine negen jaar 250.000 zijn. Ik ben goed onderweg.

20 euro aanmeldingsbonus!
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Hoe te reageren op koers bewegingen (Tom Lassing)

07/06 7:39

Nadat ik de video over koersbewegingen had gemaakt bedacht ik me pas hoe ik mijn punt goed duidelijk zou kunnen maken.

Punt is, ik krijg veel mail van beleggers die eigenlijk niet goed weten hoe ze om moeten gaan met de aandelen koersbewegingen op dagbasis. Ze raken in paniek bij 7% daling en waar moet je dan je sop loss leggen...


Ik wil even mijn 'vergeten' vergelijking gebruiken...

Als je aan de kust staat, dan zie de de golven. Het water gaat op en neer. Eigenlijk wel zoals de koersen van aandelen.

Maar... Als je alleen naar die golven kijkt, dan kan je niet zien of het eb of vloed is.

Als belegger is dat wel belangrijk, want eb of vloed is de onderliggende trend!


Je moet dus een stapje terug nemen om het grotere plaatje te kunnen zien!

Ik heb er een video over gemaakt. Ik denk dat deze zeer verhelderend is en hoor graag of je er wat aan hebt gehad!

Kijk hier naar de 11 minuten durende video

 
 

Fiat gaat voor 100% elektrisch (Tom Lassing)

07/06 8:06

Afgelopen vrijdag maakte FIAT bekend dat het met ingang van 2030 alleen nog maar elektrisch aangedreven auto's gaat produceren. Dat is ambitieus, omdat het bedrijf eigenlijk pas sinds een jaar een elektrische auto heeft. Daarbij is het ook een risicovolle stap omdat het bedrijf erg actief is in landen waar elektrisch rijden nog helemaal geen 'ding' is. Denk aan een land als Brazilië of kijk naar Turkije.

Je kan als autoproducent dus wel overstappen, maar als die landen de infrastructuur niet hebben, hoe gaat het dan uitpakken?

Het is vanuit het hoofdkantoor bezien een slimme stap. Alle faciliteiten zijn hier, maar als je in een provinciestadje in Brazilië woont, dan ben je ook in 2030 nog niet in staat om overal voldoende elektriciteit te kunnen opladen. Het zou namelijk betekenen dat een land als Brazilië in negen jaar tijd een volledige reorganisatie van haar elektriciteitsnetwerk moet hebben doorgevoerd. Weet dat we hier in België en Nederland al tegen capaciteitsproblemen oplopen!

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen!

Kijk hier
 
 
 

Twitter heeft een verdienmodel bedacht (Tom Lassing)

07/06 8:37

Twitter feeds zijn gratis en dat maakt dat mensen met een twitter feed andere dingen moeten bedenken om er geld mee te verdienen. Daar wordt Twitter als bedrijf dan weer niet wijzer van. Het bedrijf wil immers ook geld verdienen. Twitter denkt nu aan een Patreon model, waarbij populaire Twitteraars geld kunnen vragen voor hun schrijfsels.

Het is op Patreon een groot succes. Je hebt daar betaalde kanalen waarbij abonnees voor een vergoeding toegang krijgen tot content van vooral andere consumenten die er hun vak van maakten. Vaak zijn het onafhankelijke journalisten of experts die nu hun kennis via die weg te gelde maken.

Ik volg er zelf enkele politieke en geschiedenis kanalen. Een perfecte manier om heel goed op de hoogte te blijven.

Twitter wil twitteraars met meer dan 10.000 volgers de kans geven om een betaald kanaal op te zetten.

Ze moeten dan 18+ zijn en tenminste 25 x per 30 dagen een bericht versturen.

Ik ben zelf ook op Twitter actief geworden. Ik plaats er vooral de linkjes naar mijn video kanaal. Voorlopig kan ik een betaalde feed wel op mijn buik schrijven. Bij lange na haal ik de 10.000 volgers nog niet.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd