Beursbox Nieuwsbrief Uranium sector in flink herstel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Uranium sector in flink herstel
Date: July 21st 2021
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 21 juli 2021
 
 

AEX 722,03 Dow 34.415 USD 1,176 Btc 26.596 Goud 1,810.89

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke methode! 

Kijk hier
 

Crypto's kopen?

Bij deze aanbieder is het wel héél makkelijk crypto's kopen! Je koopt nu zeker niet op de hoogste koers. Bitcoin vandaag onder de 27.000 euro maar al wel in herstel!

Kijk hier
 
 
 

Drie keer zo goedkoop! (Jack Hoogland)

21/07 7:00

Vrijdag vertelde ik u al dat in de hoofden van beleggers een groot misverstand bestaat over aandelen van goudproducenten. 

Ze beseffen niet dat goudproducenten aan de huidige goudprijs superwinstgevend zijn.

Dat ze niet eens een stijgende goudprijs nodig hebben om forse jaarlijkse winstgroei te realiseren. 

De tweet hieronder laat goed zien dat de gemiddelde goudproducent vele malen beter presteert dan andere beursgenoteerde bedrijven.

Meer dan dubbel zo hoge cashflow en winstmarge, fors hogere RoE, nauwelijks schulden én...ze zijn drie keer zo goedkoop!

Dat terwijl we alle reden hebben om een zéér fors stijgende goudprijs te verwachten, waardoor winsten nog veel harder stijgen.

En voor ons "Goudaandelen Groei Rapport" selecteerden we drie aandelen die zelfs fors beter presteren dan het gemiddelde goudaandeel!

Eén aandeel noteert nog geen 6 keer de voor komend jaar verwachte winst. Dat terwijl analisten maar liefst 40% winstgroei verwachten. Extréém goedkoop!

Dit bedrijf produceert nu goud aan een all-in kostprijs van $1290 per ounce. Mede door schaalvergroting zal dat de komende jaren dalen naar $800 per ounce.

Dat is $490 méér winst per geproduceerde ounce goud!

Doe je daar de verwachte 30% productiestijging bij, dan kom je uit op...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/07 7:15

  • Ook Jeff Bezos is nu even in de ruimte geweest. Hij dankte de klanten van Amazon voor het feit dat ze in feite zijn vlucht mogelijk gemaakt hebben. Vanuit politiek links kwam daarop kritiek omdat Amazon vrijwel geen belastingen betaalt en vreselijke werkomstandigheden voor veel werknemers kent. In feite betaalden dus alle Amerikanen voor zijn vlucht, niet alleen de Amazon klanten.
  • Door de enorme warmte is west Canada zijn er daar nu ook enorme bosbranden uitgebroken. Letterlijk duizenden brandweermensen proberen de branden te beperken. Tienduizenden mensen moeten hun huizen verlaten.
  • De spionage software Pegasus van NSO heeft mogelijk ook actief gewerkt op de telefoon van de Franse president en Franse ministers. Het is officieel bedoeld om terroristen op te sporen, maar kwaadaardige overheden kunnen het dus ook misbruiken. Ook veel journalisten staan op de bekend geworden lijst.
  • Daimler zag haar verkopen stijgen, maar heeft wel veel last van chiptekorten. Ze verkochten ook zo'n 10% van hun omzet in (deels) elektrische auto's. Uiteindelijk maakte Daimler in het eerste halfjaar 3,7 miljard winst.
  • Deliveroo heeft een boete van 176.000 euro gekregen. Het bedrijf had in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst zonder dat die een werkvergunning hadden. Deliveroo gaat in beroep omdat het bedrijf toen vond dat het zelfstandigen waren.
  • ASML verwacht dat haar omzet 2021 hoger zal gaan uitvallen. In het tweede kwartaal boekte het bedrijf een omzet van 4 miljard en maakte het een marge van 50,9%. Het blijft erg goed gaan.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Uranium sector in flink herstel (Tom Lassing)

21/07 7:33

Na enkele weken van enorme zwakte zagen we gisteren uranium aandelen weer in de meeste gevallen tussen de 6 en 12% stijgen.

De vraag roept zich op, waar kwam die wekenlange zwakte vandaan?

Ze kwam er niet omdat de onderliggende prijs van uranium zwak was. Dat was immers niet het geval. De koers van uranium zelf ligt namelijk vlak bij de hoogste koers van de laatste vijf jaar en is nog altijd heel voorzichtig stijgende.

We moeten het dus zoeken in sentiment of manipulatie.

We zien al sinds half februari een zwakte in speculatieve aandelen. Uranium aandelen hadden van die zwakte geen last, tot grofweg begin juni.

Toen ineens kwam er verkoopdruk.

In uranium zitten veel particuliere beleggers die eerst maanden van zwakte zagen in de andere speculatieve aandelen en dan nu ineens ook in de zo kansrijke uranium aandelen zwakte zagen. Als ze al niet verkochten, stopten ze toch zeker wel met kopen. De kopers vielen weg, misschien een beetje verkoopdruk van grote partijen en dalingen tot wel 35% waren een feit.

Ik hou het daarom op sentiment EN een beetje manipulatie.

Uiteindelijk is het zo dat deze sector enorme vooruitzichten heeft. Je moet als belegger echter wel ballen hebben de bewegingen uit te zitten en te kopen als anderen verkopen.


Maar waarom juist GISTEREN de stijging?

- Dat heeft veel, zo niet alles, te maken met het uranium fonds waar ik gisteren een video over maakte.

Sprott heeft namelijk deze week asset manager Uranium Participation overgenomen. Dat is het grootste uranium fonds. Dit fonds kan en mag nu ook investeren in fysiek uranium. In feite is er daarmee een extra koper op de markt bijgekomen en het fonds kocht dan ook 100.000 pound uranium op haar eerste handelsdag.

Dit gaat de markt dus aanzienlijk veranderen. Je kan als belegger nu ook beleggen in fysiek uranium via dit fonds. Ook dat is dus een nieuwe situatie in die markt.

Wil je meer weten, zoek dan naar Sprott Physical Uranium Trust fund. Het is een ETF. Ik weet nog niet of er restricties voor de handel in Europa voor bestaan. Het kan zeker zo zijn dat je broker je er geen toegang toe geeft.


Ik heb zelf vanochtend gekeken, maar vooralsnog heb ook ik bij IB geen toegang tot dit fonds.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Legalisering wiet in de VS (Tom Lassing)

21/07 7:52

In al heel wat Staten van de VS is wiet legaal, maar op Federaal niveau is wiet tot een illegale substantie waarvoor je flinke straffen kan krijgen. Als je dus van Staat naar Staat reist, dan kan je dat enorm opbreken. Ook als beide Staten wiet gelegaliseerd hebben. Als je door een federale controle post moet, kan je strafbaar gesteld worden. Die strafbaarheid kan je je schoolopleiding of zelfs je huis kosten.

Die federale strafbaarheidstelling ligt enorm gevoelig. Het levert de private gevangenissen namelijk veel klanten op. Er is dus een flinke lobby vanuit het gevangeniswezen gaande om de situatie vooral zo te houden.

Biden heeft zich er nooit duidelijk over uitgelaten.

Toch komt er nu vanuit Democratische hoek een voorstel om vanuit federaal niveau wiet ook te legaliseren.

Dat ligt dus niet lekker bij de donors. Bedrijven die enorme bedragen overmaken aan vooral Republikeinse senatoren, maar ook aan corporate Democraten die ook maar wat graag de donaties van die bedrijven ontvangen.

De stap om wiet landelijk te legaliseren, is daarom nog lang niet genomen.

Hoewel de meerderheid van de Amerikanen voor is, is de financiële afhankelijkheid van de politiek richting de donors een belangrijk gegeven.

Daarbij is de bestaande regelgeving vooral nadelig voor zwarte Amerikanen omdat die meer wiet gebruiken dan blanke Amerikanen.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

66% wil uit de Verenigde Staten stappen (Tom Lassing)

21/07 7:51

In de zuidelijke Staten van de VS wil 66% van de Republikeinse kiezers opnieuw uit de Verenigde Staten stappen.

Ze hebben de mond vol van hun prachtige grondwet, maar zodra ze een voorstel voorgelegd krijgen om de Verenigde Staten te verlaten, dan zijn ze voor en daarmee verscheuren ze maar al te graag die ook door hen zo hooggeprezen grondwet.

Terug naar slavernij in de zuidelijke staten?

Dat op zich staat niet op de verlanglijst, maar wel terug naar een streng conservatisme waarbij bruine en zwarte mensen aanzienlijk minder rechten hebben dan blanke mensen. Misschien niet direct individueel, maar door kiesdistricten zo in te richten komt het er wel op neer. Een kiesdistrict met 1.000.000 gekleurde bewoners staat dan gelijk aan een kiesdistrict met 100.000 blanke bewoners. Ze mogen allemaal stemmen, maar de stem van de blanke kiezers is 10x meer waard.

Het is nu al praktijk, maar bij een vertrek uit de Verenigde Staten zal het systeem in de praktijk veel verder doorgevoerd worden.

Schaamteloos zijn ze daar namelijk voor.

Uiteraard zullen Rusland en China hier dus bij volgende verkiezingen vol op inzetten en de tegenstellingen binnen de VS proberen te vergroten. Immers, een VS die uit elkaar valt, is een heel zwakke VS. China is nu economisch gezien onbetwist de nummer twee van de wereld en bij het uiteenvallen van de VS is China de onbetwiste nummer één.

Zou het erg voor de wereld zijn als die over het paard getilde Amerikanen zelf hun land uiteen rukken?


Ja.


Het zou zeker voor Europa een probleem zijn omdat Rusland dan ongetwijfeld een veel overheersende rol zal opeisen binnen Europa. Iets dat Duitsland en Frankrijk niet zullen accepteren en wereldoorlog drie is dan nog slechts een korte verklaring van ons verwijderd.

Het is daarom ook voor Europa van groot belang dat de VS één sterk land blijft dat de wereldwijde ambities van zowel China als Rusland kan beteugelen. Rusland mag dan geen grote economie hebben, het land heeft wel een enorm leger. Het feit dat de levensstandaard is Europa hoger ligt, is deels omdat we hier veel minder aan ons leger uitgeven.

Als de VS uiteenvalt, kunnen we ons die luxe niet meer veroorloven. Dan zal Europa zich veel meer moeten richten op het kunnen verdedigen van haar grondgebied. De politieke tegenstellingen tussen West Europa en landen als Polen en Hongarije zijn dan geen goede zaak. Ook het vertrek van het VK uit de economische unie is geen goede zaak. Europa staat er militair, politiek en economisch relatief zwak voor. Het heeft de beschermende paraplu van de complete VS keihard nodig.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd