Beursbox Nieuwsbrief Investeren in duurzaamheid

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Investeren in duurzaamheid
Date: August 27th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 27 augustus 2021
 
 

AEX 780,73 Dow 35.235 USD 1,176 Btc 40.018 Goud 1,803.89

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een bewezen aan- en verkoopsysteem.



Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Steeds grotere krassen! (Jack Hoogland)

27/08 7:00

De Federal Reserve schetste de afgelopen maanden een perfect plaatje van stevig economisch herstel, waarbij inflatie ‘transitory’ zou zijn.

Als gevolg daarvan zou de Fed langzaamaan stoppen met het opkopen van obligaties (nu $120 miljard per maand) en vervolgens de rente verhogen. 

De markt geloofde deze nonsens, waardoor de goudprijs daalde.

Afgelopen week verschenen er echter steeds meer, en steeds grotere krassen in dat perfecte plaatje.

Gisteren werd bijvoorbeeld bekend dat de Composite PMI Index sneller dan verwacht aan het dalen is. Zie onderstaande tweet.

Die snel afzwakkende economische groei zorgt ervoor dat ze bij de Federal Reserve al een stuk minder zeker van hun zaak zijn.

Van alle Fed-directieleden is Rob Kaplan het meest ‘hawkish’, ofwel de grootste voorstander van stoppen met geld printen.

Afgelopen weekend gaf zelfs Kaplan aan dat hij nu bereid is om zijn standpunt daarover te herzien. Zie onderstaande tweet.

De Deltavariant geeft een mooi excuus, terwijl diverse indicatoren aangeven dat snel gestegen prijzen en problemen met leveringen een groot deel van de oorzaak zijn.

Het begint nu door te dringen dat...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

27/08 7:25

  • De huizenprijzen stijgen niet alleen in Nederland. In heel Europa schieten de prijzen omhoog. In Nederland gaat het wel zo hard dat we tot de top behoren.
  • Wist u dat Jacuzzi een merknaam was? Net zoals Luxaflex en Walkman. De Jacuzzi Group wil nu alsnog haar merknaamrecht doen gelden. Ze zijn wat laat en mogelijk al 'te' laat. Toch gaat Center Parcs haar bubbelbaden nu geen Jacuzzi meer noemen.
  • Een anti lockdown demonstratie in Nieuw Zeeland mislukte jammerlijk. Slechts één persoon kwam opdagen. Nieuw Zeeland kent de strengste regelgeving in de wereld omdat ze daar het beleid hebben dat ze het aantal Covid besmettingen op nul willen houden. Er is één besmetting en daarom moet iedereen in huis blijven. Letterlijk in huis (of tuin) blijven.
  • De Amerikanen willen Afghanistan toch echt de 31e verlaten hebben, ondanks de bomaanslagen van gisteren. Bomaanslagen die overigens ook de Taliban niet lekker uitkwamen. Ze zijn namelijk geleegd door tegenstanders van de Taliban.
  • Ik doe blijkbaar iets niet goed met mijn video's. Een CEO in de VS denkt dit jaar 1,2 miljoen dollar te verdienen aan zijn podcasts. Hoewel ik al wel advertentie inkomsten ontvang, overtreft dat nog niet de 200 euro per maand. Ik investeerde 5000 euro in apparatuur, dus voor mij is het nog altijd een kostenpost. Kijk hier naar mijn video kanaal.
  • De FED komt bijeen in Jackson Hole en wil daar bekend gaan maken hoe ze de komende tijd de economie willen reguleren. (Want ze blijven het idee houden dat ze dat moeten doen)

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Wat als de beurs fors omlaag gaat? (Tom Lassing)

27/08 8:12

Waar ben je als belegger veilig als de beurzen in de wereld allemaal fors dalen?

Het gekke is dat dan cash eventjes de beste plek is. Dat is heel even, want ook valuta kunnen klappen krijgen. We weten immers niet waarom de beurzen op dat moment in elkaar klappen.

Het is een utopie te denken dat je bij die forse beursdaling veilig bent in bepaalde aandelen. De crash van 2000 leerde ons dat ook heel degelijke aandelen dan meer dan 35% zullen dalen. Kijk bijvoorbeeld naar Berkshire Hathaway. Dat mag toch gerust als degelijk aandeel gelden... De koers was in januari 1999 op 49 te vinden. In 2003 was de laagste koers onder de 30. We praten hier over één van de degelijkste en misschien wel HET degelijkste aandeel op de beurs.

IBM was indertijd al een enorm degelijk bedrijf. Het aandeel wist de 139 te halen en twee jaar later stond het aandeel op 60.

Autofabrikant Ford dan... 35 dollar hoogste koers in 1999 en 2 dollar in 2008. In 2003 was de koers al onder de 7 te vinden.

Walmart... hoogte koers 69 in 1999. 41 in 2000.

Wat duidelijk is, is dat je bij een algehele beursdaling nergens in de beurs veilig bent... maar... kwaliteitsaandelen herstellen het eerst. Toch duurde het tot 2013 voor ook Walmart de top van 1999 weer doorbroken had. Als belegger moet je dus kiezen voor kwaliteit, maar daar moet je ook weer niet te lang in blijven zitten. Zodra beurzen weer stijgen, ga je best weer zoeken naar harde groeiers. Daar haal je dan de winsten weer mee. Pas als die buiten adem raken ga je daarna naar speculatieve aandelen en vervolgens begint heel het spel aan de volgende ronde.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

Handel met voorkennis (Tom Lassing)

27/08 8:41

Aanstaande zondag komt de VPRO in Tegenlicht met een goed onderwerp dat onze aandacht zou moeten hebben. Namelijk met de nieuwe vormen van beurs voorkennis waarmee veel marktpartijen kunnen werken.

Die voorkennis is data.

Data van bijvoorbeeld de locaties van de privé vliegtuigen van de CEO's.

Als enkele vliegtuigen ineens keer op keer op dezelfde plek zijn, kan dat dan betekenen dat er fusiebesprekingen gaande zijn?

Als bepaalde aandelen ineens 'ergens' op Internet veelbesproken worden, wat houdt dat dan in?

Al die data is er. Al die data wordt gebruikt door marktpartijen om voor de rest uit posities in te nemen. Dat is voorkennis. Legale voorkennis, maar net zoals Rothschild na de slag bij Waterloo eerder dan de rest wist wat de uitslag was, zo is dat nu ook weer het geval. Als je de beschikking maar hebt over die data.

Denk ook aan transacties. Banken kunnen al veel 'zien' vanuit het aantal transacties van en naar een bedrijf. Dezelfde banken zijn marktpartij EN ze verlenen leningen aan die bedrijven.

Dat wordt kijken zondag.

Beursbox
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Investeren in duurzaamheid (Tom Lassing)

27/08 9:30

Uw investering in duurzaamheid is in veel gevallen binnen tien jaar terug te verdienen. Ik heb zelf in 2012 gekozen voor de eerste set zonnepanelen. Die verdiende zich al dubbel en dwars terug. Ik heb daarna een tweede set gekocht. Ook heb ik heel bewust gekozen voor het opnieuw isoleren van mijn woning.

Boven hebben we nu ook alle kozijnen vervangen. De grootste winst is daarbij overigens 'geluid' geworden. De nieuwe kozijnen blijken heel veel verkeersgeluid buiten te houden. Dat is een enorme winst, want ik woon aan een vrij drukke doorgaande weg.

Ook heb ik vorige week de vloer in de woonkamer aangepast. Daar is nu een centimeter isolatie onder aangebracht. Het parket zat namelijk voorheen direct op het koude beton geplakt. Ik weet, het is maar een centimeter, maar dat gaat al veel schelen. Misschien niet direct in stookkosten, maar wel in comfort. Ook dat is winst.

Ik heb ook mijn koelkast en diepvriezer recent vervangen. Degenen die ik had waren al ouder dan 15 jaar en het verbruik van de nieuwe apparaten is heel veel lager.

Wat ik overigens bewust nog niet heb gedaan, is investeren in een warmtepomp. In mijn bestaande woning is dat nu nog een te grote aanpassing waarbij het nut nog maar bewezen moet worden. Daarom heb ik bewust gekozen voor een goedkope(re) maar wel zuinige CV ketel.

Ik ben van een gemiddelde energierekening van 600 euro per maand terug naar een rekening van 300 per maand. Dit over het jaar bezien. In de zomer is de energierekening bijna nul. In de winter is het een ander verhaal. Wel ga ik binnenkort een gaskachel in de serre vervangen door een houtkachel. In de winter wordt die serre niet vaak gebruikt en met de houtkachel kunnen we het verwarmen beperken tot de momenten dat het ook echt nodig is. De gashaard stond vaak heel de winter aan. Vaak op slechts waakvlam of anti bevries stand, maar toch, ook dat kost geld.

Kijk hier voor een interessante zonnepaneel aanbieding. (Geef aan dat je via Beursbox komt voor een extra 75 euro korting!)

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd