Beursbox Nieuwsbrief Globalsat steeg gisteren 64%

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Globalsat steeg gisteren 64%
Date: August 31st 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 31 augustus 2021
 
 

AEX 789,14 Dow 35.463 USD 1,182 Btc 39.859 Goud 1815.78

 
 

Complete voeding

Krijg je dagelijks echt alles binnen wat een gezond lichaam binnen moet krijgen? Waarschijnlijk niet. Daarom zijn er supplementen. Het is verstandig die te nemen om je gezondheidsconditie optimaal te houden. Je lichaam moet je ook in blijven investeren!

Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/08 7:00

  • De goudprijs is weer boven de 1800 dollar per troy ounce te vinden. (Koop hier je goud, Gebruik code Beursbox)
  • De Amerikanen hebben Afghanistan verlaten. Eindelijk. Een project dat vanaf de start gedoemd was te mislukken. Verderop in de nieuwsbrief meer.
  • Beleggen in crypto's zonder enorme risico's te lopen. Ik kreeg het verzoek door om u te wijzen op dit rapport
  • Beleggers zijn blijkbaar verbaasd dat het bedrijf Zoom een astronomische groei niet wist vast te houden. Het aandeel ging ondanks beter dat verwachten winstcijfers in de nabeurse handel zwaar onderuit. De waardering is ook na de nabeurse daling nog extreem hoog. Dit is geen aandeel voor mensen die rust in de portefeuille zoeken.
  • De EU heeft de VS weer op de lijst gezet van landen die NIET veilig zijn. Dit heeft alles te maken met de toename van Covid gevallen in de VS. Overigens is de VS voor België rood, terwijl Nederland de VS nog altijd op veilig heeft staan.
  • Miljardair John Paulson maakt nu naam met zijn uitspraken dat crypto's naar nul zullen gaan. Hij is van mening dat de liquiditeit zal afnemen en beleggers zich dan bewust gaan worden dat de munten in feite niets waard zijn. Hij ziet meer in goud.
  • In China mogen kinderen nog maar drie uur per week online gamen. De overheid bepaalt dat en eist van tech bedrijven dat ze dat handhaven. Aandelen Tencent en NetEase daalden daarop in waarde.
  • Infestos heeft een officieel overname bod op Neways gedaan. Ze bieden 14,55 per aandeel Neways. Het is behoorlijk meer dan de 13 euro die VDL voor Neways bood.
  • Prosus neemt voor 4,7 miljard dollar het Indische BillDesk over.
  • Scholt Energy uit Valkenswaard wil een beursnotering in Amsterdam hebben. Enkele aandeelhouders zullen hun aandelen daartoe beschikbaar stellen.

Naar het videokanaal van Beursbox
 
 
 

Globalsat steeg gisteren 64% (Tom Lassing)

31/08 7:21

Gisteren ging één van de x10 aandelen met 64% omhoog. De reden was onder meer dat er geruchten gaan dat Apple haar volgende smartphone contact wil laten maken met satellietverbindingen. U begrijpt het mogelijk al... de verbindingen van Globalsat (GSAT).

Ik weet niet of dat zo is. Als blijkt dat het niet zo is, dan kan het weer snel gedaan zijn met de pret.

Ook vielen gisteren de gepubliceerde cijfers mee.

Nu is het vervelende aan deze prachtige stijging het feit dat het aandeel NA mijn aankoop zo enorm was gedaald dat de stijging van 64% in één dag de waarde van het aandeel slechts teruggebracht heeft op de aankoopkoers.

Nu dus even geen verlies meer op deze positie, maar zuur is het wel.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Baltic Dry index (Tom Lassing)

31/08 7:39

Deze index geeft aan hoe het staat met de tarieven voor scheepsverkeer. Het geeft een indicatie op hoe de wereldeconomie draait, maar het kan natuurlijk ook aangeven hoe fout het zit met de wereldhandel. Je kan er dus maar niet zo maar blind op varen (pun intended)

Op dit moment is het zo dat de containers op de verkeerde plekken zijn komen te staan. We hebben in Europa stapels met containers staan, terwijl in China er geen container te krijgen is. Dat maakt dat je nu enorm prijzen moet betalen voor containervervoer.

De reden van het probleem is de onbalans in de handel met China. We halen er veel, maar we brengen er weinig. Het is het blijkbaar niet waard om een schip met lege containers naar China te sturen. Gezien de hoge prijzen per container betwijfel ik dat, maar ik krijg meldingen dat het toch het geval is.

De Baltic Dry staat nu rond de 4200.

Dat is de hoogste stand sinds 2010. Op dat moment was er ook zo'n onbalans, door de toenmalige crisis in het westen.

Hoogste stand was toen 11.440. Daar zijn we dus nog lang niet aangekomen. 

Beursbox.nl
 
 
 

De Storm Ida (Tom Lassing)

31/08 8:22

In de VS is de olieproductie flink omlaag geschroefd vanwege Ida.

Ook zaten meer dan een miljoen Amerikanen zonder stroom.

Zo'n storm kost enorme hoeveelheden aan geld en toch kan je er van op aan dat zo'n lokaal probleem geen deuk in de markt veroorzaakt.

Op het totale plaatje is het namelijk niet zo heel invloedrijk.

Je zou soms anders denken als je het nieuws volgt. Maar het nieuws zoekt sensatie. 

Na de storm komt er een tijd van herstel en dat is weer goed voor de economie. De infrastructuur in de VS is zo slecht dat zo'n storm in sommige opzichten ook een zegen voor het land is. Die slechte brug die nu wegspoelde hoeft niet gesloopt te worden EN wordt nu vervangen door een nieuwe en betere brug.

Het geld was er al voor, maar men vond steeds andere zaken belangrijker. De storm zorgt er voor dat de prioriteiten weer even verlegd worden. Een goede infrastructuur is een investering in de toekomst. Dat is waar een land als Nederland zo goed in is gebleken. Het is geen toeval dat het hier zo goed gaat. Dat heeft alles te maken met visie. Op dat vlak heeft een land als Nederland het goed begrepen.


 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Afghanistan, een religieuze oorlog (Tom Lassing)

31/08 8:53

Het is nu bijna 20 jaar geleden dat de aanslagen in New York plaatsvonden. De officiële versie is dat iemand in een grot in Afghanistan het voor elkaar kreeg om heel het militaire apparaat van de VS in paniek te krijgen zodat geen vliegtuig op kon stijgen en geen bevelhebbend officier gevonden kon worden. Een briljante opzet derhalve en daarvoor en daarna ook nooit meer bereikt, of benaderd.

Ook het instorten van gebouwen was heel opmerkelijk. Zelfs een gebouw dat niet geraakt was stortte keurig in.

De officiële versie is onmogelijk onder de natuurwetten, maar wat gaat er voor, een natuurwet of een uitkomst die de toenmalige leiding van de VS het beste uitkwam?

Wat gebeurde er echt?

In het echt werkten ultra conservatieven en Israëlische geheime agenten samen om een heilige oorlog tegen het moslim geloof te kunnen voeren. Israël was bang dat het westen de moslim landen te aardig ging vinden in de periode van de ontspanning. Het was dus enorm van belang dat er een enorme tegenstelling zou ontstaan tussen het westen en de moslim landen. Vier partijen vonden elkaar... Israël, de ultra conservatieven rond Bush Jr., het wapencomplex van de VS en een joodse vastgoed magnaat die vast zat in een kantoorgebouw dat eigenlijk commercieel gezien een ramp was maar wat gesloopt kon worden door een bij de bouw ingemetselde nucleaire bom die er was geplaatst met het doel deze ooit te gebruiken voor de sloop.

Die vier partijen beraamden een briljant plan en wisten ook wie ze er de schuld van zouden geven.

Er werden enkele simpele zielen gevonden die dachten dat ze de aanslagen zouden plegen en zo werd de mythe de wereld in geholpen dat dit alles vanuit Afghanistan geregeld was.


De bezetting van Afghanistan was voor de bevolking en (vooral veel) Amerikaanse militairen een ramp, maar voor de vier betrokken partijen was het allemaal de moeite zeer waard. Israël kreeg het voor elkaar dat het westen pal achter het land bleef staan, de ultra conservatieven kregen hun heilige oorlog (maar in 2016 verloren ze hun achterban aan Trump). De wapenindustrie deed gigantisch goede zaken EN kon doordat er geld zat was enorme ontwikkelingen doormaken en de vastgoedmagnaat werd schathemeltje rijk. Een bijna ideale situatie dus, alleen duurde het slechts 20 jaar... 

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd