Beursbox Nieuwsbrief Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt
Date: September 8th 2021
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 8 september 2021
 
 

AEX 794,73 Dow 35.126 USD 1,183 Btc 39.173 Goud 1,795.25

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke methode! 

Kijk hier
 

Crypto's kopen?

Bij deze aanbieder is het wel héél makkelijk crypto's kopen! Je koopt nu zeker niet op de hoogste koers.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/09 7:00

  • Gisteren ineens een gevoelige daling van de goudkoers. Dat kwam voor mij onverwacht. Ook de koers van bitcoin ging zwaar onderuit. Bitcoin verloor meer dan 10% aan waarde. Dat nét op het moment dat El Salvador bekend maakte dat bitcoin er een wettelijk betaalmiddel is geworden. Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak, zo lijkt het wel.
  • Volgens een expert zijn de vaccins van Pfizer, BioNBTech en Moderna de meest veelbelovende producten. Ze zetten in op mRNA techniek en dat lijkt nu de nieuwe standaard voor vaccin ontwikkeling te worden. Op dit moment wordt 70% van alle vaccins via deze weg ontwikkeld.
  • Kunstmest is enorm in prijs gestegen omdat de grootste leverancier in de wereld een force majeure moest melden. Vanwege de gevolgen van de storm Ida is de fabriek stilgelegd.
  • Een hedge fund manager wordt nu als goeroe gezien omdat hij over tien jaar tijd een 105% rendement per jaar heeft gemaakt. Hoe kreeg hij dat voor elkaar? Hij verdiende in het eerste kwartaal van 2020 een rendement van meer dan 4000% omdat hij op dat moment volledig short zat en de markt de Corona crisis in ging. Eén keer mazzel en de rest van de tien jaar zo zo presteren maakt je een goeroe.
  • Koeweit kent een gigantische afvalberg aan oude autobanden. Ze gaan nu die naar schatting 42 miljoen autobanden recyclen. Op de huidige vaalt wil Koeweit binnenkort 25.000 woningen gaan bouwen.
  • Berenberg, de analisten firma die regelmatig als mosterd na de maaltijd met analyses komt, heeft het koersdoel voor ASML bijgesteld naar 845. Hun oude koersdoel was 670. Dat laatste koersdoel was ondertussen al fors overschreden. Dat hadden ze dus juist gezien.
  • De goudprijs is weer onder de 1800 dollar per troy ounce gekomen. Een mooi moment om te kopen! Goud999 heeft haar aanbod van gratis opslag voor nieuw gekocht goud of zilver verlengt tot 1 januari 2022. Kijk hier 

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt! (Jack Hoogland)

08/09 7:22

Vrijdag vertelde ik u al uitgebreid over de unieke situatie die Sprott op de markt voor uranium heeft gecreëerd. 

Op de koersgrafiek hieronder zien we hoe hard de uraniumprijs in slechts een paar weken steeg. De koersen van uraniumaandelen zijn nog veel sneller aan het stijgen. 

Na een forse stijging vanaf november 2020, zagen we vanaf juni dat uraniumaandelen een logische correctie ondergingen.

Waarna op 19 augustus een nieuwe stijgingsfase werd ingezet, toen Sprott begon met het opkopen van uranium. 

Correcties horen bij een bull markt. Alleen ben ik er in dit geval niet zeker van of we bij uranium de komende tijd nog een serieuze correctie gaan meemaken. 

Dit is een situatie waarbij een al bestaand tekort aan uranium in razendsnel tempo wordt vergroot door een grote speler (Sprott) die bijna iedere dag enorme hoeveelheden uranium opkoopt. 

Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt!

De kans is levensgroot dat de koersen van uraniumaandelen de komende tijd rázendsnel verder stijgen. Zonder noemenswaardige correcties. 

Wat we tot nu toe aan koersstijgingen hebben gezien, is...
Klik hier om verder te lezen

Bestel hier het nieuwe "Super Rendement Rapport"!
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Mijn aandelenportefeuille verdeling (Tom Lassing)

08/09 7:36

Ik heb één uraniumaandeel dat 10% van heel de portefeuille uitmaakt.

Twee andere uraniumaandelen vormen samen ook 10% van mijn aandelenportefeuille.

Dat wil dus zeggen dat slechts drie aandelen een vijfde van mijn totale portefeuille uitmaken.

Ik heb ook één goudaandeel dat nu 9% van heel mijn portefeuille uitmaakt. Drie andere goudaandelen vormen samen 10% van de portefeuille. Dat wil dus zeggen dat slechts vier goudaandelen een vijfde van mijn totale aandelen portefeuille uitmaken.

Twee tech aandelen vormen samen 6% van de portefeuille. 

Het lijkt dus dat ik slechts een paar aandelen heb... Dat is echter niet het geval. Ik heb letterlijk tientallen aandelen in mijn bezit. Heel veel kleine posities. Mijn idee daarbij is dat ik ga uitbreiden op die posities die een stijgende trend laten zien. Dat is de reden dat de uraniumaandelen nu zo groot zijn geworden. Ik koop dus bij in de sterkste trend.

 
 

Waar het fout gaat in de samenleving (Tom Lassing)

08/09 7:53

Er zijn meer compliance medewerkers dan wijkagenten.

95% van de signalen die compliance medewerkers te beoordelen krijgen zijn onterechte signalen. Oftewel een bak werk voor neits. Het zijn signalen die veel tijd kosten en alleen maar negatieve reacties en energie opleveren.

Kortom, er is een enorme mismatch in de samenleving waarbij we extreem veel moeite doen om criminaliteit te zoeken waar ze niet is, terwijl inwoners zich op straat steeds onveiliger gaan voelen omdat er daar wel criminaliteit te vinden is, maar te weinig handhavers om er wat mee te doen of het te voorkomen.

Ik merk het zelf. Ik maakte 5.000 euro over naar mijn Amerikaanse rekening. Als ik niet binnen 7 dagen zou antwoorden op enkele vragen zou mijn 5.000 euro geconfisqueerd worden. Men houdt er geen rekening mee dat je op vakantie kan zijn.

Je bent in feite crimineel, tenzij je op tijd het juiste antwoord geeft. Ben je te laat met je reactie, dan ben je dus na 7 dagen een veroordeelde crimineel!

Hoe kan die instelling goed voor de samenleving zijn?

Zou mijn 5.000 euro écht van cruciaal belang zijn voor het internationale terrorisme?

Dat terwijl er in de drugssector wereldwijd miljarden omgaan en banken miljarden tegelijk witwassen.

Is de oplossing te vinden in computerprogramma's die de juiste signalen er uit pikken? Recent onderzoek wees al uit dat die algoritmes ook de oplossing niet zijn. Ze kunnen onbedoeld zeer racistisch zijn, maar ook vreselijk fout. De uitbrengers en mensen die er mee werken gaan er volledig op vertrouwen en als zo'n algoritme je er uit pikt, dan ben je schuldig. Of je dat bent of niet. Vraag in Nederland de zorgtoeslag ouders er maar naar...

Algoritmes zijn dus OOK heel gevaarlijk, juist omdat ze de schijn wekken foutloos te zijn. Het kan wel veel mensenwerk schelen, maar het zorgt er ook voor dat er enorme blinde vlekken gaan ontstaan, puur omdat het algoritme niet goed is ingesteld. Ze voorkomen 'spontane' onderzoeken of nieuwe insteken. Het kennisniveau van medewerkers gaat snel achteruit omdat het algoritme het allemaal voor hen doet.

Naar mijn idee moet het dus ergens in het midden gevonden worden, waarbij de politiek er voor moet zorgen dat de financiële handhaving niet de boventoon gaat voeren in de samenleving. Het is immers van de zotte dat we meer mensen aan het werk hebben om financiële fraudes op te sporen dan we hebben om de samenleving veilig te maken. Wat is dat voor verknipte prioriteit?

Beursbox.nl kennisbox
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Afghanistan toont het falen van het westen (Lodewijk Hof)

08/09 8:08

De deadline is verstreken. De Taliban kan nu de laatste weerstand onderdrukken, laten we het uitmoorden noemen, om zich te richten op de strijd met Islamitische Staat. Waarna het Emiraat uitgebreid kan worden met Pakistan. Hetgeen de Taliban een kernwapenmacht maakt.

Ik ben vanaf dag 1 tegen de invasie van Afghanistan geweest. Niet omdat ik de Taliban een geweldige organisatie vind. Begrijp me niet verkeerd.  Bij de Taliban is een vrouw minder waard dan een kippenpoot. Maar wat heeft het ons gebracht. Ruwweg is er 300 miljoen USD per dag uitgegeven. Dat geld hadden we kunnen uitsparen. Maar de positie in gesprekken is ook anders. Nu kan de Taliban zeggen dat we oorlog met ze gevoerd hebben. Hadden we dat gedaan en aangeboden samen te werken, hadden we een betere onderhandelingspositie gehad.

Nou is geopolitiek een boeiend iets. Maar iets waar we in Europa niet goed in zijn. We kijken met een roze bril. Willen overal in de wereld onze methode van leven hebben. Maar wat is die? In Nederland is de regeringsvorming mislukt. Omdat mensen er onderling niet uit kwamen. Teleurstellend voor een “top diplomaat” als Kaag. Nou ga ik niet over haar diplomatiek los. Maar wel over de ruime miljard die de PLO in Zwitserland heeft staan. Daar weet haar man meer van. Dat geld zou gebruikt kunnen worden om de mensen in Palestina te helpen. Zoals broodnodig is. Maar Kaag durft dit niet aan, kan natuurlijk aan haar nauwe band met de PLO liggen. Zoals de foto van haar en Arafat, die van op haar bureau, doet vermoeden.

Het is helder dat de Taliban wraak gaat nemen. Nog een reden om er nooit heen te zijn gegaan. Laten we nooit vergeten dat de Taliban het wettig gezag was. Wij waren de bezettende macht.

Nadat de Taliban klaar is met het vermoorden van haar tegenstanders gaan ze, eigenlijk al mee begonnen, met iets waar ik oprecht blij mee ben. De strijd tegen opium. De velden gaan verbrand worden. De Taliban is daar zwaar op tegen.

Een onbedoeld bij effect van de invasie in Afghanistan is dat de heroïne en opium productie door het dak is gegaan. De prijs ging omlaag. Hetgeen gebruik stimuleerde. Als dit ongedaan gemaakt wordt zal, hopelijk, het gebruik afnemen.

Afghanistan is rijk aan grondstoffen. Mits die gewonnen gaan worden. Dat is iets wat Russische en Chinese bedrijven gaan doen. Westerse betwijfel ik. De Taliban zal de oorlog echt niet vergeten zijn. China heeft de Taliban regering al erkend. Uiteraard uitsluitend om geen instabiliteit aan haar grens te hebben.

Dit betekend voor mij maar 1 ding. De westerse dominantie is definitief voorbij. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de VS geen enkele oorlog meer gewonnen. De eeuw van China is hier. Met Rusland als onderliggende partner.

Dit geeft te denken. Het grootste leger in de wereld faalt doorlopend. Nou kan dit komen omdat het leger vol zit met generaals die geen ervaring met oorlog hebben. Dit is de gevaarlijkste soort generaals die er is.  Dat zijn de generaals die de verschrikkingen van de oorlog niet hebben gezien.  

Maar nu de westerse dominantie voorbij is, zal het niet lang meer duren dat de samenleving ineenstort. Dat is het moment dat ongekende hoeveelheden vermogen veranderen. De vraag is alleen of u dan voorbereid bent. Financieel en voor uw dagelijkse levensbehoeften. Met coupon Tom krijgt u ook nog eens 30% korting.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd