Beursbox Nieuwsbrief Bitcoin naar $500.000

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Bitcoin naar $500.000
Date: September 17th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 17 september 2021
 
 

AEX 798,15 Dow 34.655 USD 1,176 Btc 40.838 Goud 1,762.4

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een bewezen aan- en verkoopsysteem.



Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/09 7:00

  • Gisteren leek 'uit het niets' een zeer negatieve dag voor uranium en goudaandelen te zijn ontstaan. Het kwam na een paar dagen feest voor dezelfde aandelen. Reden voor de daling van de goudaaandelen was een voorstel in het Amerikaanse congres om royalties te eisen voor mijnbedrijven die op federale gronden werken. Men wil dat die bedrijven naast de al bestaande belastingen en kosten OOK nog eens een percentage van tussen de 4 en 8% van de opbrengsten aan de staat gaan afstaan. Een enorme verandering na 150 jaar gereguleerde mijnbouw in de VS.
  • Ik heb gisteren een video online gezet van een heel interessant goudmijnbedrijf uit Peru. Kijk hier
  • De x10 beleggen offensieve portefeuille had vooral afgelopen woensdag een goede dag. Ik kon daarom gisteren aan de abonnees een 47,6% rendement sinds 1 februari melden. Na de dramatische daling na half februari goed nieuws. Gisteren ging weer wat van die winst verloren. Het hoort er allemaal bij.
  • De FED gaat een intern onderzoek naar integriteit instellen nadat bleek dat verschillende directeuren van de instelling vorig jaar aanzienlijke aandelentransacties hebben uitgevoerd. Deze directeuren zijn als eerste op de hoogte van bepaalde ingrepen die de FED zelf gaat doen. Het mag niet zo zijn dat ze daarop zichzelf verrijken. Onderzoek moet uitwijzen of dit al dan niet gebeurde. Het is hier wel de slager die het eigen vlees mag keuren.
  • Volgens de CEO van Cisco 'ziet' Wallstreet de waarde van het bedrijf verkeerd. Daar waar andere tech bedrijven een K/W van 45 hebben, moet Cisco het met een K/W van 23 doen. Onterecht volgens de CEO. Ik heb er even naar gekeken. Als ik naar de PEG ratio kijk, dan is de waardering van Cisco wel op orde. De PEG ratio is vrijwel hetzelfde als die van bijvoorbeeld Microsoft. Alphabet is met die indicator zelfs veel goedkoper. Facebook is zelfs dan nog flink goedkoper.
  • Afgelopen woensdag is het bedrijf Dutch Bros Inc naar de beurs gegaan. De tickercode is BROS. Het is het levenswerk van twee broers die van Nederlandse afkomst zijn en die buiten het familieboerenbedrijf wat geld wilden verdienen. Eén broer leeft nog en is nu na de beursgang 2,3 miljard dollar waard.
  • Shell gaat in de Rotterdamse haven biobrandstoffen maken. De raffinaderijen zullen daartoe omgebouwd gaan worden. De energie zal gemaakt worden vanuit afvalstromen vanuit landbouw en industrie.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Bitcoin naar $500.000 (Tom Lassing)

17/09 7:18

Cathie Wood denkt dat over vijf jaar bitcoin wel eens op $500.000 per stuk kan staan.

Het is koffiedik kijken.

ALS bitcoin de standaard factor in die markt blijft, dan is het mogelijk.

De vraag of natuurlijk OF bitcoin die prominente rol weet te behouden. Bitcoin heeft first mover voordeel, maar andere munten en blockchains hebben voordelen waaraan de bitcoin blockchain nu nog niet kan tippen.

Is de bitcoin community in staat de technologie van die techniek zo te verbeteren dat het de voordelen van die later ontwikkelde systemen kan overtreffen?

Er bestaat ook nog zoiets als de remmende voorsprong.

Latere technieken zagen waar de problemen lagen bij bitcoin en ontwikkelden juist op basis van die geconstateerde problemen.

De vraag is uiteraard of één van die latere ontwikkelingen het first mover voordeel van bitcoin weet te overwinnen.

ALS dat zo is, dan is 500.000 dollar voor een bitcoin vrijwel uitgesloten.

Het punt is, niemand weet het. Je kan dus wel wat roepen, maar meer dan aandacht zoeken en hopen dat genoeg mensen je gebrul gaan geloven is het niet.

Cathie Wood heeft heel veel posities die baat hebben bij een hogere koers voor bitcoin. het is dus haar belang om de hype zo lang mogelijk en zo goed mogelijk te voeden.

Realiseer je dat vooral ook.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Grote bedreiging voor banken (Tom Lassing)

17/09 7:36

Ik las dit:

"Eindhoven, 16 september - Traditionele banken voelen de hete adem van digital-only banken in hun nek. Deze nieuwe spelers onderscheiden zich niet alleen door hun weergaloze toewijding aan de klantervaring van het digitale tijdperk, maar eveneens door de inzet van zogenaamde Regulatory Technology. Gevestigde banken en brokers lopen het risico deze concurrentieslag te verliezen, zo schrijft Hyarchis in het onlangs verschenen rapport Regulatory Technology in de lift. Alleen voor regulatory compliance tot kern van de bedrijfsvoering te maken, kunnen zij het tij keren."

In mijn ogen zijn de onderstaande initiatieven hier mooie voorbeelden van.

De belangrijkste is N26. Ik heb daar zelf ook een rekening lopen die ik steeds vaker aan het gebruiken ben. Ik kan letterlijk zeggen... dagelijks. Open er nu een rekening!

Ook Wise is zo'n initiatief. Deze service gebruik ik echter nog wel zelden. 


Neo tech is ook een initiatief als NeoFinance. In Litouwen hebben ze in zes jaar tijd meer dan 50% van de persoonlijke leningmarkt naar zich toegetrokken. Zo hard kan het gaan! Ga hier naar de site van Neo Finance.

 
 

Wat kan de smartphone vervangen? (Tom Lassing)

17/09 7:51

Ik ben daar de laatste dagen over na aan het denken.

In mijn ogen zou een bril die je de informatie laat zien, maar die je ook je gesprekspartner bij een telefoongesprek laat zien een kansrijke zaak kunnen zijn. Punt is alleen dat de eerste pogingen daartoe een enorme flop waren.

Men accepteerde het niet dat je dan ook heel makkelijk video opnames kan maken van wat je ziet.

Het zien is blijkbaar geen probleem. Het kunnen opnemen en daarna wereldwijd kunnen delen is het wel.

Maar in plaats van een smartphone in je hand houden een bril op je hoofd hebben zou wel een logische stap kunnen worden. Je houdt dan immers beide handen vrij.

Een paar jaar geleden was de markt er niet rijp voor. Is dat over tien jaar nog zo? Of zijn we dan die steeds zwaarder wordende smartphones met daarin steeds meer functies verwerkt dan zat? Die bril is een oplossing, maar waar laat je dan de processor en verdere hardware? Uiteindelijk moet je toch iets met je meeslepen. Je hoeft het alleen niet meer in je handen te houden.

Ik zou dat wel zien zitten, zeker als op het beeld extra informatie getoond kan worden. Bij wandelingen in een oude stad dus heel bewust historie gegevens en bij het klussen de handleiding online zodat ik kan meekijken hoe het moet, terwijl ik het zelf dan ook uitvoer... met beide handen vrij om te klussen. Een beetje zoals de helm van de straaljager piloot, maar dan zonder de helm... Ik ben benieuwd of we daar ooit akkoord mee zijn.

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

De Opec (Lodewijk Hof)

10/09 8:15

Onlangs heb ik een rapport uitgebracht over geld verdienen aan de olie sector. In dit rapport heb ik bewust wat politieke zaken weggelaten. Het werd iets te veel geopolitiek. Bovendien is er aan de OPEC geen geld te verdienen. Maar het is wel een erg boeiende instelling.

De OPEC is een kartel. Dit geeft te denken. Kartels zijn verboden. Prijs afspraken. Toch durft de Europese Commissie het niet aan dit kartel aan te pakken. Toegegeven, het staat veel stoerder om achter bedrijven als Google en Amazon aan te pakken dan olie.

Van uw brandstof rekening zijn de belastingen het merendeel. Om en nabij de 75% in Nederland. Dus als we goedkopere brandstof willen, kunnen we dit het makkelijkste arrangeren bij de verkiezingen. Met 3 parlementaire enquêtes geef ik weinig voor de kansen van de nieuwe regering om de volle 4 jaar vol te maken.

De OPEC kwam niet uit het niets. De landen met olie in de gerond werden door de olie maatschappijen tegen elkaar uitgespeeld. Die macht wilden ze doorbreken. Met dit productiekartel is dat gelukt. Op zich kan iedereen profiteren van kartels. Zie het  Baers diamant kartel.  Dat  weerstand bood aan de president van de VS gedurende de Tweede Wereldoorlog, het lukte om de communistische Sovjet Unie (die het ANC destijds financierde en trainde) in Zuid Afrika om zich aan te sluiten. Niet dat kartels eerlijk zijn. Daarom zijn ze verboden.

Boeiend aan de OPEC is dat ze in Wenen gevestigd zijn. Wenen, bevrijd door de Sovjet Unie in de Tweede Wereldoorlog was gedurende de Koude Oorlog een spionage hoofdstad. Maar Oostenrijk is niet bij grondwet neutraal. Zoals Zwitserland.

De OPEC functioneert uitsluitend bij de gratie van Saudi-Arabië. Deze olie producent is de enige die de mogelijkheid heeft snel productie capaciteit bij te schalen. Bijkomend voordeel: de olie is zeer goedkoop. Hetgeen het makkelijker maakt productie bij te schakelen en af te schakelen.

Inmiddels is de OPEC uitgebreid tot de OPEC plus. Rusland heeft zich toegelegd tot productiebeperkingen en de VS ook. Daarmee hebben alle olie producerende landen een samenwerking gesloten.

De vraag is hoe lang deze zal blijven. Saudi-Arabië heeft het geld van de olie industrie nodig voor haar sociale programma’s. De Verenigde staten doet er alles aan om Rusland te provoceren.  Hetgeen zorgwekkend is. Je maakt geen ruzie met landen die kernwapens hebben.

Nou is er een fijn iets aan de olie situatie. In de Verenigde Staten is de eigenaar van de grond ook de eigenaar van de bodem. Niet van de overheid. Dit is het enige land in de wereld waar het zo is. Laten we even kijken naar de aardbevingsschade in Groningen. De eigenaar van het Groningse gas in de Nederlandse staat. Die is ook de grote verdiener, enkele miljarden per jaar. Toch heeft de Nederlandse overheid haar eigen burgers, die het zou moeten dienen, in de kou laten staan. Ten bate van geldelijk gewin.  Geeft te denken over het niveau van de overheid. Niet dat overheden over de hele wereld anders zijn.

Dit betekend niet dat we als belegger hier niet van kunnen profiteren. Het is relatief makkelijk om te profiteren van de winsten die de uiterst winstgevende olie industrie u oplevert. Met coupon Tom krijgt u ook nog eens 30% korting.

-----------------

Kijk hier voor een interessante zonnepaneel aanbieding. (Geef aan dat je via Beursbox komt voor een extra 75 euro korting!)

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd