Beursbox Nieuwsbrief Energieprijzen en beurssentiment

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Energieprijzen en beurssentiment
Date: September 21st 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 21 september 2021
 
 

AEX 778,28 Dow 34.050 USD 1,173 Btc 36.256 Goud 1762.63

 
 

De omzet verveelvoudigde

De omzet van deze gezondheidsproducten aanbieder schoot tijdens de Covid periode omhoog. Steeds meer mensen begrijpen dat gezond leven het beste medicijn is. Krijg je dagelijks echt alles binnen wat een gezond lichaam binnen moet krijgen? Waarschijnlijk niet. Daarom zijn er supplementen. Het is verstandig die te nemen om je gezondheidsconditie optimaal te houden. Je lichaam moet je ook in blijven investeren! Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/09 7:00

  • In de VS is het weer bijna zo ver. De overheid komt zonder geld te zitten. In de afgelopen jaren was het al een probleem met twee slechts functionerende politieke partijen. Nu is er daar nog maar één van over en de andere zou graag Amerika uiteen zien vallen. Die kans gaat er uiteindelijk een keer inzitten. De vraag is nu hoe ver men het deze keer laat komen.
  • De Amerikaanse beurzen gingen gisteren intraday gevoelig lager. Uiteindelijk vielen de verliezen nog mee en werden de eerdere verliezen bij het slot ongeveer gehalveerd.
  • Shell heeft haar bezittingen in de Permian Basin verkocht aan ConocoPhillips. Het zou gaan om een bedrag van 9,5 miljard dollar.
  • Noorwegen gaat meer gas aan de EU leveren om zo het gat te dichten dat de Russen nu slaan. Helaas kunnen de Noren niet genoeg leveren om de Russen buiten spel te zetten. De gasprijs zal wel iets kunnen dalen, maar de gastekorten blijven.
  • Politici en ambtenaren werken aan een Europees verbod om voor meer dan 3000 euro cash te kunnen betalen. De officiële reden is dat het zo criminelen moeilijker gemaakt wordt om hun zwarte geld om te zetten in andere zaken. De echte reden heeft er mee te maken, namelijk controle. Niet alleen maar op criminelen. Ben je straks 'lastig', dan ben je met één druk op de knop uit te sluiten van de maatschappij. Dát is waar het uiteindelijk naar toe gaat.
  • ALDI en Amazon testen supermarkten zonder kassa. Je moet dan met een app werken en alles wat je in je mandje hebt wordt via die app afgerekend.
  • Mijn belegging in een Thaise rubberfabriek levert me ieder jaar een prachtig dividend op. Ik kreeg ook dit jaar weer 286 euro dividend overgemaakt. Op mijn oorspronkelijke investering van ooit 1.600 gulden is dit gigantisch. De positie is nu 8.400 euro waard. Nu heb ik deze positie dus al wel zo'n 25 jaar...
  • Kendrion neemt het niet beursgenoteerde 3T compleet over. Kendrion wil 3T zo veel mogelijk instact laten. 3T heeft 80 medewerkers en een omzet van 12 miljoen per jaar.
  • Een gevoelige daling voor bitcoin afgelopen etmaal. Laagste koers in een maand.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

De TGV is vertrokken! (Jack Hoogland)

21/09 7:19

Het gaat nu écht hard met uranium. De TGV is definitief vertrokken!

Nadat Sprotts uraniumfonds nog geen maand geleden begon met het opkopen van uranium, zien we nu meerdere grote kopers in de markt verschijnen.

Hedgefondsen, family offices en andere beleggingsfondsen zijn nu begonnen met beleggen in Sprotts uraniumfonds en in uranium-ETF's. Zie onderstaande tweet.

Zij worden aangemoedigd door Sprott, terwijl tegelijk de roep om kernenergie door de nu ontstane crisis op de energiemarkten alleen maar groter wordt.

Daar bovenop mogen we binnenkort paniekaankopen verwachten van (nu nog slapende) beheerders van kerncentrales. Wat de uraniumprijs nóg sneller zal opdrijven.

Uraniumaandelen zijn afgelopen maand al zeer fors in koers gestegen. 

Je hoeft echter maar naar de koersgrafiek hieronder te kijken om te zien hoeveel méér stijging er nog aan zit te komen.

Uraniumaandelen moeten nog héél veel stijgen om de in 2011 neergezette top te bereiken. En nog véél verder om de in 2007 bereikte top aan te tikken.

Door Sprott, hedgefondsen, family offices, beleggingsfondsen én beheerders van kerncentrales vloeit er een stortvloed aan geld naar een piepkleine markt.

Het gevolg daarvan is...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Kwetsbaarheid mijnbedrijven VS royalties (Tom Lassing)

07/09 7:40

Hoe kwestsbaar zijn bepaalde beursbedrijven als een plan om ze een 8% royalty belasting op te leggen het zou halen?

Het aandeel UUUU bijvoorbeeld verloor enkele procenten aan waarde na de bekendmaking. De aandelenkoers verloor gisteren uiteindelijk nog weer 7,39% aan waarde. Hun activiteiten zijn in de VS.

De bedrijfsactiviteiten bestaan in hoofdlijnen uit het volgende:

Een uranium verwerkingsfabriek die niet geraakt zal worden door de nieuwe voorstellen

Drie mijnen die mogelijk wel geraakt worden. De vraag is echter ook of deze dan eventueel onder het 4% of 8% regime zouden vallen. De mijnen zijn namelijk nog niet geactiveerd en ik weet niet zeker of ALLE mijn geraakt worden, of alleen de mijnen die op federaal land gevestigd zijn. Ik weet niet hoe dat in de VS precies geregeld is.

DNN is een Canadees bedrijf. Op hun bezittingen in Canada gelden die Amerikaanse problemen niet. Dit bedrijf zou dus geen last moeten ondervinden en de daling van de koers vanwege de Amerikaanse zorgen is onzin. Gisteren verloor dit aandeel 12,4% aan waarde...

URG is een Amerikaans/Canadees bedrijf. Hun belangrijkste manier om uranium aan de bodem te onttrekken is 'in situ'. Dat is een manier waarbij ze (grond)water, zuurstof en baking soda in de grond pompen. Uranium lost dan op en als ze alles weer oppompen kunnen ze de uranium er uit wassen. Datzelfde water gebruiken ze bij de volgende ronde weer. 

Het voordeel is, het is goedkoper en er is vrijwel geen impact op de omgeving. De bodem blijft namelijk vrijwel intact. Of deze soort van mijnbouw ook geraakt zou worden met royalties is onduidelijk. Gaan we uit van wel, dan heeft URG een probleem omdat hun bezittingen in de VS gevestigd zijn. Het aandeel ging gisteren 10,58% omlaag.

x10beleggen.nl
 
 
 

Energieprijzen (Tom Lassing)

14/09 7:51

Met een gasprijs die in Europa steeg van 20 naar 68 is duidelijk dat we een probleem gaan krijgen. De kosten om in Europa onze huizen deze winter te verwarmen gaan enorm stijgen.

We hebben daar Rusland EN een falend Europees energiebeleid voor te danken.

Duitsland, dat erg ambitieus bepaalde dat kernenergie geen deel zal uitmaken van haar energie palet, en Nederland dat 'van het gas af' wil, zonder daar al klaar voor te zijn.

Het zijn maar twee voorbeelden.

In Noord Amerika kan je gas bijna gratis krijgen, in Europa betaal je nu de hoofdprijs. Het is te gek voor woorden.

Hoe verder?

Voor de meeste consumenten zal na 1 januari de gasprijs waarschijnlijk enorm gaan stijgen. Tot dat moment hebben de meesten een contract en ook de energiemaatschappijen hebben tot 1 januari alles wel afgedekt.

Als de prijs dan niet weer terug bij af is, dan zullen energieprijzen verveelvoudigen.

Wel een prima manier om Nederland sneller van het gas af te krijgen... Dat dan weer wel.

Energiestart
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Beurssentiment (Tom Lassing)

21/09 8:05

Afgelopen vrijdag en gisteren gingen uraniumaandelen met gemiddeld 10% onderuit. Vrijdag maakte het Internationaal Atoomagentschap bekend dat de hoeveelheid energie die door kerncentrales gaat worden opgewekt hoger zal worden dan ze tot op heden gepubliceerd hebben. Ze denken dat het wel 10% meer kan worden dan dat ze tot op heden aan groei hebben aangegeven.

Goed nieuws dus voor bedrijven die uranium produceren, maar op dezelfde dag van het goede nieuws gingen de aandelenkoersen dus zwaar onderuit.

Niet alleen is nieuws totaal niet relevant voor de aandelenkoersen, maar de aard van het nieuws is het ook niet.

Als belegger kan je natuurlijk proberen de toppen en dalen te bespelen. Ik zou zeggen, veel geluk daarmee...

Ik doe het niet.

Ik kies een sector en koop er groot op in en wacht dan tot ik gelijk krijg.

Dat vergt het nodige geduld... 

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd