Beursbox Nieuwsbrief Moet het Chinese Evergrande gered worden?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Moet het Chinese Evergrande gered worden?
Date: September 22nd 2021
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 22 september 2021
 
 

AEX 786,31 Dow 33.926 USD 1,172 Btc 35.881 Goud 1,779.49

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke methode! 

Kijk hier
 

Crypto's kopen?

Bij deze aanbieder is het wel héél makkelijk crypto's kopen! Je koopt nu zeker niet op de hoogste koers.

Kijk hier
 
 
 

Nóg meer goed nieuws! (Jack Hoogland)

22/09 7:00

Vorige week vertelde ik u al dat er een wereldwijd tekort aan zeldzame aardmetalen, ofwel rare earths is. 

En dat dit tekort de komende jaren alleen maar groter zal worden.

Daar bovenop kwam dit weekend het nieuws over Groenlands verbod op de bouw van een grote rare earths mijn. Zie onderstaande tweet.

Waardoor het toch al stijgende tekort aan zeldzame aardmetalen de komende jaren nog groter wordt.

Voor het uranium/rare earths-aandeel waarover ik u vorige week nog vertelde is dit zéér goed nieuws.

Want hogere tekorten leiden tot sneller stijgende prijzen, en dus fors hogere toekomstige winsten.

Gisteren zag ik echter dat dit bedrijf nog meer goed nieuws bekend heeft gemaakt. Het schiet nu ook in actie met drie van haar vier zéér veelbelovende uraniumprojecten.

Projecten met enorm potentieel voor grote hoeveelheden uranium, vlak onder de oppervlakte, en met hoge dichtheid. 

Ofwel, het ideale scenario voor toekomstige uraniummijnen met zéér lage kostprijs, dus enorme winsten. 

Bedrijf is vanaf nu dus actief aan de gang met drie zéér veelbelovende uraniumprojecten én haar unieke rare earths-project. 

Dit superaandeel heeft duizenden procenten koerspotentieel!

Bestel hier het nieuwe "Super Rendement Rapport"


 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/09 7:22

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Moet het Chinese Evergrande gered worden? (Tom Lassing)

22/09 7:46

Evergrande is de grootste vastgoed ontwikkelaar van China. Het bedrijf heeft omgerekend een schuld van 300 miljard dollar opgebouwd en is nu niet meer in staat om vanuit de kas de rente te betalen. Een recente poging om vastgoed af te stoten is mislukt.

De vraag is uiteraard nu of Evergrande gered moet worden. De vraag is daarbij ook hoeveel andere bedrijven daarna ook gered moeten worden...

- Ik heb al vaker geschreven dat China eerst haar vastgoed bubbel moet oplossen voor het de nummer één van de wereld kan worden. Dan is de vraag... los je het op als je het bedrijf of de sector met veel geld gaat redden?

Ik denk het niet.

Dan is het eigenlijk belonen van iets dat fundamenteel fout is. China is het meest kapitalistische land in de wereld. Als er ERGENS een land is waar ze niet zullen helpen, dan is het in China!

Dat gaat enorm pijn doen, maar China is niet, zoals de VS, het centrum van de wereld. Het geldsysteem hangt niet aan de Yuan.

Het is een Chinees probleem, geen wereldwijd probleem.

Natuurlijk is er angst, maar hier gaat China geschoren worden en het wordt tijd ook.

Stel even dat China zou helpen, dan is het slechts uitstel van executie. Het probleem is namelijk dat het vastgoed nagenoeg waardeloos is. Er is simpelweg geen serieuze onderliggende waarde en dat komt door de enorm slechte kwaliteit van het vastgoed in China. 

 
 

Uitschakeling zonnepanelen (Tom Lassing)

22/09 8:09

De netwerkbeheerders kunnen zo nu en dan bij flinke zonneschijn het elektriciteitsnetwerk niet stabiel houden. Om dan de zaak te neutraliseren gooien ze de (particuliere) zonnepanelen van het net.

Dus heel veel zonnepanelenbezitters denken dat ze goed bezig zijn, maar ondertussen zijn op de mooiste zonne-uren de panelen mogelijk uitgeschakeld.

Is dat het probleem voor de particulieren die simpelweg iets doen dat niet alleen legaal is, maar ook sterk gewenst, namelijk groene stroom opwekken, of is dat het probleem van de netwerkbeheerders die er geen rekening mee houden dat er steeds meer duurzame energie op het net komt?

Duurzame energie waar ze overigens een heel fraaie subsidie op krijgen, want de netwerkbeheerders worden ruim voorzien van geld om het netwerk optimaal te houden. Ze doen dat echter niet en dat geeft te denken.

Redactie: Als ze hun werk niet kunnen doen, of niet willen doen, moeten we dan niet heel het elektriciteitsnet anders gaan opzetten en de netwerkbeheerders er tussen uit halen?

Misschien weer nationaliseren? Immers lukt het de partijen in de vrije markt blijkbaar niet om de zaak stabiel te houden. Door de problemen eten ze van twee walletjes. Ze krijgen wel de subsidie EN ze kunnen de particulieren alsnog de door hen zelf opgewekte energie opdringen.

Het zou particulieren makkelijk moeten worden gemaakt om bijvoorbeeld wijkcentrales op te zetten. Centrales die voorzien zijn van een flinke batterij die lokaal stroom opslaat. Bij problemen kan dan zo'n lokaal net even los van het grote net gezet worden zodat de panelen eigenaren WEL hun deel krijgen.

Bron: Vereniging Eigen huis


Beursbox.nl kennisbox
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Neo Finance gaat met institutionele beleggers in zee (Tom Lassing)

22/09 8:40

Neo Finance heeft aangegeven dat ze institutionele geldverstrekkers tot 50% van de gevraagde leningbedragen gaat laten vullen.

Het bedrijf volgt daarin andere P2P aanbieders die tot wel 85 door institutionele geldverstrekkers laten vullen.

Het voordeel voor Neo Finance is dat leningen nog sneller gevuld worden. Tijd is geld. Wie geld nodig heeft, gaat in zee met de partij die het snelste kan leveren.

Toch is er ook een gevaar.

De markt in Litouwen is klein. Neo Finance heeft ondertussen al meer dan 50% van die markt in handen.

Als het bedrijf niet langer weet te groeien, kunnen wij als particuliere geldvertrekkers dan nog wel genoeg aan de bak komen?

Mijn persoonlijke plan was om te groeien naar een account met daarin 250.000 euro. Ik zit nu op 38.000 euro. Als ik echter geen leningen meer kan verstrekken, dan komt die 250.000 er natuurlijk nooit.

Dat is mijn zorg.

In oktober ga ik samen met Mark via een webinar het gesprek aan met de CEO. (Ik hoop dat hij zelf kan)

Ik zou hem graag zelf horen over waarom deze stap voor zowel Neo Finance als de particuliere klanten de beste strategische stap is.

Ook ben ik benieuwd of er al andere stappen te verwachten zijn. Zo kunnen ze in Litouwen ook al geld uitlenen aan bedrijven. Ik ben daar zelf minder enthousiast over, want bedrijven zijn slechtere betalers. Bedrijven laten zich namelijk veel makkelijker failliet verklaren. Aan de andere kant zijn de gevraagde bedragen dan wel groter en dus meer kans om leningen te verstrekken.

Ik hoop dat ik hem in oktober kan strikken voor een webinar.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd