Beursbox Nieuwsbrief Een hamster wint van topbeleggers

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een hamster wint van topbeleggers
Date: September 30th 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 30 september 2021
 
 

AEX 775,84 Dow 34.467 USD 1,16 Btc 37.569 Goud 1,731.85

 
 

Zonnepanelen aanbieding

Nu met een EXTRA 75 euro korting als u aangeeft via "Beursbox" te zijn gekomen!

Kijk voor meer informatie
 

Koop hier je crypto's

Een simpele en goed begrijpbare opzet met enkele van de meest verhandelde crypto's beschikbaar. Klik hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/09 7:00

  • Landbouwgrond als belegging. Ik maakte er vorige week een video over.
  • Samsung heeft een boete van 39 miljoen euro gekregen omdat het de prijs van haar TV's in Nederland heeft opgedreven. Het bedrijf heeft zeven verkopers onder druk gezet om een hogere prijs te rekenen. Consumentenorganisaties moeten nu bepalen of ze een rechtsgang voor een claim van benadeelde consumenten willen opzetten.
  • Gisteren heb ik een video gemaakt over JustEat Takeway. Een populair aandeel bij jongeren. Waar ik echter geen rekening mee had gehouden, is dat je dan ook te maken krijgt met reacties van fundamenteel geradicaliseerde jonge beleggers die hun geld daar in hebben gestopt en nu al maanden tegen groeiende verliezen aan kijken. Dan dus zeggen dat het 'te vroeg' is voor die aandelen is in hun ogen ketterij en dat laten ze weten ook. Dat zag ik even niet aankomen! De Taliban van de beurs ging los! Volgens mij heeft YouTube zelfs wat reacties verwijderd.
  • YouTube is bezig om heel veel content die negatief is richting corona maatregelen te wissen. Ze gaan zo ver dat ze zelfs het kanaal van het Duitstalige deel van Russia Today volledig verwijdert hebben. Rusland dreigt nu in Rusland YouTube te gaan blokkeren. Het probleem met censuur is altijd dat je 'ergens' een grens gaat trekken en die grens zal altijd tot reacties gaan leiden. Aan de ene kant is er bewust misleidende informatie op YouTube aanwezig en aan de andere kant is er heel degelijke journalistiek aanwezig die regeringsbeleid tegen het licht houdt. Beide zijn ongewenst als je het de meeste regeringsleiders laat bepalen. Vraag je het kritische kijkers, dan willen die alleen de echte misleiding niet meer tegenkomen. Waar ligt die grens? Wie kan dat 100% zeker bepalen? YouTube heeft dus maar besloten met een bulldozer te gaan werken. RT is net als Fox News beide... Fake news en journalistiek... Blijkbaar ging RT in het Duits volgens YouTube net even te ver richting fake news. 
  • Gisteren weer een overwegend negatieve dag voor uraniumaandelen. De sector blijft daarmee kansen bieden voor beleggers die laat op het feestje komen.

Mijn visie op goud
 
 
 

Een hamster wint van topbeleggers (Tom Lassing)

30/09 7:14

Er is een Social Media kanaal dat een hamstertje beleggingen laat uitzoeken. Deze hamster heeft het met 20% rendement beter gedaan dan beleggers als Warren Buffett en Cathie Wood.

Zegt dat wat?

De hamster is sinds juni dit jaar actief en dat feit is belangrijk.

Immers is het een erg korte tijd en we hebben sinds dat moment een wat weifelende beurs gezien. Speculatieve aandelen deden het niet goed, maar ook de topbedrijven waarin Buffett belegt bleven op de plaats liggen.

Puur door te gokken kan je dan zo maar beter scoren dan de toppers.

Het is leuk vermaak en je kan er weer een artikeltje en mooie kop voor maken, maar het heeft verdere geen enkele waarde. Mogelijk zijn er wel 100 van die kanalen actief en toevallig deze scoorde goed. Die andere 99 horen we niets over. 

Die hamster gaat op termijn zeker verliezen van deze topbeleggers. Dat het toevallig nu even beter ging, is niet meer dan een stukje toeval.

Als je als belegger dit soort zaken serieus gaat nemen, dan is het niet best met je gesteld.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiƫnter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

De beroerdste stad van de VS (Tom Lassing)

30/09 7:25

Vraag je het in Europa, dan is het antwoord mogelijk het vaakst Detroit.

Totaal achterhaald.

Welke stad is het dan wel?

Een goede kandidaat is de stad Gary in Indiana.

Ooit een thuis voor 178.000 personen in 1960 en nu nog thuis voor 96.000 mensen.

In de staalfabriek werkten in 1960 nog 30.000 personen. De staalfabriek levert nog net zo veel staal, maar door automatisering werken er nu nog slechts 3.000 personen.

In 1984 was het de moord hoofdstad van de wereld. Het is dus niet dat deze stad 'ineens' zo'n slechte stad werd.

In de stad staan veel van de voormalige kleinere fabrieken en toeleveringsbedrijven nu leeg. Veel scholen en kerken staan er vervallen bij. De bevolking is enorm gekrompen en er zijn extreem minder jongeren. Er is ook veel werkloosheid.

In deze stad staat het grootste staalbedrijf in de VS en ooit van de wereld. Veel publieke infrastructuur is letterlijk aan het verbrokkelen of is overwoekerd met onkruid. De resterende bevolking kan zich het onderhoud op die grote stad niet meer veroorloven. Leven met een veel kleinere bevolking is echt een probleem en het feit dat het vooral een armere zwarte bevolking in een verder vooral blanke staat is, maakt het ook niet makkelijker. Letterlijk sluiten de gemeentes rondom de stad de toegangswegen tot de stad af. Men wil er niets mee van doen hebben.

Mijn site over mijn vastgoed
 
 
 

TPP perikelen (Tom Lassing)

30/09 7:42

Onder Obama werden er stappen genomen om een Trans-Pacific Partnership (TPP) handelsovereenkomst te sluiten tussen de nodige landen in en rond de Grote Oceaan. Onder Trump was het juist de VS die zich terugtrok uit dit handelsakkoord.

China is heel slim en heeft nu het lidmaatschap aangevraagd en zet daarmee Biden voor een moeilijke keuze.

Ga je als VS terug dat akkoord in en ga je naast China het lidmaatschap aanvragen?

Of blijf je uit dit akkoord, maar probeer je het lidmaatschap van China te torpederen door de elf landen die er wel in zitten onder druk te zetten?

Of ga je terug in het handelsakkoord EN probeer je China er uit te houden?

Er is natuurlijk ook de keuze om niets te doen en de andere landen te laten bepalen of ze China in hun handelsakkoord willen toelaten.

Dat laatste zou het netste zijn, maar de VS zou de VS niet zijn als ze hun zin niet zouden willen doordrijven. De vraag is natuurlijk wel, wat wil de VS vandaag de dag. Met die extreme beleidswisselingen van de laatste jaren is eigenlijk niemand bekend met waar de VS nu voor wat betreft TPP staat.

TPP was ook even niet op de agenda, maar China brengt het nu wel even heel prominent terug op de agenda. Dat is geen toeval. Dit wordt een lastig dossier voor de regering Biden.

 
 

Open een N26 bankrekening

N26 biedt klanten een online bankrekening. Het bedrijf wil snel enorm groeien. Ze geven nu 100 euro bonus aan iedereen die een nieuwe actieve klant aanbrengt. Dat wil zeggen, de aanbrenger krijgt 50 euro en de nieuwe klant ook! Die nieuwe klant kan vervolgens ook een klant aanbrengen onder dezelfde voorwaarden.

Kijk hier voor meer info
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Julian Assange bijna geliquideerd (Tom Lassing)

30/09 7:53

Naar uit een onderzoek van een Yahoo onderzoeksteam blijkt de Trump administratie via de CIA een uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de mogelijkheid om Julian Assange te ontvoeren en dan mogelijk te liquideren.

Waarom ging het uiteindelijk niet door?

Blijkbaar vond de CIA het in dit geval toch een te groot risico. Het feit dat Trump in het openbaar positief over Assange sprak, maar het onderzoek naar de mogelijke kidnapping en of liquidatie niet direct stopte toen het hem bekend werd, spreekt niet voor hem.

Het feit dat de CIA deze illegale actie overwoog doet denken aan de ontvoering en liquidatie van de journalist die door Saoedi Arabiƫ vermoord werd. Mogelijk dat dat drama en de verontwaardiging daarover bij het publiek een rol speelde in het besluit van de CIA af te zien van hun eigen walgelijke plannen.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd