Beursbox Nieuwsbrief Horrorweek voor Facebook

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Horrorweek voor Facebook
Date: October 5th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 5 oktober 2021
 
 

AEX 757,2 Dow 33.859 USD 1,16 Btc 42.595 Goud 1756.65

 
 

De omzet verveelvoudigde

De omzet van deze supplementen aanbieder schoot tijdens de Covid periode omhoog. Steeds meer mensen begrijpen dat gezond leven het beste medicijn is. Krijg je dagelijks echt alles binnen wat een gezond lichaam binnen moet krijgen? Waarschijnlijk niet. Daarom bestaan supplementen. Het is verstandig die te nemen om je gezondheidsconditie optimaal te houden. Je lichaam is een belangrijke investering! Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/10 7:00

  • Gisteren heb ik een video gemaakt naar aanleiding van het overname bod dat Hopson op een deel van EverGrande deed. Kijk hier.
  • De reden dat de VS zo in de ban van de vorige president blijft, is omdat de pers wel heel graag over de vorige president blijft schrijven. Het voedt zichzelf. Blijkbaar levert hij nog altijd veel advertentiegeld en views op.
  • Een zeer negatieve beursdag gisteren. Uranium aandelen wisten aanvankelijk buiten de dlaing te blijven, maar gaandeweg de dag verdwenen de winsten.
  • Een topman van ABNAMRO die ook genoemd werd in de Pandora Papers heeft aangegeven dat hij zijn opzetje gestopt heeft. Het erge is dat het niet tegen de wet is wat hij deed. Toch ziet hij het nu als fout. Het is een verkeerd signaal dat hij als topbestuurder van ABNAMRO afgeeft door er wel gebruik van te maken.
  • Qualcomm heeft gisteren bekend gemaakt dat het een overname gaat doen. Het viel in een zeer negatieve beurs en ook de koers van het aandeel Qualcomm daalde.
  • JP Morgan Chase wordt in Brazilië verdacht van omkoping. Het gaat om de aankoop van 300.000 vaten olie in 2011 door de bank.
  • Deutsche Bank is van mening dat Akzo Nobel in een periode van 12 maanden naar 100 euro kan stijgen. Dat is een verlaging van de verwachting, want eerst hielden ze het op 102 euro. Akzo sloot gisteren op 93,1 euro en zit de laatste maanden in een dalende trend. Ik zie niet waar ze, op technische gronden, die 100 euro vandaan toveren.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Krijgen we wel een crash? (Brecht Arnaert)

05/10 7:16

Per 1 juni laatstleden is MACRO Trends tien jaar oud geworden, en bij zulke gelegenheid is het nooit slecht om eens te zien of de originele premissen nog geldig zijn. Waren we 10 jaar geleden misschien te pessimistisch toen we een crash van het systeem voorspelden? Of net realistisch? Of de derde optie... te optimistisch?

Want het zou natuurlijk fantastisch zijn: het systeem, dat al jaren kreunt onder zijn eigen contradicties, stort als een brandende zeppelin neer. In mijn verbeelding zie ik het ECB-gebouw in de fik staan omdat mensen eindelijk beseffen dat we helemaal geen centrale banken nodig hebben. Met de BIS net hetzelfde: barbecueën onder een brandende toren van Basel, en gedaan met het aanlengen van de melk op wereldniveau. IMF, Wereldbank, zelfs het ESF (de monetaire oorlogvoerende arm van de Treasury): allemaal de fik in.

Helaas, pindakaas. Het collectief bewustzijn is bij lange na niet zo groot. Nog steeds gaan mensen stemmen, alsof dat ook maar iets veranderen kan. Nog steeds …

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Hoe groot is de kans? (Tom Lassing)

05/10 7:32

In de VS is een onderzoek gedaan naar kansberekening en realiteit.

De vraag werd aan Democratische kiezers gesteld hoe groot ze de kans achtten dat ongevaccineerden in het ziekenhuis zouden belanden.

Men dacht dat gemiddeld 41% van de ongevaccineerden in het ziekenhuis zou belanden.

Met die gedachte is het dus volkomen logisch dat deze mensen ALLES in het werk gesteld willen zien worden om Corona te beteugelen en dat te doen door iedereen, desnoods gedwongen, te vaccineren.

Maar dan komt de realiteit.

We hebben immers nu bijna twee jaar realiteit achter ons, waarbij in het begin NIEMAND gevaccineerd was.

Hoe groot is ondanks die slechte start de kans écht?

Dat blijkt dus, ondanks de slechte start slechts 0,9% te zijn.

Perceptie en realiteit... het ligt soms mijlenver uit elkaar.

 
 

McDonalds legt lange termijn milieu doelen vast (Tom Lassing)

05/10 7:58

Het fastfood bedrijf lijkt heel ambitieus, maar het wil 29 jaar nemen om uiteindelijk CO2 neutraal te worden.

Wel zeggen ze dan dat het 'totaal' moet zijn. Dus van het vlees tot het licht.

Klinkt natuurlijk mooi, maar degenen die het straks moeten uitvoeren zijn nu deels nog niet geboren. Makkelijk zeggen dus.

Wat gaat Mac NU doen?

Daarover blijft men vaag. Grootste winsten kunnen gehaald worden bij de vleesindustrie. Daarbij zou McDonalds ook kunnen insteken op gezondere menu's en mogelijk kleinere porties vlees en meer groenten.

Uiteindelijk zijn het echter de klanten die veel van het beleid zullen bepalen. Als de klanten kiezen voor gezonder, dan zal de onderneming snel mee willen bewegen.

Dat laatste is een beetje kip en ei verhaal. Als het niet op het menu staat, zal men het niet vragen... Als men het niet vraagt, komt het niet op het menu...

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Horrorweek voor Facebook (Tom Lassing)

05/10 8:20

Het is duidelijk niet de week van Facebook. Niet alleen werd de identiteit van de klokkenluid(st)er bekend en bleek dat het iemand is die behoorlijk geloofwaardig geacht mag worden, maar ook komen er vandaag in Washington hoorzittingen waarbij de klokkenluidster haar verhaal komt doen.

Boven op dat alles gisteren een urenlange storing waarbij alle services van Facebook volledig onbereikbaar bleken.

Volgens Facebook een eigen fout, waarbij men een verkeerde instelling deed ontstaan en vervolgens het systeem zichzelf deed crashen en alleen een full stop als oplossing gebruikt kon worden. Alles van Facebook werd onzichtbaar voor Internet en het duurde uren.

Ik weet niet wat ik daar van moet denken.

Dat is bij zo'n reusachtig bedrijf niet even een simpel servertje. Het leek er sterk op dat een hacker, diep in het bedrijf zelf, een kans kreeg en greep om het bedrijf een paar uur volledig plat te leggen.

Maar goed, misschien was het een echte eigen fout. Geeft dan ook te denken...

Hoe dan ook was de timing perfect voor een maximale exposure richting dit bedrijf. Negatieve exposure dan wel.

Een hacker had het niet beter kunnen doen. Daarom sluit ik sabotage niet uit. Zo veel toeval is wel extreem (on)gelukkig.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd