Beursbox Nieuwsbrief 155 jaar geleden

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief 155 jaar geleden
Date: October 8th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 8 oktober 2021
 
 

AEX 777,18 Dow 34.794 USD 1,155 Btc 46.851 Goud 1,759.5

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een bewezen aan- en verkoopsysteem.Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Dit beseft de meute nog niet! (Jack Hoogland)

08/10 7:00

Maandag vertelde ik u al over het toenemend aantal indicaties dat erop duidt dat goud en zilver aan de rand van een nieuwe periode van forse stijging staan.

De meute op Wall Street geloofde tot nu toe Powells verwachting van stevig economisch herstel, in combinatie met tijdelijke, voorbijgaande inflatie. Het wordt nu duidelijk dat Powell er (opnieuw) volledig naast zit.

De grafiek in onderstaande tweet laat zien dat de inflatieverwachting aan het stijgen is, terwijl de economische groeiverwachting juist aan het dalen is. 

Dat geeft stagflatie, waardoor de Fed en de ECB klem zitten. 

Nu beleggers beginnen in te zien dat het door de Fed en de ECB geschetste ideaalplaatje een fabeltje blijkt, is de weg vrij voor een explosieve stijging van de goudprijs.

Wat de meute op Wall Street óók niet beseft is dat goudproducenten de afgelopen jaren zijn omgeturnd tot efficiënt opererende, zéér goed geleide bedrijven. 

Waardoor ze óók aan de huidige goudprijs meer winst maken dan ooit tevoren. Zie onderstaande grafiek.

Door de combinatie van stijgende winsten en negatief sentiment zijn goudaandelen extréém goedkoop geworden. Dat geeft ons een unieke kans.

Vandaag sturen we...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/10 7:21

  • De gasprijs is in enkele dagen tijd nog weer 60% hoger geworden. Het gaat nu helemaal nergens meer over. Dit is complete overdrijving van de markt alsof een paar kleuters aan de knoppen zitten. Sommige energie aanbieders hebben zelfs bestaande lange termijn contracten met klanten opengebroken om hogere prijzen door te kunnen berekenen. Een schandelijke zaak. Hoeveel is een contract dan nog waard? Vooral prijsvechters blijken onbetrouwbare partners te zijn.
  • Opluchting in de VS. Er is een tijdelijke extra ruimte voor het budget. Er is nu ruimte tot december. Republikeinen zagen uiteindelijk in dat het 'hun' plannen waren die hiermee betaald werden. Het ging namelijk niet om extra geld, maar puur de financiering van eerder afgesproken beleid. De overheid mag nu 24,5 miljard dollar meer uitgeven.
  • Intel heeft aangegeven niet langer naar het VK te kijken voor haar twee nieuw te bouwen Europese chipfabrieken. Dit omdat het VK geen deel meer uitmaakt van het EU blok. Intel wil naar Europa komen, maar wil daarvoor wel subsidie krijgen. Ik vind dat onzin. Hebben ze een commercieel interessant verhaal, of kan het alleen maar met staatsgeld financieel haalbaar worden? We zijn toch geen communistisch blok van samenwerkende Europese landen?
  • Volgens Goldman Sachs zal het aandeel NIO met 60% gaan stijgen. Ik vertrouw die bank van geen kant. Ze zitten er vast behoorlijk in en via deze weg proberen ze hun huidige verlies goed te maken... Wat mij betreft zou de SEC dat wel eens mogen onderzoeken.
  • Australië durft haar strenge lock down niet te verlaten. Het land is als verlamd door de angst voor Covid. Sydney is al meer dan 100 dagen in lockdown. 
  • Tesla heeft haar hoofdkantoor nu in Texas en is daarmee een toonaangevend bedrijf dat heel bewust Californië verlaten heeft. Voor Texas politiek gezien ook heel belangrijk, want met deze stap komen er ook meer Democratisch stemmende personen naar de staat. Dit kan op termijn Texas een democratische staat maken. De productie van Tesla blijft wel in Californië.  
  • De oprichter van het overgenomen Grubhub gaat Just Eat Takeaway per 1 december verlaten. In mijn ogen geen goede zaak dat hij na slechts zes maanden al vertrekt.
  • Ik heb gisteren een tweede analyse op het aandeel Square losgelaten. Kijk hier

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Koopjesjagen bij Neo Finance (2) (Tom Lassing)

08/10 7:36

Gisteren schreef ik al over koopjesjagen in de Secundaire Markt van Neo Finance.

Ik koop dan maar niet iedere lening met een korting.

Het moet een lening zijn die al even in de Secundaire Markt staat en waarop ergens tussen de 15% en 50% korting gegeven wordt. Daarbij moet dan de leningnemer recent alsnog een betaling gedaan hebben.

Dat zegt mij dat de leningnemer toch wel zal betalen, maar het nu gewoon even tegen zit. De huidige eigenaar van de lening wil er niet op wachten en met een stukje korting heb ik dan mogelijk wel trek in zo'n lening.

Het nadeel is dat mijn portefeuille er op het oog minder interessant van wordt. Ik betaal immers 1% kosten en ik koop heel bewust slecht lopende leningen in die mijn totaal overzicht verslechteren.

Maar... Mijn uiteindelijke rendement ziet omhoog ALS die leningnemer inderdaad de lening netjes gaat afbetalen.

Ik investeer dus om later extra te kunnen oogsten. Dat risico wil ik wel nemen als mijn netto rendement in feite soms wel 30% op de investering gaat worden. Een korting van bijvoorbeeld 30% geeft je rendement op het geïnvesteerde vermogen een behoorlijke boost.

De oorspronkelijke lening verstrekker neemt het verlies, maar heeft het voordeel van cash die ingezet kan worden in nu goed lopende (nieuwe) leningen.

Ieder zijn ding. Ik heb geduld en ben bereid langer te wachten voor een hoger rendement.

Meer info
 
 
 

Eerste grootgebruiker haakt af (Tom Lassing)

08/10 7:59

Een metaalbedrijf in Delfzijl is de eerste die door de hoge energieprijzen de productie enorm terug gaat brengen.

Sneu voor het bedrijf, maar een zegen voor consumenten. Hierdoor blijft er meer gas over voor de consumentenmarkt.

Het probleem in Nederland is dat de grootgebruikers heel veel minder voor energie betalen. Ze hebben dus weinig aanleiding gezien drastisch op energie te besparen of om productie te verplaatsen naar goedkopere regionen.

Consumenten betalen veel meer voor energie EN betalen daarover ook nog eens veel meer belasting.

Nu de aanvoer van gas een enorm probleem is geworden... Men heeft er een puinhoop van gemaakt omdat de demissionaire regering druk was met regeringsvorming, toeslagenaffaire en onzinnige maatregelen richting Corona, is ineens energie wel een economische factor van belang geworden.

De hoge prijs voor energie moet nu ook door de grootgebruikers gedragen gaan worden. In feite kregen de grootgebruikers altijd een subsidie van de overheid. Ze betaalden immers een lage(re) prijs voor energie EN betaalden daar over ook nog eens minder belasting. De consumenten betaalden de hoofdprijs EN een extreem hoge belasting. 

Dat is nog altijd zo, maar ook voor grootgebruikers is nu de basisprijs van energie flink omhoog.

Hoe spijtig dan ook voor het bedrijf, het is een goede zaak dat ze het voelen.

Laat ze maar in Den Haag gaan protesteren. Laat heel deze oneerlijke opzet maar eens openbaar worden. Het wordt tijd dat ook de industrie een eerlijke prijs voor energie gaat betalen. Laat ze daar ook maar eens écht bewust op energie worden.

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

155 jaar geleden (Tom Lassing)

08/10 8:42

Het is slechts 155 jaar geleden dat men in mijn huidige woonplaats tot de conclusie kwam dat het feit dat meisjes GEEN ENEKELE vorm van officieel onderwijs kregen toch wel ongewenst was.

We spreken schande van de manier waarop men in Afghanistan met vrouwen omgaat, maar we realiseren ons niet dat wij als de niet roker zijn, die net gestopt is en zwaar commentaar heeft op de roker die het licht nog niet gezien heeft.

Ja, de Taliban zijn stom dat ze 50% van het potentieel niet gebruiken. De mannen daar zijn bang voor die 50% omdat ze gezien hebben dat veel vrouwen de bewust dom gebleven mannen makkelijk voorbij streven. Die (jonge) mannen zijn dom gebleven omdat ze eerst de Russen en daarna de Amerikanen moesten bevechten om hun onafhankelijkheid terug te krijgen.

Maar wie zijn wij om te wijzen?

Maar kijk eens naar hoe in de beleggingswereld Cathie Wood door mannen behandeld wordt. Alleen maar omdat ze succesvoller is.

Wie zijn wij om met vingertjes te wijzen, als we niet eens massaal opstaan tegen de schandelijke behandeling die succesvolle vrouwen te wachten staat in het zo verlichte westen.

We zouden de Taliban beter wijzen op verloren potentie dan op vingerwijzen naar dat ze het verkeerd doen.

Uiteindelijk moeten ze daar zelf tot de conclusie komen dat hun weg een doodlopende weg is. Een weg waarbij ze alleen maar in diepere ellende komen.

Als ze dat gaan inzien, dan komen ze ook wel waar wij nu zijn... halverwege een proces van nu al 150 jaar dat nog lang niet op de gewenste eindsituatie is. 100 jaar geleden kregen vrouwen stemrecht. Pas nu zien we eindelijk dat vrouwen in de buurt komen van een 50% vertegenwoordiging in functies en vergoeding... Maar hoeveel vrouwen zijn ondertussen premier van België of Nederland geweest?

Wie zijn wij om te wijzen? 


-----------------

Kijk hier voor een interessante zonnepaneel aanbieding. (Geef aan dat je via Beursbox komt voor een extra 75 euro korting!)

Sponsor Beursbox
 
 
 

Daytrading los van beursentiment

Het grote voordeel van daytrading is dat je niet meer te maken hebt met het ongrijpbare beurssentiment. Je reageert slechts op korte bewegingen en bent slechts kort in de markt. Dat heeft veel voordelen. Kom op 29 oktober om 13:30 uur naar het seminar bij Beursbox! Kijk hier

Geef je snel op!
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd