Beursbox Nieuwsbrief Visie en Lef

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Visie en Lef
Date: October 12th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 12 oktober 2021
 
 

AEX 773,79 Dow 34.746 USD 1,156 Btc 48.894 Goud 1761.78

 
 

De omzet verveelvoudigde

De omzet van deze supplementen aanbieder schoot tijdens de Covid periode omhoog. Steeds meer mensen begrijpen dat gezond leven het beste medicijn is. Krijg je dagelijks echt alles binnen wat een gezond lichaam binnen moet krijgen? Waarschijnlijk niet. Daarom bestaan supplementen. Het is verstandig die te nemen om je gezondheidsconditie optimaal te houden. Je lichaam is een belangrijke investering! Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

12/10 7:00

  • Evergrande heeft weer enkele rentebetalingen gemist en loopt nu het risico dat de schuldeisers het faillissement gaan aanvragen. Ook enkele andere grote Chinese vastgoedfondsen misten al enkele rentebetalingen.
  • Het grootste op land aangelegde windmolenpark van Noorwegen werd in 2019 opgeleverd en moet nu van de rechter sluiten. De rechten van de oorspronkelijke bewoners zouden met voeten getreden zijn. Het gaat om 151 windturbines. Het is vrijwel zeker dat de eigenaren in hoger beroep gaan. Ze hebben immers contracten gesloten en de overheid heeft de bouw goedgekeurd.
  • Lufthansa gaat aandelen uitgeven en geeft daarna 1,5 miljard staatssteun terug aan de Duitse overheid. Hiermee is ook een deel van de "stille" deelneming van de Duitse overheid tenietgedaan. De Duitse overheid zit nu nog met 1 miljard in Lufthansa.
  • Na China is ook India op het punt gekomen dat er erg weinig steenkool beschikbaar is. De voorraden zijn extreem laag geworden. Sommige centrales hebben nog maar een voorraad steenkool voor twee dagen. Een verstoring in de aanvoer en de hogere vraag vanuit de economie zijn de voornaamste redenen.
  • Volgens Jamie Dimon is bitcoin simpelweg 'waardeloos'. Hij is echter wel zo slim om via zijn bank bitcoins aan te bieden. Je kan ze er alleen niet opslaan. In zijn ogen is het fools gold.
  • De hoge(re) prijs voor energie maakt dat sommige energie aandelen ook weer interessant beginnen te worden. In de VS zien we nu dat de schalie gas en olie aandelen weer in beeld komen.
  • Is de beurswaarde van een bedrijf belangrijk? Kijk mijn video er over.
  • Ik maakte een video over inflatie en Neo Finance. Kijk hier.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Huizenmarkt VS (Tom Lassing)

12/10 7:16

Volgens Goldman Sachs gaan huizenprijzen in de VS aankomend jaar nog weer 16% omhoog. Een gevaarlijke uitspraak nu een mogelijke recessie en ontluikende inflatie zich aandienen.

Was ik een jaar geleden terecht zeer sceptisch over de uitspraak van Rabo 'deskundigen' dat de huizenprijzen in Nederland een top gevonden hadden, nu ben ik dat omdat ik vrees dat Goldman Sachs te optimistisch is.

Zeker nu de VS in december nog weer een keer een budgetprobleem op te lossen heeft.

Als dat door politieke spelletjes misloopt, dan kunnen alle positieve economische scenario's de prullenbak in.

Toch hoop ik dat Goldman Sachs WEL gelijk heeft. Ik heb immers veel vastgoed in de VS.

Nu is het alleen zo dat de huizenmarkt in Detroit al decennia los staat van die van de rest van de VS.

De prijsstijgingen zijn daar al flink geweest de laatste jaren. Afgelopen jaar steeg de gemiddelde prijs voor een huis in Detroit City met 36,4%.

U begrijpt dat het heerlijk voelt om gelijk te krijgen. Zeker als je dan ook vol in die markt bent gestapt.

Een gemiddelde prijsstijging zegt natuurlijk niets over mijn huizen. Dat realiseer ik me ook. Ik heb nu vooral te maken met huurprijzen. Ieder huis dat ik op de markt brengt krijgt de huur van dat moment.

Ik begon op gemiddeld 700 dollar huur per maand. Ik zit nu gemiddeld rond de 950 dollar. Mijn best verhuurde huis gaat nu voor 1200 dollar. Let wel, ik berekende mijn gewenste rendement indertijd ook bij dat huis op 700 dollar.

Helaas heb ik nog altijd wel huizen leeg staan vanwege gebrek aan werklieden.

Waarom die extra hoge stijging van huizenprijzen in de City of Detroit?

- Deels is het inhalen van de eerdere daling. Ook is het zo dat vooral millennials de stad nu weten te vinden. De totale bevolking van Detroit krimpt, maar het aantal millennials neemt toe omdat de huizenprijzen vergeleken met de omgeving gigantisch laag liggen. In de VS staat Detroit op plaats twee voor wat betreft groei bevolking leeftijd 20 tot 35.

In Detroit City kost de gemiddelde woning nu 75.000 dollar in de staat Michigan kost een gemiddelde woning 245.000 dollar. In de Greater Metropolitan Area van Detroit (voorbij de 8 mijl grens) werden de huizen gemiddeld 230.400 dollar waard. De hoogste prijsstijgingen waren er in de City of Detroit. Daar waar ik mijn woningen heb.

Naar mijn vastgoed website
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Een A lening met 12% rente (Tom Lassing)

12/10 7:32

Ik heb eergisteren in de Secundaire Markt een lening gekocht die al door Neo Finance stopgezet was. Een lening met een rente van 12%.

De leningnemer is te laat met betalen, maar is nu wel aan het betalen. Keurig wordt nu iedere maand 45 euro naar Neo Finance overgemaakt.

Ik kocht de lening zonder dat er een korting geboden werd. Normaal doe ik dat niet, maar deze lening is wel een A lening en dan ook nog eens één met 12% rente.

Dat terwijl vergelijkbare A leningen nu 8 tot 9% rente bieden.

Het feit dat de leningnemer al een half jaar lang keurig iedere maand weer geld stort, was voor mij de reden om deze lening toch maar over te nemen.

Je moet af en toe ook een gokje nemen. Blijkbaar heeft deze persoon de problemen toch weer onder controle gekregen. Sneu voor die persoon is dat hij 12% moet betalen, daar waar recente leningen veel goedkoper zijn. Zolang hij echter deze lening niet aflost, kan hij ook geen nieuwe leningen afsluiten.

Ook dat kan een stimulans zijn om deze lening zo snel mogelijk af te lossen.

Meer over Neo Finance
 
 
 

N26, ik ben er weg van (Tom Lassing)

12/10 7:59

Ik moest deze week even wat betalen vanuit Nederland in het buitenland. Het was naar een rekening die ik al eerder gebruikt had.

Even op mijn telefoon inloggen bij N26 en letterlijk 30 seconden later was de betaling (gratis) onderweg.

Ik ben helemaal weg van die rekening.

Hoe kunnen banken daar ooit tegen concurreren?

Ook een N26 rekening openen? Kijk hier.


Meer over N26
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Uitvallende zonnepanelen (Tom Lassing)

12/10 8:42

Ook in België vallen zonnepanelen geregeld uit omdat het elektriciteitsnet de stroomtoevoer niet aankan. Juist als de zonnepanelen goed kunnen opleveren komt er te veel stroom op het net en valt alles uit.

Daar zijn de eigenaren dus direct de dupe van, want ook stroom die ze dan zelf gebruiken moeten ze ineens inkopen.

Hun eigen set zonnepanelen doet immers niets meer.

Er zijn verschillende oplossing richtingen mogelijk.


De eerste is het nog te vroeg voor, maar dat is een software en hardware combinatie. Je moet daarvoor een eigen huisaccu of elektrische auto hebben. Je set zou dan de aanwezige accu's moeten blijven opladen tot ze vol zijn en pas uitschakelen als je ook écht gaat leveren aan het net. Een hele goede zaak zou het zijn als je dan ook lokaal aan anderen zou kunnen leveren.

Elektriciteitsbedrijven staan rond deze oplossing niet te trappelen, want het zet de deur open naar zelfstandige lokale netwerken die in feite los te koppelen zijn van het grote net. Op een gegeven moment komt dan het moment dat je het volkomen lokaal gaat regelen en dan heb je het elektriciteitsbedrijf niet meer nodig. Dat is hun grote angst.


Een andere oplossing is een beter nationaal en internationaal elektriciteitsnet. Als je dat koppelt aan de mogelijkheid om 'extra' elektriciteit altijd te kunnen omzetten in waterstof, dan hebben we eindelijk de oplossing voor het feit dat we al 100jaar in feite een 100% overcapaciteit produceren om de vraagpieken op het net te kunnen opvangen. Tot op heden gebruiken we die overcapaciteit vrijwel niet. Om dit haalbaar te maken, moet de industrie overschakelen van gas op waterstof. Immers moet de gemaakte waterstof ook een interessante bestemming krijgen.


Zijn zijn twee richtingen die we kunnen lopen. Wat er voor nodig is, is visie en lef. Wat mist in de huidige politiek en in de elektriciteitssector zijn slechts twee zaken... Visie en lef.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd