Beursbox Nieuwsbrief Het blijft maar komen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Het blijft maar komen
Date: October 13th 2021
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 13 oktober 2021
 
 

AEX 770,22 Dow 34.369 USD 1,155 Btc 47.887 Goud 1,765.38

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke methode! 

Kijk hier
 

Crypto's kopen?

Bij deze aanbieder is het wel héél makkelijk crypto's kopen! Je koopt nu zeker niet op de hoogste koers.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/10 7:00

  • In Detroit hebben bewoners een klachtenregen doen losbarsten over de stank die automaker Stelentis veroorzaakt. Stelantis is de fusie tussen Fiat Chrysler en PSA Group. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. De stinkende fabriek in oost Detroit.
  • LG is bereid gevonden om General Motors 1,9 miljard dollar terug te betalen. Het bedrijf leverde batterijen voor de Bolt EV's en die batterijen bleken spontaan in brand te kunnen vliegen. Alle Bolts worden terug naar de garage geroepen. Een kostenpost van zeker 2 miljard dollar.
  • Het IMF heeft de prognose voor de groei van de wereldeconomie neerwaarts bijgesteld. Het gaat nu nog om een kleine aanpassing. Namelijk van 6% groei naar 5,9% groei. Ik schat in dat het nog wel verder omlaag bijgesteld gaat worden.
  • Volgens een rapport dat is uitgebracht zal ASML volgend jaar wel eens meer dan 500 miljoen dollar waard kunnen worden. Daarmee zou het bedrijf het duurste beursgenoteerde bedrijf van Europa worden. Het zou betekenen dat er nog een aanzienlijke koersstijging aan zit te komen. Volgens de analisten zou het bedrijf net zo veel waard moeten zijn als Nvidia en TSMC.
  • In mijn woonplaats is het aantal Corona besmettingen procentueel enorm toegenomen. Ik denk dat het concert van Snollebollekes in Arnhem daar debet aan is. Heel veel dorpsgenoten zijn er geweest omdat Rob Kemps hier in het dorp woont. Alles kon in Arnhem weer als je maar gevaccineerd was. Maar gevaccineerd zegt niet dat je het virus niet bij je draagt! De huidige maatregelen zorgen er juist voor dat het aantal besmettingen toeneemt! Op deze manier is alles aan maatregelen voor niets geweest!
  • Mijn houtkachel heeft de eerste vertraging te pakken. 24 november gaat hem niet worden. Het lijkt nu op zijn vroegst december te gaan worden.
  • Ik probeer iedere dag een video te maken en de laatste maanden is dat meestal wel gelukt. Helaas gisteren niet. Te druk... 
  • Gisteren lagere beurzen, maar fors hogere uraniumaandelen. Gemiddeld meer dan 10% stijging gisteren. Ik maakte vorige week nog een video over een aandeel dat toen 11,4% daalde en dat ik extra bijkocht. DAT bleek een perfecte timing te zijn! Kijk hier.

Baar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Het blijft maar komen! (Jack Hoogland)

13/10 7:25

De energiecrisis is slechts een paar weken oud, en we zien al een heuse tsunami aan positief nieuws voor uranium.

De berichten over landen die nieuwe kerncentrales gaan bouwen en/of landen die bestaande kerncentrales langer open laten, blijven maar komen!

Groot-Brittannië en Frankrijk gaven vorige week al aan in nieuwe kerncentrales te gaan investeren. 

En gisteren vertelde ik u dat Japan haar 15 sinds Fukushima nog stilliggende kerncentrales gaat heropstarten.

Onopvallend (maar net zo belangrijk) was vorige week het nieuws dat Oekraïne vijf nieuwe kernreactors gaat bouwen. Zie onderstaande tweet.

Tegelijk groeit de (inter)nationale kritiek op landen die kerncentrales willen sluiten nu in snel tempo uit tot een storm van kritiek.

Spanje maakte alvast bekend dat een kerncentrale in Catalonië tien jaar langer in productie blijft. Zie onderstaande tweet.

Daar bovenop zag ik dat ook Bangladesh een nieuwe kerncentrale gaat bouwen.

Realiseer u nu even dat alle hierboven vermelde berichten in slechts één dikke week tijd op ons af zijn gekomen!

Het nu al enorme tekort aan uranium zal de komende jaren onvoorstelbaar hard stijgen.

Op Twitter zag ik dat een ervaren grondstofbelegger een huis gaat verkopen om... 

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Prachtige lening, maar geen geld (Tom Lassing)

13/10 7:45

Ik zag bij Neo Finance in de Secundaire markt een prachtige lening staan. Een lening van nu nog 384,27 euro waarop de leningnemer 10% rente moet betalen. Hij was ondertussen ruim 500 dagen te laat met betalen. Het mooie aan deze lening was echter dat je als koper van de lening 37% korting kreeg!

Dat maakt het rendement op deze lening wel heel interessant. 

Feit was alleen dat ik op dat moment geen geld cash had. Ik had die 384,27 niet... 

Toen ineens realiseerde ik mij een dag later dat ik natuurlijk ook geen 384,27 nodig heb! Ik krijg immers 37% korting!

Ik betaalde uiteindelijk inclusief kosten 244,51 euro voor een lening die qua aflossing nog 384,27 euro moet opbrengen en die daarnaast nog een berg rente moet gaan opleveren...

Als de leningnemer maar gaat betalen...

Ik weet het volgende van die persoon: Hij is 41 en leende oorspronkelijk 4.300 euro met als onderpand een huis en een auto. Deze lening betreft dus 10% van heel die lening. Verder is er een rapport van de deurwaarder: Inquiry received from a bailiff's office: employed, has a spouse (on parental leave), has real estate (arrested), bank accounts seized. Declared place of residence - LT. 

Oftewel, het moet gek lopen gaat deze lening niet afbetaald worden. Hij werkt, zij werkt (maar nu zwangerschaps- of bevallingsverlof) en er is al beslag gelegd op het aanwezige onroerend goed. Die gok durf ik wel aan.


Ik heb overigens zelf via andere leningaanvragen in de man geïnvesteerd. Bij het inzetten van leningaanvragen in januari en februari 2020 had ik al in twee leningen van ieder 25 euro geïnvesteerd. Ik heb nu dus een kleine 300 euro in deze man geïnvesteerd. Daarvan staat nu nog puur qua aflossing 431,41 open. (Dus meer dan ik investeerde vanwege de 37% korting)  Ik had mijn twee leningen overigens wel op een veel hogere rente uitgezet. Namelijk 16% en 17%. Deze nu gekochte lening levert slechts 10% rente op.

Ik heb het idee dat de leningnemer de zaak indertijd bewust heeft willen flessen maar dat hij door de strikte aanpak van Neo Finance uiteindelijk de deksel op zijn neus heeft gekregen. Hij heeft nu drie leningen van in totaal 13.800 uitstaan. Daar is tenminste 1.000 euro belasting bij gekomen en een forse achterstallige rente.

Hij zal nu minstens 20.000 euro moeten betalen om overal weer vanaf te komen.

Meer info op deze site
 
 
 

Huizenmarkt Detroit (Tom Lassing)

13/10 8:05

Zoals ik gisteren al aangaf, is het erg goed gegaan met de huizenmarkt in Detroit City.

Ik ben het laatste half jaar niet meer in de markt geweest voor nieuwe woningen omdat we nog altijd druk zijn met de renovatie van het appartementencomplex. Dat duurt veel langer dan verwacht en is mede daardoor ook veel duurder dan verwacht.

Detroit is een echte huurdersmarkt. Maar liefst 52,77% van de wooneenheden wordt er verhuurd. Eigenaren zijn jarenlang de Sjaak geweest als ze wilden verhuizen, want vraag naar de woningen was er niet. De bevolking in totaal krimpt en er stond veel leeg. Raakte je werkloos en moest je je huis verkopen, dan was je echt het haasje.

Ook speculanten gingen regelmatig zwaar onderuit.

Eén van mijn laatste huizen die ik kocht wist ik te krijgen voor slechts 15.000 dollar.

De verkoper was een speculant. Hij had het huis op een veiling gekocht en hoopte op een opbrengst van 42.000 dollar.

Hij kreeg dat er niet voor en kwam financieel klem te zitten. Vanwege te maken verbouwingskosten in dat huis, wilde ik niet verder gaan dan 15.000 dollar cash.

Uiteindelijk bleek ik de enige die hem ook maar een aanbod had gedaan. Hij had dringend geld nodig en verkocht mij de woning voor de prijs die ik er voor over had.

Na zes maanden staat het huis nog altijd leeg, want ik kan geen mensen vinden om het tegen een redelijke prijs te renoveren. Dát risico loop ik dan nu wel.

Mijn Detroit website
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

De Pandora Papers (Lodewijk Hof)

13/10 8:23

Er is weer iets gelekt rond belasting ontwijking. Er was in Nederland een hoop te doen rond Wobke Hoekstra. Het is heerlijk dat de minister van financiën zelf belasting ontweek. Daar had hij voor moeten staan. Verder is het gewoon zielig. Slechts 28.000 euro. Dat is niet de moeite in zo’n dossier. Maar als de minister die belasting ontwijking moet bestrijden het zelf doet, geeft dat mij moed.

Ik vraag me altijd af wie met welke agenda lekt. Dat is een vraag die we nooit stellen. Verder vergeten we dat de meeste van deze data lekken voortkomen uit chantage. Of een maîtresse/minnaar is boos. Een oud medewerker. Altijd is er wel een belastingdienst of inlichtingendienst die totaal geen moeite heeft met heling. Het doel rechtvaardigt de middelen. Althans zo denkt men. Dat hiermee rechtsgelijkheid verdwijnt laten we maar uiten beschouwing.

Ergens had ik te doen met Wobke Hoekstra. Allereerst legt dit een bom onder de moraliteit van belasting betalen. Hetgeen de enige methode is om de destructieve overheid terug te dringen. Maar het bedrag. Nog geen 30.000 euro. Sta je daar tussen miljonairs, miljardairs.

Het is tekenend dat het Trouw en het FD zijn die dit in Nederland brachten. Ze hebben er een geschiedenis in en zijn doorgaans erg zuur. Ik heb meer en meer het gevoel dat de een of andere journalist boos is. Omdat mensen slim zijn.

Je kan het ook zo zien. Landen strijden om investeringen. Landen strijden om impulsen voor de samenleving. Geld en bedrijven gaan naar de plek waar ze het beste behandeld worden. Door de push naar een wereldwijde belasting is er een kartel gevormd. Kartelvorming is verboden. Gelukkig zijn er landen die niet mee doen. Ongetwijfeld gaan er pushes komen om die mee te krijgen. Maar welk drukmiddel is er tegen Panama, Vanuatu, Samoa, Monaco? Met de poging om concurrentie op belasting te beëindigen faciliteren we destructie. Dan doel ik op de aanhoudende push van politici en ambtenaren. Vergeet niet: ze dragen in de publieke sector niets bij aan de samenleving. Ze zijn van anderen afhankelijk voor hun inkomen. Dit is iets wat hun die in de publieke sector werken nogal vaak vergeten. Voor u zegt dat politie agenten etc. meer salaris verdienen. Hoeveel meer belasting wilt u er voor betalen?

Het zal geen geheim zijn dat ik er alles aan doe mijn belasting aanslag weg te werken. Dit omdat ik er geen logica in zie me te laten chanteren of bestelen. Er staat tegenover dat ik ook voorbereidingen tref om geen gebruik van de sociale zekerheid te maken.

Waarom zou ik meer betalen dan strikt noodzakelijk is? Dat is de vraag die ik stel. Of anders gezegd: belasting betalen is een keuze. Ik zeg niet dat u dit of dat moet doen. Een buitenlandse rekening kan handig zijn. Maar u moet hem toch bij de belastingdienst opgeven. Dus gewoon weinig geld op uw privé rekening hebben.

Het erge is dat er een belasting aankomt die vooral de armsten en middenklasse gaat treffen. De mensen die het eigenlijk niet aankunnen. Dan doel ik op inflatie. Met het huidige monetaire beleid is dit onafwendbaar.

Het bedrag dat ik uitspaar aan belastingen zet ik zo weg dat mijn inkomen uit beleggingen en investeringen. Om mijn oude dag te voorzien. Allemaal legaal. Althans, ik heb jaarlijks een audit en men kan niets vinden.

Ik zal niet zeggen dat u dit ook moet doen. Op het moment werk ik aan een nieuw rapport dat hierover gaat. De mogelijkheden om, legaal, geen belasting te betalen en meerdere investeringen. Vastgoed (met en zonder externe financiering) en andere projecten. Het voordeel hiervan is dat u zo de noodzakelijke substance kan waarborgen. Een voorwaarde van de belastingdienst. We streven het immers niet na om iemands celgenoot te worden. Op het moment is het rapport nog niet klaar. Maar meer volgt spoedig.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd