Beursbox Nieuwsbrief Ambitie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ambitie
Date: October 14th 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 14 oktober 2021
 
 

AEX 776,42 Dow 34.534 USD 1,159 Btc 50.189 Goud 1,791.41

 
 

Zonnepanelen aanbieding

Nu met een EXTRA 75 euro korting als u aangeeft via "Beursbox" te zijn gekomen!

Kijk voor meer informatie
 

Koop hier je crypto's

Een simpele en goed begrijpbare opzet met enkele van de meest verhandelde crypto's beschikbaar. Klik hier

(Had ook vorige week maar gekocht...) 

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/10 7:00

  • De VS gaat haar havens aan de westkust de komende tijd 24 uur per dag openen. De vakbonden zijn het eens met die aanpak. Het lost echter niets veel op, want de afvoer van de havens naar het achterland stokt door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Ze stuurden de Mexicanen weg want die pikten banen is... 
  • In Nederland is in 2021 en ook weer in september sprake geweest van oversterfte. Heel gek, want veel Corona doden vallen er niet meer. Uiteraard is de eerste reactie van veel mensen "fake news". Prima, maar de cijfers komen van het RIVM. Ze geven zelf overigens aan dat het aantal sterfgevallen niet verhoogd was. Het was namelijk 2.842 sterfgevallen in een week, terwijl 2.532 verwacht werden. "Verhoogd" is blijkbaar een technische term en 10% meer doden valt daar niet onder. Het is wel HOGER, maar dat zeggen ze nu dus niet. Ik zou graag de reden weten waarom het nu HOGER is. Corona is het namelijk niet. Ineens is er geen wil bij de overheid om er over te rapporteren. Kijk ook deze cijfers eens... 
  • Uranium aandelen deden het ook gisteren goed. Opvallend want meestal zien we na een goede dag vervolgens een stuk winstname. Nu niet. Vorige week maakte ik een video over een aandeel dat toen 14% daalde. Ik kocht toen juist bewust bij. Dat is een prachtige belegging geworden.
  • Inflatie en een slechter lopende economie. Een giftige combinatie. Als belegger moet je daar rekening mee gaan houden. In de VS is de inflatie al bijna 6%... officieel. In het echt is ze zeer waarschijnlijk hoger. Morgen in de nieuwsbrief een indicatie waar je tijdens inflatie in kan beleggen.
  • Bitcoin vanochtend weer boven de 50.000 euro! Ik heb de laatste weken in deze nieuwsbrief regelmatig aangegeven dat je bitcoins kon kopen... Met meer dan 20% winst was dat een leuke deal geworden.

Mijn visie op goud
 
 
 

Mijn briljante strategie wordt een stuk moeilijker (Tom Lassing)

14/10 7:15

Ik schreef de afgelopen week regelmatig over mijn strategie om leningen op de Secundaire Markt te kopen.

Ik kocht bij Neo Finance in de Secundaire Markt leningen die achter met betalen waren, maar waarbij de leningnemer ondertussen wel weer was gaan betalen. De verkoper van de lening had dat nog niet gezien en voor mij was zo'n lening een stuk interessanter. Ik kon daarmee gebruik maken van een flinke korting die misschien niet helemaal terecht meer was.

Bij Neo Finance lezen ze mee. De vertaal functie van Google is een mooi ding, maar nu werkt het een keer tegen mij.

Helaas heeft Neo Finance nu besloten om verkopers in de Secundaire Markt de kans te geven om de verkoop automatisch terug te draaien als de achterstallige lener alsnog een betaling gedaan heeft. Daarmee is mijn strategie, die voortkwam uit een stukje extra werk doen, helaas vrijwel niet meer mogelijk. Als veel verkopers dat vinkje gaan aanzetten, dan heb ik het nakijken met deze strategie.

Jammer...

Dat gaat Neo Finance wat omzet kosten. Ik verwacht namelijk dat hierdoor de omzet in de Secundaire Markt zal gaan dalen.

Meer over Neo Finance
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiƫnter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Coolblue toch niet naar de beurs (Tom Lassing)

14/10 7:35

Voor de tweede keer is de beursgang van Coolblue afgeblazen. De beursomstandigheden zouden niet gunstig genoeg zijn...

Of te wel, ze zijn bang dat de aandelen niet genoeg geld gaan opleveren.

Is dat angst, is dat geldzucht, of is het alleen maar naar de beurs willen komen voor het geld?

Je zou denken dat een beursgang een zekere meerwaarde heeft en dat een eventueel iets mindere opbrengst dan weliswaar een tegenvaller is, maar geen dealbreaker.

Mijn gevoel zegt me dat bij Coolblue de beursgang vooral hebberigheid betreft.

Er is geen verdere meerwaarde, behalve cashen.

Als ze hopen dat de zaak wederom uitstellen het vertrouwen in Coolblue gaat vergroten, dan hebben ze daar een vreemd idee over vertrouwen opbouwen.

 
 

Ambitie (of het gemis er aan) (Tom Lassing)

14/10 7:49

Wil je miljardair worden, dan is Europa niet de beste plek om te vertoeven.

De beste markten om miljardair te worden zijn de VS en China. Dat heeft vooral te maken met de omvang van die markten.

Je moet daarbij ook een onbeperkte ambitie hebben.

Ik merk dat zelf. Ik denk namelijk ook veel te klein.

In de VS heb ik nu 31 woningen en een te renoveren appartementen complex. Als u deze nieuwsbrief al enkele jaren leest, dan weet u hoe en wanneer ik dat heb opgebouwd.

Het is mooi, maar ik had nu ook al de grootste vastgoed bezitter in Detroit kunnen zijn.

Ik had in dezelfde periode ook een portefeuille van duizend woningen kunnen bezitten.

Zou ik daar gelukkig van geworden zijn? Neen, waarschijnlijk niet, maar ik weet hoe het spelletje van Elon Musk, Jeff Bezos en andere miljardairs werkt. Die mannen hebben de knop simpelweg omgezet.

Ik durfde dat niet aan en bleef achter mijn bureau zitten, daar waar ik naar de VS had moeten gaan en het zelf had moeten opbouwen. Daarvoor had ik huis en haard moeten verlaten en als een soort nomade in de VS moeten gaan leven. Overal relaties bouwen, geld lenen, huizen kopen, bedrijven starten, cash omzetten.

Ik weet hoe het moet, ik weet wat er voor moet gebeuren. Ik mis alleen de ambitie.

Daarom blijft het bij de ambitie om tot 50 huizen te groeien en daarna zie ik het wel...

Zo kan je wel in zekere zin rijk leven, maar niet stinkend rijk worden.

Een keuze... een bewuste keuze.

Meer over mijn huizenportefeuille
 
 
 

Open een N26 bankrekening

N26 biedt klanten een online bankrekening. Het bedrijf wil snel enorm groeien. Ze geven nu 100 euro bonus aan iedereen die een nieuwe actieve klant aanbrengt. Dat wil zeggen, de aanbrenger krijgt 50 euro en de nieuwe klant ook! Die nieuwe klant kan vervolgens ook een klant aanbrengen onder dezelfde voorwaarden.

Kijk hier voor meer info
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Tekort aan materialen (Tom Lassing)

14/10 8:14

Bij ons in het dorp is een doorgaande weg in renovatie. De zaak is nu stilgelegd, want er zijn geen materialen meer. Was dat vroeger ook zo? Of hebben we nu ineens veel meer oog voor het feit dat spullen niet te krijgen zijn? De vertraging is nu een jaar. Ze gaan pas eind 2022 verder met die weg.

Mijn kachel is ook al vertraagd en ik kreeg gisteren al van twee lezers door dat haardhout heel veel duurder aan het worden is. Als je dus hout moet inkopen, dan schiet je er niet veel mee op door te gaan stoken op hout. Daar heb ik gelukkig voorlopig geen last van. Ik heb namelijk heel veel resthout en ik verwacht genoeg voor zeker twee winters te hebben zonder dat ik nieuw hout nodig heb.

Dat is namelijk de reden dat ik een houtkachel wil hebben. Ik heb veel resthout omdat ik graag met hout aan het werk ben. 

Ik 'kweek" ook mijn eigen hout in de tuin. Ik ben er een mini bos gaan houden en wil daar over een jaar beginnen met het oogsten van eigen hout. Dat in combinatie met mijn reguliere aanvoer van hout moet voorlopig voldoende zijn.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd