Beursbox Nieuwsbrief De prijs van munten

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De prijs van munten
Date: October 21st 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 21 oktober 2021
 
 

AEX 805,47 Dow 35.609 USD 1,165 Btc 55.831 Goud 1,786.99

 
 

Zonnepanelen aanbieding

Nu met een EXTRA 75 euro korting als u aangeeft via "Beursbox" te zijn gekomen!

Kijk voor meer informatie
 

Alleen deze week cryptorapport

Het rapport: "De ene crypto die je schatrijk gaat maken" is alleen deze week te koop. Vanochtend reactie van één van de kopers: "Geweldig rapport"

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/10 7:00

  • Ik ben sinds eergisteren ook aandeelhouder Neo Finance geworden. Lees verderop meer daar over.
  • Gisteren was er een verkeerde link geplaatst richting de video met Paul Buitink. Dit is de juiste.
  • In 10 stappen succesvol beleggen! Kijk eens, want voor nog geen tientje is dit boek voor jou!
  • Ik kreeg vanochtend van één van de kopers van het crypto rapport deze reactie terug: "Geweldig rapport". Die gaan we inlijsten!
  • De beoogde overname van een deel van Evergrande is niet gelukt! Hopson Development bleek mogelijk niet in staat om de bieding waar te maken. Evergrande heeft de deal doen afketsen. Het aandeel Evergrande verloor daarop 10% aan waarde.
  • Er komen geen nieuwe gasvelden bij Tytsjerksteradiel bij. Het kabinet heeft de aanvragen afgewezen. Wel mag in bestaande velden geproduceerd blijven worden.
  • Sinds halverwege jaren zeventig zijn de prijsstijgingen voor grondstoffen en bouwmaterialen in Duitsland niet zo hoog geweest. De prijzen schoten maar liefst 14,2% hoger ten opzichte van een jaar eerder. De prijs van energie was zelfs 32,6% hoger! Aardgas werd er in een jaar tijd 58,9% duurder.
  • Tesla zag haar winst vervijfvoudigen. Het bedrijf leverde een record aantal auto's af. De omzet steeg 57%.
  • De Dow Jones is gisteren op record hoogte gesloten.
  • Bitcoin gisteren op nieuwe recordstand! Ik heb de laatste weken in deze nieuwsbrief regelmatig aangegeven dat je bitcoins kon kopen... Met meer dan 25% winst was dat een leuke deal geworden.

Mijn visie op goud
 
 
 

Koersen stijgen en dalen (Tom Lassing)

21/10 7:15

U weet, ik ben enorm positief over de uranium markt. Ik denk dat de combinatie sluitende mijnen en opengaande kerncentrales een markt creëert die langjarig bijzonder interessant is.

Daarbij is het net tien jaar lang winter geweest in die sector.

Kijk ik op de beurs, dan zie ik dat de helft van de beursdagen de koersen van uraniumaandelen dalen en de andere helft stijgen de koersen. In sommige periodes is dat letterlijk om de dag zo! Dan ineens soms een periode waarbij het twee keer hoger, één keer lager is en dan vervolgens een periode van twee keer lager, één keer hoger.

Zo op dag basis bezien is er weinig peil op te trekken. 

Om een indruk te geven... Vanaf april zagen we in een uranium aandelen een stijging tot 7, gevolgd door een daling tot 5. Een stijging tot 7,5, een daling tot 4,5. Een stijging tot 8 met een daling tot 6,25. En dan nu een top op 8,5... en de vraag is hoe het nu verder gaat.

Ik gaf aan de x10beleggen.nl abonnees al eens aan, twee stappen vooruit, één achteruit. Maar het lijkt meer te zijn vijf stappen vooruit en vier stappen terug. Je komt verder, maar wat moet je er een geduld voor hebben.

De dagelijkse koersuitslagen slaan nergens op.

Hoe kan dit?

Eén van de redenen kan zijn dat het verhoudingsgewijs kleine aandelen zijn. Veel van die aandelen zijn van bedrijven die een waarde van onder een miljard dollar hebben. Dan kan je dus makkelijk speelbal zijn van grote spelers die regelmatig aan de boom schudden om kleine onzekere aandeelhouders uit het fonds te jagen. Zo kunnen ze onopvallende stukje bij beetje de aandelen tegen interessant lage koersen oppakken.

Zo doe ik het ook... (Behalve dan het schudden aan de boom). Zodra de koersen corrigeren, koop ik weer bij. Zo heb ik nu 60% van mijn aandelen portefeuille in uraniumaandelen zitten.

Dat is een enorm percentage en dat geeft extra risico. Ik heb echter de overtuiging dat ik gelijk heb. Ik hou ervan om mijn geld ook in te zetten waar ik ook echt in geloof. Dat heeft me in het verleden goede zaken laten doen.

Meer over x10 beleggen
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Aandeelhouder Neo Finance (Tom Lassing)

21/10 7:35

Mogelijk wist u het al, maar Neo Finance is een beursgenoteerde onderneming. Het is genoteerd op de beurs van Vilnius in Litouwen. Het bedrijf is nu ruim zes jaar oud en net als zo veel andere startende bedrijven heeft het de eerste jaren geen winst gemaakt. Die situatie is nog altijd niet veranderd, maar de cijfers worden wel beter.

De koers echter, is een ander verhaal.

Die is alleen maar aan het dalen geweest. Een dieptepunt werd deze zomer bereikt op een koers van 2,50 euro per aandeel. De weerstand die te overwinnen is, ligt rond de 2,70. Ik heb op die koers deze week mijn eerste aandelen gekocht.

Waarom?

1. Allereerst omdat ik dat leuk vind. Het is geen grote positie, maar nu ben ik wel, hoe klein dan ook, mede-eigenaar van het bedrijf.

2. Het bedrijf is in beweging. Dat kan goed, maar kan ook slecht zijn. De resultaten worden beter, maar de directie heeft recent enkele opmerkelijke strategische beslissingen genomen die ook een impact op de koers kunnen hebben. Ik kan nu nog niet inschatten of het een positieve of negatieve impact op de koers zal worden.

Als aandeelhouder kan ik me nu ook tot de directie richten. Ik wil mijn status als aandeelhouder dus ook gaan gebruiken voor nog weer een kanaal richting de directie.

Ik heb overigens al wel mijn kanalen tot de directie. Als hun grootste klantaanbrenger heb ik al wel een stem. Op 27 oktober ga ik de CEO in een webinar interviewen. Als beursgenoteerde onderneming mag hij maar niet zomaar iets nieuws zeggen, maar het is wel goed als hij het nieuwe Neo Finance beleid ook aan Belgische en Nederlandse klanten uitlegt.

Het is daar belangrijk genoeg voor, want de veranderingen pakken tot nu toe niet gunstig voor ons uit. Daar wil ik wel wat vragen over stellen.

Je kan hier (gratis) meekijken in de sessie

Het is 27 okt om 20:00 uur. 

Meer info
 
 
 

Gaat de blockchain de makelaar vervangen? (Tom Lassing)

21/10 7:59

Volgens ABNAMRO zal dat het geval zijn. Ik zie die stap nog niet. De makelaar is immers meer dan iemand die een financiële dienst verleent. Een goede makelaar kent de markt, heeft er connecties en kan dus door zijn netwerk een meerwaarde bieden.

Dat wil niet zeggen dat alle makelaars dat bieden, maar de goede makelaars zijn meer dan een doorgeefluik van orders.

Een deel van hun werk kan straks via de blockchain geregeld worden. De controle bijvoorbeeld. Maar samen met de koper/verkoper door de woning lopen, de woning interessanter voor kopers maken, de kopers helpen bij het 'door de rommel of huidige inrichting heen kijken' dat zijn zaken waar de blockchain geen rol heeft en ook niet zal krijgen.

Taken zullen dus verschuiven en makelaars zullen veel meer de olie in de markt moeten worden en zullen minder werk hebben aan administratieve taken waar ze nu ook voor worden ingezet. Dat zal de makelaars niet doen verdwijnen.

Natuurlijk kan je bepaalde kenmerken van een huis in een database invoeren en dan een waarde bepalen, maar houdt dat rekening met bepaalde verwachte veranderende sociale omstandigheden binnen de wijk?

Een school die verdwijnt, een winkel die erbij komt? Een weg die binnenkort verkeersluw wordt gemaakt? Is dat al meegenomen in de data? Wie controleert dat? Is dat dan ook niet de makelaar die deze data moet controleren voor hij/zij zich verlaat op de gegevens uit de database?

Het is onrealistisch te denken dat data altijd juist is EN juist blijft.

Het is zelfs ongezond om te denken dat data zomaar juist is.

Hoe dan ook blijft er dus mensenwerk aan te pas komen in de makelaarswereld. Ik zou zeggen, gelukkig maar.

 
 

Open een N26 bankrekening

N26 biedt klanten een online bankrekening. Het bedrijf wil snel enorm groeien. Ze geven nu 100 euro bonus aan iedereen die een nieuwe actieve klant aanbrengt. Dat wil zeggen, de aanbrenger krijgt 50 euro en de nieuwe klant ook! Die nieuwe klant kan vervolgens ook een klant aanbrengen onder dezelfde voorwaarden.

Kijk hier voor meer info
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

De prijs van munten (Tom Lassing)

21/10 8:30

Zijn gouden en zilveren munten een interessant beleggingsobject?

Ik las in de VEB Effect een brief van een lezer die zich verbaasde over het feit dat zijn ouden zilveren guldens veel minder waard bleken dan dat hij gedacht had.

Het antwoord van de deskundige van de VEB was eerlijk, maar ook wel hard.

De beantwoorder van de vraag ging er namelijk van uit dat de verkoper van die zilveren guldens zich niet realiseerde dat die guldens uit de 20e eeuw (tot 1967) slechts uit 72% zilver bestonden met de rest aangevuld door koper.

Daarbij geldt er zoiets als de zeldzaamheidswaarde. Als jij met honderden van die munten bij een handelaar komt, dan zal hij je de zilverkoers geven. Zilveren gulden munten uit de 20e eeuw zijn niet zeldzaam. Er is weinig extra verzamelaarswaarde in te vinden... zeker bij een handelaar en wanneer je met letterlijk honderden stukken aan komt. Die handelaar moet dan veel cash investeren en is die munten ook maar niet zo maar weer kwijt.

Wil je dus een interessante prijs voor je guldens, dan kan je veel beter je guldens in kleine hoeveelheden op bijvoorbeeld Ebay aanbieden. De kans dat je er dan een interessantere prijs voor krijgt is groter.

Overigens maakt het ook nog eens veel uit hoe de gulden er uit ziet. Is deze gebruikt met gebruikerssporen, of is deze nog helemaal gaaf. Voor de waarde is het enorm van belang. Verzamelaars willen munten die helemaal gaaf zijn. Daar betalen ze graag veel geld voor. Het is dan ook een pré als je de kwalificatie van de munt bij je advertentie plaatst. Kijk hier voor die kwaliteitsbepaling.

Kijk ook hier voor mijn eerdere artikelen over munten verzamelen

Ik maakte er ook al eens een (vroege) video over. Wil je munten gaan verzamelen, dan moet je mijn video toch even kijken!

Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd