Beursbox Nieuwsbrief Hoe manipuleer je nieuws?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe manipuleer je nieuws?
Date: October 25th 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 25 oktober 2021
 
 

AEX 812,97 Dow 35.677 USD 1,166 Btc 53.330 Goud 1,800.24

 
 

Daytrading seminar

Aanstaande vrijdag een daytrading seminar in Best. Altijd al willen weten hoe dat werkt bij daytrading? Kom dan vrijdagmiddag naar Best! 

Kijk hier
 

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Hier heeft niemand aan gedacht! (Jack Hoogland)

25/10 7:00

Wat velen niet goed genoeg beseffen is hoe reusachtig de EXTRA hoeveelheid grondstoffen, benodigd voor de klimaattransitie is.

Een elektrische auto bevat ongeveer 165 pond koper. Vier keer zoveel als een benzine- of dieselauto.  

Op de grafiek hieronder zien we hoe enorm hard de vraag naar koper alléén door de transitie naar elektrisch rijden stijgt.

En dan houden we nog niet eens rekening met een miljard Chinezen en Indiërs die geen auto hebben, maar er wél graag een willen. 

Daarnaast is ook voor de massale investeringen in windmolens en zonnepanelen een ongelofelijke hoeveelheid extra koper nodig.

Alleen heeft niemand er de afgelopen jaren aan gedacht dat je daarvoor zéér fors in nieuwe kopermijnen moet investeren. 

Op de grafiek hieronder zien we dat er de afgelopen tien jaar nauwelijks grote copper deposits zijn ontdekt.

Daar komt bij dat er (van exploratie tot vergunningen tot bouw) maar liefst tien jaar nodig is om een nieuwe kopermijn te openen. 

Als je dat weet, en je kijkt alléén naar de twee grafieken hierboven, dan weet je al genoeg.

Er kan de komende tien jaar onmogelijk...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

25/10 7:23

  • De bank HSBC heeft een 76% hogere winst bekend gemaakt en wil nu ter waarde van 2 miljard eigen aandelen inkopen.
  • Volgens Twitter CEO Jack Dorsey zal hyper-inflatie binnenkort wereldwijd kunnen gaan toeslaan. Hij zegt dat op het moment dat de inflatie in de VS op een hoogste punt in 30 jaar is aangekomen.
  • Dezelfde Jack Dorsey is ook Square CEO en hij wil dat het bedrijf zich ook bezig gaat houden met het minen van bitcoins.  Het bedrijf bezit al bitcoins, maar wil nu dus ook actief gaan worden in de productie er van. Het is nog niet gezegd dat bitcoin ook in hyperinflatie tijden een goede investering is. Die test heeft de munt nog niet gehad.
  • Digital World Acquisition Corp... U had er voor vorige week nooit van gehoord. Het is de SPAC waarmee de vorige Amerikaanse president zijn social media platform wil lanceren. Twee hedge funds nemen nu hun winsten. Het aandeel steeg vorige week x10. Wat mij betreft nu een ideale short kandidaat, want dat social media platform gaat een enorme mislukking worden. Het wordt namelijk extreem saai, want het staat voor free speech, maar zonder commentaar op het bedrijf of de vorige president te mogen geven. Doe je dat wel, dan wordt je verbannen. Dat gaat dus nooit werken.
  • Terraform, een ontwikkelaar van crypto's heeft de Amerikaanse toezichthouder SEC aangeklaagd. Ze willen dat de SEC de verdere ontwikkeling van hun platform niet langer in de weg staat. Het gaat echter om meer dan alleen deze zaak. Ze klagen de SEC ook aan omdat die volgens Terraform de eigenaren van Terraform nodeloos vernedert heeft door op een belangrijk moment (tijdens een presentatie) met de aanklachten te komen. Hierdoor heeft het bedrijf en hebben de medewerkers nodeloos schade opgelopen. De aanklachten van de SEC geven tevens aan dat de SEC hun product niet begrijpt stelt Terraform.
  • Volgens minister Yellen is de VS de grip op inflatie niet aan het verliezen. De goede lezer begrijpt dan dat de VS inderdaad de grip op inflatie aan het verliezen is...

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Neo Finance kritiek (Tom Lassing)

25/10 7:56

U weet ongetwijfeld, ik vind het een fantastische opzet.

Toch vandaag in dit artikel kritiek.

De directie heeft een besluit genomen waar ik niet zo maar blij van ben geworden. Ik leg het hieronder even uit.

Neo Finance is in Litouwen een grote partij geworden omdat ze in staat bleken snel op de vraag van de leningvrager te kunnen reageren. Door de inzet van online technieken heeft het bedrijf een bestaande lening markt overgenomen. De al bestaande leenbedrijven in de markt werden in feite door hen weggevaagd.

Sinds kort heeft Neo Finance een samenwerking gestart met een partij die maar zo één van die weggevaagde partijen zou kunnen zijn. Die Duitse institutionele belegger mag nu 50% van iedere aangeboden lening vullen en krijgt daarbij voorrang op de particuliere beleggers in het systeem.

Dat feit alleen is zo op het oog al direct negatief, maar het is niet het punt waar ik over val. (Er zijn ook positieve punten, waaronder het feit dat leningen sneller gevuld worden en klanten dus sneller vastgelegd worden en niet bij een ander sneller bediend worden.)

Waar ik over val, is het feit dat Neo Finance met deze stap haar markt nu weer voor 50% in handen heeft gegeven van één van die partijen waar ze de markt de laatste jaren juist van gewonnen heeft!

Dat lijkt me strategisch gezien niet zo slim.


Dat is iets waar ik de 27e over met de CEO van Neo Finance wil spreken. Hij is immers die groot-aandeelhouder van de beursgenoteerde aandelen Neo Finance. Wie kan je het beter vragen dan de man zelf?


Je kan hier (gratis) meekijken in de sessie.

Het is 27 okt om 20:00 uur.

Meer info op p2pfinance.nl
 
 
 

Je eigen chips maken / jatten (Tom Lassing)

25/10 8:25

In de VS en China is men nu druk aan het werk om de afhankelijkheid van chips uit Taiwan te verminderen. In Taiwan is een enorm watertekort ontstaan door toenemende droogte en de chipfabrieken hebben daarop hun productie moeten verminderen. Men heeft te lang te weinig gedaan aan duurzaam produceren en het hergebruiken van water. Het was nooit een groot probleem en het milieu... ach ja.

Maar het zelf produceren van chips is niet makkelijk. Het is een extreem ingewikkeld proces waarbij de technieken tot het uiterste gaan waar de mensheid en onze technieken toe in staat zijn.

Dat niveau haal je niet even met een vloek en een zucht. Taiwan deed er veertig jaar over om er te komen.

Mogelijk is dat ook één van de redenen dat China nu wat nadrukkelijker kijkt naar de overname/verovering van Taiwan.

Het is één ding om chips te produceren met machines die je van elders koopt. Het is een ander ding om machines te maken waarmee je nog weer verder gaat ontwikkelen. Kijk bijvoorbeeld naar ASML.

Dát niveau is nog weer een belangrijke stap die je dan moet nemen. Dat ASML onderwerp is van Chinese bedrijfsspionage is daarom geen verrassing. 

Wat wel een verrassing is, is dat ASML daar nog altijd redelijk naïef in is. Dat is een beetje Nederland eigen zullen we maar zeggen. We zijn wat dat betreft veel te open.

Het bracht ons waar we gekomen zijn, maar het maakt het voor China wel erg makkelijk om er mee aan de haal te gaan.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Hoe manipuleer je nieuws? (Tom Lassing)

25/10 8:48

Ik zag dit artikel: "Agressief fonds neemt markt voor uranium in de tang"

De titel geeft al aan welke richting het op gaat.

De schrijfster Ellen Vermorgen vindt het allemaal maar heel negatief.

In haar artikel vergelijkt Ellen Vermorgen alle huidige cijfers met de koersen vanaf 2015. In feite dus rondom het absolute dieptepunt van de uranium markt en uraniumprijs.

Ook de grafiek in het artikel is van eind 2016 tot eind 2021. Dat is een periode vanaf de absolute bodem tot waar we nu staan. Je ziet de koers van uranium vanaf dat punt alleen maar omhoog gaan en dat geeft dus een bepaalde indruk.


Heel het stuk zou er anders uit zien als je ook de periode van voor Fukushima erbij zou betrekken.

De uraniumprijs is namelijk zelfs nu nog lang niet op het hoogste punt van deze in feite nog jonge eeuw.

In 2009 was de prijs voor uranium nog te vinden rond de 140. Daar staat de huidige koers van 48 dan wat schril tegenover. Hoezo gigantische koersstijgingen en bullishe markt? Koers stijl de hoogte in... 

Het valt allemaal wel mee als je wat verder in het verleden gaat kijken. Vergeet ook niet dat sinds 2009 inflatie een halvering van de koopkracht veroorzaakte. De huidige koers zou dus grofweg 250 tot 280 moeten zijn om even duur te voelen als in 2009.

Zo zie je dat journalisten ook een stemming kunnen kweken.

We worden zó makkelijk gemanipuleerd.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd