Beursbox Nieuwsbrief Jon Stewart fileerde Janet Yellen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Jon Stewart fileerde Janet Yellen
Date: November 9th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 9 november 2021
 
 

AEX 817,59 Dow 36.432 USD 1,159 Btc 58.712 Goud 1,823.48

 
 

Meer over Daytrading

Vrijdagmiddag 10 december laat Aloys Mattijssen in de Beursbox zaal zien hoe zijn software je in staat stelt om als daytrader te opereren.

Nooit meer angst voor wat de AEX gaat doen. Alle beweging is goed! Voor veel beleggers een verademing en eindelijk een manier om structureel geld met beleggen te verdienen. 

Kijk hier en reserveer je plek!
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/11 7:00

 • Het bedrijf McAfee gaat van de beurs gehaald worden. Inclusief de schulden zal er 14 miljard dollar voor betaald worden. Dit komt neer op 26 dollar per aandeel.
 • AMD heeft een grote deal met Meta gesloten. Meta zal AMD's EPYC chips in haar datacenters gaan gebruiken. De koers van aandelen AMD schoten daarop 10% omhoog.
 • De koers van bitcoin is op een nieuwe all time high gekomen.
 • Vooral aandelen die 'iets' van doen hebben met crypto's deden het gisteren erg goed. Zo schoot het aandeel RIOT gisteren ruim 16% omhoog.
 • Uraniumaandelen deden het gisteren heel erg goed. De meeste aandelen wonnen tussen de 4 en 12% aan waarde.
 • Gisteren maakte ik toch nog maar weer eens een video over VALE. Ik denk dat het één van de meest ondergewaardeerde aandelen op de beur sis. Het aandeel steeg daarna ineens met ruim 5% in waarde. Kijk hier naar de video.
 • Volgens de FED moeten we er alert op zijn dat de vastgoed crisis van China niet ook impact gaat hebben in de VS. Veel van die bedrijven hebben ook belangen in de VS opgebouwd en een crisis in China kan dus ook impact in de VS hebben.
 • China voert een "Covid op nul" beleid en sluit hele steden en havens af als er ook maar één besmetting is. Die aanpak scheelt besmettingen, maar kost economisch gezien enorm veel en is er mede de oorzaak van dat er wereldwijd verstoringen in de vervoerketen zijn.
 • De Squid token (een crypto muntje) steeg tot $2.860 dollar, waarna de oprichters hun winsten namen en het muntje terug naar vrijwel nul ging... Dat kan dus ook gebeuren in deze ongereguleerde markt.
 • De app Robinhood is gehacked. Van zo'n 5 miljoen mensen zijn de e-mail adressen gelekt.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Mijn huurders betaalden nooit eerder zo netjes hun huur (Tom Lassing)

09/11 7:16

Ik kreeg niet eerder zo vroeg in de maand zo veel huur. Ik kreeg daarbij over 27 van de 31 huizen de huur op tijd.

Hoe kan dat, want door Covid is lang niet voor iedereen de situatie ideaal?

Deze gang van zaken is een combinatie van factoren.

De belangrijkste is waarschijnlijk het feit dat mijn management team er nu echt bovenop zit. Een dag te laat en je krijgt een belletje en krijgen ze je niet te pakken, dan volgt een E-mail. Ben je zeven dagen te laat, dan volgt een brief. Dat is de 7 daags notice. 

Die wordt gevolgd door weer een belletje en een E-mail.

Na 30 dagen te laat volgt weer een brief met de aankondiging dat de uitzettingsprocedure wordt ingezet. In die brief het dringende advies contact met kantoor op te nemen om deze procedure te voorkomen. 

Is er na een week geen reactie, dan gaat het dossier naar de advocaat en wordt de procedure tot uitzetting ingezet. Die procedure duurt maanden. Ik heb één huurder die niet alleen al heel het jaar gratis woont, maar die vorige week niet kwam opdagen bij de rechtbank. De rechter heeft daarop de rechtszaak uitgesteld tot januari. Hij wil geen uitzettingen doen voor de feestdagen... Op die manier creëer je slecht betaalgedrag en we overwegen nu de staat aan te klagen.

De tweede factor die helpt, is dat de huurhulp vanuit de overheid eindelijk los komt. De federale staat heeft dat geld al vroeg dit jaar beschikbaar gesteld, maar Michigan was laks met uitbetalen aan burgers. Men wilde het geld eigenlijk elders gaan gebruiken. De Federale overheid dreigde daarop het hulpgeld terug te halen, waarna Michigan alsnog geld aan de hulpbehoevende burgers ging uitkeren.

De derde factor is dat men steeds meer terug gaat werken. Weliswaar anderen banen dan voorheen, maar er wordt steeds meer gewerkt.

Al met al een heel mooie gang van zaken, al blijven wanbetalers een constante zorg. Er is er altijd wel één.

in totaal staat er nu nog wel 40.000+ achterstallige huur open. Veel daarvan zal ik moeten afschrijven.

Detroit Vastgoed
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Jon Stewart fileerde Janet Yellen (Tom Lassing)

09/11 7:42

Jon Stewart kreeg de kans om minister Yellen te interviewen. Die kans heeft hij voor de 100% gebruikt.

Ze dacht een paar simpele vragen te krijgen, maar in werkelijkheid bleek hij haar hele loopbaan onderste boven te halen. Haar bewering dat het allemaal kapitalisme was, werd door Jon Stewart volledig ondersteboven geschoffeld. De manier waarop Amerikaanse ondernemingen nu winsten maken, heeft immers weinig met kapitalisme te maken.

Om een mooi voorbeeld te geven.

Walmart.

Het bedrijf maakt miljarden winst en de eigenaren behoren tot de rijkste Amerikanen. Medewerkers die er full time werken komen niet rond. Die medewerkers moeten massaal bij de overheid voedselbonnen halen om rond te komen. Dat wil zeggen dat het bedrijf haar winsten privatiseert, maar haar loonkosten in feite publiek maakt. Immers zou het bedrijf haar medewerkers genoeg moeten betalen om rond te kunnen komen.

Nu moeten belastingbetalers in feite het inkomen voor de medewerkers van Walmart aanvullen. Dat terwijl het bedrijf winst genoeg maakt om mensen wel genoeg te betalen. Ze willen dat echter niet, want de aandeelhouders en de eigenaren/management willen meer, meer en meer.

Gaat er nu wat veranderen?

Neen, maar hij heeft wel even het licht aangedaan...

Nu is de vraag hoeveel Amerikanen wakker geworden zijn en het licht zagen.

 
 

Slechte leningen in Neo Finance (Tom Lassing)

09/11 7:53

Op de site van Neo Finance is heel goed te volgen hoe het zit met de slechte leningen.

De leningen worden verstrekt op basis van een lettercode. A is de beste lening en C de slechtste. Door te werken met + en - wordt daar nog weer verder onderscheid in gemaakt.

Je zou dus verwachten dat C- leningen ook veruit het slechtste zouden lopen. Vooralsnog is dat echter niet zo.

Bij de C leningen is 32,55% achter met betalen en bij C- leningen betreft het 29,81% van de leningen.

Dat zijn schrikbarende percentages, maar realiseer je dat de rente op die leningen ook heel hoog is. De leningen waarop dus wel betaald wordt, leveren goed geld op.

Waarom is C- op dit moment beter?

Ik denk dat het alles te maken heeft met het feit dat C- nog niet zo lang bestaat. Ik verwacht dat gaandeweg het percentrage slechte betalers op deze leningen veel hoger gaat worden. Misschien wel richting de 50%.

Waarom denk ik dat? Als we kijken naar tussen de 1 en 30 dagen te laat met betalen dan is het percentage bij C 6,74% maar bij C- al 12,64%.

Bij 31 - 60 dagen te laat C 2% en C- 8,17%

Bij 61 - 90 dagen te laat C 1,16% en C-2,6%

maar bij meer dan 90 dagen zien we dat C op 13,58% staat en C- op 6,41%. In deze periode zitten de allereerste leningen want boven de 90 dagen te laat zijn er nog geen C- leningen in het systeem. C- bestaat daar nog te kort voor.

Gezien de enorm hogere percentages bij de 31 tot 90 dagen leningen verwacht ik dus op termijn ook in die langere periodes een veel hoger percentage slechte leningen. Bij C- geeft Neo Finance geen terugkoopgarantie. Je kan er ook geen verzekering op afsluiten.

Mijn ervaringen met die leningen zijn zo slechts dat ik er niet meer in wil zitten. In mijn ogen zouden die mensen gewoon niet moeten lenen en zeker niet tegen die hoge rente percentages. Ze hebben een probleem en dat is geldtekort, maar geld lenen is voor hun structureel de oplossing niet.

Meer informatie
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Wat is een index? (Boudewijn Rooseboom)

09/11 8:07

Een index is een maatstaf voor de financiële prestaties van een specifieke beleggingscategorie. Zo is bijvoorbeeld de AEX (Amsterdam Exchange Index) een weergave van de prestaties van de koersontwikkeling van de 25 aandelen met de grootste marktkapitalisatie op de Amsterdamse effectenbeurs. In de meeste gevallen bestaat een index uit een gespreid mandje van een bepaalde activa, dat wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie.

Wat is indexbeleggen?

Indexbeleggen is een beproefde methode voor gespreid beleggen op de lange termijn. Door te beleggen volgens een index neemt u deel in een breed gespreide portefeuille teneinde de markt te volgen i.p.v. deze proberen te verslaan.

Indexbeleggen wordt daarom ook wel passief beleggen genoemd, waarvoor geen dure analisten nodig zijn. Wij brengen dan ook geen prestatievergoeding in rekening. Dit maakt indexbeleggen een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Minder kosten, meer rendement

Lees meer

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd