Beursbox Nieuwsbrief Cum-ex fraude 55 miljard euro schade

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Cum-ex fraude 55 miljard euro schade
Date: November 12th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 12 november 2021
 
 

AEX 816,35 Dow 35.921 USD 1,144 Btc 56.708 Goud 1858.66

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen!

In 10 stappen succesvol beleggen! Kijk hier eens, want voor nog geen tientje is dit boek voor jou!Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

12/11 7:00

  • Gisteren hebben een aantal mensen de nieuwsbrief twee keer ontvangen. Bij de eerste verzending had ik het woord 'singles' in de titel staan. Dat bleek een spamwoord te zijn en de nieuwsbrief werd op veel plekken geweigerd. Daarom verzending gestaakt en onder een nieuwe titel opnieuw verzonden.
  • Zo als het er nu naar uitziet wordt er in Nederland weer een lock down afgekondigd. Men blijft volharden in het huidige beleid dat tot de hoogste aantallen besmettingen tot op heden heeft geleid. Gewoon blijven doen wat je deed en hopen op andere resultaten! Einstein zei al, er zijn twee dingen oneindig... Het heelal en de domheid van mensen. Alleen over dat eerste twijfelde hij nog.
  • Een Japanse machinist was een minuut te laat en kreeg daarom een inhouding op zijn loon van 45 yen. (Rond de 30 euro cent). Hij is naar de rechter gestapt omdat het een menselijke fout betrof en zijn verzuim geen gevolgen voor de dienstregeling had. Hij eist nu zijn 45 yen EN een vergoeding van 2,2 miljoen yen. Dat laatste omdat hij ongetwijfeld nu een nieuwe baan kan gaan zoeken.
  • Ondanks alle corona maatregelen doet de Nederlandse economie het in totaal erg goed. Beter dan verwacht zelfs. De groei zal uitkomen rond de 4%, Daarmee blijft Nederland overigens wel achter bij heel Europa. Heel Europa groeit namelijk (inclusief Nederland) met 5%. Het verschil is te verklaren omdat Nederland minder last had van de Corona dip in 2020.
  • Zoals verwacht heeft Alibaba gisteren een nieuw omzet record behaald. Samen met JD.com werd 139 miljard dollar aan omzet gemeld. Het aandeel JD.com won vannacht flink (+8%), terwijl Alibaba haar koers 'slechts' 2,37% zag stijgen.
  • Woensdag was een heel slechte dag voor uranium en grondstoffen aandelen. Ineens angst voor inflatie, zo leek het. Gisteren was het allemaal andersom. Wie dus woensdag in paniek afscheid van de aandelen nam, die zat gisteren al te kijken naar koersen die flink weggelopen waren. Grondstoffenaandelen wonnen gisteren fors. VALE, waarover ik recent wat video's maakte, won 5,59%. Kijk hier naar de laatste video die ik over Vale maakte.

Naar het video kanaal
 
 
 

Cum-ex fraude 55 miljard euro schade (Tom Lassing)

12/11 7:16

Hoorde u al eens over de Cum-ex fraude?

Dat begon ooit als een fraude om belastingvoordelen meerdere keren te verkrijgen.

U kan dat zo zien: Er is door een partij iets gedaan waardoor er een belastingvoordeel is en belasting kan worden teruggevraagd. Door nu deze handeling heel snel te kopiëren kan je het doen voorkomen dat de handeling door heel veel partijen is gedaan. Ze zijn allemaal in dezelfde minuut gedaan, maar in werkelijkheid is er maar één transactie geweest, maar door nu die supersnelle trades te doen, lijkt het alsnog wel 20 partijen deze transactie deden. Alle twintig vragen ze vervolgens het belastingvoordeel aan.

Dit gebeurde tussen 2000 en 2016 ongehoord veel en werd begonnen door de banken. Het gebeurde zo veel, dat naar schatting 55 miljard euro aan fraude werd opgebouwd.

Alle grote banken deden er aan mee. Rabobank was één van de banken die er als eerste mee stopte. Daarna werd het opgepakt door hedgefunds.

Die hedgefunds gingen samenwerken met andere partijen, zoals scholen etc. die dan ook weer belastingvoordelen gingen opvragen. Vaak overigens zonder dat die scholen etc. daar van wisten. Hun rekening werd er simpelweg voor gebruikt.

Uiteindelijk is slechts één trader persoonlijk aangesproken. Sanjay Shah uit Londen is de enige die in 2016 aangeklaagd werd en die nog altijd onder verdenking staat.

Hij is onder financiële curatele gesteld en zit daar al vijf jaar onder.

Sanjay is van mening dat hij niets anders deed dan de banken. Waarom is hij als Hedge Fund trader wel persoonlijk aangesproken, terwijl de bankmedewerkers hier zelf volledig mee weg zijn gekomen. Dat laatste blijkt niet helemaal waar.

In Duitsland zijn echter ondertussen wel 1000 verdachten en pas drie bankiers hebben blijkbaar een straf opgelegd gekregen. Men is hier heel gesloten over.

Het zou goed zijn als de CUM-ex onderzoeken openbaar worden en ook écht ook de banken zelf gaan aanpakken. 

55 miljard schade... Dat zou toch wel een nader onderzoek mogen vragen.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Even een lening gevolgd (Tom Lassing)

12/11 7:39

In mijn Neo Finance account volg ik de leningen goed op. Ik wil immers een beetje in de gaten houden hoe het loopt.

Zo heb ik een C lening die ik on oktober 2019 afsloot. Dit was één van mijn eerste leningen die ik afsloot en het was vrijwel direct bal.

De lener betaalde slecht en daarna niet.

De lening was 25 euro groot en er zit een 20% rente op de lening.

We zijn nu twee jaar verder. Er is nu 6 euro afbetaald. Er staat dus nog altijd 19 euro open.

Ondertussen is echter ook al 4.10 euro aan rente ontvangen.

Kortom, van die 25 euro is nu ondanks de slechts betalingen toch al 10,10 euro terug.

Mijn risico op eigen geld is nu nog 14,90 euro.

De lener betaalde gisteren toch eindelijk weer een bedrag. Er is dus wel bereidheid tot betalen. Een heel goede zaak.

Ondertussen staat er dus nog altijd 19 euro open EN is er een betalingsachterstand van 8,98 ontstaan. Zou de lener dus vandaag alles willen aflossen, dan moet er een bedrag van 27,98 afgerekend worden.

Het mag duidelijk zijn dat ik er dan een prima deal mee heb gemaakt. De lener gaat echter vandaag niet aflossen. Ik zal geduld moeten hebben, maar met iedere betaling die er gedaan wordt, neemt mijn risico op eigen ingelegd vermogen af.

Neo Finance
 
 
 

Crowdfunding platform FinoMark (Neo Finance) (Tom Lassing)

12/11 7:56

Neo Finance maakte gisteren in het Engels bekend wat ze me maanden geleden al in het Litouws probeerden te vertellen.

Ik mocht al meedoen, maar niets was toen nog vertaald en dat was voor mij iets te veel risico.

Hier het persbericht van gisteren:

We are very excited to announce that the FinoMark platform administered by NEO Finance has been translated to English and finally is available for foreign investors! On the platform, you are welcome to finance Lithuanian SMEs and earn 10% on average. We invite you to take a look, register and diversify your portfolio with business loans.

The platform started to work in Lithuania a half year ago and have already gathered more than 1300 investors and financed 33 business loans of more than 500K EUR. 

Stay tuned, we will share more details of upcoming presentation in a separate letter in December!

Ik ga proberen de voorzitter van het bedrijf nog in november in een webinar te spreken.

Meer over Neo Finance
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Nieuw record aantal besmettingen (Tom Lassing)

12/11 8:22

Gisteren is een nieuw record aantal besmettingen gemeld. Vorig jaar nul mensen gevaccineerd en MINDER besmettingen dan nu, terwijl nu 90% gevaccineerd is!

Wanneer gaan we toegeven dat de QR code niet werkt?

Heel dat systeem is volkomen kul en werkt juist tegen omdat te veel mensen denken dat ze er immuun mee zijn geworden.

Dat is geen verrassing, maar heel die QR code ging nooit over preventie...


Ik kreeg gisteren van Fons de reactie dat ik ook positief moet zijn...

OK, dan mijn positieve bijdrage.

Ga gezond(er) eten, ga sporten of als dat te veel is, ga fietsen of wandelen. Hoe dan ook beweeg en ga de buitenlucht in. Eet fruit, noten, groente en neem desnoods supplementen als je niet genoeg van alles binnen denkt te krijgen. Zorg goed voor je lichaam en eet en beweeg bewust gezond. 

Zorg dat je ook voldoende vitamine D binnen krijgt, zeker nu de dagen korter worden. Zodra de zon zich laat zien even de zon in!

Vermijd grote groepen of drukte en blijf positief. Laat je niet meeslepen in negatieve gedachten of boosheid.

Er zit geen groot overheidsplan achter om ons te knechten. Het is simpelweg gewoon onkunde van de overheid en zo her en der een politicus die aan het power trippen is. Er zit écht geen groot plan achter. Het zijn slechts politieke opportunisten die hun kans grijpen.

Het punt is, ze krijgen die kansen van mensen die te graag blind volgen en niet meer zelf na willen denken.

Ik kan je alleen maar oproepen zelf na te blijven denken en kritisch te blijven op wat je in de media gevoerd wordt. Die media is WEL een vooropgesteld plan. Die willen namelijk meer winst maken. Dát is hun plan. Voor die winst moet alles wijken, ook als dat nodig is voor meer winst, de waarheid. Ze liegen dus niet altijd. Ze liegen alleen als er meer geld mee te verdienen is.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Daytrading los van beursentiment

Het grote voordeel van daytrading is dat je niet meer te maken hebt met het ongrijpbare beurssentiment. Je reageert slechts op korte bewegingen en bent slechts kort in de markt. Dat heeft veel voordelen. Kom op 29 oktober om 13:30 uur naar het seminar bij Beursbox! Kijk hier

Geef je snel op!
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd